Autor Zpráva
heli
Profil *
http://www.rklogic.cz/indexa.php

Prosím, koukněte na můj "webík".
Jaký je první dojem, já to vidím denně, nedokážu to už posoudit.
Co se Vám na něm nelíbí ? Co bych měla vylepšit? Barvy? Menu? Co písmo hlavního textu /verdana/ ? - nezdá se mi, ale nenašla jsem lepší. Může být web takhle "malý" - 760x600px, aby se zobrazil celý skoro každému? Prosím, pište konkrétní kritiku, nejenom, že je to strašný.

Děkuji

Heli
Šejn
Profil
Reference > nefunguje odkaz.
Šejn
Profil
odkaz na www.rklogic.cz
Casero
Profil
heli
možná až zbytečně naprdaný ty hovery..stačil by jen barvně změnit nemusí se tam měnit ten obr...
Anonymní
Profil *
K modrému logu a patičce mi nazelenalé pozadí pod oběma menu nějak nesedí, jinak vzhled líbí.
Undertaker
Profil *
btw na letni design neni uz nahodou pozde? za cvili je podzim :o)
Anonymní
Profil *
1. mě chybí textová varianta obrázkového nadpisu
2. sem si vždycky myslel, že vzhled má korespondovat s obsahem. Design by se mě líbil,
kdyby to byly stránky "půjčovny serfů", nebo nějaké "plážové školy plavání, serfování"
3. tady na foru již tolikrát zmiňované statistiky od toplistu
lumpy
Profil
heli
Dizajn je to pekny, ale ked som sa na to pozrel, myslel som si, ze som na strankach nejakych surferov...ale je to pekne
anonym104
Profil
oddelal bych toplist, validator css

cas ti to ukazuje 21:4 misto 21:04 a myslim ze informace co je za den neni potreba

ten surf vpravo bych zrusil, staci vlevo... vpravo dej rozpalene slunce.. nebo racky nebo tak neco...

zkus mensi kompresi u toho pozadi hlavicky.. ty "kyticky" sou trosku rozmazane

vlajky bych trosku hodil jinam... take jejich velikost je divna... nato kde jsou jsou moc velke.. a nezda se mi pomer stran 4:3 ze bys dodrzovala...

jinak je to pekne... na kod jsem nekoukal :)
Nox_lbc
Profil
Působí to na mě občas komicky, občas tragicky ... logo propaguje středomořskou dovolenou ? Kterého klienta bude zajímat návštěvnost, logo Toplistu a podivná ikonka W3C|CSS ?? K čemu dvojité menu ??? Těch otazníků bych našel tucty ...
Bubák
Profil
dnes je úterý
3. 10. 106.

Opravdu?
heli
Profil *
2. sem si vždycky myslel, že vzhled má korespondovat s obsahem. Design by se mě líbil,
kdyby to byly stránky "půjčovny serfů", nebo nějaké "plážové školy plavání, serfování"


moje myšlenka byla, že "surf" může souviset se"surfováním po internetu

"Kterého klienta bude zajímat návštěvnost, logo Toplistu a podivná ikonka W3C|CSS
já vím, že pro klienta to moc velký význam nemá, ale myslím, že to web oživí

možná až zbytečně naprdaný ty hovery..stačil by jen barvně změnit nemusí se tam měnit ten obr
zdá se vám, že jsou hovery moc vyumělkovaný /ale dalo mi to práce a tď zjistím, že bych udělala líp,
kdybych jen změnila barvu. Ach jo! /

btw na letni design neni uz nahodou pozde? za cvili je podzim :o)
v lednu to hodím do podzimního kabátku!
Mistr
Profil
heli
(1) Nepodtrhávej nic, co není odkazem - viz strana http://www.rklogic.cz/web_ceny.php
(2) Chybí klikací logo.
(3) Atribut TITLE položky "Připravte si" v levém sloupečku obsahuje překklep, ne?
(4) Proč je v horním menu odkaz "Pripravte si"?
(5) Osobně bych závorky používal klasické kulaté - () - nikoliv tedy lomítka.
(6) Podtržení mailu v patičce bych začal až s prvním písmenkem adresy; nikoliv již mezery před ní.
(7) Mezi hodnotou s zkratkou měny se dělá mezera - viz http://www.rklogic.cz/web_ceny.php
(8) Zkratka naší měny se píše Kč.
(9) Před otazníkem se nedělá mezera - viz http://www.rklogic.cz/web_ceny.php
(10) Časový údaj v levém sloupečku 4. 10. 2006, čas 0:4 také nepůsobí příliš profesionálně.

