Autor Zpráva
otas
Profil *
Jukněte pls na: Poříční oddíl
Zatím je to jenom návrh, odkazy nefungují, tak prosím o kritiku, než budu pokračovat.
Dík
Casero
Profil
otas
ja myslím, že hafo f pohodě graficky...
Plaváček
Profil
otas

Myslím, že se jedná o velmi slušnou práci.

Letmým pohledem mám dvě připomínky - zruš ten hrůzostrašný Toplist a pokus se nedefinovat velikost písma v pixelech. Netradičně řešená navigace se mi líbí, ale ty obdélníčky jsou takové mrtvé, zkus je vybavit mírnou plasticitou (lehký stín zhruba stejný jako u fotky vpravo).

Na tak jednoduchý layout mi také přijde, že je tam víc DIVů než je zdrávo a neustále opakovaná konstrukce <li class="lmenu"> mi přijde lehce nadbytečná stejně jako tato podivuhodná konstrukce:

<p class="center bila11">---</p>
<p class="cara2"></p>

A abych nezapomněl - <p class="bila"> bych nahradil sémanticky vhodnějším nadpisem (co zkusit H2 případně H3)? Vůbec bych ti doporučil bezva web http://semantika.name a po troše kodérských úprav se bude jednat o velmi slušný web.
otas
Profil *
Plaváček
Díky za konstruktivní kritiku, určitě si s tím kódem ještě pohraju.
K DIVům, já vím že je jich tam dost (bohužel web jedním divem nezvládnu), pokusím se alespoň nějaké vyházet.
Mistr
Profil
otas
(1) Příliš se mi nezamlouvá menu (ta přebarvovaná políčka). Je to ovšem jen otázkou osobního vkusu.
(2) Vyhodil bych (zřejmě Derovo Cotojátko - nic proti, Dero) z loga webu. Mám na mysli to "Poříční oddíl: Zpátky na hlavní stranku"
(3) Nepíše se copyright, když už, tak s malým písmenem "c"? Tedy (c)?
(4) Co to vůbec je nad tím copyrightem? Jakýsi text...?
(5) Zvýraznil bych nadpisy.
(6) Výrazněji bych odlišil perex od zbytku článku.
(7) Co znamenají ty tři pomlčky nad okénkem Toplistu?
quinux
Profil
otas
Mi se nelíbí, že při přejetí přes levé menu odkaz zešedne a v podstatě se tak znevýrazní.
Hlavička se mi zdá zbytečně velká.
Když přejedu přes logo objeví se boxík "zpět na hlavní stranu". Na jakou hlavní stranu? Vždyť na ní jsem ;o)
otas
Profil *
Mistr
1.Menu budu už jenom lehce upravovat, jak jsi řekl, otázka vkusu.
2.Je to OverLib, skoro stejné jako cotojátka. Bude použito, ale jinde.
3.?? - mám tam (c), tak nerozumím.
5.Nadpisy zvýrazním.
6.To samé.
7.Pomlčky tam nebudou. Provizorní oddělení od Toplistu.

Díky za kritiku.


quinux
To levé menu tam možná vůbec ani nebude a když ano, tak to lehce upravím.
Velké hlavičky jsou prý moderní a mě se také líbí, navíc je v ní menu, takže mi zase tak velká nepřijde, sry ale to nechám.
To bude samozřejmě jinak, až bude hotový celý web.

Díky.
otas
Profil *
Mistr
3. Už to vidím, asi máš namysli, že tam je to (c) i všechna práva vyhrazena?. Upravím.
koudi
Profil
Web imho pěkný. Jenom ale taková drobnost: jak jsou nahoře ty ikonky (mail, přidat do obl.,..) tak bych změnil ikonku 'na hlavní stranu'. Takhle to vypadá spíš jako (jak to tak bývá) 'nastavit jako homepage'. Ale jak řikám, je to jen nepodstatná drobnost.
quinux
Profil
otas
Velké hlavičky jsou prý moderní..
O tom jsem teda neslyšel ;o) Ale co vídím je, že web je šířkou tvořen pro 800x600, ale když si ho v tom rozlišení otevřu tak vidím pouze tu hlavičku a né obsah. Kdybych byl BFU a měl viewport zmenšený toolbarama tak si třeba ani nemusím všimnout, že se mi zobrazil posuvník a budu klikat na horní menu s nadějí, že se mi místo lodičky oběví nějaký ten text.
Kdybych musel rolovat, abych si přečetl celou nějakou informaci tak to je něco jiného, ale když musím rolovat, abych se vůbec k nějaké informaci dostal tak to je hodně špatný.
house
Profil
mě se to moc líbí:)

