Autor Zpráva
Jericho
Profil
Udělal jsem novou stránku (né osobní)... Ale mám tu problém. Include nebo iframe?
No, posuďte sami:

Iframe - [url=http://jericho-www.wz.cz/iframe.php
]http://jericho-www.wz.cz/iframe.php
[/url]
Include - [url=http://jericho-www.wz.cz/include.php
]http://jericho-www.wz.cz/include.php
[/url]

Jinak prosím i o kritiku stránek, jako takových... :)
Acci
Profil
Includové verze:
* Nechápu, proč tam máš dvakrát doctype, head, atd
* Předělal bych to kompletně do CSS
* Odkazy v levém menu by měly klikat po celé délce (display:block)
* Počitadlo slouží tobě, nemusíš ho zobrazovat
* Na hlavní stránce by neměl být odkaz na hlavní stránku
* Logo by mělo být klikací

A jestli iframe nebo include? Rozhodně include, už jen kvůli vyhledávačům
Marty
Profil
Pomocí css, se dá vzhled upravit tak, že to pak vypadá jako při iframe, tak proto volím raději druhou variantu.

Co se týče celkovýho vzhledu, přijde mi stránka taková prázdná. To logo je docela fajn, ale na grafice bych ještě zapracoval.
Orientace na stránce: V poho, neztrácím se, menu má výrazný hover. OK
Trochu mi chybí možnost zvětšit si písmo.
V kódu je na můj vkus až příliš mnoho nakombinováno css a html. Když si pak nechám stránku zobrazit bez pokročilého formátování vypadá to trochu podivně.
Chválík za pohyblivý layout.
Jericho
Profil
Acci:
V CSS to je...
Na ty odkazy se kouknu...
Sice slouží mně, ale zobrazovat ho budu
Ano, neměl, ale to menu je includováno, takže když nebude na hlavní, nebude nikde...
Logo, vím, ale jak udělat, když mám v CSS dokumentu:

.logo {
width: 750px;
height: 126px;
background-image: url(http://jericho-www.wz.cz/img/top750.jpg);
}

A v HTML kódu:

<div class="logo">
</div>

???

Dík
Jericho
Profil
Marty: Na designu zapracuji... Vím, že to není nejlepší...

Jinak, že je tam hodně skombinovaný HTML a CSS je proto, že celá stránka je includována...

Zdrojový kód každé stránky vypadá takto:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Language" content="cs">
<meta name="GENERATOR" content="HomeSite5.5">
<meta name="ProgId" content="HomeSite.Editor.Document">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<link rel="shortcut icon" href="http://jericho-www.wz.cz/ico.ico">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="Styly/vzhled.css">
<title>Jericho-www... Webdesign, PHP, CSS, HTML atd. </title>
</head>

<body link="#666666" text="#666666" vlink="#666666" alink="#666666">
<center>
<?
include "http://jericho-www.wz.cz/include/nahore.php";
?>
<br>
<div class="logo">
</div>

<br>

<div class="hlavni">
<div class="pravo">
<div class="pravo-vpravo">
<?
include "http://jericho-www.wz.cz/include/menu.php";
?>
</div>
</div>

<div class="pravo-vlevo">
<?
include "http://jericho-www.wz.cz/Page/uvod.php";
?>
<br>
<?
include "http://jericho-www.wz.cz/include/dole.php";
?>
</div>
</div>


</center>
</body>
</html>
Acci
Profil
Jericho
* Levé menu je tabulkové
* S tím menu by to šlo udělat přes PHP
* Klikací logo: podiv se na Wellstyled. Já to používám
Marty
Profil
Jinak, že je tam hodně skombinovaný HTML a CSS je proto, že celá stránka je includována...
Já mám taky stránku poskládanou přes include, a přesto ji mám celou v css. Chce si to jen s tím pohrát, dát si pozor na jména tříd a idů. Samozřejmosti je, že jednotlivé stránky, které připojuješ přes include, pak nepůjdou samostatně zobrazit. Respektive budou zobrazeny bez css.
Jericho
Profil
Acci:
Menu vím, kouknu se na to... :)
Logo: Ok.. Dík.. :)

Máš k té stránce ještě nějaké připomínky? Jestli jo, tak sem s nimi.. :)
Jericho
Profil
Marty: Časem si s tím pohraju... :) Tadyta verze je zatím pro zjištění, jestli tam budou chodit lidi atd. Mouchy vychytám postupem času... I obsah bude větší... Ale vše chce čas... :)
mat
Profil
Jericho

bylo by dobré všechny své problémy s touhle stránkou řešit v rámci
jedné diskuze - není potřeba dávat jednu kritiku na logo, druhou na problém s include a třetí na potíže se zobrazením - řeš všechno v rámci téhle diskuze...
Acci
Profil
Tvoje stránky se mi celkem líbily, tak jsem je předělal do trochu lepšho kódu.
http://acci.wz.cz/temp/jericho/index.htm

Budeš si to muset samozřejmě ještě upravit k obrazu svému (rozřezat na jednotlivé soubory, upravit css zdroj). Kdybys potřeboval pomoci, v profilu mám icq
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.