Upřímně řečeno, hodně bych váhal, zda tvorbu stránek zadat právě Tvé firmě.
Anonymní
Profil *
1/ Chyba v odkazu. Tohle je potřeba opravit:
<a href="www.rklogic.cz" title="realitní kancelář Logic"> www.rklogic.cz</a>
na tohle:
<a href="http://www.rklogic.cz" title="realitní kancelář Logic"> www.rklogic.cz</a>

2/ Co kdyby ten kořeň serfoval po klávesnici (v tom logo) a nebyl tak květinkový a barevný. Bylo by to trošku víc seriózní. A kdyby tam nebyl vůbec?

3/ Tenhle design osloví, to bezesporu, ale hlavně ty, co nemůžou moc zaplatit.
Anonymní
Profil *
4/ Ten anonymní odkaz na firmu.cz je s překvapením? Naskočil mi Metrostav. Proč?
Anonymní
Profil *
5/ Za 4/ se omlouvám, ale tenhle FF, kde teď jsem dělá z textu odkazy a to mě zmátlo.
Anonymní
Profil *
Na Tvém webu jsem si přečetl časový údaj:

dnes je středa
4. 10. 106, čas: 0:18

a domyslel: Římané mají právě problémy s Galy a první křesťané s Římany. Nikde není internet. Tak proč dělat webdesign.
YoSarin
Profil
heli
Já se přidám ke stížnostem na čas - ono 8:5 vypadá spíš jako výsledek hokejového zápasu Česká republika - Kambodža (s tím, že Bříza (nebo kdo to tam teď je) proflámoval noc a pětkrát v bráně usnul)
Jinak to vypadá spíš jako web kde si můžu koupit neoprén nebo dovolenou v řecku ;)
Zvýraznění aktuální položky (a hover) v menu (v tom levém) mi přijde poněkud nešťastné - vypadá divně, když tam všude jsou linky zleva-doprava přes celou šíři toho sloupečku a najednou tam jedna chybí...
Jinak ty stránky jsou pěkné (ten neoprén bych tam možná koupil ;) )
Yo'Sarin
Dan Fojtík
Profil
heli
1) Ty problémy s časem a datem - proč místo JavaScriptu, který se evidentně chová v každém browseru jinak, nepoužít PHP?
2) Nechal bych pouze datum, čas vidí skoro každý vpravo dole.
3) Pryč s toplistem, na takovouhle prezentaci se nehodí (ani ikona, ani počítadlo)
4) Jaké funkce je potřeba na web zahrnout?/formuláře, ankety/
Doporučuji přečíst si něco o typografii, tohle ve mně vyvolalo vzpomínky na dobu psacích strojů, které neměly závorky a psaly se místo nich lomítka. ;-)
5) V menu bych použil rollovery, nelíbí se mi, když najedu poprvé na menu a začne se načítat další obrázek.
6) Zápisy mailových adres, které používáš, jsou jak dělané pro spammery. Nahradil bych je obrázkem nebo použil tuto věc.
7) Jinak se mi web moc nelíbí, před deseti lety by mi možná připadal profesionální a hezký, dnes ne.
8) Podíval jsem se na web bez CSS, není moc přístupný pro handicapované spoluobčany.
Railbot
Profil
Dan Fojtík
2) Nechal bych pouze datum, čas vidí skoro každý vpravo dole.

A ja bych tam nedaval ani to. Nikdo nechodi na stranky s tvorbou www proto, aby se podival jake je datum. Od toho jsou kalendare, portaly a jine informacni servery.
tozi
Profil
pekne :)
Anonymní
Profil *
Vypnul jsem si styly a zásadní informace jsou až někde dole. Navíc části loga se rozloží a zaplní viditelnou část stránky. Co dát celé logo do css a dát do něj i psaný text.
heli
Profil *
Vypnul jsem si styly a zásadní informace jsou až někde dole.

mám pozicované prvky pomocí css, tak se to musí rozpadnout, když se vypnou -
mám použít pozicování pomocí html (tabulky)? Není to "krok zpět"?
(všimněte si - kulaté závorky a otazník bez mezery :-) )

pro Anonymní - "vyřádil" si se na mě, ale děkuji, rady si vezmu k srdci
Anonymní
Profil *
mám pozicované prvky pomocí css, tak se to musí rozpadnout, když se vypnou -
mám použít pozicování pomocí html (tabulky)? Není to "krok zpět"?


To se rozpadnou, samozřejmě, ale v html kódu můžou být dány tak, aby ty základní informace byly trochu výš a menu trochu níž. Stačí v html kódu zaměnit jejich pořadí. A hlavně tu grafiku hlavičky bych udělal jako backgroung v css a do hlavičky v html bych dal text.
509
Profil
Ja idem byt za uplneho magora, ale precital som si vsetky ty pripomienky programatorov, prezrel som si tu predlozenu stranku a nutne si musim polozit otazku..

