Autor Zpráva
saybye
Profil
Ahoj.
Prosím o shlédnutí www.tvrz-bernartice.cz.

Grafické cítění zcela postrádám, proto je design záměrně strohý - abych měl co nejméně příležitostí udělat nějakou botu.... :o)
Přesto bych rád znal ještě nějaké další názory. Není tam něco, co vám na první pohled přijde jako prohřešek 1. třídy?
Nebo naopak nechybí něco zásadního?

Díky za rady.
dědvševěd
Profil *
saybye
1. Máš tam jen <h3>, ale <h1> a <h2> chybí.
2. <span class='odsazeny_text'><a href='index.php?page=historie'>...nebylo by lepší <a class='odsazeny_text'>?
3. Chybí mi tam nějaké ohraničení (ale je to jen muj názor).
4. <br><br> lepší je margin.
5. Těm fotkám v galerii bych dal nějaký rámeček...
6. Stále stejné <title>.
7. Odstavce bych odsadil (text-indent).

..jinak docela pěkné stránky ;-)
DJ Miky
Profil
Ty ikonky v patičce vlevo vyhoď, na stránce o tvrzi nikoho nebude zajímat, jakou má stránka dostupnost a v čem že je napsaná.

Překlepy...
„provizorní oprava střešní krytiny počkozené lednovou vichřicí“ (novinky)
„laskavé svolení zveřejnit elktronickou“ (historie)
saybye
Profil
DJ Miky

Přiznávám, že ty ikonky jsem tam dával ve chvíli nudy... ...a jen proto, že se mi zdálo, že v patičce by "toho jako mělo bejt spousta, jako že víš jak..." :o)
Pravděpodobně na tebe dám.

Ad překlepy: Díky za upozornění. (A to si člověk vždycky myslí, že to po sobě zkontroloval)
saybye
Profil
dědvševěd

1. Máš tam jen <h3>, ale <h1> a <h2> chybí.
Já jsem si H1 a H2 šetřil pro případ, že bych chtěl někde použít "větší" nadpis... To se ve slušné společnosti takhle nedělá? (vážně míněná otázka)

2. <span class='odsazeny_text'><a href='index.php?page=historie'>...nebylo by lepší <a class='odsazeny_text'>?
A hele tak to mi při psaní nějak nedošlo. To zní rozumně. :o))

3. Chybí mi tam nějaké ohraničení (ale je to jen muj názor).
To je záměr. Čím méně prvků, tím menší šance něco zkonit. Věř, že v mém podání by z toho vypadl tzv. "fujtajxl" design

5. Těm fotkám v galerii bych dal nějaký rámeček...
Myslíš náhledy nebo přímo fotky? A rámeček těsně okolo, nebo s nějakým malým okrajem ?

6. Stále stejné <title>.
Opět hloupá otázka: To je otázka slušnosti a dobrého zvyku, nebo to má ještě další důvody - např. info pro vyhledávače?
Tomuhle nerozumim. Pořád jsem na stránkách o trvzi, proto pořád titulek Tvrz Bernartice...

Zbylé dva body jsou bez debat....

Díky za připomínky

P.S.:
..jinak docela pěkné stránky ;-)
To doufám nebyla ironie... :o)
Kamil V
Profil
Já jsem si H1 a H2 šetřil pro případ, že bych chtěl někde použít "větší" nadpis... To se ve slušné společnosti takhle nedělá? (vážně míněná otázka)

nedělá, Hn definuje hierarchii nadpisů, jejich grafická velikost se řeší css-stylem, klidně můžeš mět h1 { font-size:10px; } a h2 { font-size: 30px; } i kdyz je to samozrejme blbost...

menu je málo kontrastní, ta šedá na té hnědé

font v hlavičce je špatně čitelný, abych zjistil jak se ta tvrz jmenuje, musel sem mrknout do adresy webu
saybye
Profil
Kamil V

Je mi to jasné, ty nadpisy předefinuju.

