Autor Zpráva
Catch
Profil
Poprosil bych kritiku teto stranky. http://hostujweb.net/nakladatelstvi/ Prosil bych komentare zatim pouze na design kod neni dolazeny hlavicka neni klikaci :))) a td. Tak pouze jak se vam stranka libi na prvni pohled :)
Railbot
Profil
Skoro jsem se toho "designu" nevšiml. No, je to takové...takové obyčejné, bez nápadu, mdlé a působí to obstarožně. Alespoň ten normální text nedívej Georgii a nastav nějakou výšku řádku, ať je to provzdušněný. Nějaké zvýraznění důležitých údajů v tom textu by také nebylo od věci. Minimálně to bude působit "propracovaněji" než teď.
Catch
Profil
Railbot: Jak jako nevsiml :))) Text jeste dozan jistych zmen urcite a dulezite veci budou tcne a td. radkovani jsem jeste nenastyvil :) Kazdopadne diky za komentar.
Mistr
Profil
Catch
Chybky v patičce:
(1) Nemělo by být Pavel Buben?
(2) A právě tenhle Pabel Buben má špatný odkaz. Zapomněl jsi přidat http://

A obrázek knížky by, myslím, nemusel mít title "foto".
Railbot
Profil
Ještě malý postřeh ke kódu.

Máš tam vložen & natvrdo, použij entitu.
V hlavičce uzavíráš link na styly, neuzavírej, píšeš v html.
Do prádzných divů umisťuj pevnou mezeru, to je taková sémantický detail.
Chybí ti tam h1, máš tam až h2.
Obrázkům nastavuj alt i title, snaž se je popisovat výstižně.
Catch
Profil
Mistr: Rikal jsem kod neni dolazen :oP Jo, jo melo uz na to nevidim musim uz jit spat :))) Odkaz upravim diky a dobrou :)))
Catch
Profil
Railbot: Jak jsem psal vyse kod zatim neni dolazeny vse co vise popisujes vim ze ma byt :) Az na tu mezeru v prazdnem divu :oP Kazdopadne i tak dekuji za komentar. Hlavicka samozrejme klikaci bude, to uz povazuji za samozrejmost, alty budou :)
Catch
Profil
Nemohl by mi nekdo poradit proc se mi tato stranka v IE necentruje na stred? Se stejny problemem se potykam u stranky pavelbuben.cz a nevim cim to je centrovani provadim jako u jinych stranek pomoci margin: 0 auto 0 auto; Jinde s tim problem nemam a tady u dvouch poslednich stranek se mi obevila tato chyba. Za kazdou radu dekuji :)
Railbot
Profil
Catch
dej do body text-align: center
Catch
Profil
Railbot: Tuhle finticku samozrejme znam ale to neresi muj problem :) U jinych stranek v napriklad hostujweb.net v body align center nemam a take je stranka na stredu. Otazka je proc tyto dve me nove stranky neposlouchaj :((
Railbot
Profil
Catch
Já si myslím, že to problém vcelku řeší, ne? :) Skoro to vypadá jako bys měl IE v quirku...
Catch
Profil
Railbot: Ja jsem to predtim nedopsal. Chtel jsem rict ze to muj problem neresi ale pouze ho "obchazi" :) Vzhledem k tomu, ze u jinych webu jsem do body align center dat nemusel a presto jsou i v IE na stredu. Proto nechapu proc dve posledni me stranky maji tento problem. Jak to myslis IE v quirku? Ty to mas v IE na stredu???
tiso
Profil
Catch
...quirk a standart sú režimy prehliadača, podľa nich vykresľuje stránku benevolentnejšie alebo prísnejšie podľa štandartov... Aký režim sa použije závisí od doctype a pár ďalších vecí...
Catch
Profil
tiso: Ha tady jsi mozna uhodil hrebicek na hlavicku :))) Jelikoz predchozi stranky maji striktni DTD a tyto dve nove maji DTD translation :) jelikoz jsem si nechal zacatek stranky vygenerovat v PSPadu :) Zkusim tedy zmenit DTD.
Catch
Profil
tiso:
Railbot:
Dekuji vam za radu opravdu to bylo tim DTD. Dost husty jelikoz kvuli tomu DTD se mi obe stranky pri praci chovali uplne nestandartne i pri jinych veceh jako je float a dalsi. Ted uz vidim, ze chyba byla tady. Je videt ze ciste XTHML se asi vyplati :)))
Railbot
Profil
tiso
..quirk a standart sú režimy prehliadača, podľa nich vykresľuje stránku benevolentnejšie alebo prísnejšie podľa štandartov

Také. A hlavně - v quirk režimu používá prohlížeč pro vykreslení stránky postupy ze své předešlé verze (IE 6 vykresí stránku jako IE 5 apod.) A to je v tomto případě ten problém. IE je v quirku, proto vykresluje web jako IE 5, tudíž margin: 0 auto (a pdoobně) pro vycentrování nebere.
Catch
Profil
On mi dokonce ten PSPad generoval HTML DTD jsem si to vubec nevsim :) Kdyby aspon XHTML translation :))) He, he to bych se mucil jeste hodne dlouho. Jeste jednou diky moc.
Catch
Profil
Railbot: Jo, jo diky za upresneni :) Opravdu to bylo chybnym DTD.
Railbot
Profil
Catch
To nemá s XHTML nic společného. Transitional nebo Strict je to jedno. IMHO jde lepší právě mít IE ve quirku, jelikož pak můžeš web mnohem snadněji vyladit pro více verzí prohlížečů najednou a nemáš na tom dvojí nebo trojí práci.
Catch
Profil
Railbot: Ja jsem to blbe napsal :( Jasny rozumim :)))
tiso
Profil
Railbot
...písal som to v časovom strese, tak to nebolo úplne presné...
Railbot
Profil
tiso
V pořádku. Nikde nepíšu, že to nevíš :)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.