Autor Zpráva
xarox
Profil
Podívejte se prosím na moji zatím nejnovější stránku. Díky

www.ppplitomerice.wz.cz
Acci
Profil
Zbavil bych se těch nedělitelných mezer ( )
Marty
Profil
Grafika je taková jednoduchá a hravá(pro daný účel ale asi v pohodě).
Kód je docela slabej(třeba toto
           &nbs p;           &n bsp;   ).
Zbavil bych se tabulek.
xarox
Profil
Jo už na tom pracuju. Zatím bez tabulek jsem to ještě nezkoušel, až u příštích stránek.
mat
Profil
no, ty nedělitelné mezery, to bude asi dílo editoru (Frontpage nebo je to snad vlastní práce, jestli ano, pak by vážně neškodilo přečíst si něco o css), mě spíš v kódu vadí to přeskakování z malých písmem u tagů na veliká (chvíli tr, pak zase TR apod.).

vzhled webu - jak píše Marty, vzhledem o obsahu webu přiměřená, ale mě osobně se nelíbí...

- výhrady: v Aktualitách máš ke stažení nějaký dokument jako wordovský .doc - doporučuju změnit .doc za .rtf (ne každý má windows, .rtf je rozhodně univerzálnější)
: cesta k nám - tu mapku jsi nekreslil, viď? Pokud nemáš souhlas od jejího autora k použití, mohl bys mít problémy (třeba by pomohlo napsat, mapka použita ze serveru toho a toho, vzhledem k tomu, o čem stránky jsou, by mohl autor (a majitel práv) přimhouřit oko)
: úvodník bych nahradil "úvodní stránkou" nebo "domů", lidi jsou na to zvyklí...
: a opět to moje - podbarvi boky, které jsou kolem webu: díky bílé, která je všude, působí web neuspořádaně...
xarox
Profil
Jo ty mezery a malé a velké tagy dělá FronPage, jinak jsem to dělal pomocí CSS pozicování, ale problém je v tom, že když celou prezentaci chci mít na středu okna, tak při menším rozlišení se mi to celý rozhodí.
Jinak design bych navrhl hezčí, ale zadavateli se to líbilo takhle, mno mě se to takz úplně moc nelíbí. Má to prý působit jako by to kreslilo dítě - takže žádný moc stínování atd.

Ty bloky asi teda podbarvím, a stou mapkou - je ze seznamu. Dobrá připomínka napsat tam autora.

Takže díky
Martin Kuželka
Profil
Taky se pokusím vyjádřit, co se mi nelíbí:

1) nahradit tabulky tam, kde nemají co dělat,
2) chtělo by to nějaké nadpisy,
3) nepoužívat inline styly, lepší je styly umístit v externím souboru,
4) pokud udáváš v css nějakou velikost, musíš udávat jednotky (px, em, %, ...),
5) zvětšil bych mezery mezi jednotlivými řádky textu (v css vlastnost line-height)
6) některé zápisy v css jdou hodně zkrátit, např.
background-position: left top; background-repeat:no-repeat; background-image: url('pix/grafika/top.jpg')

na
background: url('pix/grafika/top.jpg') no-repeat left top;

7) u odkazu nahoru mě matou ty šipky do stran,
8) na seznamy, které se vyskytují třeba na stránce informace, existují v html přímo značky (viz. Seznamy na JPW),
9) titulek stránky by neměl být na všech stránkách stejný, měl by charakterizovat danou stránku,
... a to je prozatím vše
xarox
Profil
Tak jsem již narychlo něco upravil, zbytek dodělám zítra.

Jinak jste si taky mohli všimnout, že všechny stránky jsou kompletně validní podle W3C.
Martin Kuželka
Profil
Jo, ještě jsem zapomněl, nesnáším vstupní stránky. Řekl bych, že je lepší dát reklamu na každou stránku dolu než mít vstupní stránku...
xarox
Profil
No to možná ani nebudu muset. Snad by to mělo mít doménu .com. Tak uvidim
xarox
Profil
Tak jsem to začal měnit do CSS ale ještě se mi to nějak rozpadá, tak to prosím omluvte, zítra to dodělám.
Zelda
Profil
Četl jsem ty příspěvky jen zběžně, tuším že snad nebudu opakovat někoho jiného.
Mám velký! problém zobrazit stránky v Opeře.
Stažení souboru - ten odkaz by měl dávat víc najevo že je to odkaz.
xarox
Profil
Jo právě to stou operou teď řešim. V CSS jsem nadefinoval position: relative aby to bylo při všech rozlišení stejný, ale jedině opera to neumí zobrazit. Takže musím vymyslet něco jinýho.
Pepee
Profil
...mno v Linuxový Mozille se mi to drobet rozpadá. Např dolní text hlavní stránky .... Pedagogicko-psychologická poradna v Litoměřicích je odloučeným .... mi ujíždí někam do pryč. Ty tabulky budou nějak divně spatlaný.
xarox
Profil
No právě že jedině v Mozile to dole ujíždí, jinde ne tak teď na tom pracuju.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.