« 1 2 »
Autor Zpráva
peta
Profil
Prosim o kritiku stranky
http://peter-mlich.wz.cz/rs2/
Railbot
Profil
- nehezký design
- text bez diakritiky (kdo to má číst?)
- statistika ti vytéká ven
- nesmysly v "co se hodnotí"

Pokud má web HTML nebo snad CSS na jednom řádku, tak nechápu, proč by to mělo být hodnoceno záporně. Spíš kladně. Snižuje se tím velikost dokumentu a pokud se v tom někdo má potřebu hrabat, tak existuje mnoho nástrojů, které dokáží kód srovnat do nějaké struktury.

u CSS - jestli je pekne usporadany podle struktury HTML a ne na preskacku
Jaký to má proboha význam? Je snad jedno jestli menu, které je nahoře na stránce, mám v CSS až na posledním místě.

a O Opera (ktera je kombinaci obou) a tim je vetsinou zarucena kompatibilita i se vsemi ostatnimi.
Opera a kombinací IE a FF? Tebe slyšet Radek Hulán, tak by se zasmál. Ale mě to přijde spíš mrzuté, když děláš web o něčem, čemu vůbec nerozumíš a ještě soutěž. Žádná "kompatibilita" nikdy zaručena není. Ono se také IE dělí na verze stejně jako FF a Opera...a pokaždé tam jsou rozdíly.

Po obsahové stránce je web hrůza. Když pominu chybějící diakritiku a překlepy, tak ty nesmysly to stejně pohřbáívají. To nemůže být solidní web a už vůbec ne solidní soutěž.
peta
Profil
Railbot
HTML CSS - to je presne ta poznamka o neprogramatorovi. Kdybys programoval, tak vis, jak je prehledny kod dulezity nez kod, ktery je na jednom tradku a nejaky program ti ho zarovna. Prichazis tak o poznamky a pod.
Mimo jine jsou to tipy. Ty muzes hodnotit podle toho, ale take nemusis.

CSS usporadani
rozhodne neni jedno, kdyz mas:
.menu {}
h1 {}
.menu a {}
body {}
.menu a:hover {}

Opera - pouziva IE jadro, vyuziva IE funkce, tim padem je castecne IE. Soucasne vyuziva mozillove jadro, takze je i mozilla. Jestli tomu nerozumis, mozna bys mel delat jiny obor.

Web - Ukaz lepsi :) Takove machry uz jsem videl, co mi hodnoceni zkritizovali. zalistuj 1-2-3 stranky zpet a vsimni si, jak ti machri zareagovali, kdyz jsem po nich chtel priklad takove stranky, ktere oni rikaji dobra.

Pravdepodobne jde o to, ze by ani jedna tva stranka nemohla uspet, podle mych kriterii, ze? :)

Jinak dik za kritiku, cestina bude s hacky.
Icepoint
Profil
1) hacky a carky -> to uz tu bylo
2) neklikaci logo
3) docela me potesilo to, ze se nerozhazi design pri zvetsovani/zmensovani textu ... jen v headeru se napis "Anketa ..." posouva smerem dolu a tim je pak skoro necitelny...
4) statistiky -> ve FF ta tabulka hooooooodne preteka a IE zas roztahne zbytek ...
5) co se hodnoti -> proc tam je defacto duplicitni nadpis ("C se hodnoti" a "Co se hodnoti (typi pro hodnoceni)"), kdyz uz nic jinyho, tak by ten druhej moh byt mensi ...
6) hover k odkazum -> ten se tam moc nehodi ... chtelo by to jenej ...
7) Notice: session_start(): ps_files_cleanup_dir: opendir(/tmp) failed: Permission denied (13) in /3w/wz.cz/p/peter-mlich/rs2/xhead1.inc.php on line 4 -> to mi to parkrat vyhodilo ve statistikach ... kdyz uz, tak si v PHP vypni zobrazovani chybovych hlasek typu notice
Opera - pouziva IE jadro, vyuziva IE funkce, tim padem je castecne IE. Soucasne vyuziva mozillove jadro, takze je i mozilla. Jestli tomu nerozumis, mozna bys mel delat jiny obor.