k té hlavičce, asi by to chtělo si někdy udělat čas a trochu jí zmenšit........ já vždycky jdu do naší knihovny, kde mají hnusný starý pomalý počítače a malý blikající monitory a to se kolikrát fakt divím, co mnozí ubozí uživatelé vidí z mých stránek - doporučuji tuto metodu:))

menu v levo bych určitě nechala, jestli bude co tam napsat, ale zůžila bych ho a odkaz při hoveru dala tlustě černě místo normálně šedě

zapracuj ještě na Vítejte na stránkách, pokus sladit to s barvou listu je viditelný, vítaný a vysoce ceněný:) ale poněkud to zaniká

jinak 8/10
otas
Profil *
house
OK, pokusím se hlavičku udělat menší.
Taky nevím jestli tam bude co psát, ale dám tam tedy tu černou.
Barvy jsem se snažil sladit s listem, barva je definována právě z toho listu, tak nevím.
Ono je to těžké, na každém monitoru to vypadá jinak.
Díky

quinux
Jak jsem řekl pousím se hlavičku zmenšit, o moc to ale nepůjde, potom by se tam nevešlo to menu, které mi přišlo jako docela dobrý nápad a možná bude jediné na celé stránce, to ještě uvidím podle množství informací.
Díky
MZF
Profil
Graficky pěkný web. Menu je netradiční, ale plně použitelné, takže nemám výhrad. Přesto by se něco našlo :)

1. Na úvodní stránce nedělej klikací logo.
2. Odkazy na zvětšení a zmenšení písma mi přijdou zbytečné.
3. Bídný copywriting. Za zlomek vteřiny jsem věděl, že si text na webu číst nebudu. Dej mu strukturu, takováhle změť písmenek lidi od čtení určitě odradí. Přidej nadpisy, <strong>, text-indent atd.
souki
Profil
grafikcy hezké. Ikdyž je banner dost velký a zabírá mi 80% okna. Cotojátko v něm je taky zbytečné. Ale jinka hezké :)
Mistr
Profil
otas
Ve třetím bodě svých poznámek jsem měl na mysli toto:
místo (C) Poříční oddíl 2006 bych napsal (c) Poříční oddíl 2006.
otas
Profil *
Tak jsem dal na některé z Vašich rad a trochu jsem upravil jak kód, tak grafiku.
1.Trošičku zmenšená hlavička.
2.Možnost změnit velikost písma i v IE (tlačítka pro změnu velikosti jsem ponechal).
3.Oprava "<li class="lmenu">" + odstranění několika "Divů".
4.Pryč s "overDivem", alespoň prozatím.
5.Zvýraznění nadpisů.
6.Odlišení "perexu".
7.Celková úprava "copywritingu".

Úpravy jsou prozatím na:
Test1
Jukněte se na knihu návštěv, už si s ní hraju dva dny, tak by mě zajímalo jesli Vám funguje, jak má?
Kniha
otas
Profil *
Ještě bych prosím potřeboval poradit jednu věc ohledně validity knihy návštěv.
Hlásí mi to už jenom jednu chybu a to jest "<form name="F" action="" method="post" onSubmit="return kontrola();">, nevíte náhodou někdo co s tím?
Chyba je v "there is no attribute "onSubmit".
quinux
Profil
otas
V XHTML musíš psát onSubmit s malým "s"
otas
Profil *
quinux
fííí, jsem blbec,díky moc
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0