Pokud jde o kontrast, zatím jsem tam dal #000000, což je nejvyšší kontrast kterého můžu dosáhnout při zachování barvy pozadí. Možná je špatně zvolená základní barva celého webu. Měla to být tmavě oranžová (tak jí vidím doma) a vylezla z toho hnědá (tak to vidím v práci). Asi mám nějak špatně nastavené monitory :o)
Zkusím udělat ještě nějakou uplně jinou verzi CSS - se zcela odlišnou základní barvou.

K hlavičce: Hm, mně se zdál čitelný dostatečně, mám i horší :o)) Zkusím se poohlédnout po něčem vhodnějším.

Díky za názor.
dědvševěd
Profil *
saybye
Myslíš náhledy nebo přímo fotky? A rámeček těsně okolo, nebo s nějakým malým okrajem ?
Myslím, že by se to hodilo u obou. Jak chceš.
Mistr
Profil
saybye
K výše uvedenému jen doplním:
(1) Stránky http://www.tvrz-bernartice.cz/index.php?page=rekonstrukce a http://www.tvrz-bernartice.cz/index.php?page=sdruzeni či http://www.tvrz-bernartice.cz/index.php?page=historie&hist=1 (možná jich je ještě více) dělají v MSIE 6 SP 2 opravdu velkou neplechu.
(2) Popřemýšlel bych nad kontrastností menu (černé písmo na relativně tmavě hnědém pozadí).
(3) Jak po celkem dost dlouhé době zjišťuji, ten kontrastně (vůči okolní položce) vyvedený nápis Odkazy nesignalizuje hover efekt menu, co? Tak to bych upravil. Já jsem skutečně dost dlouho myslel, že sekce Kontakt má ještě dvě podnabídky, a sice Odkazy, kterou si právě prohlížím, a Terapie.
(4) Do patičky bych místo ikonek o validitě či dostupnosti serveru (které stejně žádného běžného návštěvníka nezajímají) bych vložil kontakt adresu, telefon apod.).
Mistr
Profil
saybye
To je otázka slušnosti a dobrého zvyku, nebo to má ještě další důvody - např. info pro vyhledávače?
Tomuhle nerozumim. Pořád jsem na stránkách o trvzi, proto pořád titulek Tvrz Bernartice...

O titulku píše již Yuhů. Já bych k jeho výčtu ještě doplnil: pokud si budeš chtít stránku uložit, nabídne se Ti jako název souboru právě text z tagu TITLE. Ukládáš-li si jednu stránku, nic se neděje. Pokud ty stránky už jsou ale dvě či více, nastává problém. Musíš buď přepisovat názvy souboru (pro znalého to není nic složitého, ale přeci jen je to práce navíc). Neznalý s tím může mít ještě řadu problémů.
saybye
Profil
dědvševěd
ad rámečky)
OK, něco vyzkouším a uvidím, jak to bude vypadat

Mistr
Byl bys prosimtě ochotný poskytnout nějaký screenshot k tomu IE SP2? Doma to nemůžu zkontrolovat a když jsem se na to díval v práci, tak bylo všechno v pořádku - a myslím, že tam IE SP2 je...

Překvapuje mě bod (3).
Zdálo se mi, že bude zřejmé, že horní div (tj. Odkazy) je nadpisem daného podmenu a spodní div (ten s tmavým pozadím) je tělo téhož podmenu.
Nejspíš je matoucí to, že je zde zatím jen jeden odkaz, čili jsou oba divy stejně velké....
Ale například v galerii, kde je tělo toho podmenu dlouhé je to jasné, ne?
Zkusím teda dát ten nadpis trochu blíž k tělu, případně definovat nějakou minimální výšku těla (větší než je výška jednořádkového nadpisu), aby to bylo jasnější.