rekl bych ze tvurci opery jsou dostatecne chytri na to, aby do sveho vcelku dobreho prohlizece davali cokoliv z IE. Navic Mozilla neni jadro, ale nazev, prohlizece mozilla(jako je FF) pouzivaji jadro GECKO!! A Opera od verze tusim ze 5 nebo 6 (jak se skoucila s Netscape) si vzala to same jadro za zaklad ale totalne ho prekopala, zakze se jedna defacto o uplne nove jadro ... A vis co je zajimave, ze kdyz uz se mi podari udelat styly tak, aby fungovali stejne na IE i ve FF, tak vetsinou v opere funguji uplne jinak... kde je ta kompatibilita ???

tvuj priklad CSS usporadani -> kdyby bylo body{} uplne dole nebo nahore nebo uprostred tak to bude fungovat vzdy uplne stejne ... podle pravidel kaskadovani, pokud treba budes nechavat neco deddit z nadrazeneho prvku (vlastnost:inherit;) tak v pripade odkazu bude dedti z nadrazeneho prvku, a vubec nezalezi, na jakem miste v CSS tento prvek je definovan ... doporucuji knihu CSS pro webdesignery:). Myslim, ze bys mel zmenit obor ty :)

Web - Ukaz lepsi :) Takove machry uz jsem videl, co mi hodnoceni zkritizovali. zalistuj 1-2-3 stranky zpet a vsimni si, jak ti machri zareagovali, kdyz jsem po nich chtel priklad takove stranky, ktere oni rikaji dobra.
chtel jsi nazor na web, kdyz se nekomu nelibi, tak to je jeho nazor ... urcite jsou treba takovy filmy, ktery se ti nelibej ... dokazal bys to natocit lip ???? Kdyz nechces zaporne nazory na tvuj web, tak ho nedavej do teto diskuse ... ta je tu od toho, aby ti lidi nasli chybicky ... ne od toho, aby ti psali chvlalu ... na to si tam dej treba knihu navstev ... ale radsi nad ni napis, ze se tam nesmeji objevovat zaporna hodnoceni ...
habendorf
Profil
Opera - pouziva IE jadro, vyuziva IE funkce, tim padem je castecne IE. Soucasne vyuziva mozillove jadro, takze je i mozilla. Jestli tomu nerozumis, mozna bys mel delat jiny obor.


Railbot, Icepoint: Hoši nechte ho v bludu, on si to prostě vymluvit nenechá .

peta: Meleš totální kraviny, ale tobě nemá cenu nic říkat.
peta
Profil
Railbot
Preklepy jsem se snazil opravit. Dik, opravdu jich tam bylo hodne.
odkaz na tu diskusi: http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=3&topic=39 545

Icepoint
3 Nadpis - Jo, no. To jsem nedomyslel, mam tam line-height na EM tusim.
4 Statistika - to vim, proste to preteka. Aspon jsem to podbarvil.
5 Hodnoceni - duplicitni nadpis odstranen ted po oprave preklepu a pridani hacku. Ja mam totiz v CMS kolonku nadpis a HTML mam ulozene s nadpisem. Takze rychla akce ctrl+c/v a bylo to :) dik
7 Chyby PHP - ano, to jsem mel udelat v index strance, opravim, dik

"A vis co je zajimave, ze kdyz uz se mi podari udelat styly tak, aby fungovali stejne na IE i ve FF, tak vetsinou v opere funguji uplne jinak... kde je ta kompatibilita ??? "
Je to rukama :))) Kdyz udelam styly ja ve FF, pak opravy pro IE, tak defakto v O uz neni treba nic menit.

CSS - Ano, mi je jasne dedeni a pod a ze je nekdy nutne CSS preusporadat jinak. Kazdopadne videl jsem uz dost CSS, kde to bylo doplnene dodatecne na konec.
Muzes se vyjadrit i na CSS te me stranky? Ja myslim, ze to v celku jde, ne?

Opera jadro - to jsem pri opravach vyradil, je to fakt z cestne a mas pravdu, je to Gecko. Ja to chtel jen priblizit citateli, ktery to nevi, ze opera zobrazuje podle FF i podle IE ale po svem.

