Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Zeli Profil |
#1 · Zasláno: 26. 2. 2005, 22:58:15
http://www.freeweby.iglu.cz
tak to je odkaz na stránky, který bych chtěl nejradši od vás všech zkritizovat. Zajmá mě, jak se vám líbí: grafika, informace, ....prostě celkový dojem. Klidně se rozepište - vítána je jak pozitivní, tak negativní kritika. Díky. Zelí. |
||
Acci Profil |
#2 · Zasláno: 26. 2. 2005, 23:05:28 · Upravil/a: Acci
obrázek v záhlaví by mohl být kvalitnější
Jinak to na mně působí chaoticky |
||
Marty Profil |
#3 · Zasláno: 26. 2. 2005, 23:48:23 · Upravil/a: Marty
No když rozepsat tak:
Grafika: - stránka není opticky zakončená, chybí mi jakékoli zápatí, třeba s kontaktem na autora webu - stejně tak ten hořejšek, příjde mi to jako kdyby ho někdo usekl, a mě se na obrazovku dostala jen část - hovery všech odkazů jsou nevýrazné, zejména v tom menu nalevo - vycentroval bych to na střed a odstranil počítadlo Kód: - (bez komentáře) - míchání stylopisu do html kódu(namádkou třeba <div style="position: absolute; text-align: left;"> ) - používání zastaralejch tagů (<center>, <b>) - celkově vzato je kód docela špatnej Obecně: - moc dlouhý titulek - písmo je definované v px, lepší je definovat ho v relativních hodnotách, uživatel si ho pak může zvětšit - css jsou zbytečně dlouhý, třeba toto:
lze napsat takto:
- v Opeře 7 sloupek napravo přesáhne asi o 3px celou část Celkově známkuju za 3. No a to je asi tak všechno... |
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
Zeli Profil |
#4 · Zasláno: 1. 3. 2005, 12:20:31
Muzou se vyjadrit i ostatni!
Hm, diky za kritiku. Dovolil bych si ale presto par poznamek (otazek): -Nechapu, cemu vadi dlouhy titulek - ja si vzdycky myslel, ze to je dobre. -ty hovery jsou tak naschval, dle meho vkusu, doufal jsem, ze se to nekomu bude libit.... Co mate vsichni proti tagum <center> a <b> - kdyz to potrebuju pouzit treba jen jednou, tak je to mnohem kratsi, nez to psat stylama!!!!!! A tim padem se to i rychlejc nacita! -V jakejch jednotkach ma byt to pismo, kdyz ne v px? Diky za vsechny odpovedi! |
||
Acci Profil |
#5 · Zasláno: 1. 3. 2005, 19:40:50 · Upravil/a: Acci
Zeli
- Titulek má být výstižný a né v něm psát nějaké SEO slova - Písmo v px nejde zvětšovat v IE |
||
meca Profil |
#6 · Zasláno: 1. 3. 2005, 20:22:06
Mno jak už někdo řikal, je to chaozzz ...
Ale taky ... v textu bych podtrhal odkazy, takhle jsou skoro k nepoznání... Co mate vsichni proti tagum <center> a <b> - kdyz to potrebuju pouzit treba jen jednou, tak je to mnohem kratsi, nez to psat stylama!!!!!! A tim padem se to i rychlejc nacita! >> No to asi ne... Pač když nadefinuješ, že má bejt nadpis <h1> uprostřed, a na stránce ho máš víckrát, tak to o dost zmenší velikost kódu... A vůbec když koukám na ten kód... Je celej trochu z dob Jana Husa... |
||
Zeli Profil |
#7 · Zasláno: 3. 3. 2005, 14:18:33
Uznávám...
