Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
patkas Profil |
#1 · Zasláno: 18. 3. 2007, 00:26:26
Prosím o zhodnocení těchto stránek: obec Rokytovec. Jde o můj první počin ve webové tvorbě, tak bych se rád dozvěděl jestli nedělám nějaké zásadní a hrubé chyby. Předem děkuji.
|
||
Manq Profil |
#2 · Zasláno: 18. 3. 2007, 00:41:16
jestli jde o první web, tak se klanim :)
aktuality bych vyřešil trošku jinak. |
||
patkas Profil |
#3 · Zasláno: 18. 3. 2007, 10:32:53 · Upravil/a: patkas
Co tím myslíš Manqu "vyřešil bych aktuality trochu jinak"? Zkus mě trochu blíže poradit. Dát aktuality na úvodní stranu? Já jsem nechtěl použít třísloupcový layout.
|
||
Manq Profil |
#4 · Zasláno: 18. 3. 2007, 11:23:41
to jak tam je u každé novinky odkaz ZDE nebo ČÍST
Přidána sekce fotogalerie - zatím jen hřiště. a odkaz dej například do HŘIŠTĚ |
||
patkas Profil |
#5 · Zasláno: 18. 3. 2007, 18:09:27
O.K. Manqu už jsem tě pochopil a upravím. Díky za postřeh.
|
||
patkas Profil |
#6 · Zasláno: 20. 3. 2007, 15:21:43
Tak pánové a dámy co na to říkáte nebo to nestojí ani za hodnocení?
|
||
Petr Tichý Profil |
#7 · Zasláno: 20. 3. 2007, 16:36:49
Pokud je to první dílo, tak je to velmi slušné. Cením, že si se nesnažil vytvořit nějakou strhující grafiku nejlépe o celé škále barev (jako dost lidí v začátcích), ale šel si cestou použitelnosti a přehlednosti.
(1) Nelíbí se mi, že menu má nadepsáno menu - vůbec nebo co třeba "navigace"? (2) Toplist není potřeba a kazí dojem. (3) Já osobně bych zvolil jiný úvod. Ne dva řádky textu a dva veliké obrázky. |
||
patkas Profil |
#8 · Zasláno: 20. 3. 2007, 17:41:23 · Upravil/a: patkas
(1) Nelíbí se mi, že menu má nadepsáno menu - vůbec nebo co třeba "navigace"? (2) Toplist není potřeba a kazí dojem. (3) Já osobně bych zvolil jiný úvod. Ne dva řádky textu a dva veliké obrázky. 1) O tom popřemýšlím - vyzkouším a uvidí se. 2) Toplist tam je jen na úvodní stránce a hlavně na přání zadavatele - z diskuse vím jak to s tím je, ale přesto pro laika jsou to (podle mne) zajímavé informace, ikdyž nepodstatné. 3) Dobrá rada asi časem upravím. Tak Petře díky za tvé postřehy. Přesně to začátečník potřebuje. |
||
Plaváček Profil |
#9 · Zasláno: 20. 3. 2007, 17:55:47
patkas
Pokud se jedná o tvůj první počin, pak klobouk dolů. Poslechni ale Petra. 1. Toplist tam fakt nepatří, nauč starostu, at se dívá na statistiky tak nějak interně a tajně. V politice je to normální. 2. Úvodní stránka obecního webu by měla obsahovat víc informací (rozuměj - více textu). Zvětšit obrázky by mělo jít i po kliknutí na ně, nikoliv jenom na text 3. Odkazy nazvané "Zde" jsou kravina (tady: http://www.rokytovec.wz.cz/aktuality.html), udělej celé texty aktualit jako odkaz na dané místo ve stránce Aktualit 4. Když už nabízíš zápisy z jednání ve formátu DOC, je dobré na to návštěvníka upozornit (ještě lepší by ale byl formát PDF a existuje spousta freeware, který umí vytisknout dokument do PDF. Já třeba doma Word nemám a tak si nepočtu). 5. Dopřej textům prostor, třeba zde http://www.rokytovec.wz.cz/historie.html , větší odstup od okrajů stránky dodá textu vzdušnosti, dopřej informacím členění do více odstavců, ať to není tak nahňácané Věřím, že časem se zlepšíš, každý začátek je těžký. Držím palce. |
||
patkas Profil |
#10 · Zasláno: 20. 3. 2007, 18:15:09
Tak koukám, že budu mít ještě dost práce :-). Když to zkrátím tak mě nezbývá než s tebou ve všech bodech souhlasit. Určitě se z toho ponaučím. Objektivní kritika - DÍKY.