Zaporne nazory - Chci. Ja jen, ze kdyz dava nazor, tak to chce zduvodnit i proc a podlozit vzorem, dukazem.
Jestli to vyznelo, ze neberu zaporny nazor, tak se omlouvam.

habendorf
"tobě nemá cenu nic říkat" Dekuji, to jsem chtel slyset. Nemas rad, kdyz ma nekdo jiny nazor nebo ti dokonce odporuje. Vis, od toho je slovo diskuse, forum.
Railbot
Profil
Ještě zkusím oponovat...

to je presne ta poznamka o neprogramatorovi. Kdybys programoval, tak vis, jak je prehledny kod dulezity nez kod, ktery je na jednom tradku a nejaky program ti ho zarovna. Prichazis tak o poznamky a pod.

Přehledý kód je důležitý při jehop tvorbě. Dále už je všem jedno, jak ten kód vypadá. Libovolným prohlížečem počínaje a běžným uživatelem konče (ten mi navíc ještě poděkuje za zkomprimovaný kód = menší velikost = úspora jeho času a přenosu dat). Kód s komentáři a poznámkami můžu mít dál uložený u sebe a web publikovat s kódem, který ušetřím podobných zbytečností dobrých akorát tak pro mě.

CSS usporadani
rozhodne neni jedno, kdyz mas:
.menu {}
h1 {}
.menu a {}
body {}
.menu a:hover {}

A můžeš nám také říct, proč to není jedno? Nějak to obhájit, protože já ti oponuji, že je to úplně jedno.

Opera - pouziva IE jadro, vyuziva IE funkce, tim padem je castecne IE. Soucasne vyuziva mozillove jadro, takze je i mozilla.
Aha. Takže když má Linux ve svém grafickém prostředí ikony na ploše (využívá stejné funkce jako Win), tak vlastně používá jádro Windows? Stejná (debilní) logika :)

Web - Ukaz lepsi :)
Klikni na jakoukoli galerii a tam jich budeš mít kolik jen chceš.

Pravdepodobne jde o to, ze by ani jedna tva stranka nemohla uspet, podle mych kriterii, ze? :)
Tak teď ani nevím, jestli bych vůbec chtěl, aby u tebe nějaká moje stránka uspěla, tak špatně na tom snad nejsem, že bych potřeboval uznání někoho, kdo šíří bludy a povidá jeden nesmysl za druhym :)
Railbot
Profil
peta
Je to rukama :))) Kdyz udelam styly ja ve FF, pak opravy pro IE, tak defakto v O uz neni treba nic menit.
Samozřejmě, že na primitivním webu jako je například tento tvůj, se to neprojeví. Ale kdybys někdy dělal něco složitějšího, opravdu větší projekt, tak bys brzo zjistil, že opět kecáš kraviny.
k
Profil *
peta
No hele ale tvrdit tady ze jadro Opery je prevzato z IE a Mozilly..
http://cs.wikipedia.org/wiki/Mozilla#Mozilla_Suite
http://cs.wikipedia.org/wiki/Opera_%28browser%29
Bubák
Profil
Notice: session_start(): ps_files_cleanup_dir: opendir(/tmp) failed: Permission denied (13) in /3w/wz.cz/p/peter-mlich/rs2/xhead1.inc.php on line 4

Nejlepší známka je 1 nebo 10?

Dodatek:
Chybí ti tab obrázek http://peter-mlich.wz.cz/rs2/obr0/skin1/info.gif
Dero
Profil
Opera jadro - to jsem pri opravach vyradil, je to fakt z cestne a mas pravdu, je to Gecko

Takže teď tvrdíš, že Opera používá jádro Gecko? Už tu zaznělo, že to není pravda - Opera je postavena na jádře Presto.
Bubák
Profil
Když už je to zvrhlo na "jaderné" téma, jak peta vysvětlíš:
Jak se ty dvě jádra vejdou do jednoho prohlížeče, navíc mešího, než oba zmíněné prohlížeče?
Jak je možné, že Opera existovala v již době, kdy neexistoval ani "pták ohnivák", ani "pták z popela"?

