Autor Zpráva
liborse
http://liborse.wz.cz - prosím o zhodnocení především barev a korektnosti kódu webu. Používám PHP a proto jsou tam často komentáře, abych se v tom vyznal, takže mě za to netrestejte. Web dělám už nějaký pátek a tak se nebojte mě zkritizovat. Toto je už několikátá verze mého osobního webu ale je dost přestavěná a opravil jsem tam desítky chyb z původní verze (alespoň vydíte, že chci, aby můj web vypadal alespoň trochu dobře) a vyházel pár skriptu, které vadili zkušeným tvůrcům webu. Taky se snažím, aby stránky vypadaly dobře pokud možno všude a zatím se mi to doufám daří, pokud ne, napište to sem (svůj web zkouším na windows ME, XP, 98, 98SE, Mandrakelinux 10.1 a SuSE Linux... - ostatní systémy bohužel nevedu).

Hodnocení zdar..
liborse
PS. Byl bych taky rád, kdybyste mi poradili s tou hnusnou reklamou. Být tam musí, ale možná by se dala umístit vhodněji...
habendorf
Koukam na to v Blazeru na Tungstenu a je to dost rozpadly, bohuzel.
Sorry, vcera mi vyprsela trial cestina.
liborse
No, nikdo není dokonalý. Mimochodem Tungsten je CO?? A Blazer? Snad OS - nikdy jsem na internetu (a to jsem tady dobrých pár let) nic podobného neslyšel. Pokud to půjde, rozšířím testování stránek i na váš prohlížeč. Rozházenost mě mrzí a zkoušel jste to i v jiných prohlížečích?

Děkuji za cenné rady..
RiZe
S tou reklamou, to máš docela snadný. Vyhraď si pro ni místo, a potom do kódu vlož toto <!--WZ-REKLAMA-1.0-STRICT--> ( pro striktní doctype ) např.:

udělej tabulku, kam se to vejde a do tý tabulky vlož <!--WZ-REKLAMA-1.0-STRICT-->, ulož, dej to na server, a ta reklama bude až za tímhle komentářem
habendorf
liborse: Takže abych to uvedl na pravou míru: na tungstenu jsem koukal proto, že jsem měl kompa rozloženýho po celým stole (teď už je zase pěkně složenej) a ne proto, abych ti dokazoval že to někde nejde. Kdyby tě zajímalo co to tungsten je, tak: http://euro.palmone.com/roe/products/tungsten-t5/ . Blazer je vynikající browser pro PDA, např. http://www.pdatoday.com/more/A2473_0_1_0_M/ . Ostatně sám jsi psal
Taky se snažím, aby stránky vypadaly dobře pokud možno všude a zatím se mi to doufám daří, pokud ne, napište to sem . A dobře napsaný web se zobrazuje dobře všude (skoro), včetně PDA. A to bys měl brát v potaz o to víc, když na svém webu píšeš že jsi fanda mobilních technologií.

Dále: Máš tam nějaké externí css, ale kód je plný i interního stylování včetně HTML-stylování. Třeba tohle <TD nowrap width="100%" height="20"> tam máš asi 100x, sám asi chápeš že to není ideální. Počítadlo nikoho nezajímá. Ve ff se ti nevejde anketa do iframu (začíná "chtěli nejvíce?"). A bylo by toho víc...

Není to špatný, ale pár hodin práce by se do toho ještě vešlo.
Kráťa
Já mám tu reklamu nastavenou, aby se vkládala do každé stránky na konec a za tím vším mým dám třeba čtyři prázdné odstavce než napíšu </body>.
liborse
1. reklamu nemůžu schovávat. Hýbat s ní umím, ale nevím kam jí hodit a dolů jí dát nemůžu, protože to by musela být na všech stránkách a to opravdu nechci.
2. o té anketě vím - buď jsem něco přehlédl, ale mám takový dojem, že v IE to vypadá jinak než ve Firefoxu, musím se na to podívat...
3. na stránky jsem se koukal i v mobilu (Siemens S65 přes vestavěný prohlížeč) a tam se zobrazil první text a grafika na konci (rozházená) - myslím, že důležitý je právě ten obsah (což mobil zobrazí docela slušně), jak je to s prohlížeči pro mobily a PDA zatím nevím (PDA ještě bohužel nevlastním a na prohlížeče jsem si zatím neudělal čas :-( ) S tím zobrazením jsem to myslel především pro počítače, mám v plánu totiž udělat speciální verzi pro mobily...
4. to, že jsou někde použité externí a interní styly vím, trochu mě to trápí, ale pokud daný styl použiji jen na jedné stránce, proč ho zbytečně strkat do externího souboru?? A někde jsem asi na to zapoměl (předělával jsem starý web, kde bylo mnohem více chyb.

Děkuji za vaše reakce, poučil jsem se z nich a budu na tom dělat (teď bohužel vystavuji na veletrhu (fiktivní firmy) a tak na to nemám mnoho času, ale pokusím se...
liborse
Tak jsem dokončil nový layout. U toho starého mi pořád něco vadilo. Defakto je to ale remake, takže se na to můžete znovu podívat a říci, co si o tom myslíte. Trochu mi tam nehraje to menu (ty tlačítka), ale nemám nápad, co bych tam vytvořil jiného. Nerad si totiž půjčuji grafiku ze serverů s grafikou - tvořím sám. Jinak od doby posledního příspěvku jsem hodně na webu změnil a dodělal (obsahově). Já vím, pořád by tam něco chtělo vychytat, ale toho času tolik není :-).

U mě ty barvy vypadají dobře, ale jas na monitoru mám jiný než je defaultní nastavení u CRT monitorů, takže budu vděčný za každou připomínku :-).
liborse
Tak můžete hodnotit (bohužel jsem tenhle příspěvek nedokázal odstranit, tak proto tenhle dovětek)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0