« 1 2 »
Autor Zpráva
mirio
Profil
Ahoj,

zhodnoťte, prosím, mou stránku a to po všech stránkách (kód, grafika, design, atd.). Pokud najdete jakoukoli chybu, budu vděčný, pokud mě na ni upozorníte.

Chyby, o kterých vím (ale neumím je odstranit):
1. Validita odkazu na Linkuj.cz (teda spíše NEVALIDITA)
2. Chyba v JS na ochranu formuláře proti spamu (kód převzat z http://php.vrana.cz/ - FF křičí, že je třeba doplnit ")" ale já nevím kam a proč. :-((
3. Posunutí "h1" o 30px od vrchu (od menu navigace pod hlavičkou) v IE, způsobené cleanerem v CSS. Všude se zobrazuje tak, jak má (nezobrazuje) v IE tam ale je.
4. Je toho víc? Nevím.

Děkuji za vaše názory, návrhy nebo připomínky. Je to můj první trochu složitější projekt, ale nešetřete mě. Chci na tom pracovat.

Ještě jednou díky!!!

http://hovorka.biz/
lopik
Profil
zda sa mi to uzke a tu navigaciu by som vlozil do dizajnu stranok nie tak mimo ako je teraz. a este je miestami dost necitatelny text.
rkomoras
Profil
pěkný, ale dal bych tomu trochu větší šířku
Zahon
Profil
mirio
Mě se to velmi líbí. Deisgn bych ponechal. Možná by jenom nebylo špatné obarvit v menu vždy aktivní obsah. A ještě bych něco udělal s ikonkou webu. Mám dojem že se k danému designu vůbec nehodí. Ale jinak opravdu hezké.
Michalek
Profil
Mě se to taky celkově líbí. Je to něco, co se liší od "standardu" a liší se to hezky. A mráčky v hlavičce, miluju takový styl obrázků.
Kolibáč
Profil
Mi se to líbí. Kód jsem nekontroloval, ale každopádně je to hezké.
mirio
Profil
Děkuju za reakce a rád bych se zeptal: nevíte někdo jak řešit problémy, které jsem zmínil v prvním postu? Díky.
AlešD
Profil
ad 1. v kódu nahraď & entitnou &, ale osobně bych to vůbec neřešil
ad 2. nevím, na JS jsem lama lamovatá
ad 3. pokud se tak děje pouze v IE bych to hacknul: %margin-top:-30px; nicméně, rozdíl to není oproti Opeře velký, takže bych taky neřešil

Trošku mi vadí menu, že na bleděmodrém pozadí je použité bílé písmo, pro mé oči vybavené skly o mocnosti 2,5 dioptrie dost nečitelné.

Použitelnost: při vypnutých obrázcích nepoužitelné menu (bílý text na bílém pozadí)

Jinak se mi to ovšem líbí. Logo je takové zvláštní, řekl bych skoro jako dětská omalovánka, působí to subjektivně moc hezky.

Update: v IE bliká hlavička při najetí na menu, někde se to tady řešilo, najdi si to.
Mistr
Profil
mirio
(1) Zvětšil bych písmo.
(2) Některé pasáže mohou spoluobčanm s vadami zraku působit potíže vlivem jejich nekontrastnosti. Mám na mysli například menu (sílé písmo na světle modrém pozadí) či zvýrazňování (světle zelená na bílé ploše - viz http://hovorka.biz/autor.php).
mirio
Profil
AlešD:
1. Vyřešeno, díky!
2. :-)
3. Když jsem to zkusil, vždy se mi to rozhodilo, také jsem to tak zkoušel, ok tedy, vypouštím... :-)

Zatím jsem nepřišel na to, jak změnit barvu fontu a nenarušit design...

Viz. výše.

Díky.

Jak myslíš "bliká"? Mě v IE nic nebliká. Popiš mi to, prosím.

Mistr:
1. To asi ne, zdá se mi dostačující a pak se mi to ani nelíbí (při větším fontu).
2. Menu viz. AlešD. Změnil jsem barvu v <em> tagu, co ty na to?
AlešD
Profil
To blikání se projeví při nějakém nastavení IE, kdy při každé změně i hoveru na menu znova natahuje obrázky na pozadí, jak se to dá vypnout a zapnout v prohlížeči si bohužel nemohu vybavit. Jde to odstranit dvěma způsoby: nastavením kešování v .htaccess a nebo php souborem, který se v CSS stylopisu načítá místo obrázku na pozadí, já to mám udělané takhle:

<?php
header ("Content-type: image/jpeg");
Header ("Last-Modified: " . gmdate("D, d M Y H:i:s",mktime (0,0,0,1,1,2000)) . " GMT");
Header ("Expires: ".gmdate("D, d M Y H:i:s",mktime(0,0,0, date(m), date(d)+7,date(Y))) . " GMT");
Header ("Cache-Control: max-age=10000000, s-maxage=1000000, proxy-revalidate, must-revalidate");
readfile('img/logo_v03.jpg');
?>
Railbot
Profil
Ono by bohatě stačilo pozadí toho menu udělat za normal stavu jako obrázek, k tomu přidat stav při hoveru a načte se oboje na jeden zátah a nemusí to znovu nic načítat.
AlešD
Profil
Railbot: asi si nerozumíme, psal jsem, že hlavička v IE bliká při najetí myší na menu a vybavení hoveru. To je trošku neduh takto řešené klikací hlavičky, který se dá řešit tím php.

