| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| veržána Profil |
#1 · Zasláno: 30. 8. 2006, 10:44:50
Prosim o zhodnoceni teto stranky http://www.vanecek-projekce.cz a mela bych par dotazu.
Pokud budete vysvetlovat nebo odpovidat, prosim hodne polopate (jak pro blbyho) - jsem zacatecnik. Tohle je muj prvni pokus s html, css. Layout ve photoshopu. ted ty dotazy: 1) vim ze je to nevalidni, ukazuje to par chyb - ma smysl se hnat za nakou validitou, kdyz to funguje? K cemu to vlastne je, kdyz uzivatel ani nevi co to je? navic nevim moc jak ty chyby opravit:( 2) v sekci reference jsem se nevyhla skrolovaci liste - problem nastava ze ji nedokazu udrzet na stejnem miste v FF a IE (v IE je to tak jak chci, ale nevim jaky parametr dat do stylu aby to bylo podobne i ve FF) 3) dale v sekci reference, kdyz se klikne na nejaky projekt, napr. http://www.vanecek-projekce.cz/most-dubi-tereziny-lazne.html - dole pod obrazky je "navigace" - jak se da tohle udelat jinak nez do tabulky, aby to bylo univerzalne pouzitelne kdekoliv na strance 4) a ty fotky je nejlepsi davat do tabulky? 5) nakonec jen pro zajimavost - kdyby se to delalo pro penize, kolik byste si za takovy web treba rekli penez? diky |
||
| veržána Profil |
#2 · Zasláno: 30. 8. 2006, 10:47:55
jeste jedna vec:
6) nadpisy H2 jsem chtela mit s takovym rozmazanym "pozadim" - dala jsem ulozit ve fotoshopu s pruhlednym pozadim, ale cim vic je tento nadpis dole, tim se zvyrazni svetly okraj rozmazani - jak tenhle efekt udelat lip? Aby to fungovalo kdekoliv? |
||
| Casero Profil |
#3 · Zasláno: 30. 8. 2006, 10:51:29
není to až tak špatný...a
1, tak opravdu na validitě moc nezáleží..více Chamurappi :-D 5, no jestli ses na tom nadřela, tak to sama musíš posoudit, ale tak 800,- ja bych si řek |
||
| Casero Profil |
#4 · Zasláno: 30. 8. 2006, 10:52:56
k te validitě: http://webylon.info/K
|
||
| petr6 Profil |
#5 · Zasláno: 30. 8. 2006, 10:57:52
ale tak 800,- ja bych si řek
mne napadla ta sama castka ad 4),3) co takhle dat fotky do DIVu, kterym pak das width: 33%, navigaci stejne tak do DIVUu, pricemz kazdemu nastavis patricne zarovnani textu |
||
| veržána Profil |
#6 · Zasláno: 30. 8. 2006, 11:01:50
oki, a jak dlouho byste dejme tomu tenhle web delali? (v hodinach)
...me trvala jen uprava tech 150 fotek co tam jsou asi den, proto mne to prijde celkem malo... PS: nehodlam se tim zivit, jen me to celkem zajima;-) |
||
| Gekon Profil |
#7 · Zasláno: 30. 8. 2006, 11:17:01
veržána
Web se mi moc nelíbí, víceméně souhlasím s názory uvedenými výše, ale částka 800 mi přijde malá. Není to úplně kvalitní práce, ale i kdyby sis počítala 100 Kč na hodinu, tak bych si řekl minimálně o dva tisíce. |
||
| Miloš Profil |
#8 · Zasláno: 30. 8. 2006, 11:32:09
Mám připomínku k datové velikosti – úvodní stránka úhrnem 205KB.
