Autor Zpráva
Lexter
Profil
Tímto bych také chtěl poděkovat Aldredovi za bezvadnou práci.

http://portfolio.ljt.cz/

v budoucnu bude klikatelná i lile v logu, zatím jsou s tím však nějaké problémy v Opeře.

má grafika bude doplněna později.
Mistr
Profil
Lexter
Sloupeček vpravo je nepřehledný. Nevýrazný shluk souvislého textu. Chtělo by to něčím oživit. Vím, to se lehce napíše, hůř již provede. Přiznám se, že sám teď nevím, jak to vylepšit. Každopádně bych se ale ještě na něj zaměřil..
Mistr
Profil
Lexter
Zauvažoval bych nad udělám klikacího loga i z té (skautské?) lilie (či co to je) vedle nadpisu Lexterovo Portfolio.
Aldred
Profil
Mistr
Zauvažoval bych nad udělám klikacího loga i z té (skautské?) lilie (či co to je) vedle nadpisu Lexterovo Portfolio.
Podivej se do prvniho prispevku a precti si tohle :-)
v budoucnu bude klikatelná i lile v logu, zatím jsou s tím však nějaké problémy v Opeře.
Railbot
Profil
Lexter
Díval jsi se na to v IE 6? Něco tam chybí aneb najdi 3 rozdíly.

Oprav si texty. Místo slovního spojení "grafiky webové" by nejspíš bylo lepší "webové grafiky".

Kód - sémantika se nám někam ztratila. H1 a hned po něm H3? Teda...
Lexter
Profil
Díky, myslím že to s Aldredem opravíme. Formátování textu taky vylepším.
Bubák
Profil
#logo h1 {
font: 36px Times New Roman;
}

Správě bys měl mít několikaslovný název fontu v uvozovkách. Chybí deklarace generického písma.
Při vypnutých obrázcích prakticky nečitelné.
U dolních kulatých rohů jsou vidět ostré rohy.
V JPEG obrázcích bg.jpg, portfolio.jpg... jsou zcela zbytečně EXIF informace, po "očištění" obrázky zabírají namísto původních 111kb jen 56,8kb - tedy zhruba jen polovinu.
Ve firefoxu při zvětšení písma o jeden stupeň se u několika DIVů zobzazí scrollbar, vypadá to blbě.

Aldred Víš, proč nadpisy nejsou tučně, i když nikde v kódu nemáš "font-weight"? Stačí mi odpověď "Ano | NE".
tozi
Profil
1. text v pravo nečitateľný ako už olo spomínané je to zhluk textu
2. menu ole obrovské písmo


jinak v pohode
Mistr
Profil
Aldred
Skutečně mě pod označením i lile v logu nenapadlo, že má kolega Lexter na mysli to samé, co já.
Aldred
Profil
Railbot
Díval jsi se na to v IE 6? aha, sorry , ja to mel v IE optimilizovany, ale Lexter neco upravoval a omylem to asi nejak rozhodil, opravim to
Oprav si texty. Texty pise take Lexter, urcite to opravi
H1 a hned po něm H3? Teda... je to tak naschval, nemyslim ze musi byt nutne poporade H1,H2 atd... podle me jsou ty nadpisy H2 (Galerie,Kontakt atd,..) dulezitejsi- vetsi pismo atd..- tak jsem je zduraznil take jako dulezitejsi take v kodu. Jestli je ale obecne pravidlo ze jsou nadpisy razeny od H1 po H6 podle toho jak se vyskytuji postupne v kodu,tak to opravim.

Bubák
Vse je jiz opraveno - za kratkou dobu to bude uploadnuto, jeste neco resim.
Víš, proč nadpisy nejsou tučně, i když nikde v kódu nemáš "font-weight"? A proc by mely byt tucne ?!?
Bubák
Profil
A proc by mely byt tucne ?!? (Nadpisy)
Já nepsal, že by měly být tučně.
Railbot
Profil
Aldred
je to tak naschval, nemyslim ze musi byt nutne poporade H1,H2 atd.
Nutné ne. Ale je to tak správně.

podle me jsou ty nadpisy H2 (Galerie,Kontakt atd,..) dulezitejsi- vetsi pismo atd.
A co ti brání dát h3 větší font než h2? Sémantika je jedna věc a způsob nastylování věc druhá.

