Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
liborse Profil |
#1 · Zasláno: 20. 3. 2005, 18:57:09
http://liborse.wz.cz - prosím o zhodnocení především barev a korektnosti kódu webu. Používám PHP a proto jsou tam často komentáře, abych se v tom vyznal, takže mě za to netrestejte. Web dělám už nějaký pátek a tak se nebojte mě zkritizovat. Toto je už několikátá verze mého osobního webu ale je dost přestavěná a opravil jsem tam desítky chyb z původní verze (alespoň vydíte, že chci, aby můj web vypadal alespoň trochu dobře) a vyházel pár skriptu, které vadili zkušeným tvůrcům webu. Taky se snažím, aby stránky vypadaly dobře pokud možno všude a zatím se mi to doufám daří, pokud ne, napište to sem (svůj web zkouším na windows ME, XP, 98, 98SE, Mandrakelinux 10.1 a SuSE Linux... - ostatní systémy bohužel nevedu).
Hodnocení zdar.. |
||
liborse Profil |
#2 · Zasláno: 20. 3. 2005, 18:59:05
PS. Byl bych taky rád, kdybyste mi poradili s tou hnusnou reklamou. Být tam musí, ale možná by se dala umístit vhodněji...
|
||
habendorf Profil |
#3 · Zasláno: 20. 3. 2005, 19:20:03
Koukam na to v Blazeru na Tungstenu a je to dost rozpadly, bohuzel.
Sorry, vcera mi vyprsela trial cestina. |
||
liborse Profil |
#4 · Zasláno: 20. 3. 2005, 19:29:38
No, nikdo není dokonalý. Mimochodem Tungsten je CO?? A Blazer? Snad OS - nikdy jsem na internetu (a to jsem tady dobrých pár let) nic podobného neslyšel. Pokud to půjde, rozšířím testování stránek i na váš prohlížeč. Rozházenost mě mrzí a zkoušel jste to i v jiných prohlížečích?
Děkuji za cenné rady.. |
||
RiZe Profil |
#5 · Zasláno: 20. 3. 2005, 20:42:49
S tou reklamou, to máš docela snadný. Vyhraď si pro ni místo, a potom do kódu vlož toto <!--WZ-REKLAMA-1.0-STRICT--> ( pro striktní doctype ) např.:
udělej tabulku, kam se to vejde a do tý tabulky vlož <!--WZ-REKLAMA-1.0-STRICT-->, ulož, dej to na server, a ta reklama bude až za tímhle komentářem |
||
habendorf Profil |
#6 · Zasláno: 20. 3. 2005, 21:52:29
liborse: Takže abych to uvedl na pravou míru: na tungstenu jsem koukal proto, že jsem měl kompa rozloženýho po celým stole (teď už je zase pěkně složenej) a ne proto, abych ti dokazoval že to někde nejde. Kdyby tě zajímalo co to tungsten je, tak: http://euro.palmone.com/roe/products/tungsten-t5/ . Blazer je vynikající browser pro PDA, např. http://www.pdatoday.com/more/A2473_0_1_0_M/ . Ostatně sám jsi psal
Taky se snažím, aby stránky vypadaly dobře pokud možno všude a zatím se mi to doufám daří, pokud ne, napište to sem . A dobře napsaný web se zobrazuje dobře všude (skoro), včetně PDA. A to bys měl brát v potaz o to víc, když na svém webu píšeš že jsi fanda mobilních technologií. Dále: Máš tam nějaké externí css, ale kód je plný i interního stylování včetně HTML-stylování. Třeba tohle <TD nowrap width="100%" height="20"> tam máš asi 100x, sám asi chápeš že to není ideální. Počítadlo nikoho nezajímá. Ve ff se ti nevejde anketa do iframu (začíná "chtěli nejvíce?"). A bylo by toho víc... Není to špatný, ale pár hodin práce by se do toho ještě vešlo. |
||
Kráťa Profil |
#7 · Zasláno: 21. 3. 2005, 01:38:30
Já mám tu reklamu nastavenou, aby se vkládala do každé stránky na konec a za tím vším mým dám třeba čtyři prázdné odstavce než napíšu </body>.
|
||
liborse Profil |
#8 · Zasláno: 22. 3. 2005, 21:46:11
1. reklamu nemůžu schovávat. Hýbat s ní umím, ale nevím kam jí hodit a dolů jí dát nemůžu, protože to by musela být na všech stránkách a to opravdu nechci.
2. o té anketě vím - buď jsem něco přehlédl, ale mám takový dojem, že v IE to vypadá jinak než ve Firefoxu, musím se na to podívat... 3. na stránky jsem se koukal i v mobilu (Siemens S65 přes vestavěný prohlížeč) a tam se zobrazil první text a grafika na konci (rozházená) - myslím, že důležitý je právě ten obsah (což mobil zobrazí docela slušně), jak je to s prohlížeči pro mobily a PDA zatím nevím (PDA ještě bohužel nevlastním a na prohlížeče jsem si zatím neudělal čas :-( ) S tím zobrazením jsem to myslel především pro počítače, mám v plánu totiž udělat speciální verzi pro mobily... 4. to, že jsou někde použité externí a interní styly vím, trochu mě to trápí, ale pokud daný styl použiji jen na jedné stránce, proč ho zbytečně strkat do externího souboru?? A někde jsem asi na to zapoměl (předělával jsem starý web, kde bylo mnohem více chyb. Děkuji za vaše reakce, poučil jsem se z nich a budu na tom dělat (teď bohužel vystavuji na veletrhu (fiktivní firmy) a tak na to nemám mnoho času, ale pokusím se... |
||
Časová prodleva: 11 měsíců
|
|||
liborse Profil |
#9 · Zasláno: 15. 2. 2006, 16:43:07
Tak jsem dokončil nový layout. U toho starého mi pořád něco vadilo. Defakto je to ale remake, takže se na to můžete znovu podívat a říci, co si o tom myslíte. Trochu mi tam nehraje to menu (ty tlačítka), ale nemám nápad, co bych tam vytvořil jiného. Nerad si totiž půjčuji grafiku ze serverů s grafikou - tvořím sám. Jinak od doby posledního příspěvku jsem hodně na webu změnil a dodělal (obsahově). Já vím, pořád by tam něco chtělo vychytat, ale toho času tolik není :-).
U mě ty barvy vypadají dobře, ale jas na monitoru mám jiný než je defaultní nastavení u CRT monitorů, takže budu vděčný za každou připomínku :-). |
||
liborse Profil |
#10 · Zasláno: 15. 2. 2006, 16:43:38 · Upravil/a: liborse
Tak můžete hodnotit (bohužel jsem tenhle příspěvek nedokázal odstranit, tak proto tenhle dovětek)
|
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0