Když jsem z gifů obsah (74KB) a menu (29KB) udělal JPEGy (85% kvalita, Gimp), výsledek se dostavil: obsah.jpg – 16KB menu.jpg – 16KB Redukci by určitě ještě zasloužila hlavička (54KB) a asi i patička (23KB), ale ty už jsou uložené jako JPG; možná by jim pomohlo v původním psd (nebo jakou že to mají fotošopní obrázky příponu) snížit počet barev – třeba uložit jako gif, ale bez ditheringu a pak teprve ukládat jako JPG, nevím. |
||
| veržána Profil |
#9 · Zasláno: 30. 8. 2006, 11:49:27 · Upravil/a: veržána
2 Gekon: muj odhad byl tak 2-3 k, nezda se mi, ze by to nekdo udelal driv jak za 30 hodin se vsim vsady
2 Milos: oki diky, zkusim s tim neco provest... 2 all: pri kritice zkuste byt vic konkretni, nez jen nelibi se mi to, dik - nelibi se to graficky? (a ktera cast treba) nebo se nelibi struktura? nebo se v tom neorientujete? spatne kod? proste cim konkretnejsi tim lepsi, at s tim neco muzu udelat |
||
| veržána Profil |
#10 · Zasláno: 30. 8. 2006, 11:51:51
dalsi dotaz:
7) jak se napr v mozile vypnou styly a obrazky? |
||
| Miloš Profil |
#11 · Zasláno: 30. 8. 2006, 12:10:10
veržána
7) jak se napr v mozile vypnou styly a obrazky? To sice netuším, ale mělo by to fungovat pomocí bookmarkletů – na stránce http://www.jakpsatweb.cz/javascript/bookmarklet.html skoro dole je odkaz „Odstranění stylů“. S obrázky to bude obdobně, akorát se mi to teď nechce hledat. |
||
| veržána Profil |
#12 · Zasláno: 30. 8. 2006, 18:15:05 · Upravil/a: veržána
uz vim, obrazky jsou v moznostech - vypada to v poho i bez nich
ty styly a jejich vypnuti je v meno zobrazit - styl stranky v IE nevim |
||
| Miloš Profil |
#13 · Zasláno: 30. 8. 2006, 18:43:00 · Upravil/a: Miloš
veržána
v IE nevim Ale vždyť jsem to psal – styly se v IE dají vypnout pomocí [url=javascript:var i=0;if(document.styleSheets.length>0){cs=!document.styleSheets[0].disa bled;for(i=0;i<document.styleSheets.length;i++) document.styleSheets[i].disabled=cs;};void(cs=true);]bookmarkletu[/url ]. UPD.: aha, minibb mi nespolkne url jako javascripr; v každém případě viz můj předchozí příspěvek |
||
| Plaváček Profil |
#14 · Zasláno: 30. 8. 2006, 18:48:23
veržána
Zkus si nainstalovat tento jedinečný toolbar pro IE, http://www.visionaustralia.org.au/info.aspx?page=614 . Tam máš všechno pěkně po ruce. |
||
| veržána Profil |
#15 · Zasláno: 30. 8. 2006, 18:50:07
chtela jsem to vypnout jen v nastaveni prohlizece, abych se na minutku koukla jak to vypada a zas to vratit hned zpet
|
||
| house Profil |
#16 · Zasláno: 30. 8. 2006, 19:20:32
veržána
jako první web je to dobrý, ale nelíbí se mi pár věcí - proužkovaná hrana kolem stránky se tam teda moc nehodí - nelíbí se mi modré pozadí, přijde mi, že i bílé by bylo lepší - menu je nepěkné - ta tlačítka vypadají hodně zastarale - Ing. Jiří Vaněček nemusí být jako nadpis každé stránky, vypadá to divně, vyhodila bych to, myslím, že ten pán je tam zmíněn i tak v dostatečně hojné míře (hlavička, dole ve sloupci s menu) - osobně bych zvětšila nadpisy - ... |
||
| veržána Profil |
#17 · Zasláno: 30. 8. 2006, 20:58:13
Plaváček
hmmm, pekna vecicka, dik house dik moc za skutecne KONSTRUKTIVNI kritiku, neco s tim provedu... |
||
| veržána Profil |
#18 · Zasláno: 31. 8. 2006, 01:11:18
|
||
| house Profil |
#19 · Zasláno: 31. 8. 2006, 11:50:41
jo, imho to vypadá o mnoho čistěji
|
||
| veržána Profil |
#20 · Zasláno: 31. 8. 2006, 12:19:43
dokaze nekdo poradit jeste s timto?
