Autor Zpráva
Kaeru
Profil
Ohodnoťe prosím můj grafický návrh na mé osobní stránky netopyri.ic. Omluvte, že se překrývá reklama, neřešte název domény - je jen testovací a neřešte obsah - nefungují odkazy a obsah nedává smysl... Jde mi čístě o grafickou stránku věci, popř. se můžete mrknout na kód. Díky.
Kaeru
Profil
A ještě jsem zapomněl, že menu funguje korektně jen v IE, ostatní by mělo být OK...
Timy
Profil
Kaeru
- chybí určení jmenného prostoru
- chybí meta tag určující kódování
- element <center> se už moc nepoužívá, lepší je centrovat buď přes text-align anebo pomocí margin:auto (více o centrování)
- místo několika <br /> je opět lepší použít margin nebo padding
- místo <font> bych použil nastylovaný <span> případně přebarvený<strong>, má-li jít o zvýraznění
Boy
Profil
Jednoduše řečeno, stránka působí příliš řídce. Osobně bych zredukoval mezery na stránce, neb takto je to bez ladu a skladu.

Proč tolik modré? Kombinuj i jiné barvy. Je to příliš chladné - těžko si pak někdo k tvým stránkám vybuduje pozitivní vztah. Bílá by rozhodně neuškodila.

Kombinace modrá – zelená se mi vůbec nelíbí, ale jestli to na tebe působí dobře, budiž po tvém.

Vím že používat ve PhotoShopu efekty pro reliéf a stín je velice snadné, ale ve své surové nevhodně použité podobě přesunují web automaticky do kategorie amatérské.

Co se týče kódu, tak se mi nelíbí toto:
<br />

<br />
<br />
<br />
<br />

Není to korektní a dalo by se to určitě nahradit něčím jiným.

Jinak chválím to že jsi svůj web neudělal celý v tabulkách. Jde vidět, že sis dal aspoň nějakou práci.

Pokud něco na nějakých stránkách funguje pouze v IE, je to smutné. Já to beru velice osobně. Přirovnával bych to k určitému typu neuvědomělé diskriminace části uživatelů na webu.

A nakonec jedna velmi cenná rada na závěr: Nedávej do patičky tvůj email v surové podobě! Různí Spamboti to milujou, takový mail je pro ně velice snadná kořist a než se stačíš otočit na židli, už máš ve schránce několik nabídek na Viagru (i když i to se může hodit).

PS: Běžte už všichni spát :-D
Mistr
Profil
Kaeru
Sice se nemá řešit obsah, přesto: v hlavičce má být Aneb můj web o mně.
Anonymní
Profil *
Děkuji za Vaše nápady a připomínky, poučím se. Měl bych jen pár dotazů a poznámek.

Timy
1. Určení jmenného prostoru - nevím co to je, snad se o tom dočtu v tom článku, díky, snad pochopím a opravím.
2. kódování meta tagem - nestačí <?xml version="1.0" encoding="windows-1250"?>?
3. <center> - snad to někdy přestanu používat - vím o tom, ale je to jednoduché...
4.<br /> - tam byly omylem, tu stránku jsem dělal dříve někam jinam, teď jsem ji ostyloval, <br /> jsem tam zapomněl... Odstraněno, samozřejmě, že margin a padding znám...
5. proč používat jiné tagy - tag font je celkem běžný a řádkový span pro tohle používat nebudu - je to zbytečné...

Pak bych měl dotaz. Proč tohle funguje v IE korektně a v Opeře a Mozille ne - Opera a Mozilla neakceptují nastavení výšky a šířky obrázku - co s tím?:

a.menici {background-image: url("../pic/tlac1.jpg"); height: 20px; width: 144px;}
a.menici:hover {background-image: url("../pic/tlac2.jpg"); height: 20px; width: 144px;}

Za odpovědi předem děkuji...
Kaeru
Profil
Jejda sorry, to jsem byl já, zapomněl jsem se přihlásit..

Boy

Co mám změnit, nebo udělat jinak, aby stránky nespadly do kategorie amatérské? Díky.

Mistr
Díky, jsem idiot... Taková chyba...
Kaeru
Profil
Boy

Jo a ještě něco. v jaké podobě mám dávat mail do patičky, když ne v surové podobě?
Kaeru
Profil
Tak jsem si s tím trochu pohrál... Zkusil jsem tam dát nějakou teplejší barvu, udělal klikací záhlaví a celkovou velikost grafiky co tam je jsem stáhl pod 50 KB... Mohli byste se na to podívat teď? Za Vaše názory předem děkuji...
Kaeru
Profil
Tak a hodil jsem tam ještě sloupek do prava, aby se zhustlil prostor. Myslím, že se to trochu zlepšilo... netopyri.ic
Timy
Profil
Kaeru
1) tak tos asi nepochopil podstatu XHTML. Mohl bych si ještě rýpnout, proč v něm píšeš, ale to už je jedno. Myslel jsem tím atribut xmlns
2) nestačí, to by stačilo v případě, že bys používal opravdové XHTML
5) protože je to jednodušší, když třeba budeš chtít změnit barvu, nemusíš přepisovat třikrát font, ale jen jednou vlastnost color v CSS
Kaeru
Profil
Timy
Díky moc za vysvětlení...
1. XHTML píšu, protože učitel na informatiku chtěl XHTML a tenhle atribut nám neukazoval, díky opravím.
2. Díky, opravím...
5. Jo jasně... Už jsem psal, že to je stránka napsaná dříve, teď jsem to již neřešil... Díky.
Timy
Profil
Kaeru
V tom případě se omlouvám, podstatu XHTML zjevně nepochopil pan učitel :-). Ale je to celé celkem jedno, stejně se to bude vykreslovat jako HTML.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0