Autor Zpráva
quinux
Profil
Než kouknete upozorňuji, že web není celý hotový - tedy zbývá dodělat vyhledávání a zaplnit databázi :o)
Teď už nezbývá nic jiného než se podívat smajlici.quinux.com/
Marty
Profil
No témá je to hodně zajímavý, docela mě zaujaly ty akronymy.
+ validní kód
+ pokus o css layout
- graficky je to nedotáhnutý
quinux
Profil
Marty
No je pravda, že po grafické stránce jsem to trochu odflákl ;o) , ale chtěl jsem něco jednoduchýho.

Proč "pokus" o css layout?
Marty
Profil
Marty
No je pravda, že po grafické stránce jsem to trochu odflákl ;o) , ale chtěl jsem něco jednoduchýho. [i]

V tom s tebou souhlasim, graficky si tato stránka přímo volá po jednoduchosti, ale něco přidat by rozhodně neuškodilo, představoval bych si nějakou decentní hlavičku.


[i]Proč "pokus" o css layout?


No původně jsem chtěl napsat: "pěknej css layout", ale potom co jsem si zvětšil písmo v IE(rozlišení 1024 *768) a layout se rozpadl, jsem od toho upustil.
quinux
Profil
No původně jsem chtěl napsat: "pěknej css layout", ale potom co jsem si zvětšil písmo v IE(rozlišení 1024 *768) a layout se rozpadl, jsem od toho upustil.

Jaká verze IE?Mám 6 SP1 a i když dám písmo největší tak je vše v pořádku (samozřejmě se objeví posuvník dole)

Jediný problém o kterém vím je, že v IE se ty čáry zobrazují jako čárkované (jsou dotted) nepřišel jsem zatim na to proč se tak děje.
Martin Kuželka
Profil
IE neumí správně zobrazovat dotted.
Marty
Profil
Jediný problém o kterém vím je, že v IE se ty čáry zobrazují jako čárkované (jsou dotted) nepřišel jsem zatim na to proč se tak děje.

S tím jsem měl nedávno taky problém. IE totiž dotted neumí. Musíš nechat dashed a spokojit se s tím, že to bude čárkované. Anebo si udělat tečkovanou čáru jako obrázek a přidat ho tam jako background.

Jsem na školním počítači, tak nevím jak to maj nastavený. Je tu myslím SP2, WIN XP, IE 6. Jestli chceš můžu přihodit obrázek, jak to vypadá.
quinux
Profil
IE neumí správně zobrazovat dotted.

Tak to je super no.. neva zas tak hrozné to není :o)

Jsem na školním počítači, tak nevím jak to maj nastavený. Je tu myslím SP2, WIN XP, IE 6. Jestli chceš můžu přihodit obrázek, jak to vypadá.

Jo to by se hodilo. Díky
Marty
Profil
Tak tady.
quinux
Profil
Marty

Tak jsem asi málo studoval :o) ale co je na tom rozhozené? Je přeci jasné, že když se zvětší písmo musí se to trochu roztáhnout ne?
Acci
Profil
To je pro tebe pohodlné rolovat horizontální lištou? Měl bys nastavit maximální šířku
Marty
Profil
Už chápu. Problém je v tom, že máš šířku #page nadefinovanou v jednotkách em(násobek, aktuální velikosti písma). Když potom dáš zvětšit velikost písma, zvětší se i šířka stránky. Tohle záleží na tobě, zda to ponecháš tak jak to je, anebo nadefinuješ šířku #page v pixelech. Škoda jen, že se stránka rozleze tak, že se musí rolovat horizontálním scrollovátkem.
quinux
Profil
To je pro tebe pohodlné rolovat horizontální lištou? Měl bys nastavit maximální šířku

No to není to je pravda, ale jak nastavit maximální šířku když IE vlastnost max-width nepodporuje?
Marty
Profil
To je pro tebe pohodlné rolovat horizontální lištou? Měl bys nastavit maximální šířku
No to není to je pravda, ale jak nastavit maximální šířku když IE vlastnost max-width nepodporuje?