2) v sekci reference jsem se nevyhla skrolovaci liste - problem nastava ze ji nedokazu udrzet na stejnem miste v FF a IE (v IE je to tak jak chci, ale nevim jaky parametr dat do stylu aby to bylo podobne i ve FF- zkousela jsem ruzne "stelovat" padding, ale asi blbe) 6) nadpisy H2 jsem chtela mit s takovym rozmazanym "pozadim" - dala jsem ulozit ve fotoshopu s pruhlednym pozadim, ale cim vic je tento nadpis dole, tim se zvyrazni svetly okraj rozmazani - jak tenhle efekt udelat lip? Aby to fungovalo kdekoliv? |
||
| veržána Profil |
#21 · Zasláno: 1. 9. 2006, 20:24:05
prepokapala jsem to docela dost - lepsi? (jen layout, nez se do toho pustim chci vedet co jeste poladit, dik)
|
||
| veržána Profil |
#22 · Zasláno: 2. 9. 2006, 01:27:29
pokus
jiny pokus - resila jsem moc siroky buttony v menu X vznikajici misto - libi se mi vic ten kotovany layout - co vam? a jeste dotaz: volila jsem pomerne jemne barvy, s navrhem ve fotoshopu se mi to barevne celkem libi, ale proc kdyz to ulozim do jpg tak nejak se to zvyrazny na "divoky" barvy? mam neco nastavit jinak pri ukladani jednotlivych obrazku pak? |
||
| house Profil |
#23 · Zasláno: 2. 9. 2006, 11:47:15
zlepšuješ se :-D
kóty na prvním jsou super nápad, na druhém je zas dobrý nápad udělat něco s tím menu (ale tohle zrovna není to pravé) kdybych měla vybrat z těchto 2, tak to 1. |
||
| Keilew Profil |
#24 · Zasláno: 2. 9. 2006, 13:52:44 · Upravil/a: Keilew
Přijde mi to trošku starobylý a těžkopádný (dělaj to ty kvanta barevných přechodů). Řešíte tu cenu - cena je taková, jako je ochoten zadavatel zaplatit s tím, že vy maximalizujete a on minimalizuje:-) Účtuj si buď čas - 100Kč/hod kupříkladu, nebo bloky - základní (většinou grafika+layout úvodní stránky za třeba 2k) a každá další stránka za třeba 200Kč. To druhý je mi osobně sympatičtější, bo zadavatele moc nezajímá, jak rychle píšeš kód apod... U dynamických prezentací to je ale trošku jinak, tak se už hodnotí čistě čas programátora (už ne kodéra, nezaměňovat!) a nebo se to kupuje jako balík (e-shop)...
Edited: sorry, já se nepodíval na novější verze. Nelíbí se mi ještě použitá barva v nad-headeru a v "mobil...", jinak jednoznačně lepší:-) |
||
| veržána Profil |
#25 · Zasláno: 2. 9. 2006, 14:50:16
Keilew
house dik moc - s tema listama nahore a dole zkusim jeste neco udelat s tou cenou to bylo jen tak, delam to pro tatu k narozkam, takze za nic... Spis me to zajimalo kdybych nekdy delala nakej melouch pro podobnou malou firmu, ty 2k my prijde rozumny (samozrejme nemuzu pocitat 100/hod - to by byla zavratna suma:-))) |
||
| veržána Profil |
#26 · Zasláno: 3. 9. 2006, 13:13:50
asi posledni zmena nez to budu kodovat...
layout |
||
| house Profil |
#27 · Zasláno: 3. 9. 2006, 18:31:33 · Upravil/a: house
:)
jak psal Keilew, možná by to chtělo ještě něco udělat s tím písmem nahoře v hlavičce, trochu to odlehčit, ale je to fajn! |
||
| veržána Profil |
#28 · Zasláno: 4. 9. 2006, 11:30:03
uz jsem to zazdila, pristi web snad bude lepsi...
hotovy web je na http://www.vanecek-projekce.cz |
||
| veržána Profil |
#29 · Zasláno: 4. 9. 2006, 11:31:26
jo a jeste snad posledni dotaz, proc mi nefunguje a:active v menu? je zadan stejne jako hover...
|
||
|
Časová prodleva: 19 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0