Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
aRtFULL Profil |
#1 · Zasláno: 15. 9. 2006, 06:06:31
AHoj, tenhle prispevek nepisu, protoze bych mel nejaky problem, ale protoze jsem si hrál s CSS a chtel jsem poskládat nejakou zajímavě vypadající stránku pomocí čistě CSS a XHTML.
Co jsem chtěl, toho jsem take docilil, ale vzhledem k tomu, že nejsem nějaký machr co se týče tvorby webů, jen čistě ze zvědavosti bych vás chtěl požádat (kdo má zájem), aby jste se na můj výtvor podívali a pokud by jste zjistili, že jsem výsledného vzhledu docílil zbytečně složitým způsobem, nebo je tam něco zbytečně navíc, nebo špatně dekladováno at uz v CSS, nebo XHTML a dalo by se to ještě nejak upravit, prosím napište zde svůj názor, nebo nápad jak tuto stránku (v kodu) vylepšit. ODKAZ Předem děkuji za všechny odpovědi a názory. |
||
Boy Profil |
#2 · Zasláno: 15. 9. 2006, 06:54:56
Konqueroru to nevypadá korektně. Poslední tři bloky jsou umístěny přesně pod sebe.
|
||
aRtFULL Profil |
#3 · Zasláno: 15. 9. 2006, 07:05:37
Konqueroru to nevypadá korektně. Poslední tři bloky jsou umístěny přesně pod sebe.
To je nejaky ten zajimavy prohlizec ze? Dozvedel jsem se o nem asi pred hodinou v clancich a moc nechapu v cem je tak dulezity, kdyz se zrejme moc nepouziva??? No me to jinak jede vsude OK, co ted :D |
||
Bubák Profil |
#4 · Zasláno: 15. 9. 2006, 07:50:27
To je nejaky ten zajimavy prohlizec ze? Dozvedel jsem se o nem asi pred hodinou
Už 13.9.2006 00:28:09 jsem o tom psal Boy Konqueroru to nevypadá korektně. Poslední tři bloky jsou umístěny přesně pod sebe. Asi máš jiný (starý) Konqueror. Zobrazí se ti test Acid2 stejně, jako referenční obrázek? ![]() http://danvine.com/icapture/tmpss/6337.png |
||
aRtFULL Profil |
#5 · Zasláno: 15. 9. 2006, 08:07:07
Asi máš jiný (starý) Konqueror. Zobrazí se ti test Acid2 stejně, jako referenční obrázek?
Ja Konqueror nemam vubec, pouzivam FF a ty obrazky jsou odlisne ... |
||
Bubák Profil |
#6 · Zasláno: 15. 9. 2006, 08:27:31
aRtFULL
Konqueroru to nevypadá korektně. Poslední tři bloky jsou umístěny přesně pod sebe. TO psal Boy a já z toho udělal mystifikaci :o) pouzivam FF a ty obrazky jsou odlisne... Pokud myslíš Acid2, tak ten bude správně až ve FF 3.0 No me to jinak jede vsude OK, co ted :D Já mám za to, že i když Konqueror zvládne náročný CSS test, tak je v něm pořád dost chyb. |
||
aRtFULL Profil |
#7 · Zasláno: 15. 9. 2006, 12:17:33
No a krome problemu s Konquerem, ktery me v tuto chvili ani moc netlaci, protoze stale 70% lidi pouziva IE a zbytek FF, Max., Operu a tomu Konqueroru davam tak 1% uzivatelu :o)
|
||
Venca Profil |
#8 · Zasláno: 15. 9. 2006, 13:30:07
70% - proč? Proto ;o)
|
||
llook Profil |
#9 · Zasláno: 15. 9. 2006, 13:48:34
Jednotlivé bloky mají pozici i rozměry napevno daný v pixelech, to není zrovna nejšťastnější řešení. Zkus si představit, co se stane, když se do některého bloku nevejde obsah, třeba když si uživatel zvětší písmo (ve firefoxu Ctrl-+). Ve skutečnosti se víc používá obtékání než pozicování.
|
||
Anonymní Profil * |
#10 · Zasláno: 16. 9. 2006, 20:01:52
[img]aaa[/img]
|
||
dentist Profil * |
#11 · Zasláno: 17. 9. 2006, 22:58:26
No takže proč používáš XHTML 1.1? Když zřejmně nevyužíváš jeho výhod a dopouštíš se tak chyby v zasílání MIME typu. Já vim, že stránka ještě není hotová, ale myslim že se nebude dělat tak dlouho až IE začne správně pracovat s application/xhtml+xml, změnil bych to na XHTML 1.0 Strict, jen taková moje rada.
|
||
aRtFULL Profil |
#12 · Zasláno: 17. 9. 2006, 23:55:22
Ve skutečnosti se víc používá obtékání než pozicování.
Ja tam ale nikde v CSS neco jako "position:***" nemam, mam tam pouze float - obtekani :o) |
||
Railbot Profil |
#13 · Zasláno: 18. 9. 2006, 07:31:22
IE pouziva kolem 85% uzivatelu, tedy zadnych 70%. Zbytek ma vesmes FF a Opera, zbytek prohlizecu nedosahne ani na procento. Ale diskutovat o tom je vcelku o nicem, protoze statisticky nikdy nerikaji uplnou pravdu a mohou byt ruzne zkreslene. Takze - delejme weby pouzitelne alespon ve vsech znamejsich prohlizecich (IE, FF, Opere a Safari). To Safari jako zastupce Linuxu, i kdyz tam by sel i FF, ale ten se na Linuxu tolik neobjevuje a navic je stejne jinaci oproti Winovskemu.
|
||
YoSarin Profil |
#14 · Zasláno: 18. 9. 2006, 11:35:40
Railbot
<ot>záleží kam koukáš, někde má IE třeba i pod 70% ;)</ot> |
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0