Autor Zpráva
petrik
Profil *
Chtel bych se zeptat na nazor at je jakykoliv :o) jsou to uplne prachobycejne stranky http://www.zspstruzi.unas.cz/
delal sem to asi dve odpoledne a poprve v zivote proste jen z toho co sem vycetl na webu, nerikam ze to je luxus ale na to co sem tomu venoval by to sand slo :o)

diky za nazory
Casero
Profil
petrik
hrozný běhaví texty - fuj, žádná grafika, prostě nic i na 1. web slabota
WanTo
Profil
Zrušit marquee a nastavit kódování. Jinak je to na první stránku víc než dobré :-)
petrik
Profil *
tak ja nevim jako behavy texty zas tolik toho tam nebeha ne? a grafika? to bych to ale nesmel psat v html ne? nebo ja nevim jako vazne tomu nerozumim a chtel bych nejak s tim zacit a nevim odkud a jak
Anonymní
Profil *
Casero
proč být tak kritický? věřím, že je to první web...

petrik
nebudu hodnotit, zkusím něco poradit:
graficky odděl menu od zbytku stránky.
přidej hover do menu (hledej na http://www.jakpsatweb.cz - klíčové slovo - a:hover )
místo jezdícího textu nahoře nakresli nějaké logo
uč se dál =)
petrik
Profil *
marquee?! kodovani ?! to bude asi orech :o))
WanTo
Profil
petrik
Začínáš na správném místě. Z toho, že tvůj web nemá téměř žádnou grafiku, si nic nedělej. Postupně se k ní určitě propracuješ.
WanTo
Profil
petrik
Ad marquee:
Tím sem myslel ten jezdící text (vkládá se do značky <marquee>).

Ad kódování:
Do hlavičky všech sránek vlož tento kód:
<meta http-equiv="Content-Type" content = "text/html; charset=windows-1250">
Anonymní
Profil *
nějak mi blbne přihlášení a nemůžu se ani odhlásit...
ukazuje mi to, že jsem přihlášený, to jsou věci, chci říct, že Anonymní jsem byl já, venca163

petrik
na první web to není špatné, ale druhý již zkus bez rámců
petrik
Profil *
supr ale me spis zajimala podstata toho kodovani jaky to ma vysledny efekt apod. vis jestl ise na to tedy muzu zeptat a menu sem mel oddelene akorat se mi to moc nelibilo a dalsi vec je ta ze to je delane v ramcich :o) za to me asi nebudete mit moc radi ale mi to prislo nejjednodussi v danou chvili a celkem sem ryychle pochopil jak se s tim dela takze tak asi no
Casero
Profil
Anonymní
no tak OK, na první web to de..i když mylsím, že by to šlo mnohem líp i na první web
WanTo
Profil
Velice zjednodušeně, kódování určuje, co které bajty znamenají. Problém nastává u písmen s diakritikou, protože různá kódování je reprezentují jinak. Pokud kódování stránky nespecifikuješ pomocí Content-Type, prohlížeč použije výchozí, které závisí na operačním systému.

U tebe je vše v pořádku, protože jsi stránky (pravděpodobně) vytvořil na Windows a i prohlížel na Windows. Jak pro editaci, tak pro prohlížení se použilo stejné kódování - windows-1250.

Ale u mě, a i dalších uživatelů, může být problém. Protože používám Linux, kde je standardně kódování utf-8, můj prohlížeč nepochopí znaky s diakritikou a tudíž zobrazí je špatně.

Kódování je tedy důležité uvádět proto, aby každý prohlížeč na každém operačním systému správně zobrazil (nejen) znaky s diakritikou.
Miloš
Profil
petrik
me spis zajimala podstata toho kodovani jaky to ma vysledny efekt apod
Každé písmenko má své pořadové číslo; tomu se říká kódování. Pro češtinu jsou nejrozšířenější tři různá kódování: windows-1250, iso-8859-2 a utf-8, přičemž text napsaný v jednom a zobrazený v druhém má písmena s diakritikou rozhozená, například čtverečky.

Tím, že zapíšeš do hlavičky (sekce <head>), které kódování používáš při zápisu stránky, sdělíš prohlížeči, jak má která písmenka zobrazit.
Pokud to neuděláš (nebo pokud zapíšeš jiné kódování, než ve skutečnosti na stránce je), prohlížeč je zmaten a zobrazí bláboly.
Miloš
Profil
WanTo
Přišel jsem s křížkem po svatbě. Bůůů!
petrik
Profil *
jooo takhle no tak to mnohe vysvetluje nebylo mi totiz jasne co to znamena presne v radku <head> a tudiz jsem pouzil neco co sem nasel u jinych vzoru apod. a nikde sem nenasel odpoved na to co to znamena uz je mi to jasne a diky za vysvetleni
house
Profil
Miloš
Přišel jsem s křížkem po svatbě

snad po funuse, né? :)
Michalek
Profil
Já bych to vzal z jiné stránky - ty fotografie dětí. Asi se u školy nejde vyhnout fotkám dětí, to je jasné. Ale jsou případy, kdy i takové nevinné fotografie začaly putovat po pedofilních sítích... Lidi jsou různí.
Miloš
Profil
house
Neznáš Cimrmaana? Je to z pohádky Dlouhý široký a krátkozraký:
„A sakra, tak to du s křížkem po funuse“
„S křížkem po svatbě, princi.“
petrik
Profil *
tak to ja nevim ale zadne nahe decka tam nemam :o) apak taky co chces dat za fotky k zakladni skole cela stranka ma mit jako jen informativni charakter a nemel sem na to vubec cas fakt sem to placal proste z vody jestl ineco zacnu delat dalsiho tak se do toho musim vic ponorit www.jakpsatweb.cz apod. diky za rady a nazory
house
Profil
Miloš
Neznáš Cimrmaana? Je to z pohádky Dlouhý široký a krátkozraký

tak to si budu muset doplnit mezeru ve vzdělání, právě jsem přemýšlela, co si přečíst :)
prvacek
Profil
Co tím myslíš "Nahoru" snad zpět Ne!?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0