Autor Zpráva
ludue
Profil *
zdravim všecky! prosím o názor na moje "amatérské" stránky... http://www.milesovice.unas.cz/
Gekon
- Rámy
- dost podivný <title>
- nevkusné barvy
+ celkem vtipný nápad na indexu s těmi značkami
- kód prošpikovaný javascriptem, který by už možná měl smysl v externím souboru...
- kód všeobecně
- CSS patří do externího souboru

To amatérské nahoře v závorkách celkem sedí. Přečti si jakpsátweb.cz, a pak to zkus znovu. Ale aspoň že se snažíš a na menu používáš <ul> a <li> :)

4/10
Timy
- blbne kódování http://www.jakpsatweb.cz/cestina.html
- ta žlutá je dost šílená, chtělo by to nějakou jinou barvu, které méně vypaluje oči
- přijde mi to dělané pro jedno konkrétní rozlišení - při větším je ta hlavička moc velká a není vidět samotný obsah
Mistr
ludue
Kolegové Ti již své názory řekli. Já bych ještě přidal následující:
(1) Na vstupní stránce bych jako odkaz se vstupem do prezentace udělal i obrázek

(2) To opuštění vstupní stránky je zajímavé, ovšem začátečníka na internetu by mohlo zmást. Takže pozor na to!
(3) Postrádám klikací logo.
(4) Co to je za nadpis stránky (tag TITLE v hlavičce) s textem: jóóó Milešovice,co vám budu povídat...přesvědčte se sami!
(5) Bývá zvykem nepodtrhávat nioc, co není odkazem. Má to za následek jen matení čtenářů, že by se právě mohlo jednat o odkaz.
(6) Historie Milešovic končí osvobozením? Pak už se nic nestalo?
(7) Ostatně i text by bylo vhodné něčím oživit. Lze využít například podnadpisy, fotografie apod.
(8) V té Historii nechápu účel zvýrazňování začátků odstavců. Proč to?
(9) Jak již zde bylo upozorňováno: mrkni na to, kde se píší u závorek mezery a kde nikoliv.
(10) Přechod na další stránku pomocí "kolečka"? Obávám se, že to nebude fungovat ve všech prohlížečích.
(11) Proč píše ještě v době skoro jedné hodiny v noci (či nad ránem) u času "půlnoc"?
(12) Milešovice z ptačí perspektivy. Proč odkaz nevede přímo na tu "ptačí" stránku. Vede jen na server www.mapy.cz
habendorf
O brutálním scrollbaru ani nemluvě.
Bubák
Podobnost čistě náhodná?

www.milesovice.cz/
Poloha
Milešovice patří k nejstarším písemně doloženým obcím Slavkovska i celého vyškovského okresu. Leží asi 10 km jihozápadně od Slavkova u Brna a 22 km jihovýchodně od Brna.
Jsou situovány do údolí. Na severním konci obce se terén pozvolna svažuje do údolí Milešovického potoka a pozvolna sahá k Šaraticím, kde přechází do nížiny řeky Litavy.

www.milesovice.unas.cz/uvod.html
Poloha Milešovic
Milešovice leží asi 10 km jihozápadně od Slavkova u Brna a 26 km jihovýchodně od Brna.
Jsou situovány do údolí. Na severním konci obce se terén pozvolna svažuje do údolí Milešovického potoka a pozvolna sahá k Šaraticím,kde přechází do nížiny řeky Litavy.
Pozy
ludue

