Autor Zpráva
aRtFULL
Profil
AHoj, tenhle prispevek nepisu, protoze bych mel nejaky problem, ale protoze jsem si hrál s CSS a chtel jsem poskládat nejakou zajímavě vypadající stránku pomocí čistě CSS a XHTML.

Co jsem chtěl, toho jsem take docilil, ale vzhledem k tomu, že nejsem nějaký machr co se týče tvorby webů, jen čistě ze zvědavosti bych vás chtěl požádat (kdo má zájem), aby jste se na můj výtvor podívali a pokud by jste zjistili, že jsem výsledného vzhledu docílil zbytečně složitým způsobem, nebo je tam něco zbytečně navíc, nebo špatně dekladováno at uz v CSS, nebo XHTML a dalo by se to ještě nejak upravit, prosím napište zde svůj názor, nebo nápad jak tuto stránku (v kodu) vylepšit.

ODKAZ

Předem děkuji za všechny odpovědi a názory.
Boy
Profil
Konqueroru to nevypadá korektně. Poslední tři bloky jsou umístěny přesně pod sebe.
aRtFULL
Profil
Konqueroru to nevypadá korektně. Poslední tři bloky jsou umístěny přesně pod sebe.
To je nejaky ten zajimavy prohlizec ze? Dozvedel jsem se o nem asi pred hodinou v clancich a moc nechapu v cem je tak dulezity, kdyz se zrejme moc nepouziva??? No me to jinak jede vsude OK, co ted :D
Bubák
Profil
To je nejaky ten zajimavy prohlizec ze? Dozvedel jsem se o nem asi pred hodinou
13.9.2006 00:28:09 jsem o tom psal

Boy
Konqueroru to nevypadá korektně. Poslední tři bloky jsou umístěny přesně pod sebe.
Asi máš jiný (starý) Konqueror. Zobrazí se ti test Acid2 stejně, jako referenční obrázek?


http://danvine.com/icapture/tmpss/6337.png
aRtFULL
Profil
Asi máš jiný (starý) Konqueror. Zobrazí se ti test Acid2 stejně, jako referenční obrázek?

Ja Konqueror nemam vubec, pouzivam FF a ty obrazky jsou odlisne ...
Bubák
Profil
aRtFULL
Konqueroru to nevypadá korektně. Poslední tři bloky jsou umístěny přesně pod sebe.
TO psal Boy a já z toho udělal mystifikaci :o)

pouzivam FF a ty obrazky jsou odlisne...
Pokud myslíš Acid2, tak ten bude správně až ve FF 3.0

No me to jinak jede vsude OK, co ted :D
Já mám za to, že i když Konqueror zvládne náročný CSS test, tak je v něm pořád dost chyb.
aRtFULL
Profil
No a krome problemu s Konquerem, ktery me v tuto chvili ani moc netlaci, protoze stale 70% lidi pouziva IE a zbytek FF, Max., Operu a tomu Konqueroru davam tak 1% uzivatelu :o)
Venca
Profil
70% - proč? Proto ;o)
llook
Profil
Jednotlivé bloky mají pozici i rozměry napevno daný v pixelech, to není zrovna nejšťastnější řešení. Zkus si představit, co se stane, když se do některého bloku nevejde obsah, třeba když si uživatel zvětší písmo (ve firefoxu Ctrl-+). Ve skutečnosti se víc používá obtékání než pozicování.
Anonymní
Profil *
[img]aaa[/img]
dentist
Profil *
No takže proč používáš XHTML 1.1? Když zřejmně nevyužíváš jeho výhod a dopouštíš se tak chyby v zasílání MIME typu. Já vim, že stránka ještě není hotová, ale myslim že se nebude dělat tak dlouho až IE začne správně pracovat s application/xhtml+xml, změnil bych to na XHTML 1.0 Strict, jen taková moje rada.
aRtFULL
Profil
Ve skutečnosti se víc používá obtékání než pozicování.

Ja tam ale nikde v CSS neco jako "position:***" nemam, mam tam pouze float - obtekani :o)
Railbot
Profil
IE pouziva kolem 85% uzivatelu, tedy zadnych 70%. Zbytek ma vesmes FF a Opera, zbytek prohlizecu nedosahne ani na procento. Ale diskutovat o tom je vcelku o nicem, protoze statisticky nikdy nerikaji uplnou pravdu a mohou byt ruzne zkreslene. Takze - delejme weby pouzitelne alespon ve vsech znamejsich prohlizecich (IE, FF, Opere a Safari). To Safari jako zastupce Linuxu, i kdyz tam by sel i FF, ale ten se na Linuxu tolik neobjevuje a navic je stejne jinaci oproti Winovskemu.
YoSarin
Profil
Railbot
<ot>záleží kam koukáš, někde má IE třeba i pod 70% ;)</ot>
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.