Autor Zpráva
Filips
1) Vyvarujte se hodnocení typu "Co to je za hnus" "Vypadá to hrozně" atp. Člověka, který dělá třeba svůj první web to může zamrzet a vykašle se na celou další tvorbu a zdokonalování. Prvně si uvědomte, že jste taky jednou začínali.

2) Nejdříve si web prosím prohlédněte po stránce grafické. Pokud není grafika uplně stoprocentní, tak se nejprve zamyslete, jak by web měl vypadat dle vašich představ a zkuste autorovi poradit. Hloupé poznámky typu: "Tohle není grafika" si nechte od cesty. Raději poraďte, jak jsem již řekl, jak dílo zdokonalit. Zda-li nevíte, raději nekomentujte.

3) Proklikejte web, zkuste funkčnost odkazů, zhodnoťe navigaci... Vyhněte se narážkám: "V tom se nevyzná ani prase" atp. Zase zkuste popřemýšlet jak by autor mohl navigaci překopat, aby se v tom vyznat dalo.

4) Kód. Ten je tady také často hodnocen. Není třeba hodnotit kód začátečníkovi. Už by jste mohli poznat, kdo odtud web tvorbu zvládá a můžete se do něj opřít i po stránce kódu. Kód není vedlejší, ale opět s mírou.

5) Ještě doporučuji přečíst [url=http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=2&top ic=3811
]http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=2&topic=3 8 11
[/url]

6) Prosím anonymní pisatele, kteří si myslí, že jsou mistři světa ať se alespoň podepíší a nebo nepíší vůbec. Administrátoři by mohli tyto nic neříkajíci anonymní příspěvky smazat.

Tento článek jsem napsal po dlouhé diskusi na IRC kanále o tom jak se zde hodnotí.
BaTeCzKo
To samé už tu jednou bylo řečeno. Je to akorát jinak napsané.

http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=2&topic=38 11
Filips
BaTeCzKo
Bylo, ale jak je vidět většina to opoměla.
quinux
Filips
Tomu nikdy nezabráníš, to by musel moderátoři smazat každý druhý příspěvek ;o)
Lexter
dobře shrnuto. zařadil bych to do důležitého. Těch prasat a hnusů je tady až moc!
Lexter
Tomu nikdy nezabráníš, to by musel moderátoři smazat každý druhý příspěvek ;o)
To máš tedy pravdu, ale něco by si z toho vzít mohli, ne?
moskyt
Filips

Osobne jsou mi podobne "sablony", ktere mi takto rikaji co mam jak delat proti srsti. Nechapu proc bych nemohl podrobne hodnotit kod zacatecnikovi. Pro nekoho je treba kod podstatnejsi nez grafika. Nechapu proc bych si mel web nejdriv prohlednout po strance graficke...

... jinak pochopitelne tohle doporuceni chapu, jen se mi nelibi jakym zpusobem je to podano...
509
filips - zrejme to i myslis dobre, ale nevidim najmensi dovod k takymto uvaham, natoz k "doporuceniam" a uz vobec nie k prikazom...

kazdy, kto vylezie s nejakym svojim dielom, ci dielkom, by si mal byt vedom toho, ze nesie kozu na trh... Cim tvrdsie budu nazory - tvrdsie a otvorenejsie - tym viac sa kazdy jeden najprv zamysli, ci s tym vylezie , alebo nie... Nehrajme sa na slusnost za kazdu cenu, je to nezmysel a zvadza to...

osobne uvitam skor otvoreny a tvrdy nazor, na direkt, nez nejake poobalovane recicky, ktore potom treba este pol dna lustit, co to vlastne akoze malo byt?!

.. tiez samozrejme zalezi na tom, kto to ci ono vyjadri... Zial je fakt, ze vacsina ma reci ako koza bobkov, ale realne schopnosti ci vedomosti uz pomenej, ale to je myslim celkom iny problem... Nad tym sa jednoducho nie je treba pozastavovat... Vacsinou sa staci pozriet, kto to vlastne hovori... a usmiat sa.

to podstatne som skoro zabudol;))) kritika, neznamena mysliet za ineho..;)))
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0