Diskuse se dá vézt o tom, jestli pro stránku peta.eu je lepčí pozadí #123456, nebo #654321. Ale o faktech se nediskutuje, ty nanejvýš dají vyvrátit jinými, ale z kvalitních ověřených zdrojů. Peta, můžeš prozradit své zdroje informací?
peta
Profil
Bubák
O tom obrazku vim, to poresim, s tou znamkou dobra pripominka. Dokonce misto skore dam znamka do kategorii.

---
Neustale ti sami lide resi ty same nepodstatne veci. Proste jsem to z te stranky stahl, protoze je to zavadejici. Tecka. Neni to tam, neni problem. Co si myslim ja, neni v tuto chvili podstatne.

Bubák
Kdyz jsme u tech zdroju, schvalne jsem se dival na tu Viki a neobjeil jsem historii ani popis jadra Presto, pripade seznam prohlizecu, ktere je vyuzivaji.
Klikl jsem na odkaz Presto. Tim padem nelze vyloucit, ze je Presto zalozene na castech Gecka a castech IE jadra, pripadne jestli nevyuziva nejake IE funkce z jadra win.
Bubák
Profil
Zrovna instaluju do Linuxu Operu 9.1, jsem zvědavý na nové funkce z jádra win ;-)))
k
Profil *
Tim padem nelze vyloucit, ze je Presto zalozene na castech Gecka a castech IE jadra, pripadne jestli nevyuziva nejake IE funkce z jadra win.

To pak timto zpusobem lze rici, ze vse co neni open-source a neni plne transparentni je odnekud prevzate.

Presto bylo implementovano az ve verzi 7 a zadne podrobnosti k nemu nebyli oficialne vyjadreny. Nahradilo jadro Elektra ktere vyuzivala Opera 4-6. Nejvetsi zmenou byla vetsi podpora DOM. (v praxi - vyuziti Ajaxu)

Stejne tak bych napriklad mohl tvrdit, ze stavajici verze (5) jadra Trident je kombinaci jadra Gecko a Presto.
Priste tedy az budes nekde psat ten tvuj nazor na Presto tak nad to napis slova "Moje spekulace:" nekteri lide zde by mohli tomuto tvemu mytu uverit a brat ho za fakt.
peta
Profil
k
Mytu? Jak uz jsem psal, dej mi odkaz na dokumentaci jadra Presto a dokaz, ze to nevyuziva winove funkce? Obavam se, ze bez win pulka veci nepujde :) Takze nesir bludy a myty, kdyz jsi Operu netestoval poradne.
Plaváček
Profil
peta

Dokumentaci jádra Presto budeš hledat složitě, protože se nejedná o žádný open source systém. Nicméně, kdysi dávno jsem na Wikipedii narazil na velmi zajímavé srovnání chování, jak to jen správně česky říct, jáder nejznámějších prohlížečů. Zkus prostudovat a pak můžeme diskutovat dál.

http://en.wikipedia.org/wiki/Layout_engine


A vše, co Opera umí (a je toho fakt dost) lze snadno dohledat zde: http://www.opera.com/docs/specs/css/, takže není nutné ji nějak složitě testovat.

Stačí se podívat.
nightfish
Profil
peta
Mytu? Jak uz jsem psal, dej mi odkaz na dokumentaci jadra Presto a dokaz, ze to nevyuziva winove funkce? Obavam se, ze bez win pulka veci nepujde :) Takze nesir bludy a myty, kdyz jsi Operu netestoval poradne.
vysvětlíš mně s Bubákem konečně už, jak používá Opera jádro windows/winové funkce, když běží v Linuxu?
Bubák
Profil
Obavam se, ze bez win pulka veci nepujde
Co konkrétně nejde bez win? Já jsem si žádného rozdílu nevšiml. Nebo Opera ASA Software "neco z win" šoupla i do Linuxové, a taky do verzí pro Solaris, MacOS, FreeBSD, Opery?
esemeska
Profil
OT!!!
Tohle mne pripada spis jako stirani zakladatele tematu nez hodnoceni webu, takze si pls odpuste uz tu hadku a piste bud do tematu nebo bezte na chat...
Abyste nahodu nedali nejakou steru i mne, tak se obhajuji, ze se to uz hroutilo nekam, kam by to rozhodne jit nemelo a muselo se to zastavit :)

