« 1 2
Autor Zpráva
Miloš
Profil
Tony 66
ty stránky sou validní - neni tam chyba !!! Flower power
Přesně jak napsal Railbot. To, že kód projde validátorem, ještě neznamená, že to nemusí být pěkná prasárna.
Zkus si zvalidovat třeba následující „kód“:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html/<head/<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title/Kuk na strejdu//<body/<a href=kuk.html/<strong/sláva <em/nazdar filetu/////


---
(Inspirováno webem Lukáše Havrlanta)
Tony 66
Profil *
no tak to je relativní, podle mě musí byt kod validní a jestli to ostatním přijde prasárna.... hlavní je že se v tom vyzná autor a prohlížeče (toto značí validita)
Timy
Profil
Tony 66
"hlavní je že se v tom vyzná autor a prohlížeče (toto značí validita)"
Validita značí shodu s dtd, to je všechno.

autor se v kódu vyzná, pokud je dobře strukturovaný a sémantický (přece jenom <h1> je čitelnější než <div class="hlavni nadpis">) a prohlížeč kód rozebere prakticky vždy.
Miloš
Profil
Tony 66
Jeden o voze, druhý o koze. Já nepsal o tom, že validní kód je prasárna.
psal o tom, že validita ještě sama o sobě nutně neznamená to, že o prasárnu nejde.
BTW tobě výše uvedený kód přijde neprasácký? Jen proto, že je validní? Přestože ho nepřekousne ani Opera, ani FF a ani IE?
Tony 66
Profil *
ok tak mi napiš co ti připadá jako prasárna (tady) ?
Jak poznám že mám v kodu pořádek ? Já jsem si myslel, že to značí validita a to, že to funguje v FF, IE a Opeře....
Timy
Profil
Tony 66
"ok tak mi napiš co ti připadá jako prasárna"
můžeš mi prosím říct, kdo tady píše, že validní kód = prasácký kód?

"Jak poznám že mám v kodu pořádek ?"
že funguje jak má :-)
Miloš
Profil
Tony 66
ok tak mi napiš co ti připadá jako prasárna (tady) ?
Ty snad vůbec nečteš, co tady píšeme. Takže ještě jednou:

Railbot napsal:
Budeš se asi divit, ale validní kód neznamená automaticky bezchybný kód.
Neříkám, že je to určitě tento případ, ale spíš obecně.

A stejně obecně – jako perličku – přidávám výše uvedené já.
To, že Tvůj kód je slepenec tabulek a divů jsem sice nezmiňoval, ale když už je o tom řeč, tak semantika.name.
Timy
Profil
Ještě bych linknul tohle, Tonymu šedesát šest by se to mohlo hodit:
Když se mi nelíbí bílá, nezmanená to, že moje nejoblíbenější barva je černá.
Tony 66
Profil *
Když se mi nelíbí bílá, nezmanená to, že moje nejoblíbenější barva je černá.
Aha tak tento odkaz mi vše osvětlil ...
Ale jak bych to měl přepsat do CSS aby to vypadalo stejně ?
Tony 66
Profil *
<table width="770" bgcolor="#00CCFF" border="1" style="margin-left: auto; margin-right: auto">
<tr>
<td>
<img src="hlavicka2.jpeg" width="770" height="250" border="2" alt="Protinozci"></img>
</td>

</tr>

<tr>
<td>

<div class="menu">
<ul>
<li class="main0">
<div><a href="denik.html" title="Deník"> Deník </a></div>

</li>

<li class="main0">
<div><!-- weblight.cz Kniha začátek -->
<a href="http://www.weblight.cz/book/?id=22054" title="Guestbook"> Návštěvní kniha </a>
<!-- weblight.cz Kniha konec--></div>

</li>
<li class="main0">
<div><a href="zealand/zealand.html" title="Co sem nafotil"> Nový Zéland </a></div>

</li>
<li class="main0">
<div><a href="malaysia/malaysia.html" title="Malajsie"> Malajsie </a></div>

</li>
<li class="cl"></li>
</ul>
</div>


</td>
</tr>
obsah
<tr>
<td>

</div>

</td>

</tr>

</table>
« 1 2
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.