Autor Zpráva
bjx
Profil *
No, tak snad tu kritiku ustojím :):

www.yore.cz

pár poznámek:
- jsou to moje první stránky
- snažil jsem jednoduchý design, spíš mi šlo obsah
- spousta věcí ještě není hotových (bude jiné logo atd.)
- kód .. validitu jsem radši ani nezkoušel, vím, že např. ty fotogalerii jsou dělat líp pomocí php, ale prostě to zatím jinak neumím a externí programy jsem používat nechtěl
Railbot
Profil
Nádherné logo! Špičková práce!
bjx
Profil *
Nádherné logo! Špičková práce!

Psal jsem v poznámkách, že to logo je dočasné .. ještě nebyl čas udělat jiné, je to prostě provizorní - pouze velikost nového loga bude stejná ..
koudi
Profil
Přijde mi to takový fádní, nezáživný.
venca163
Profil
Občanské sdružení Yore - sdružení přátel historie
zkus to zakomponovat někam do hlavičky

-ta žlutá použitá v menu mi nějak neladí...zkus tam dát nějakou méně sytou barvu, jako třeba v logu
- nepoužívej hr (je to podle mě ošklivé) - nahraď to něčím takovým: border-top: 1px solid black
venca163
Profil
- přidej hover i na zbytek stránky (nejen do menu)
bjx
Profil *
Přijde mi to takový fádní, nezáživný.
No, dělal jsem co šlo, potřeboval jsem to hlavně zprovoznit, tak ten design možná ještě upravím (tj. víc grafiky a obrázků)

..ta žlutá použitá v menu mi nějak neladí...
Mě se právě kombinace tmavě modré a žluté líbí ..

přidej hover i na zbytek stránky
To bych rád, ale moc nevím jak na to :(
venca163
Profil
a:link {color: #ff6600;}
a:visited {color: #ff3300;}
a:active {color: red ; text-decoration: none}
a:hover { color: #00ff00; text-decoration: none;}

něco takovýhleho (zkopíroval sem to odněkad=) si vlož do toho svýho souboru styly.css
DJ Miky
Profil
venca163
správné pořadí je Link, Visited, Hover, Active...

bjx
Kód:
--- <hr> nemůže být v h4, to podrtžení spíš udělej borderem...
--- <meta name="author" content="Michal Lačný BJ" /> - v HTML 4.01 se neuzavírají nepárové elementy />
--- </style> - kde je začátek?
--- <div id="all"> nemáš ukončený
--- na můj vkus moc DIVů...
--- na stránce Kontakt - dávej mezeru za dvojtečky (mail, web, tel.), bude se to líp číst (drobnost)
--- v sekci Org. struktura - h4 dej mimo odstavec a tomuto nadpisu přiřaď to kotvící id

Také bys to mohl celé předělat do XHTML (Trans.), taková práce by to nebyla... Ale jak chceš :-).
venca163
Profil
správné pořadí je Link, Visited, Hover, Active...
dyť řikam, že jsem to kopíroval=)

bjx
no vidíš, hover ti funguje, ještě změň tu nepěknou modrou...použij nějakou tmavší, jako třeba v proužku nahoře
bjx
Profil *
--- na můj vkus moc DIVů...
No, na tohle bych se rád zeptal .. když chci, aby web fungoval v IE, FF atd. a používám Matrjošku, tak pro každý div ještě musím udělat obsah toho divu, takže se to hned násobí 2x .. tj. (hlavička+levé menu+obsah+patička)*2=8 .. + vertikální menu přes divy - to už pomalu začíná být zmatek, ale jak to dělat jinak??

Také bys to mohl celé předělat do XHTML
Co bych tímhle získal? Spíš bych chtěl použít Javu (pro načítání levého menu) a PHP pro dělání fotogalerií ..
DJ Miky
Profil
bjx
http://klient.plavacek.net/div/ - design jen s jedním DIVem a jedním SPANem...

http://ie-brouci.dero.name/box-model.html
bjx
Profil *
No, to je sice pěkné, ale i na broučcích je napsáno, že nejspolehlivější a nejpoužívanější způsob je Matrjoška, a tam se "divu pro div" prostě nevyhneš ..
Dero
Profil
Ale autor broučků osobně matrjošku v praxi nepoužívá. Zkusil bych si pohledat něco o podmíněných komentářích.

Potom můžeš nastavit zvlášť CSS pro IE a zvlášť pro ostatní prohlížeče. To v 99% případů bude stačit. Zkus to. Ale jinak není na matrjošce vůbec nic špatného, Plaváček bez ní neudělá krok a jak nádherné šablony vytváří.
bjx
Profil *
Zkusil bych si pohledat něco o podmíněných komentářích.
Už jsem o tom něco četl, ale nakonec mi Matrjoška přišla lepší .. Berte to tak, že vy už v tomhle umíte chodit, já sem začátečník, tohle je můj první pokus se stránkama a tenhle web studuju cca měsíc ..
bjx
Profil *
Ještě jedna: změnil jsem v externím stylu parametr hover - odkazy jsou teď tmavě modrou barvou. To by bylo ok, ale u galeriií, kde mám zmenšeninu, která míří na velký obrázek je rámeček pořád v klasické modré, i když je to v podstatě taky odkaz .. co s tím???
bjx
Profil *
Líbí se vám to logo?
RaDeoon
Profil *
Logo je ošklivý a je rozmazaný ... myslím že se nic nestane když to logo bude mít 45kb ale bude kvalitní ... todle je jako kdyby jsi dal celej obrázek do Gaussovského filtru
Edabmhd
Profil
Zdar lidi!
www.yore.cz jaxi změnilo webmastera a stal jsem se jím zrovna já. Udělal jsem pár změn (předělal do PHP, podtržení nadpisů bez <hr>...) ale jistě ještě něco najdete. Tímto Vás vyzývám a prosím o další kritiku www.yore.cz .

btw: vůbec nechápu, proč je v IE pod logem bílý pruh :-(
Railbot
Profil
Edabmhd
Tomu DIVu s logem nastav font-size: 0
Edabmhd
Profil
Dík. Super!
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.