Jestli je ale obecne pravidlo ze jsou nadpisy razeny od H1 po H6 podle toho jak se vyskytuji postupne v kodu,tak to opravim.
Je to pravidlo sémantiky a správně strukturovaného webu.
klokyn
Profil
Text vpravo je príliš neprehľadný. V tejto situácii by som tam nedával odskoky (text-indent) a veľmi by tomu prispelo vyššie riadkovanie. Avšak, to je prakticky nemožné, pretože by sa celý tok textu predĺžil a potom...
Peca
Profil
Dobrý den: - Co pěkného nám chtěl asi dobrý den sdělit? :-)
... můžete mne kdykoli kontaktovat pomocí formuláře, který je uveden vlevo. - I při vypnutých stylech?
cols="2000" - Co je to za hrůzu?
Railbot
Profil
Na pozadí stránky bych volil jemnější přechod. Teď není moc plynulý.
Aldred
Profil
Peca
cols="2000" - Co je to za hrůzu? Vadi to necemu snad ??, mam to nastylovano v CSS, toto je tam nepodstatny (ale byt to tam musi jinak by to bylo nevalidni, tak sem tam prasknul proste 2000), ale vidim ze pri vypnutych stylech je to kapanek delsi :-), OPRAVIM !
I při vypnutých stylech? Vypnute styly ma tak malo lidi,...a ti co to tak maj jsou tak inteligentni ze pochopi ktery formular je namysli
klokyn - to uz tu bylo zminovano vicekra....zkusim s tim neco udelat
Railbot reknu Lexterovi
Railbot
Profil
Aldred
ale byt to tam musi jinak by to bylo nevalidni
To není pravda, cols a rows nejsou povinné atributy. Každopádně je dobré je tam mít a zadat nějaké rozumné hodnoty pro případ vypnutých stylů.
Timy
Profil
Railbot
"To není pravda, cols a rows nejsou povinné atributy"
Jistěže jsou povinné.
Markétka
Profil
Lexter Tam jak píšeš něco málo o sobě máš poslední sloupeček dvakrát ;o)
Railbot
Profil
Timy
To jsem zase jednou uvěřil TIDY validátoru :)) Díky za opravu.
Aldred
Profil
Mirne predelany design, opraveny (snad) vsechny chyby,
akorat nechapu jednu vec se kterou byste mi mohli pomoci. Podivejte se v Opere , neni tam ten hlavni nadpis,coz vubec nechapu...proste jakoby se ztratil...pls poradte a zhodnostte novou verzi (menu poupraveno, paticka presunuta,klikaci lilia, opravene vsechny chyby ktere se zde vyskytly jako pripominky)
Bubák
Profil
Kouknul jsem i v Safari: http://82.51.166.61/safaritest/1165780991-full.png
[/url]
V IE je patička nalepená na spodní okraj.
V CSS ti pořád chybí generické písmo.

Tohle není ukázka čisté práce, to jde vyřešit elegantněji, bez spanu a tvrdých mezer:
CSS:
#galerie span {
font: 20px bolder Arial;
}

#galerie a {
font: 20px bolder Arial;
color: #201A12;
text-decoration: none;
}


HTML:
<span>&nbsp;&nbsp;<a href="galerie.html">>></a></span>
Aldred
Profil
Bubák
Pokud vim tak tohle je designerske portfolio a v tom duchu to bylo i tvoreno (viz nemoznost zvetsit pismo)
Tohle není ukázka čisté práce, to jde vyřešit elegantněji, bez spanu a tvrdých mezer: -> samozrejme bych to mohl opravit, ale prijde mi to zbytecne...svuj ucel to plni....akorat ty mezery oddelam ale nechapu v cem ti vadi span...
S tou patickou to vyresim, a s tim logem, to udelam tak ze to dam cely jako jeden velkej klikaci obrazek (lile+nadpis) protoze to dela cim dal tim vetsi problemy (viz chyba v Opere, ted i v Safari...)
Bubák
Profil
akorat ty mezery oddelam ale nechapu v cem ti vadi span...
A já nechápu, proč jsi tam span dal, když se bez něj dá snadno obejít. Není lepší mít přehlednější a úspornější kód, než ho mršit zbytečným spanem?
Aldred
Profil
Bubák
jo jasny,...oddelam predelam, ok ok....taky nejak nevim jakej byl vcera muj zamer s tim spanem....delal sem to uz asi v 1 v noci a uz sem byl docela kvalitne vygumovanej :-D
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.