Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
tpikalek Profil |
#1 · Zasláno: 31. 8. 2006, 19:26:53 · Upravil/a: tpikalek
Prosím o posouzení mého nového webu. Zatím tam toho moc není (spíš skoro nic), než tam toho dám víc, potřebuji odstranit všechny možné nedostatky a prostě všechno, co by se pak v rozsáhlejším webu mohlo špatně měnit. Děkuji
tpikalek.sweb.cz |
||
klokyn Profil |
#2 · Zasláno: 31. 8. 2006, 19:48:57
Kód:
- nestačilo by xhtml 1.0? - nemusíš sa tak chváliť s ikonkami validity - pre normálneho návštevníka sú tam zbytočné a webdesignéry si tvoj kód skontrolujú, keď budú chcieť :) - prečo je ten obsah v tabuľkách? - prečo máš v h1 len obrázkok? - v heade máš description aj author, tak prečo nie aj kľúčové slová? Treba myslieť trochu na SEO ;-) - atď Prístupnosť: - v IE nejde zväčšiť text - v aktualitách napravo je zle čitateľný text Použiteľnosť: - neklikacie logo - odkaz "celý článek" by mohol byť podčiarknutý - takisto aj odkaz v pätičke, aby som zistil že je to odkaz, musel som to skontrolovať myšou - v sekcii "o mne" sa stratí pravá strana stránky (aktualizácie, najnovšie články). Zle sa na to zvyká, mala by tam ostať, mohol by si tam napríklad hodiť nejaké vedľajšie info, alebo kontaktné informácie. - rozsiahli text je veľmi zle čitateľný. Ako príklad zase uvediem sekciu "o mne". Text je na sebe príliš natlačený, chcelo by to prevzdušnenie. Design: - nepáčia sa mi zvolené farby - 1px rámček okolo stránky by som dal širší, vyskúšaj aspoň 5px - logo je dosť suché Celkový design: 30% (pár ťahmi by sa to ale dalo vylepšiť) |
||
tpikalek Profil |
#3 · Zasláno: 31. 8. 2006, 20:00:00
klokyn:
Kód: - XHTML 1.1 mě automaticky vyhodil editor, tak jsem to tam nechal. - Ikonky validity jsem si tam dal teď, abych si to mohl rychle zvalidovat a nemusel se proklikávat v menu prohlížeče - Tabulky jsem použil proto, že mě jiné řešení nefungovalo v IE...ještě zkusím - Nevím - Doplním Přístupnost: - V IE jsem to moc nezkoušel (Mám Linux a přes Wine jsou fonty stejně divný)...zpravím - njn, ty barvy...pokusím se jinak obarvit Použitelnost: - Zpravím, jakmile vymyslím nějaký hezčí logo - ok - ok - Nejen tam. Ten pravý sloupeček bude jenom na indexu, jinde nemá smysl - nechápu...? Design: - To je taky problém - na mým monitoru je to do modra, ale u otce je to do šeda...tak nevím... - Zkusím, ale víc než 2x je podle mě moc - To vím, dělám ten web 3 dny a zatím mě nic jiného nenapadlo... |
||
Casero Profil |
#4 · Zasláno: 31. 8. 2006, 20:11:27
tpikalek
docela fajn, jen proč v iE není ručka nad odkaazma??...a taky (c) bych dal nějak do stránky, nějak byvch to vymylsel |
||
tpikalek Profil |
#5 · Zasláno: 31. 8. 2006, 20:17:32
proč v iE není ručka nad odkaazma??
Jo tak to nevím, asi proto, že v tom odkazu je ještě další span. Nastavím to přes CSS. |
||
klokyn Profil |
#6 · Zasláno: 31. 8. 2006, 20:17:58 · Upravil/a: klokyn
tpikalek
- Tabulky jsem použil proto, že mě jiné řešení nefungovalo v IE...ještě zkusím Určite funguje aj niečo iné ;-) - nechápu...? Keď sa pozriem na ten text o tebe, odrádza ma to od čítanie. Vidím len kopu písmen uložených na sebe. Treba to zprehľadniť: - používaj viac nadpisov a podnadpisov - text rozdeluj do viac odstavcov - sem tam niečo zvýrazni - nastav textu line-height aspoň 160% Uvidíš, že to bude lepšie. Viac tu. - Zkusím, ale víc než 2x je podle mě moc Široké rámčeky sú dnes moderné. Daj tam 6px, bude omnoho lepšie ;-) Mám ďalšie pripomienky: - skús dať pozadie pásikové, napríklad ako na masovice.cz - ak chceš písať články často, tak sa ti ručná aktualizácia nevyplatí. Skús použiť nejaký redakčný systém ;-) |
||
Casero Profil |
#7 · Zasláno: 31. 8. 2006, 20:23:33
Jo tak to nevím, asi proto, že v tom odkazu je ještě další span. Nastavím to přes CSS.
tak tam dej cursor: pointer; cursor: hand |
||
Miloš Profil |
#8 · Zasláno: 31. 8. 2006, 20:37:35
Další, který neví, že o mě je o tebe.
O tobě je o mně. |
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0