Kua, to fakt??? Teda neberte to v zlom, je to len moja uvaha, ale web okrem informacii pre abonenta, klienta a podobne by podla mna mal niest daleko viac... Mal by to byt myslim nejaky vkusny a vhodny obal... alebo vizitka ak chcete... co predpoklada istu byt i minimalnu mieru vkusu, fantazie a potom samozrejme trocha tej remeselnej zrucnosti, aby vznikol prijemny obraz sklbeny s tou vasou bezchybnou programovou a obsahovou castou, vratane teda validity, po ktorej zvacsa tolko volate...

..moj nazor je, ze ak by slecna, ci pani heli do puntiku naplnila vsetky vase pripomienky, este stale je to dobre tak do suflika...! ( neberte to osobne Heli.. je to len nazor s ktorym nemusite suhlasit...)

Uz len strucne. Nadpis: tvorba web stranok... logo... - surfista ( moze to sice avokovat istu asociaciu ) ale do toho prechodu medzi surfermi tie vektorove kvety, a vlnka textu tak to je taka supa, ze ktokolvek so zdravym rozumom a byt minimalnym est. citenim to okno okamzite musi zavriet.... ak nahodou nie, a prezije, celu tu plochu, ta vlnka dolu ho dozaista nadobro zabije..;))) Ak nahodou ani to nie, tak ta poznamka dolu o estetickej stranke zabije aj troch naraz, takze to je tutovka...

a posledna vec: osobne ak by som hladal niekoho na tvorbu webu, tak predsa pozeram v prvom rade po spracovani jeho vlastneho... Vazne zasnem, kto vsetko tu dnes tvori a predava tieto dielka, a hlavne, ze to je niekto schopny aj vazne kupit?! Vysvetluje to sice preco je cena uvadzana na tych strankach tak mizerna, ale nevysvetluje to ich existenciu a mna by vazne zaujimalo, do akej miery su takyto zivotaschopni a nakolko je to len divadlo?

Prijemny den zelam
Anonymní
Profil *
to heli: Vkus má každý člověk jiný, nezavděčíte se všem :-) Kupříkladu mně se nelíbí pouze barevná kombinace modrá - zelená, a kytky v logu.
BTW: sice není důvod zvětšovat písmo, ale při zvětšení ve FF jsou dolní řádky textu nečitelné, když zajedou pod patičku.
heli
Profil *
..moj nazor je, ze ak by slecna, ci pani heli do puntiku naplnila vsetky vase pripomienky, este stale je to dobre tak do suflika...! ( neberte to osobne Heli.. je to len nazor s ktorym nemusite suhlasit...)

509 - chtěla jsem zkusit něco jiného a surfy a voda se mi prostě líbí - a k tomu patří vlnky a "havajské"
kytky . . . asi máš pravdu, že je to trochu kýčovitý, ale nemusí být všechno strašně seriózní . . .
zajímá mě - podívej se na http://www.rklogic.cz /mimo hru/ - to je taky podle tebe tak mizerný?

A hlavně tu grafiku hlavičky bych udělal jako backgroung v css a do hlavičky v html bych dal text.

tak opět pro Anonymní - dík za reakce. Myslíš, že do html mám dát <div>obrázeksurf</div>
a pak až každý div napozicovat a dát obr jako background? Anebo všechny obrázky tvořící hlavičku dát do jednoho obrázku /surf vlevo, nadpis, surf vlevo/ ? Prej tam mám strašný "gradienty" - ráda bych to opravila, ale nevím co to je - poradíš mi? To už je snad poslední dotaz, myslím, že už surfů máš dost.
Dík.
Anonymní
Profil *
2. sem si vždycky myslel, že vzhled má korespondovat s obsahem. Design by se mě líbil,
kdyby to byly stránky "půjčovny serfů", nebo nějaké "plážové školy plavání, serfování"

moje myšlenka byla, že "surf" může souviset se"surfováním po internetu


na to je tam moc vody, proč ten surfař surfuje po vodě? jeslti to má naznačovat surfování po internetu, proč "nepluje" např. po binárních datech? nějak abstraktně ale zároveň decentně tam protlačit internet.
509
Profil
s tym poslednym vstupom anonymneho sa da suhlasit! ;))

a pokial ta otazka s tou strankou realitky bola na mna... tak je to sice prijemnejsie ako ako ta s tym surferom..;))) ale na moj vkus vazne moc "sucha" ..;)))

Nemooozem za to!;)

Prijde mi to take "poskladane" a "pozliepane" ako prislo, tak je, nevidim tam stipku kreativity... zial ani premysleneho a cieleneho "stavania" toho webu... Ale zas je pravda, ze neviem ako stara ta zalezitost je?! ak je to 4-5 rokov stara vec, tak zrejme nic z tohoto neplati..

Ale aj napriek tomu, ze teraz ma zrejme kazdy programator, co sem vlezie, roznesie.. dobehne admin a vysvetli mi, ze si nemam liecit komplexy a podobne... vyjadrujem len svoj nazor a vobec netvrdim, ze mam pravdu...

.. takze, bez urazky, pytala si sa, odpovedal som...

a hodne zdaru zelam.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0