Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Boy Profil |
#1 · Zasláno: 3. 7. 2006, 17:45:35 · Upravil/a: Boy
Zdravím vás,
před nedávnem jsem zde dal ke kritice návrh redesignu stránek www.okna-dvere.cz Dnes vám dávám ke kritice tento návrh už jako HTML a CSS. Je to zatím jen jedna stránka, tak prosím kritizujte. Chci slyšet všechny chyby, které tam mám a buďte přísní!!! Nový návrh stránek jako HTML |
||
Stáňa Profil |
#2 · Zasláno: 3. 7. 2006, 18:48:02
Jsem laik, takže odborně to posoudit nemůžu, ale jako zákakník, bych byla spokojená. Design se mi moc líbí, působí velmi seriózně. Moc pěkné.
|
||
Railbot Profil |
#3 · Zasláno: 3. 7. 2006, 19:00:14 · Upravil/a: Railbot
- stale ten nevhodny obrazek s mobilnim telefonem
- textu v tele by neskodilo zarovnani justify - odkazy dole na strance maji malo kontrastni barvu - odkazy na validni html a css jsou uplne zbytecne - stejne jako slovo copyright, ktere cesky zakon vubec nezna - nelibi se mi hover v menu, vypada to blbe - ikonky pro zmenu jazykove verze atd. mi pripadaji moc male a nevyrazne na povsimnuti beznym navstevnikem - obrazky, ktere maji jen dekorativni charakter patri do CSS, ne do IMG <h1 class="reference">Reference:</h1> <h1 class="bez_mezery">Vítejte na našich stránkách</h1> <h1>Nabízíme:</h1> Semantika nam zrejme nic nerika, ze ano? ;) |
||
Boy Profil |
#4 · Zasláno: 3. 7. 2006, 20:09:18 · Upravil/a: Boy
Railbot
ad 1 - nový obrázek mi ještě nebyl dodán a navíc jsem žádal o hodnocení kódu né obrázků ad 2 - zarovnání justify je na webu z hlediska typografie hrubkou více na http://typografie.dero.name/typografie-sazba.phtml ad 3 - odkazy dole na stránce jsou schválně málo kontrastní.. neměly by rušit, ale přidat na kontrastu jim můžu ad 4 - podle toho jakou váhu přikládáš správně (podle specifikací) napsanému kódu ad 5 - text v patičce se změní na něco smysluplnějšího (mimochodem "copyright" máš také na svém webu v patičce, tak co proti tomuto slovíčku máš?) ad 6 - podle mého názoru hover v menu nevypadá "blbě", je to subjektivní. ad 7 - nesouhlasím s Vámi v tom, že jsou malé... na kontrastu jim přidám, to ano. ad 8 - tím myslíte jediný obrázek, který je v patičce.... ty ostatní obrázky, které zatím vypadají jako dekorativní (myslím tím ty čtverečky v Referencíh), dekorativními určitě nebudou! ad Semantika: Jestli jste si nevšiml, tak nadpis Reference a Vítejte mají stejnou velikost, tudíž by je měla reprezentovat stejná třída nadpisu (h1) rozdíl u nich je jen v tom, že mají každý maličko odlišné pozadí, proto class="reference". a u toho class="bez_mezery" snad není nutno dodávat, proč to tak je. Z prostého důvodu: nadpis, který je první na stránce není vůbec odsazený... ty ostatní už ano. |
||
Boy Profil |
#5 · Zasláno: 3. 7. 2006, 20:10:54 · Upravil/a: Boy
Stáňa
Váš názor laika je pro mě velice cenný, mockrát děkuji. |
||
Timy Profil |
#6 · Zasláno: 3. 7. 2006, 23:20:45
Boy
1) "Hlavní stránka > Vítejte " - IMHO by tam francouzské uvozovky » seděly víc 2) menu patří do seznamu 3) <div class="left"> => používal bych sémantičtější názvy 4) <a href="index.html" id="czech_lang"></a><a href="index.html" id="eng_lang"></a> => prázdné odkazy? |
||
Boy Profil |
#7 · Zasláno: 3. 7. 2006, 23:29:56
Timy
ad 1 - jo jasně.. vyzkouším ad 2 - podle mě je to zbytečné.... akorát přibyde zbytečně trochu kódu a bude to mít stejný výsledek.. nebo to má nějaký jiný význam? ad 3 - zkusím tomu dát lepší název ;) ad 4 - co chceš do nich napsat? jsou to odkazy, na které když najedeš, tak se jim změní pozadí... navrhuješ nějaké jiné řešení.. v úvahu připadají i jiné párové tagy, ale ty by byly ve výsledku taky prázdné. OT: Taky noční zvíře? :-D |
||
Timy Profil |
#8 · Zasláno: 3. 7. 2006, 23:32:55
Boy
ad 2) jo, bez stylů se to zobrazí hezky :-) ad 4) co použít http://wellstyled.com/css-replace-text-by-image.html ? OT: Noční zvíře? Vždyť je ještě dneska ;-) |
||
Boy Profil |
#9 · Zasláno: 4. 7. 2006, 11:17:46
Timy
Díky za cenný odkaz. udělám to podle toho návodu :-) A to menu v seznamu taky udělám :-) Koukám totiž, že be stylů to vypadá docela málo použitelné, takže na řešení hned zapracuji. |
||
Boy Profil |
#10 · Zasláno: 4. 7. 2006, 16:12:34
Upravil jsem to podle toho, jak jste mi poradili.... co na to říkáte teď?