Díky za odpověď k titulkům. A pokud jde o ten kontrast, jak už jsem psal zkusím předělat (pokud jde o barvy) styly uplně. Tohle očividně nebyla dobrá volba. Ikony v patičce teda vyhodím uplně, přesvědčili jste mě :o)

Díky za další podněty.
Je to můj první web, takže si cením každé rady!!
Mistr
Profil
saybye
Byl bys prosimtě ochotný poskytnout nějaký screenshot k tomu IE SP2?
Je zde:

Pravdou je, že pokud klepnu přímo na adresu stránky - http://www.tvrz-bernartice.cz/index.php?page=sdruzeni - tak se zobrazí v pořádku. Pokud ale překlikávám jednotlivé položky menu, pak zmíněné stránky chybují a vypadají tak, jak je na screenshotu uvedeno.

Mimochodem, všimnul jsem si tam ještě jedné chybky. Dnes nepíšeme IČO, nýbrž jen .
habendorf
Profil
Mistr: Mě to teda IE6 SP2 nedělá (?).
saybye
Profil
Mistr
Díky! Na to jsem uplně zapomněl.
Stalo se mi to i na IE 6 SP1. Docházelo k tomu na všech stránkách, ale naprosto náhodně (nebo jsem nebyl schopen vysledovat za jaké situace). Po obnovení F5 se stránka načetla v pořádku. Pak jsem třeba chvíli překlikával, všechno se chovalo správně a pak zase najednou totéž na jiné stránce.

Divné jsou na tom dvě věci.
1) div, který takhle odskočil je vnořený spolu s menu na pravé straně do vnějšího divu. To, že pravé menu zůstalo na svém místě znamená, že ten problémový div ze svého nadřízeného vyskočil ven.

2) Pokud by se jednalo o nějaké posunutí divu, pak bych dole očekával vodorovný posuvník...

Tohle je záhada.
Za prvé mě nenapadá kde začít hledat chybu. Za druhé ten problém nejsem schopen zopakovat, takže ani nemám šanci se od něčeho odrazit....

Zkusím to nějak zformulovat a požádat o radu v nějaké části fora, kam se to lépe hodí.

P.S.: S tím IČ jsem to netušil. A mně se hned zdálo divný, že někde je uvedeno IČO a někde IČ.... :o)
saybye
Profil
habendorf
To jsem rád :o)))
Viz můj předchozí komentář. Stávalo se mi to v průběhu cca půl hodiny před 14 dny. Od té doby nic...
habendorf
Profil
Tvořit layout směsicí pozicování je nesmysl. Přesně takhle to pak dopadá.
saybye
Profil
habendorf
Můžeš to prosim tě rozvést?
Co myslíš směsicí pozicování? Použití vnořovaných divů, nebo použití jak position:relative, tak position:absolute?
habendorf
Profil
Myslím to tak, že na position je při tvorbě layoutu nejlépe úplně zapomenout. Zkrátka nepoužívat.
Mistr
Profil
saybye
S tím IČ jsem to netušil. A mně se hned zdálo divný, že někde je uvedeno IČO a někde IČ
Nic se neděje, jen jsem Tě na to upozorňoval. A tady máš ještě důkaz od odborníků: http://forum.finexpert.cz/viewtopic.php?p=4754
saybye
Profil
Díky všem za připomínky.
Většinu už jsem zpracoval (doufám, že správně a ku prospěch webu), nad několika drobnostmi ještě uvažuju...

Pokud na odkaz ještě někdo budete klikat a budete k němu mít co říct, budu rád.
šikula
Profil *
To jsem na Vás zvědavý, jak to tam budete plácat, Vy umělci.
saybye
Profil
Závist...?

Mimochodem "vás" a "vy" se píše s malým v.
šikula
Profil *
Kdyby jste trošku přemýšlel, tak je to napsané dobře, neboť Vás neznám, tak Vám vykám!!!!
Závist - nikoliv, akorát si myslím, že nevíte do čeho se vůbec pouštíte, kolik to bude stát úsilí a hlavně finančních prostředků.
saybye
Profil
Právě proto, že přemýšlím, tak vyvozuji z toho, že píšete "Vy umělci", že se neobracíte na jednu osobu, které vykáte, ale na více osob. Pak se opravdu velké V nepíše...
Pletete se. Víme velice dobře, do čeho se pouštíme. Lidí, kteří něco podobného mají již úspěšně za sebou je dost...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0