Autor Zpráva
Sylwia
Profil *
Zdravím,

prosím o Vaše vyjádření ohledně webu na http://firescorpio.hustej.net - stručně řečeno se jedná o zajímavosti z hasičského prostředí. Celkově vzato nemám nějaký konkrétní problém (i když to má mouchy), spíš by mne zajímalo, jak na Vás stránky působí...

Při tom berte, prosím, v úvahu například toto:
- o tom obrázku, co se nezobrazuje vpravo nahoře, vím :) (jen nemůžu najít příčinu)
- jak se dozvíte i na stránkách, je to můj vůbec první webový pokus ;)
- pro ty, kdo tomu přikládají význam: jsem blondýna :D

Předem všem děkuji za názor.
Mistr
Profil
Sylwia
(1) Nečitelné menu (to je Hy v tisku)? Aha, to je "My v tisku".
(2) Web osvěž fotografiemi.
(3) Černé pozadí působí trochu depresivně, ne? Na hasičské stránky mi tam přijde málo červené.
(4) V hlavičce postrádám nějaký název webu a hodil by se i (krátký) slogan, čemu že se web věnuje.
(5) Zařadil bych klikací logo.
(6) V souvislosti s rámovu strukturou se objevuje problém, že všechny stránky mají stejný titulek (tag TITLE v části HEAD).
(7) Musí mít stránky vodorovný posuvník?
(8) Co nějaké informace o vaší stanici (adresa, telefony, mužstvo, fotografie zbrojnice, aut, hasiček (nebo požárnic?))?

Celkově Tě však musím pochválit. Myslím, že na první stránky nevypadají vůbec špatně.
Sylwia
Profil
to Mistr: díky za podněty, reaguji:

2) Určitě na to dojde ;)
3) No jak na koho - jinak to je taky "oheň ve tmě" :)
4) Toto (kromě toho sloganu) řešil ten nezobrazený obrázek... budu to muset vyřešit jinak
5) Jen mi napověz(te), kam bych se jím měla prokliknout? :)
6) To ano - vadí to hodně?
7) Samozřejmě že mi tam taky vadí :) - Co s ním?
8) To tam v první verzi stránek bylo (resp. začínalo být), ale bylo mi to z vyšších míst zatrhnuto :(

Děkuji za příspěvek ;)
Mistr
Profil
Sylwia
Jestli Ti to nebude vadit, můžeme si tykat. :-)

A teď k Tvým problémům:
ad 5)
Měla by ses prokliknout na titulní stránku. Ostatně, zkus si na této stránce klepnout v záhlaví na obrázek

To je právě to klikací logo.

ad 6)
Je to nepříjmené. Například http://www.jakpsatweb.cz/titulek.html a také proto, že když si stránku ukládáš, jako název uložené stránky se Ti nabíne právě text z TITLE. A když si ukládáš stránek více...
Sid
Profil *
Je to první dílko a o tom vypovídá použitej doctype <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 6.0 Transitional//EN">. Html šestka, to se mně líbí, seš o hodně dál než W3 konzorcium :-) (Použij html 4.01)
Jinak jsou tam rámce, na těch začínalo hodně lidí, ale dneska bych je už nebral "do krámu". Obrázky v menu nemají rozměry a použil bych na ně hover, ale nevim, jak seš daleko se znalostma v html a css. Jinak vodorovnej posuvník je pouze ve skvělém IE. FF, Opera a Konqueror ji nemají. Jestli to nedělá ta reklamní lišta, protože ta je taky jenom v IE.
Mistr
Profil
Sylwia
Jo, a chybí Ti definice kódování češtiny.
http://www.jakpsatweb.cz/cestina.html#meta
Sylwia
Profil
to Mistr
Klikací logo si tedy v dohledné době "vyrobím" ;) a na ostatní se taky podívám. Díky za rady!

to Sid
- 6: Aha, dovedu si představit ten výtlem... :D Už ani nevím, kde jsem to vzala.
- Rámce: no jo, s tím, co (ne)umím, mi to i tak přišlo jako asi nejlepší možnost...
- Obrázky:
- Rozměry doplním
- Hover..? Co to je? :) (Je to celé v HTML, do CSS se zatím nepouštím)
- Vodorovný posuvník:
- doma se mi nezobrazuje, v hasičárně ano - u obou je IE...
- Vždyť tam není nic, kvůli čemu by tam měl být - nebo ne? (Velké obrázky tam nejsou a text se zalamuje...)
Díky!
Sid
Profil *
Snažíš se, když začínáš, to je dobrej základ. Takže není vůbec důvod se ti smát, ty začátky sou těžký a je toho na člověka dost. To spousta 14ti letých klučinů namastí nějakou šablonu s beztabulkovým kódem a myslí si, jak dobyli svět webu. To kódování češtiny si opravdu přidej do hlavičky (<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">), jak správně podotkl Mistr. Ve windowsech to nevadí, ale sou i jiný oper. systémy a ty se s tím nepoperou a je to nečitelný bez češtiny. Jinak mně ta otravná vodorovná lišta z IE zmizla po přepsání na "existující" html 4.0 u frame3 ;-)
Mistr
Profil
Sylwia
Díky za rady!
Není zač. Kdybys měla ještě někdy nějaké otázky, naše fórum je tu od toho, aby Ti poradilo s jejich řešením. Takže je klidně bezostyšně pokládej.

Ještě si dovolím odpovědět otázku, která byla primárně určena kolegu Sidovi.
Hover..? Co to je? :)
To je takový ten stav, kdy se Ti v menu jinak vizuálně vyvede položka, která odkazuje na aktuální stránku. Příklad: Otevřeš-li si stránku http://www.sport.cz/atletika, vidíš, že v menu je vizuálně odlišně vyvedena položka Atletika. Proč? Protože si právě prohlížíš stránku Atletika.

Celé tohle je samozřejmě možné udělat jen v HTML, ale je to nepraktické a pomalé. Daleko snazší to bude, až pronikneš do tajů CSS. V nich se to pak dělá velmi snadno.
Sid
Profil *
Dík za zajímavý výklad otázky hoveru, Mistře. Spíš bych to ale u tebe viděl na příklad orientaci na webu, kde se nacházím. Řek bych, že výchozí význam je změna písma, podtržení nebo obrázku při najetí myší na určitý odkaz. Proto se v css používá, že :-) Jinak ten portál Sport.cz žádný hovery nemá, škoda...Aspoň underline by neuškodil, ale to už odbočuju.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.