peta
Opera ma sve vykreslovace jadro Presto, ale to uz neresme...
meloun
Profil *
OT: rad bych se pripojil k esemeska a nadhodil, ze irc kanal je stale v provozu a thingwath vas tam urcite rad uvita.
habendorf
Profil
Tady nejde o stírání, tady jde o to, že peta trvale a neúnavně šíří bludy a nenchá si to vymluvit. Pak sem zavítá nějaký začátečník a nedej bože tomu uvěří. Takže jde spíš o zachování určité úrovně této diskuze.

Několikrát mu to vytýkal Chamurappi, Plaváček, dero, já, tuším že Leo a další, ale říct si nedá.
Pavel Strejček
Profil
Je fakt , že někdy to vypadá jako když některé části jádra Opery vývojáři opsali od Exploreru nebo se jím minimálně inspirovali. Narazil jsem například na bug ve stránce, který se projevoval naprostu stejně v Exploreru i v Opeře a pro odstranění pomohla u obou pouze naprosto stejná stejná finta. Jednalo se o chybu ve zpracování plovoucích prvků.
Chamurappi
Profil
V případě pety nemá stírání vůbec žádný smysl (ani po dobrém to nejde). Má hroší kůži a nejdrsnějším útokům proti své osobě se brání tak, že je předem přesně aproximuje a použije tytéž věty preventivně proti útočníkovi. Když už ho někdo opravdu moc naštve, tak z něj zkusí udělat afektovaného vyvrhela, který patří na jiné fórum (odkud už ho zřejmě úspěšně vypískali -- měli bychom zjistit jak) a ne sem. Tohle fórum je totiž jen pro slušné lidi, kteří zde přítomnost brouka Pytlíka nadšeně vítají. Že ho mají plné zuby moderátoři i stálí přispěvatelé, toho si nevšímá.

Reaguji na petu:
1) Kód nic moc. Nedeklaruješ jmenný prostor, nepochopils základy XHTML.
2) Grafika kýčovitá. Všechny obrázky sis vytahal ze „svých“ JS her, že ano?
3) Formulář není přehledný: dva sloupce s hodnoceními jsou na sebe namáčknuté, takže jednotky z levé části vypadají jako součást popisku pravé části.
4) Popisky formulářů patří do <label> (s příslušným for), návštěvník se pak nemusí trefovat do políčka, stačí mu trefit popisek.
5) Neklikací logo.
Anonymní
Profil *
Je to ode mě hnusné, ale nedá mi to. Promiňte. I ty Peto. Sežeňte, prosím, Petovi nějakou babu. Myslím, že odtud vítr vane (psychoanalýza jeho webových stránek).
peta
Profil
Jak uz jsem rikal. Vubec nevi, co v tom jadru je a machruji, co v nem neni.
Jak psal Pavel Strejček a psal jsem to i ja, nektere veci se chovaji uplne stejne jako v IE a jine jako ve FF. Jestli to chcete poprit, dejte sem rozumny clanek od vyrobce jadra, kde popisuje, jake principy pouzil. Verejne dostupna dokumentace k temto produktum byt musi. Jinak je nesmi firma pouzivat v evropske unii. Laskave si nekdy prectete zakony. Totez plati u potravin. Neco jineho je source-code. Nikdo nechce, aby dokumentace uvadela source.
Ja jen chci dokumentaci, kde je popsano, ze Presto pouziva to, to, to, zobrazuje tyto HTML tagy takto, tyto activeX zpracovava takto, ...

Pokud nejste schopni poskytnout odkaz na takovouto dokumentaci, tak mne tu nespamujte vlakno OT reakcemi, laskave!
Do ted mi jediny z vas nevysvetlil, proc bych mel zmenit nazor.

Samozrejme se nedam. Viz Chamurappiho poznamka o hrosi kuzi. Verim, ze me poznatky z testovani opery jsou pravdive a za pravdu se budu bit, at se to nejakemu Chamurappi, Plaváček, Dero, Habendorf, Leo libi nebo ne (a propo, u Lea bych byl opatrny, myslim, ze ma daleko rozumnejsi nazory a nemusel by souhlasit s uvadenim sveho jmena v teto souvislosti).
Dokud mne nepresvedcite o opaku.