Ještě bych chtěl prosím objasnit ten chaos...co je tam blbě??? Ja jsem se hodně snažil, aby to bylo přehledný. Co na to říkají ostatní? |
||
mat Profil |
#8 · Zasláno: 3. 3. 2005, 14:24:31 · Upravil/a: mat
myslím, že by nebylo od věci postupně přepsat web do css layoutu, tady by to ani nebylo moc práce - třísloupcový layout v fixní šířkou a vycentrovaný na střed není nic, co bys (odhaduji-li tvoje schopnosti a možnosti) nezvlád... - a k tomu chaosu, mě se zdají být stránky docela v pohodě, ale jak už někdo poznamenal, podtrhával bych odkazy, lidi jsou na to zvyklí...
a ještě bych dodal - ty parametry jednotlivých hostingů bych vypsal sám + nějaké jejich zhodnocení, pod které bych přidal něco v tomto smyslu: přejít na domovskou stránku hostingu xy? a dal bych odkaz... - ne jak to máš, že máš odkaz před hostingovým programem a hned bez varování jdeš na stránky dotyčného hostingu... - oprava: týká se domén druhého řádu a domén zahraničních... |
||
habendorf Profil |
#9 · Zasláno: 3. 3. 2005, 15:15:42
Zeli: Nějak nechápu ty selecty, třeba tady: http://www.freeweby.iglu.cz/freehosting-tretiho-radu.php
Jinak mailform je skvělej, používám ho už asi půl roku a šlape jak hodinky. |
||
mat Profil |
#10 · Zasláno: 3. 3. 2005, 15:23:21
a ještě jedna poznámka - tu včelu by sis mohl nechat od cesty, na gecku nová okna blokuji (spíš reguluji), ale v IE na mě pop-up vyskočí...
|
||
Zeli Profil |
#11 · Zasláno: 3. 3. 2005, 21:05:35
myslím, že by nebylo od věci postupně přepsat web do css layoutu, tady by to ani nebylo moc práce - třísloupcový layout v fixní šířkou a vycentrovaný na střed není nic, co bys (odhaduji-li tvoje schopnosti a možnosti) nezvlád...
Ja to mam delany v CSS, zrejme tedy nerozumim pojmu css layout. Mam to delany pomoci: position: absolute...atd. Mam to naplnovany pomoci php. Akorat nevim, jak to mam ted jednoduse predelat, aby vse bylo na stredu stranky..., kdyz se vam to nalevo nelibi. |
||
Zeli Profil |
#12 · Zasláno: 3. 3. 2005, 21:07:52
Jo, ja jsem chudej student, a doufam ze si vcelou trosicku vydelam. Chytri lide maji pop-up zablokovany (treba ja:), a hloupi necht mi prispejou pomoci reklamy...
|
||
mat Profil |
#13 · Zasláno: 3. 3. 2005, 21:29:41 · Upravil/a: mat
Ja to mam delany v CSS, zrejme tedy nerozumim pojmu css layout
- v css máš možná kostru, vnitřek je ale plný tabulek (které formátuješ přímo v dokumentu, i když máš jinak externí stylopis), a definice podobné této: <div align="right" class=sirka id="hlavicka">(opakuje se v dokumentu několikrát) svědčí taky o něčem... doporučuji navštívit http://www.jakpsatweb.cz/css/ a začít pomalu znovu... (ne hned, ale postupně, až do sebe vstřebáš principy css) a k pojmu css layout: dal by asi definovat jako layout, kde je oddělená forma od obsahu a kde sémantika (význam) nedostává na zadek - seznam je dělaný jako seznam (a ne v tabulkách), odstavec jako odstavec (a ne <br>) atd., a všechno formátování (color, text-align, border apod.) jsou mimo samotný soubor, v externím stylu... - samotný soubor obsahuje jen obsah, "obalený" základními značkami (x)html jazyka (body, head, p, img, a, li apod.) |
||
Zeli Profil |
#14 · Zasláno: 4. 3. 2005, 09:19:08
Muzu se zeptat, co bych mel udelat, aby tam nebyl takovej chaoz? Fakt nevim...
|
||
Zeli Profil |
#15 · Zasláno: 4. 3. 2005, 09:37:08
V cem mam zlepsit prehlednost, krom toho podtrhavani odkazu? Nejak mi to neni jasny.
|
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0