Tak dej do deklarace #page toto : width: 700px;
Pak bude mít div #page velikost vždy jen a pouze 700 pixelů.
quinux
Profil
Tak jsem to opravil - i při 4-násobném zvětšení ve FireFoxu je všechno v pořadku (v IE na Největší taky). Díky za pomoc
ax123
Profil
IMHO je to web o dobrém tématu přidám si ho k oblíbeným, protože na mě často někdo vyrazí s nějakou zarážející skratkou a tady to prostě je. Přidal bych trochu grafiky, nebo alespoň barev je to takové smutné :)
quinux
Profil
Tak jsem tedy upravil ten design snad se Vám to bude líbit :o)
Marty
Profil
Je to pěkný, ale já si nemůžu pomoct, ale mě tam prostě pořád chybí nějaký pěkný logo.
A možná by to chtělo upravit to menu tak, aby se zvýraznilo i když nenajedeš přesně na text.
quinux
Profil
Marty
no na logu se (snad) pracuje - i když teď nevím kam ho vecpu ;o)
S tím menu nevím..jak ještě víc zvýraznit?
Fred
Profil
Je to praktický a rychlý, pár chybiček jsem našel
Chybí xml prolog <?xml version="1.0" encoding="iso-8859-2"?>
Když používáš inline styly měl bys správně v hlavičce definovat <meta http-equiv="Content-Style-Type" content="text/css" />
Na stránce akronymů odkazuješ na počítadlo, které se vdaném umístění nenachází, takže to hází chybu:

Chyba: syntax error
Zdrojový soubor: http://smajlici.quinux.com/includes/minebot.js
Řádek: 1
Zdrojový kód:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
, protože si to bere 404
správně by tam mělo být i xml:lang tedy <html xmlns='http://www.w3.org/1999/xhtml' xml:lang="cs" lang='cs'>
Stránka akronymy: Pokud je nějaký externí script někde v body, musí být v nějaském blokovém elementu (p, h1-h5, div, ol,ul,nebo table )
Marty
Profil
K tomu menu:
1)Menu se změní jen když najedu na text, když najedu na to prázdno napravo od textu menu nic se nestane.
2)Ta změna je taková nevýrazná, i když je to lepší jak původně.
Snad jsem to napsal srozumitelně.
quinux
Profil
Fred
Prolog jsem dodal, ač pokud jsem dobře informován tak jeho neuvedením se nedopouštím chyby (zvlášť když tedy validator nic nenahlásí)

Odkaz na soubor js jsem odstranil - nevím jak jsem ho přehlíd on tam vůbec neměl být:o)

Marty
Jo už vím asi o čem mluvíš tohle se děje v IE, že? Podívám se co se s tím dá dělat protože ve FireFoxu ten problém není.


A kdo změnil popis fóra a proč?
Fred
Profil
quinux Chyby se nedopouštíš pokud je kódování utf-8. Žádný validátor není neomylný, tohle co jsem posílal je v podstatě výpis z CSE html validátoru (pozor ne z verze lite, je to sakra rozdíl)
mat
Profil
quinux

popis jsem změnil já: ne proto, že bych chtěl dělat někomu nějaké naschvály nebo tak něco, ale uznej sám, když vidíš seznam fór, co je lepší:

- neodolal jsem, tak do mě ... nebo hodnocení smajlici.quinux.com?

pokud jsem původní název fóra spletl, je to proto, že jsem jich dneska změnil už několik...

usnadněte přispívajícím práci, když dáváte do "názoru na stránky" své weby tím, že napíšete nějaký rozumný titulek...
quinux
Profil
Fred a mat
dobře dám si pro příště pozor:o)
habendorf
Profil
mat: Nechci do toho moderátorům kecat, ale tohle je citace z pravidel: Dotaz do diskuse "Názor na mou stránku" prosím nadepisujte názvem svého webu.

Já bych se toho držel jako nadpis dával prostě jen URL, že jde o hodnocení je jasné a další plky jsou zbytečné (tedy aspoň v nadpisu).
mat
Profil
habendorf

netvrdím nic jiného...) - zároveň si ale myslím, že slůvko "zhodnoťte" nebo "zkritizujte" u dotyčného webu (url či titulku) nemůže vadit...
Marty
Profil
Jo už vím asi o čem mluvíš tohle se děje v IE, že? Podívám se co se s tím dá dělat protože ve FireFoxu ten problém není.

Ano bylo to v IE, je to z důvodu, že neumí hover u ostatních prvků(umí jen u odkazů). Doporučoval bych nadefinovat odkazy jako blokové prvky a hover udělat přes ně.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.