Autor Zpráva
Hanzy
Profil
Dobry den,
tak jsem se rozhodla nechat podrobit svůj výtvor nelítostné kritice tady na diskusi:-))) Hned na úvod bych ještě chtěla dodat, že sněžení které tam mám, se mnoha lidem nelibí a vím o tom, ale mě ano:-) takže tam prostě ted v zimním obdobi bude... Jinak děkuji za všechny názory...
Hanz
Profil
Hezká jednoduchá stránka. Nemám co dodat.
Hanz
Profil
No teď jsem si všiml jak je takový ten pruh s koňmi tak v pravé části je useklý (jde tam vidět kousek koně) tak bych se toho zbavil.
Jo a v sekci s mapou je ta stránka moc široká.
Hanzy
Profil
Hanz: bude to asi tím, že jsem stránky vytvářela na rozlišení 1024x768 takže je to asi přizpůsobeno hlavne tomuto rozlišení. Co se týče "useknutých" koníků tak je to tak udelano, aby se při zmenšení/zvětšení okna prohlížeče zmenšoval/zvětšoval i proužek s koníkama. Není to obrázek na pevno daný svji šířkou...
habendorf
Profil
Pobavil mě odkaz na CSS validátor, když tam (http://casia.paridon.cz/index.css) je docela dost errorů, jako např.
Line: 5 Context : body
Parse Error - link="ffdd55" alink="ffdd55" vlink="ffdd55"
Hanz
Profil
Hanzy
Já mám rozlišení 1024x768!
Hanzy
Profil
Hanz: aha tak pardon, ja mam rozliseni jeste vetsi 1152x864, takze diky za pripominku neco s tim udelam
Hanzy
Profil
habendorf: no, ono to validni je, nebo spis bylo, musim tam to link="ffdd55" alink="ffdd55" vlink="ffdd55" byt kvuli mozille, takze vlastne to s timhle textem uz validni neni:-/ ale kdyz jsem tam ty odkazy davala tak to jeste validni bylo:-) btw pokud by nekdo poradil jak mit validni css, ale aby se to zobrazovalo dobre i v mozille napriklad budu rada...
habendorf
Profil
musim tam to link="ffdd55" alink="ffdd55" vlink="ffdd55" byt kvuli mozille

Ale ne, to není pravda. Mozilla podporuje css dost dobře. Standardní zápis je třeba

a:link {color: #0625D7}
a:visited {color: #0625D7}
a:hover {color: #008080}
Hanzy
Profil
habendorf: no to vim, to v css souboru samozrejme mam, ale presto mi to zlute odkazy ignorovalo a obevovaly se tam ty standartni modre napsane times romanem nebo cim se to tam pise...
Victorius
Profil
ZRUŠ BOHA JEHO TY VLOČKY!!!!!
take textura na pozadi je hrozna, ale v tomto pripade ladi se zbylim obsahem webu a resenim by bylo jinak pekny web predelat takze s tim nic nedelej, ale pro priste: pod textem obrazek pusobi velmi rusivym, kycovitym dojmem
JEN TY VLOČKY!!!!!!!!!
Victorius
Profil
Victorius
k těm vločkám, pokud bys nevěděla proč tak je to ten největší kýč jaký může být, krom toho dost ruší a v tvém případě i zpomalují stránku
Victorius
Profil
jinak je to pekne, zrus ty vlocky, useknuty konec kone uz tu byl zminen, posledni vec je navetsvni kniha, vyres ji jinak, clovek kvuli ni musi preklikavat do dalsiho ramce kdyz chce rolovat, dej ji na celou vysku stranky. jinak je to pusobi peknym dojmem.
Hanzy
Profil
Victorius: NEZRUSIM:-)))) fakt ne sory. proste se mi to zatim jeste libi.. stejne to tam bude uz jen chvili... jinak "pod textem obrazek pusobi velmi rusivym, kycovitym dojmem" moc nerozumim co tim myslis? Kde mam pod textem obrazek?
Hanzy
Profil
habendorf: tak jsem to zrusila a funguje to teda tak nechapu proc driv ne:-/ jinak ted teda jeste nerozumim proc mi css validator rve na to obarveni scrollbarovych list. :-(
Hanzy
Profil
Victorius: no, s tou diskusi to neni jednoduchy, protoze bud by byla jako na zvlastni strance(a kolem by nebyl ten design) nebo to muze byt takhle. Vybrala jsem si tuhle variantu
habendorf
Profil
Hanzy: Já to jak magor hledám a nemůžu to najít - a ty už jsi to smazala :o)
Barvení scrollbaru je nestandardní proprietární záležitost IE. Řešením je podmínkový komentář. Vyhoď to z css souboru a do hlavičky html souboru si dej:
	<!--[if IE]>

<style>
html {scrollbar-.......}
</style>
<![endif]-->
Hanzy
Profil
habendorf: jee. tak to promin:-)) jinak do kazdyho souboru se mi to nechce davat protoze je jich tam fakt hodne, takze asi se na to vykaslu:-)) ale diky za radu...
Fred
Profil
Zkus tam přidat tohle místo toho řádku s document.write, jsou to dva řádky jestli nemám bordel v uvozovkách mělo by to umožnit to sněžení alespoň zabít
var killme=setInterval("Animate()",speed);
document.write('<img ID="animitem'+i+'" STYLE="position:absolute; left:'+Xs[i]+'; top:'+Ys[i]+'" src="'+ items[Is[i]] +'" onclick="document.getElementById("animitem"+i).style.visibility='hidde n';clearInterval(killme);">');
Victorius
Profil
Hanzy
to si nemyslim, existuje jeste treti varianta a ta by byla podle me idelani a to roztahnout ten iframe na maximalni potrebnou vysku ne?

ps, chapu ze se ti vlocky libi, me se tyhle kyce taky libivali, ale navstevnikovi nizadne poteseni neprinasi, maximalne jen docasne (rekne si, jee vlocky, hezke.....tak deme cist, hm nevidim, fuj nemuzu rolovat, proc se mi seka text? blbe vlocky -> alt+f4) a snad nejsi jediny navstevnik ty? mysli hlavne na ctenare
Hanz
Profil
Hanzy
Nebo by ty vločky šly vyřešit tím že bys tam dal tlačítko vypnout-zapnout sněžení :o)
kelvin
Profil
Doporučoval bych udělat něco s titulky. Titulek "uvod" docela aspiruje na přidání do mého seznamu oblíbených titulků: http://www.kelvinet.cz/weblog/a/1105223043-doplnit-titulek.htm ;)
PetrK
Profil
Mě se ty stránky moc líbí :-) . Ale ty vločky......, podle mého skromného názoru jako obyčejného návštěvníka, takový krásný web ty vločky dokonale kazí. Nejde o to že je to třeba kýč, to je mě jedno, ale nelíbí se mi a hlavně velmi ruší když si chci něco přečíst a do toho bílého písma létají bílé vločky které střídavě různá písmenka dělají nečitelnými. A ruší to i při pouhém prohlížení celé stránky, řekl bych dokonce že degradují a ruší i tu úvodní krásnou stránku s koněm.....

Nejsem odborník, berte to jenom jako názor obyčejného návštěvníka jak na mě ty stránky působí.
Hanzy
Profil
No.. tak skoro zacinam byt o tech vlockach presvedcena:-)))
Fred
Profil
Nebudete tomu věřit, ale dělám na stránkách pro děti, kde lítají podobným způsobem dva netopýři a zrovna řeším cookies, aby když je někdo vypne zůstali vypnuti. ;-)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.