Autor Zpráva
Hadžim
Profil *
Byl bych rád, kdybyste mi poslali vaše (nejlépe kritické) názory na tyto stránky - http://www.stud.fit.vutbr.cz/~xvanaj00/

hlavně nápady co zlepšit. Díky moc Honza
lukysy
Profil
Hadžim Po stránce designu jsou pěkný. Jsou tam barvičky, které bych já nikdy nezvolil a pěkně tam zapadají...
Marty
Profil
- velice nevýrazný hover
- možná bych ze zdrojáku odstranil ty poznámky, a psal jen malejma písmenama
- grafika docela ujde
Hadžim
Profil *
Pokud myslíš ten hover na normálních odkazech v textu, tak podle mě to není úplně zcestné. Podle mě není nutné ještě nějak zvýrazňovat odkaz, na kterýž se ještě nekliklo. Na navštíveném odkazu už je hover znát.
none
Profil
Ta stránka je grficky<barevne>hrozne nesladená ten kod je strášnej nevim proč tam davaš tohle
<!-- -----------------------------VNITREK--------------------------- -->
a
<!-- ------------------KONEC VNITREK-------------------------- -->
tohle vidim poprvé
habendorf
Profil
none: a já zas vůbec nechápu, proč by si to Hadžim nemohl zakomentovat, co ti na tom tak vadí?
none
Profil
Mno me na tom nevadí nic ale pride mi to smešný.ale to je asi vec názorů
Glacier
Profil
pěkný, jen zruš ten hover u nadpisů, když to nejsou odkazy, mate to
cbrt
Profil *
Ve firefoxu mi nefunguje kolečko...:(
Není to statické menu a záhlaví zbytečné?

Jinak barvy odvážné, ale celkem ladivé:).
Jen bych možná změnil barvu odkazů, ta fialová dost přebíjí ostatní text.
Hadžim
Profil
none: Víš, komentáře jsou většinou proto, aby byl kód čitelnější. A myslim, že když si člověk zakomentuje odkud pokud začíná a končí která sekce, tak se v tom pak mnohem líp orientuje. Koncovejch značek DIV tam jsou miliony - těžko se pozná která k čemu patří - a když člověk chce místo "menu" vložit něco jinýho, je to takhle nejrychlejší. Prostě mám přehled kde co začíná a kde co končí.
Glacier Jo jo, zrušim.
cbrt No, v tom je celkem problém. Ve firefoxu nefunguje kolečko, protože je to vnořenej DIV a není to BODY, ale tuhle mouchu jsem skousnul proto abych moch mít právě to statické menu a hlavičku :o))) Jinak kolečko kupodivu začne fungovat potom co člověk klikne na odkaz, kterej pouze posunuje po stránce (třeba den 1.). Nevim, proč to takhle v Mozille funguje.
Jinak v Opeře se zase udělá pod stránkou stejný prázdný místo, jako by tam měla být ještě hlavička... Taky nevim jak se toho zbavit... Žádnej margin ani padding nepomáhá.

Jinak DÍKY VŠEM ZA NÁZORY
cbrt
Profil *
Ještě kolečko - už jsem na to někde narazil a nemoh si vzpomenout kde. Ale nakonec...

http://pixy.cz/pixylophone/2004_05_archiv.html#1084198886

Ovšem to, jak začne fungovat po "interním" odkazu, mě rozesmálo:) Nojo, člověk si nevybere - já radši statický prvky nepoužívám, aspoň se pak nerozčiluju nad podobnejma záhadama:)
Hadžim
Profil
cbrt: Jo jo, tenhle článek byl základní šablonou... Vlastně jsem to předělával z rámů a nemoch jsem najít žádnej uspokojivej výsledek, až jsem našel tohle... Prostě mi přijde pro uživatele pohodlnější,když má uživatel menu hned po ruce a nemusí rolovat (no, obzvlášť, když nejede to koločko:o) )
cbrt
Profil *
No stejně se mi nechce spát, takže ještě to kolečko:). Asi před rokem jsem dělal kostru stránky s fixním levým menu - a vím, že tam to kolečko funguje. A už vím taky proč - v komentáři k tomu Pixyho článku je tenhle odkaz

http://devnull.tagsoup.com/fixed/vertical.html

kde kolečko funguje i v Mozille. A třeba by to zabralo i na tu Operu:)
Hadžim
Profil
to: cbrt:
Tak jsem to zkousel predelat tak, aby to kolecko fungovalo, ale bezuspesne :(
Kdybych nechtel mit fixni hlavicku, tak by to slo. Jenomze pokud chci aby mi rolovaci lista zacinala az o neco niz, tak jsem v koncich.
Moje pokusy:
- Rolovani koleckem funguje u BODY a HTML elementu, u DIVU ne :(
- To znamena, ze potrebuju, aby mi element body nebo html zacinal na strance asi 80 px pod hornim okrajem
- Tohoto nelze dosahnout - teda jde aby tam zacinalo body, ale v tom pripade musi byt viditelna i rolovaci lista u HTML elementu a to je k nicemu. Zkousel jsem vsechny mozne paddingy, marginy, position absolute i fixed, proste se mi nijak nepovedlo udelat pouze jednu kratsi rolovaci listu tak, aby na ni v mozzile fungovalo kolecko... Kdyby vas nekoho neco napadlo, tak mi dejte vedet, ale myslim, ze to je ztraceny

P.S. A pokud bych to udelal s listou pres celou vysku obrazovky a nechal tam hlavicku, tak mi to horni cast listy prekreje, coz neni zrovna dobry reseni. Pokud udelam zase hlavicku s pevnou kratsi sirkou, tak mi ji pri rolovani zacne obtekat text zprava se stejne pri zmene okna na mensi casem dostane pres listu...

Takze kolecko asi budu muset ozelet. Nebo to predelat tak, aby bylo fixni jen leve menu bez hlavicky, ale to se mi moc nechce.
Jinak diky za rady :o)
cbrt
Profil *
Zdravím!

Tak jsem si pohrál s tím řešením z devnull.tagsoup.com a funguje to překvapivě dobře - mám fixní levý sloupec, fixní hlavičku a fungující kolečko:))) Testoval jsem to v IE6, Firefoxu 1.0 a Opeře 7.23. Jediný rozdíl je v pravé liště, u Firefoxu a Opery je přes celou výšku okna.

Příklad
styl.css
styl_ie.css
cbrt
Profil *
S kratší pravou lištou ovšem tedy taky nevím - ale přijde mi, že to stejně vypadá líp, když je přes celé okno:)
Hadžim
Profil
Dík moc, během tohohle týdne to zkusim a napíšu výsledek.
Hadžim
Profil
cbrt:
Tak jsem to zkusil podle tebe a opravdu to funguje :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Jenomže nevim z jakého důvodu mi přestalo fungovat rozbalovací menu v OPEŘE. Prostě předtim to šlo bez problémů a teď se prostě nechce rozbalit, zkoušel jsem s tim všechno možný, ale vzdal jsem to...
Podle mě je lepší když bude fungovat kolečko v Mozille, nežli rozbalovací menu v opeře. Ještě vzhledem k tomu, že rozbalovací menu je vlastně skoro k ničemu.
Takže ještě jednou dík
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.