Chamurappi
3 - jj, to opravim. Premyslim, jestli to dam 1-10 checkboxy a radky pod sebe nebo 2 sloupce. V tom jeste nemam uplne jasno. Checkboxy by byli nej nebo muzu dat jeste selecty.
4 - nad tim popremyslim, s tim zkusenosti nemam, takze si dohledam literaturu, dik za tip
5 - jj, s tim neco provedu :)

Anonymní Jen dalsi hloupy OT.
nightfish
Profil
Verejne dostupna dokumentace k temto produktum byt musi. Jinak je nesmi firma pouzivat v evropske unii.
Můžeš prosím odkázat na směrnici nebo direktivu Evropské unie, která toto stanovuje? Pokud ne, lze to považovat za další blud, který se tu snažíš šířit.

Ja jen chci dokumentaci, kde je popsano, ze Presto pouziva to, to, to, zobrazuje tyto HTML tagy takto, tyto activeX zpracovava takto, ...
stačí hledat:
http://www.opera.com/docs/specs/
http://www.opera.com/docs/specs/js/
http://www.opera.com/support/search/supsearch.dml?index=415
peta
Profil
nightfish
Prosim te, prestan tu posilat OT zpravy.
k te strance: Mozna by bylo na miste nejake implementovane hledani.
Mimo jine, mne zajima dokumentace. Cili kdyz tam necham zobrazit P tak, jake ma default parametry a jak se vykresli. Kdyz nastavim CSS float, tak jak se to bvykresli, pripadne jake chyby muzou nastat a proc?
Take mne zajima pouziti ActiveX, jak se treba zpracovavaji, pripadne u linuxu, co se deje s ActiveX.
Jakym zpusobem se zpracovava BGSOUND. Hraje to ve zminenem linuxu jako default? Se kterym portem to komunikuje?
Kdyz nastavim u bgsound loop, jak se to projevi na prehravac? Cili, jak muzu loop kombinovat s ostatnimi vlastnostmi?
Vidim, ze jsme se nepochopili nebo nechapes pojem dokumentace.
Evidentne jsem tam nenasel BGSOUND v tabulce http://www.opera.com/docs/specs/opera9/html/
Cili Opera BGSOUND jakoze nepodporuje a prehrava? To znamena jedine. Ze vyuziva jadro win/IE, ktere BGSOUND prehrava, ne? Tim jsi dokazal mou teorii o propojeni s IE, pokud to dobre chapu. :)))

Dero
Jako moderator bys to tu mel od OT vycistit.
meloun
Profil *
Vycistit ano, a jenom tak mimochodem te i zabanovat, ne.
Knopi
Profil
Ptáš se ještě jaké je css, no pěkné..., věř si čemu chceš, ale ty by ses u rozsáhlejších webů nevešel ani do těch 50 Kb, jak jsi nás onehdá ujišťoval, že jako 10 kb maximum http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=3&topic=39 545 .

table {font-size:90%;} /*IE*/
div.contentbody>table {font-size:90%;} /*Moz*/

table.tab {border:1px solid #26c;
margin:0 auto;}
table.tab td {padding:.05em 0.3em;}
table.tab thead,
table.tab tfoot {background:#e0eaf8;}
table.tab thead td,
table.tab tfoot td,
table.tab thead td a,
table.tab tfoot td a {}
table.tab thead td,
table.tab tfoot td {border-right:1px solid #26c;}
table.tab thead td:last-child,
table.tab tfoot td:last-child
{border-right:0 solid;}
table.tab tbody tr:hover td {background:#eee;}
table.tab tbody td {border-right:1px solid #26c;}
table.tab tbody td:last-child {border-right:0 solid;}
table.tab tbody td.date {font-size:85%;}
table.tab tbody td.num {text-align:right;}
table.tab thead td b.sel a,
table.tab tfoot td b.sel a {color:#fff;background:#26c;}

Já osobně bych se styděl, nejdřív se něco nauč, pak poučuj. Nic ve zlém.
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.