|
||
Tomass Profil * |
#11 · Zasláno: 20. 3. 2007, 18:39:47
kromě toho, co zde již bylo napsáno:
- barevné ladění se mi moc nezamlouvá. Nevím přesně co se mi na tom nelíbí, ale prostě to neladí. - podbarvení položek ve skupině záložky pod menu je třeba vyloženě škaredé - ta adresa není úplně luxusní. Opravdu nemá obec něco kolem 2000kč ročně na zaplacení www.rokytovec.cz ? jinak jestli to je opravdu první výtvor, tak je to pěkná práce. |
||
Petr Tichý Profil |
#12 · Zasláno: 20. 3. 2007, 18:45:28
Opravdu nemá obec něco kolem 2000kč ročně na zaplacení www.rokytovec.cz ?
Opravdu nemá tak 800kč ročně? |
||
Tomass Profil * |
#13 · Zasláno: 20. 3. 2007, 18:51:03
ok :)
už jsem dlouho hosting a doménu nepoptával. |
||
patkas Profil |
#14 · Zasláno: 20. 3. 2007, 19:04:08
Opravdu to je má první práce.
Na ty barvy jsem čekal, že to všechno nebude O.K. Ale jak je správně doladit - to je umění. K těm záložkám to byl úmysl (stejné jako nadpis kapitol), ale názor se cení. S tou adresou toho asi i se "starostou" moc nevymyslím. No ale třeba se časem nějak domluvíme. Není to tak velká částka. (obec je ale malá) Tak i tobě Tomass díky. |
||
Plaváček Profil |
#15 · Zasláno: 20. 3. 2007, 19:08:22
patkas
Problém každého starosty malé obce je ten, že osm stovek za něco virtuálního se mu zdá moc, ale dva miliony na zbytečné tenisové hřiště uvolní bez řečí a bez souhlasu zastupitelstva. Chápu to. Fakt ale je, že obec si vlastní doménu zaslouží a pokud jde o mě, klidně bych to zaplatil z vlastní kapsy, pokud bych tam bydlel. Zvolené barvy jsou skutečně dost smutné, ale u informačního webu to nemusí být na závadu a jako chybu bych to neviděl. Pokud chceš praktickou radu - sedni znovu k počítači a zkus to předělat, třeba i začni znovu na zelené louce. Třeba i desetkrát začinej znovu. A znovu. Pořád. Po sté z tebe bude dobrý webdesigner :) |
||
Lexter Profil |
#16 · Zasláno: 20. 3. 2007, 19:10:23
Po sté z tebe bude dobrý webdesigner :)
Pardon trochu OT, ale toto je krásně řečeno, Snad nebude vadit, když se budu snažit zachovat stejně. |
||
patkas Profil |
#17 · Zasláno: 20. 3. 2007, 19:28:46
Plaváček
Souhlasím. No na nějaké předělávky ještě chuť mám. Na stovku to ale nevidím :-) Hned jak bude čas dám se do toho! |
||
Časová prodleva: 5 dní
|
|||
Roman B. Profil * |
#18 · Zasláno: 25. 3. 2007, 11:14:29
Vážený pane,
Vase stránky jsou pěkné, jestliže je to Váš první počin, tak SUPER. Jen tak dál. Co se týče tvorby WWW stránek, tomu bůbec nerozumím a stránky hodnotím pouze z uživatelského hlediska, vzhled, přehlednost, jednoduchost. A to tato stránky 100% splňují. Pouze v e-mailové adrese se Vám ztrati "SEZNAM". s přáním dalších úspěchů Roman Bláha |
||
patkas Profil |
#19 · Zasláno: 25. 3. 2007, 17:43:39 · Upravil/a: patkas
Roman B.
Díky za pochvalu. Jsem rád, že se Vám stránky líbí. Přehlednost, jednoduchost a použitelnost to byl můj hlavní záměr. Snad se ještě zlepším. Dobrý postřeh odkaz na e-mail upravím. Přeji hezký den. |
||
Časová prodleva: 5 měsíců
|
|||
bambulka1227 Profil * |
#20 · Zasláno: 13. 8. 2007, 14:26:38
SI FAKT DOBRY ALE JA BI SOM DALA AJ FOTKY TERAJSIE.AKO TA DEDINA VYZERA .
|
||
Mistr Profil |
#21 · Zasláno: 13. 8. 2007, 15:00:22
bambulka1227
Proč křičíš? To není náš obyčej. |
||
Časová prodleva: 14 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0