Druhou věcí je nepoužitelné menu při vypnutých obrázcích (bílý text na bílém pozadí), proto aby to bylo použitelné při nezobrazení obrázků by bylo vhodné tomu divu main dát na background nějakou barvu (tmavě šedou?).
mirio
Profil
AlešD:
Prosímtě, nevzpomeneš si, jak ten problém řešit pomocí cachování v .htaccess? Já to hledal, ale nenašel...

K tomu menu jsem se pořád nedostal, ale udělám to. :-)
AlešD
Profil
Nevzpomenu, mě to na pipni.cz, ostatně jako obvyjle nechodilo, takže jsem to zasunul někam hodně hluboko do registrů mezi ušima. Ale zkus vyhledávání tady na diskuzi, určitě to najdeš.
los
Profil *
Muselo byť nainštalované mod_expires (viac manuál alebo google: "mod_expires background image flicker" => http://www.bazon.net/mishoo/articles.epl?art_id=958)

Tiež by mohlo fungovať riešenie cez JavaScript (od IE6 SP1):
try {

document.execCommand("BackgroundImageCache", false, true);
} catch (e) {
}


Prípadne by sa to dalo vložiť aj do štýlov (vďaka expression sa vykoná JavaScript, ktorý nastaví kešovanie obrázkov na pozadí a nastaví vlastnosť behavior na null, aby sa pri ďalšom prekreslení nenastavovala zbytočne znova). V štýle by to mohlo vyzerať nejako takto:
html {

behavior: expression(document.execCommand("BackgroundImageCache", false, true), this.style.behavior = null);
}
mirio
Profil
AlešD:
Tak menu už jsem vyřešil a to včetně problému s 30-ti px řádkem v IE.

Horší to je s flickeringem obrázku. :-((

los:
Mod_expires je asi nejelegantnější řešení, ale bohužel, můj hosting modul nepodporuje... Ty ostatní způsoby prostuduju. Díky!
Mistr
Profil
mirio
Změnil jsem barvu v <em> tagu, co ty na to?
Je to rozhodně lepší. Přesto mi to stále přijde hůře čitelné, ovšem to bude způsobeno zvoleným typem fontu.
mirio
Profil
Mistr:
Navrhoval bys zvolit jiný odstín?
HeWeR
Profil
Máš tam základní chybu v použitelnosti:
1. titulek a hlavní nadpis stránky se neshoduje s textem v menu (tzn. "Autor" vs. "Pár slov o mně")
2. není zvýrazněna aktivní položka v menu (stránka, na které se nacházíš)

-> jednu z těchto chyb si můžeš dovolit, ale ne obě naráz :o)
Mistr
Profil
mirio
Navrhoval bys zvolit jiný odstín?
Nevím, zda by to spravil jiný odstín. Spíš možná jiný font, jak jsem již napsal.
mirio
Profil
HeWeR:
ad 1. Pane bože, té hrubky jsem si ani nevšim. Opraveno.
ad 2. Není, přes a:active mi to nefunguje, nevím proč, poradil bys? Díky.

Mistr:
Myslíš změnit font všude nebo jen v <em> tagu? Všude ho měnit určitě nebudu a pokud by šlo jen o <em> tak to asi moc dobře vypadat nebude, ne?
HeWeR
Profil
Mistr
Je to kapánek složitější, ale snad by bodl tento odkaz.
mirio
Profil
HeWeR:
Tak a je hotovo i zvýraznění aktivní položky, udělal jsem to trošku jinak, ale navedl mě k tomu Tvůj odkaz, děkuju!!!

Ještě někdo něco? Cokoli! Miluju konstruktivní kritiku a díky vašim postum jsem se i dost přiučil.

Tohle fórum je skvělé!
Mistr
Profil
HeWeR
Je to kapánek složitější, ale snad by bodl tento odkaz.
Teď se přiznám, že nevím, co mám s tím odkazem dělat. Prosím, osvětli mi to.
Railbot
Profil
Mistr
HeWeR chtěl nejspíš oslovit uživatele mirio a překlikl se. Odvozuji od jejich předešlé konverzace :)
mirio
Profil
Taky mám ten pocit. :-)
Mistr
Profil
HeWeR chtěl nejspíš oslovit uživatele mirio a překlikl se.
OK, já jsem honem nevěděl, co se děje.
HeWeR
Profil
Mistr
Je to docela zajímavý článek [pro začátečníka s PHP] - stojí za přečtení [pro začátečníka s PHP] :o)

…ale zároveň ukazuje, jak s dají jednoduchou metodou zvýraznit aktivní položky v menu, což se velmi hodilo uživateli mirio, jen HeWeR je trubka, která se při bujarém klikání strefila vedle :-)
mirio
Profil
Myslíš uživatel HeWeR? :-)
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.