Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Kaeru Profil |
#1 · Zasláno: 28. 12. 2006, 00:30:59
Ohodnoťe prosím můj grafický návrh na mé osobní stránky netopyri.ic. Omluvte, že se překrývá reklama, neřešte název domény - je jen testovací a neřešte obsah - nefungují odkazy a obsah nedává smysl... Jde mi čístě o grafickou stránku věci, popř. se můžete mrknout na kód. Díky.
|
||
Kaeru Profil |
#2 · Zasláno: 28. 12. 2006, 00:32:19
A ještě jsem zapomněl, že menu funguje korektně jen v IE, ostatní by mělo být OK...
|
||
Timy Profil |
#3 · Zasláno: 28. 12. 2006, 01:04:03
Kaeru
- chybí určení jmenného prostoru - chybí meta tag určující kódování - element <center> se už moc nepoužívá, lepší je centrovat buď přes text-align anebo pomocí margin:auto (více o centrování) - místo několika <br /> je opět lepší použít margin nebo padding - místo <font> bych použil nastylovaný <span> případně přebarvený<strong>, má-li jít o zvýraznění |
||
Boy Profil |
#4 · Zasláno: 28. 12. 2006, 01:14:13 · Upravil/a: Boy
Jednoduše řečeno, stránka působí příliš řídce. Osobně bych zredukoval mezery na stránce, neb takto je to bez ladu a skladu.
Proč tolik modré? Kombinuj i jiné barvy. Je to příliš chladné - těžko si pak někdo k tvým stránkám vybuduje pozitivní vztah. Bílá by rozhodně neuškodila. Kombinace modrá – zelená se mi vůbec nelíbí, ale jestli to na tebe působí dobře, budiž po tvém. Vím že používat ve PhotoShopu efekty pro reliéf a stín je velice snadné, ale ve své surové nevhodně použité podobě přesunují web automaticky do kategorie amatérské. Co se týče kódu, tak se mi nelíbí toto: <br /> Není to korektní a dalo by se to určitě nahradit něčím jiným. Jinak chválím to že jsi svůj web neudělal celý v tabulkách. Jde vidět, že sis dal aspoň nějakou práci. Pokud něco na nějakých stránkách funguje pouze v IE, je to smutné. Já to beru velice osobně. Přirovnával bych to k určitému typu neuvědomělé diskriminace části uživatelů na webu. A nakonec jedna velmi cenná rada na závěr: Nedávej do patičky tvůj email v surové podobě! Různí Spamboti to milujou, takový mail je pro ně velice snadná kořist a než se stačíš otočit na židli, už máš ve schránce několik nabídek na Viagru (i když i to se může hodit). PS: Běžte už všichni spát :-D |
||
Mistr Profil |
#5 · Zasláno: 28. 12. 2006, 01:19:31
Kaeru
Sice se nemá řešit obsah, přesto: v hlavičce má být Aneb můj web o mně. |
||
Anonymní Profil * |
#6 · Zasláno: 28. 12. 2006, 14:32:15
Děkuji za Vaše nápady a připomínky, poučím se. Měl bych jen pár dotazů a poznámek.
Timy 1. Určení jmenného prostoru - nevím co to je, snad se o tom dočtu v tom článku, díky, snad pochopím a opravím. 2. kódování meta tagem - nestačí <?xml version="1.0" encoding="windows-1250"?>? 3. <center> - snad to někdy přestanu používat - vím o tom, ale je to jednoduché... 4.<br /> - tam byly omylem, tu stránku jsem dělal dříve někam jinam, teď jsem ji ostyloval, <br /> jsem tam zapomněl... Odstraněno, samozřejmě, že margin a padding znám... 5. proč používat jiné tagy - tag font je celkem běžný a řádkový span pro tohle používat nebudu - je to zbytečné... Pak bych měl dotaz. Proč tohle funguje v IE korektně a v Opeře a Mozille ne - Opera a Mozilla neakceptují nastavení výšky a šířky obrázku - co s tím?: a.menici {background-image: url("../pic/tlac1.jpg"); height: 20px; width: 144px;} a.menici:hover {background-image: url("../pic/tlac2.jpg"); height: 20px; width: 144px;} Za odpovědi předem děkuji... |
||
Kaeru Profil |
#7 · Zasláno: 28. 12. 2006, 14:36:00
Jejda sorry, to jsem byl já, zapomněl jsem se přihlásit..
Boy Co mám změnit, nebo udělat jinak, aby stránky nespadly do kategorie amatérské? Díky. Mistr Díky, jsem idiot... Taková chyba... |
||
Kaeru Profil |
#8 · Zasláno: 28. 12. 2006, 14:39:46
Boy
Jo a ještě něco. v jaké podobě mám dávat mail do patičky, když ne v surové podobě? |
||
Kaeru Profil |
#9 · Zasláno: 29. 12. 2006, 11:09:48
Tak jsem si s tím trochu pohrál... Zkusil jsem tam dát nějakou teplejší barvu, udělal klikací záhlaví a celkovou velikost grafiky co tam je jsem stáhl pod 50 KB... Mohli byste se na to podívat teď? Za Vaše názory předem děkuji...
|
||
Kaeru Profil |
#10 · Zasláno: 29. 12. 2006, 11:38:35
Tak a hodil jsem tam ještě sloupek do prava, aby se zhustlil prostor. Myslím, že se to trochu zlepšilo... netopyri.ic
|
||
Timy Profil |
#11 · Zasláno: 29. 12. 2006, 14:43:30
Kaeru
1) tak tos asi nepochopil podstatu XHTML. Mohl bych si ještě rýpnout, proč v něm píšeš, ale to už je jedno. Myslel jsem tím atribut xmlns 2) nestačí, to by stačilo v případě, že bys používal opravdové XHTML 5) protože je to jednodušší, když třeba budeš chtít změnit barvu, nemusíš přepisovat třikrát font, ale jen jednou vlastnost color v CSS |
||
Kaeru Profil |
#12 · Zasláno: 29. 12. 2006, 20:44:43
Timy
Díky moc za vysvětlení... 1. XHTML píšu, protože učitel na informatiku chtěl XHTML a tenhle atribut nám neukazoval, díky opravím. 2. Díky, opravím... 5. Jo jasně... Už jsem psal, že to je stránka napsaná dříve, teď jsem to již neřešil... Díky. |
||
Timy Profil |
#13 · Zasláno: 29. 12. 2006, 21:41:02
Kaeru
V tom případě se omlouvám, podstatu XHTML zjevně nepochopil pan učitel :-). Ale je to celé celkem jedno, stejně se to bude vykreslovat jako HTML. |
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0