Myslím, že oči vypalující žluté pozadí krásně kontrastuje s červeným srollbarem a já pomale odpadám a připadám si jako při krájení cibule, ale doufám, že dnešní odpoledne naberu tolik sil, kolik budu potřebovat a úspěšně budu vzdorovat agresivním barvám při čtení tvých stránek.
ludue
Profil *
docela mě Vaše kritiky zklamaly... psal jsem ji jen v poznámkovém bloku a myslel jsem si, že to většina lidí cení:-) V mých dalších stránkách už se snad většině chyb vyhnu - hlavně vymyslet dobrý téma... Díky za ohodnocení:-/
Mistr
ludue
docela mě Vaše kritiky zklamaly... psal jsem ji jen v poznámkovém bloku a myslel jsem si, že to většina lidí cení:-)
Smím vědět čím Tě naše kritiky zklamaly? Mám teď na mysli to, že toto své zklamání uvádíš v souvislosti s psaním webu v Poznámkovém bloku. Pokud jsem si dobře všímal, o použitém editoru (ve Tvém případě Poznámkovém bloku) nepadlo ani slovo. Lze totiž tvrdit, že použitý editor nemá nutně přímý vliv na vzhled a obsahovou kvalitu webu.
petr6
psal jsem ji jen v poznámkovém bloku a myslel jsem si, že to většina lidí cení:-)
to asi ano, ale i v poznamkovem bloku se daji veci zkazit
petr6
Jo a proc nejsou v levem menu klikaci i podsekce?
ZylTec
Profil *
docela mě Vaše kritiky zklamaly - a co si čekal? když sem dáš stránku na zhodnocení tak každý kdo chce napíše objektivně jak to vidí... popř. ti poradí co by si měl zlepšit a myslím že v tom je jádro kritiky - objektivní shrnutí kladů a záporů.
A mimochodem - jaký má smysl psát stránky o obci, která už má své oficiální stránky?
ludue
Profil *
...použitý editor nemá nutně přímý vliv na vzhled a obsahovou kvalitu webu. jo, to jo!! máš pravdu,ale nejsem jeden z těch, co spustí powerpoint, nahází tam obrázky, nakreslí blbosti a s webem je hotov...
ludue
Profil *
Podobnost čistě náhodná?
Ano!! je to opsané!!! Ale ne z webu http://www.milesovice.cz/ ale z Knihy "Průvodce Těšankou", která byla napsána o hodně dřív, než vznikly obě stránky...
ludue
Profil *
ale doufám, že dnešní odpoledne naberu tolik sil, kolik budu potřebovat a úspěšně budu vzdorovat agresivním barvám při čtení tvých stránek.
Hahaha...to jsem se zasmál:-) Není to tak strašný, a vlastně si vůbec ty stránky číst nemusíš!!
ludue
Profil *
petr6
To jsem to opravdu tak moc zkazil?? jsem amatér!!!
Bubák
vlastně si vůbec ty stránky číst nemusíš!!
A pro koho ten web děkáš, pro sebe?

Když už používáš rámy, dej do souborů, které se zobrazují v pravém rámu tenhle script:
<script>top.document.title = document.title;</script>

Kolik je hodin, pozdrav podle denní doby a datum můžeš klidně dát pryč, barvení posuvníků taky. Důležitější, než tyhle srandičky je meta tag použitého kódování, tys použil windows-1250:
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
iru
Když člověk nemá cit pro barvy a vůbec pro grafiku, tak je to potom těžké....... To usuzuji z toho, že máš pocit, že to není tak strašný. Zřejmě to necítíš, že to neladí a není ono.... A když se zlobíš za dobře míněné rady, tak sem dáváš stránku ke kritice úplně zbytečně.
Mistr
ludue
jo, to jo!! máš pravdu,ale nejsem jeden z těch, co spustí powerpoint, nahází tam obrázky, nakreslí blbosti a s webem je hotov...
To Tě samozřejmě ctí, i když stále nevím, co má společného Tvá poznámka o použitém Poznámkovém bloku společného s kvalitou webu? Krom toho jsi měl místo PowerPointu na mysli FrontPage, ne?
house
ludue

chápu, že tě mrzí, že ti všichni stránku nepochválili, ale mají s těmi připomínkami pravdu - od obrázku na první stránce přes ty šílený barvy .... atd atd. když je to první stránka, klíďo si tam nech rámy, né právě ukázkový kód a kdesi cosi, ale aspoň byses měl zamyslet nad tím, co ti tu radí, tady většinou najdeš konstruktivní kritiku a nikdo není zvědavý na tvé přesvědčování a utěšování sebe sama, že je to dobrý

podle mě je úvodní stránka nepřehledná a čtenáře mate, obrázek značky je tam divnej a vůbec jsou obrázky nepřehledně uspořádány
:: hlavička je jakási narychlo splácaná, znak kokousanej, u nadpisu bych zvolila jiné písmo i barvu
::nelíbí se mi ani barvy odkazů
:: u pověstí bys tam měl napsat podbody s názvy, když to tak máš všude rozepsané (jako třeba u autor - poděkování, pozdrav- mimochodem, čekala jsem tam něco úplně jného, třeba tvojí fotku na Jawě:) pak něco o tom, kdo jsi a pročs ten web udělal a pak teprv děkování a pozdrav... Jestli jsem na někoho zapomněl, napište do "Návštěvní knihy" nebo mi napište e-mail a dopíšu . . . :-) - tohle je taky divný, ne?)
petr6
To jsem to opravdu tak moc zkazil?? jsem amatér!!!

Ja to myslel tak obecne. Rozhodne je nesmysl rikat si, ze kdyz to udelam v Notepadu, tak ze se to udela samo a bude to bez chyby jen proto, ze to nedelam ve FrontPage.

Konkretni kritika uz vicemene zaznela, nebudu to opakovat. Snad mozna, kdyz uz tam mas odkaz na jizdni rady, tak bys mohl treba aspon napsat kterou linku. A jako jedine sluzby uvadet samoobsluhu a novou hospodu asi moc lidi neprilaka.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0