Autor Zpráva
Zeli
http://www.freeweby.iglu.cz
tak to je odkaz na stránky, který bych chtěl nejradši od vás všech zkritizovat. Zajmá mě, jak se vám líbí: grafika, informace, ....prostě celkový dojem. Klidně se rozepište - vítána je jak pozitivní, tak negativní kritika.

Díky. Zelí.
Acci
obrázek v záhlaví by mohl být kvalitnější

Jinak to na mně působí chaoticky
Marty
No když rozepsat tak:

Grafika:
- stránka není opticky zakončená, chybí mi jakékoli zápatí, třeba s kontaktem na autora webu
- stejně tak ten hořejšek, příjde mi to jako kdyby ho někdo usekl, a mě se na obrazovku dostala jen část
- hovery všech odkazů jsou nevýrazné, zejména v tom menu nalevo
- vycentroval bych to na střed a odstranil počítadlo

Kód:
-             (bez komentáře)
- míchání stylopisu do html kódu(namádkou třeba <div style="position: absolute; text-align: left;"> )
- používání zastaralejch tagů (<center>, <b>)
- celkově vzato je kód docela špatnej

Obecně:
- moc dlouhý titulek
- písmo je definované v px, lepší je definovat ho v relativních hodnotách, uživatel si ho pak může zvětšit
- css jsou zbytečně dlouhý, třeba toto:

PADDING-RIGHT: 0px;
PADDING-LEFT: 0px;
PADDING-BOTTOM: 0px;
COLOR: black;
PADDING-TOP: 0px;

lze napsat takto:

PADDING: 0px;
COLOR: black;

- v Opeře 7 sloupek napravo přesáhne asi o 3px celou část

Celkově známkuju za 3.

No a to je asi tak všechno...
Zeli
Muzou se vyjadrit i ostatni!
Hm, diky za kritiku. Dovolil bych si ale presto par poznamek (otazek):

-Nechapu, cemu vadi dlouhy titulek - ja si vzdycky myslel, ze to je dobre.

-ty hovery jsou tak naschval, dle meho vkusu, doufal jsem, ze se to nekomu bude libit....

Co mate vsichni proti tagum <center> a <b> - kdyz to potrebuju pouzit treba jen jednou, tak je to mnohem kratsi, nez to psat stylama!!!!!! A tim padem se to i rychlejc nacita!

-V jakejch jednotkach ma byt to pismo, kdyz ne v px?

Diky za vsechny odpovedi!
Acci
Zeli
- Titulek má být výstižný a né v něm psát nějaké SEO slova
- Písmo v px nejde zvětšovat v IE
meca
Mno jak už někdo řikal, je to chaozzz ...

Ale taky ... v textu bych podtrhal odkazy, takhle jsou skoro k nepoznání...

Co mate vsichni proti tagum <center> a <b> - kdyz to potrebuju pouzit treba jen jednou, tak je to mnohem kratsi, nez to psat stylama!!!!!! A tim padem se to i rychlejc nacita! >> No to asi ne... Pač když nadefinuješ, že má bejt nadpis <h1> uprostřed, a na stránce ho máš víckrát, tak to o dost zmenší velikost kódu...

A vůbec když koukám na ten kód... Je celej trochu z dob Jana Husa...
Zeli
Uznávám...
Ještě bych chtěl prosím objasnit ten chaos...co je tam blbě???
Ja jsem se hodně snažil, aby to bylo přehledný. Co na to říkají ostatní?
mat
myslím, že by nebylo od věci postupně přepsat web do css layoutu, tady by to ani nebylo moc práce - třísloupcový layout v fixní šířkou a vycentrovaný na střed není nic, co bys (odhaduji-li tvoje schopnosti a možnosti) nezvlád... - a k tomu chaosu, mě se zdají být stránky docela v pohodě, ale jak už někdo poznamenal, podtrhával bych odkazy, lidi jsou na to zvyklí...

a ještě bych dodal - ty parametry jednotlivých hostingů bych vypsal sám + nějaké jejich zhodnocení, pod které bych přidal něco v tomto smyslu: přejít na domovskou stránku hostingu xy? a dal bych odkaz... - ne jak to máš, že máš odkaz před hostingovým programem a hned bez varování jdeš na stránky dotyčného hostingu... - oprava: týká se domén druhého řádu a domén zahraničních...
habendorf
Zeli: Nějak nechápu ty selecty, třeba tady: http://www.freeweby.iglu.cz/freehosting-tretiho-radu.php

Jinak mailform je skvělej, používám ho už asi půl roku a šlape jak hodinky.
mat
a ještě jedna poznámka - tu včelu by sis mohl nechat od cesty, na gecku nová okna blokuji (spíš reguluji), ale v IE na mě pop-up vyskočí...
Zeli
myslím, že by nebylo od věci postupně přepsat web do css layoutu, tady by to ani nebylo moc práce - třísloupcový layout v fixní šířkou a vycentrovaný na střed není nic, co bys (odhaduji-li tvoje schopnosti a možnosti) nezvlád...

Ja to mam delany v CSS, zrejme tedy nerozumim pojmu css layout. Mam to delany pomoci: position: absolute...atd. Mam to naplnovany pomoci php.
Akorat nevim, jak to mam ted jednoduse predelat, aby vse bylo na stredu stranky..., kdyz se vam to nalevo nelibi.
Zeli
Jo, ja jsem chudej student, a doufam ze si vcelou trosicku vydelam. Chytri lide maji pop-up zablokovany (treba ja:), a hloupi necht mi prispejou pomoci reklamy...
mat
Ja to mam delany v CSS, zrejme tedy nerozumim pojmu css layout

- v css máš možná kostru, vnitřek je ale plný tabulek (které formátuješ přímo v dokumentu, i když máš jinak externí stylopis), a definice podobné této: <div align="right" class=sirka id="hlavicka">(opakuje se v dokumentu několikrát) svědčí taky o něčem...

doporučuji navštívit http://www.jakpsatweb.cz/css/ a začít pomalu znovu... (ne hned, ale postupně, až do sebe vstřebáš principy css)

a k pojmu css layout:

dal by asi definovat jako layout, kde je oddělená forma od obsahu a kde sémantika (význam) nedostává na zadek - seznam je dělaný jako seznam (a ne v tabulkách), odstavec jako odstavec (a ne <br>) atd., a všechno formátování (color, text-align, border apod.) jsou mimo samotný soubor, v externím stylu... - samotný soubor obsahuje jen obsah, "obalený" základními značkami (x)html jazyka (body, head, p, img, a, li apod.)
Zeli
Muzu se zeptat, co bych mel udelat, aby tam nebyl takovej chaoz? Fakt nevim...
Zeli
V cem mam zlepsit prehlednost, krom toho podtrhavani odkazu? Nejak mi to neni jasny.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0