|
||
Ice Profil |
#11 · Zasláno: 4. 7. 2006, 20:02:08
Zkus si jeste zmenit v IE velikost pisma, docela pekne to rozhodi LAYOUT. PS Firefox je v poho "zvlastni".
|
||
Boy Profil |
#12 · Zasláno: 4. 7. 2006, 20:27:24
Ice
To opravím, vím čím to je.... tím <ul> seznamem..... |
||
Boy Profil |
#13 · Zasláno: 4. 7. 2006, 20:32:56
A je to.. stačilo dát tomu seznamu s položkami menu dát overflow:hidden;
|
||
AlešD Profil |
#14 · Zasláno: 4. 7. 2006, 20:49:07
Názor amatéra:
Layot v zásadě nemám hodnotit, nicméně mi to přijde trošku usedlé, vzbuzuje to dojem solidnosti, ale drobná provokace (kontrastní barva) by podle mě neškodila. Kód HTML: v XHTML 1.0 Strict OK. <noflame>Nicméně si dovolím dotaz, proč používáte XHTML a verzi Strict, co vám to přináší za výhody? To je pouze můj osobní průzkum, tak tento dotaz prosím berte, tak jak je.</noflame> V patičce bych asi opravdu neuváděl "Valid XHTML a CSS", jednak se něco takového u profesionální práce rozumí jaksi samo sebou (tim ovšem nemíním validitu vůči validátorům W3C) a za druhé běžný návštěvník stránek většinou ani neví o co jde a ani ho to příliš nezajímá. Důležité je aby se stránka zobarzila správně, což je v tomto případě s největší pravděpodobností splněno. |
||
Boy Profil |
#15 · Zasláno: 4. 7. 2006, 21:38:16
AleŠD
ad 1 - má to budit dojem solidnosti a žádná provokace není v plánu. Opravdu mě těší, že to na vás působí solidně/seriózně, to byl, řekl bych účel. ad <noflame> Mě osobně by to taky zajímalo... Já ho osobně používám i přesto, že nepřínáší nic nového (aspoň jsem si ničeho nevšiml). Je to proto, že když člověk projíždí weby, tak jich hodně s tímto doctypem. Navíc si získal moje sympatie zápis <neparový tag /> Je to mnohem logičtější. ad Valid - Toto oznámení určitě zmizí (aspoň z patičky určitě). |
||
Stařec Profil * |
#16 · Zasláno: 4. 7. 2006, 22:04:26
Pánové a dámy,
nezlobte se na mne ale co se Vám na tom líbí ? Je to graficky nenápadité, hlavička prapodivně zpřeházená........... Nelíbí se mi to. |
||
Boy Profil |
#17 · Zasláno: 4. 7. 2006, 22:08:48 · Upravil/a: Boy
Stařec
Neodporujete si trochu ve svém názoru? Graficky nenápadité a přitom je hlavička "prapodivně zpřeházená" Nesvědčí ta "prapodivně zpřeházená" hlavička o originalitě? Mimochodem o kritiku designu jsem žádal v jiném threadu, tady jsem po vás chtěl kritiku kódu, ale budiž :-) |
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0