Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Lexter Profil |
#1 · Zasláno: 16. 3. 2007, 09:22:20
Nu což no, je to hezké.....
Ale ne, moc se mi to líbí :). Jen bych se rád zachytil na nějakém výraznějším prvku, což třeba může být logo, jaksi ho tam nevidím. Jinak prima práce... |
||
Petr Tichý Profil |
#2 · Zasláno: 16. 3. 2007, 11:20:16
Chamurappi
Poraď, ještě včera to bylo validní :(( "Nejčastější příčinou této chyby je posílání XHTML dokumentu s typem „text/html“." - vždyť to do nedávna nebyla chyba ne? |
||
Plaváček Profil |
#3 · Zasláno: 16. 3. 2007, 11:23:50
Petr Tichý
To je Chamurappiho zásah, který několika lidem včetně mě pod fousy nejde. Pokud se český validátor tváří jako ten oficiální, měl by vracet stejně výsledky, což zjevně nečiní. Odpůrci XHTML prostě vytáhli do boje. Když nezaberou argumenty, pomůže hrubá síla. Děijny jsou podobných příkladů plné :) |
||
Petr Tichý Profil |
#4 · Zasláno: 16. 3. 2007, 11:28:58
Plaváček
Teď jsem si toho všiml. Anglický validátor chybku nehází. To teď podle českého validátoru nejsou validní skoro všechny weby ne? |
||
Timy Profil |
#5 · Zasláno: 16. 3. 2007, 11:32:14
Petr Tichý
Všechny weby, které jsou psány v XHTML a jsou posílány jako text/html. Resp. musí v hlavičce obsahovat meta nebo link element. |
||
habendorf Profil |
#6 · Zasláno: 16. 3. 2007, 11:37:28
Petr Tichý: prostě to ignoruj
|
||
Petr Tichý Profil |
#7 · Zasláno: 16. 3. 2007, 11:39:30
Timy
Já vím za jakých podmínek hlasí to chybku. Ptal jsem se spíše na to, kolik webu v tuto chvíly není validních (podle českého validátoru). Čili mrtě :) |
||
Petr Tichý Profil |
#8 · Zasláno: 16. 3. 2007, 11:40:01
habendorf
Nic jiného dělat nehodlám :) |
||
habendorf Profil |
#9 · Zasláno: 16. 3. 2007, 11:43:55
Ptal jsem se spíše na to, kolik webu v tuto chvíly není validních (podle českého validátoru). Čili mrtě :)
Ano, mrtě. Ale ne podle českého validátoru, ale podle SOUKROMÉ aplikace jednoho nebo více lidí, kterou nazvali validátor a která se snaží vizuálně a částečně i svou url (co to je w3?) tvářit jako aktivita w3c. Stejně tak si ty nebo já můžeme napsat jakýkoliv "validátor" s jakýmkoliv chováním. |
||
Timy Profil |
#10 · Zasláno: 16. 3. 2007, 11:45:55
habendorf
"(co to je w3?)" Tulhe poznámku nechápu, i oficiální w3c sídlí na adrese w3.org (w3c.org je přesměrované na w3.org) |
||
habendorf Profil |
#11 · Zasláno: 16. 3. 2007, 11:48:04
Timy: Máš pravdu, tohle mi ujelo, omlouvám se. Za zbytkem si stojím.
|
||
habendorf Profil |
#12 · Zasláno: 16. 3. 2007, 11:49:36
Jinak pro případnou debatu na téma "cz validátor" navrhuji nový thread, ať Petrovi neOTujeme jeho thread.
|
||
Petr Tichý Profil |
#13 · Zasláno: 16. 3. 2007, 13:24:08
Ok, takže topic "validátor" pokračuje ve vláknu Výhody XHTML proti HTML: http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=10&topic=1 1358, který má již 13 stran! :o)
A když je toto téma již odemčeno, tak proč toho nevyužít a nezeptat se Vás jestli tady není ještě někdo, kdo by napsal názor na web http://petrtichy.com :o) Děkuji. |
||
dredie Profil * |
#14 · Zasláno: 16. 3. 2007, 13:34:45
Petr Tichy - no ja se muzu pripojit :)
Uprmine receno preferuji jiny styl webdesignu, tim samozrejme netvrdim ze ten tvuj je spatny. Kod hodnotit nebudu, protoze ve vsech zakernostech validity atp. nejsem zbehly, co se tyce grafickeho layoutu - je velice cisty - nikoho neurazi. Ale treba me nezaujme, jak rikam preferuji jiny styl, vice kreativni a vice odporujici obecnym pravidlum webdesignu, ktere mne osobne pripadaji nekdy az prilis konzervativni :) Mam rad kdyz se na webu experimentuje (samozrejme v ramci urcitych mezi), mam rad pohyb, dynamiku. Nicmene pokud se oprostim od tohoto, musim rict, ze tvuj web je, jak jsem jiz rikal, velice umirneny - to je jeho silna i slaba stranka zaroven, zalezi na uhlu pohledu. Jedna konkretni poznamka - mam pocit ze menu trosku moc zanika, zkusil bych treba tucne pismo nebo neco co by ten text zvyraznilo. A taky mi trosku vadi ta linka oddelujici hlavni text od tipu - predevsim proto ze zasahuje do oblasti menu a trosku narusuje kompozici (ale to je opet otazka subjektivni, nekomu se to zase libit muze). Tak jako tak je to pohodovy web, ktery me osobne sice nezaujme, ale urcite bude mit spoustu priznivcu :) D. |
||
Petr Tichý Profil |
#15 · Zasláno: 16. 3. 2007, 18:56:59 · Upravil/a: Petr Tichý
dredie
Žádný můj styl. Myslíš, že se mi nelíbí weby, které jsou tmavé, mají otrhané hrany, křivky, nějaký ten abstract a menu 10px písmem? Líbí. Mám tento styl rád. Šíléne věci, pixelovou grafiku, abstraktní stránky, obrovské fotky a toto všechno. Nesplňuje to nepsané standardy webdesignu, ale je to pěkný. To všechno se mi líbí. Tento web byl ale dělán s trochu jinými cíly a hlavně s jiným záměrem. Myslíš, že klient, který si objedná vytvoření webové stránky propagující pračky, bude spokojený s např. takovýmto (mj. velice vkusným) designem? :o) Tady byl kladen důraz na něco jiného. Ale díky za tvůj názor. Není daleko od mého. |
||
Keilew Profil |
#16 · Zasláno: 17. 3. 2007, 11:40:43
Petr Tichý
já osobně bych dal přednost designu tvé homepage před tím odkazem. Mě se takovýto černý a těžkopádný design vůbec nelíbí. Je to věc osobního vkusu;-) |
||
Nerghal Profil * |
#17 · Zasláno: 17. 3. 2007, 15:47:05
je to dost fadne a bez detailov
|
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0