Autor Zpráva
Pakik
Zajímalo by mě jak se líbí nebo nelíbí zda je tam něco nesrozumitelné jak hrozně dlouho se načítají a tak... Jestli má někdo nějaké připomínky k čemukoliv rád je uslyším :-)
s pozdravem Pakik
Pakik
jo eee sorry:-) www.sweb.cz/Pakik o to jde :-)
art4web
Dojem HTML stránky a pritom to je všetko flash. (všetko nie), žiadne logo. Ešte to je aj poposúvané (hlavicka, a telo stránky). Tie pohybujúce sa "elementy" by som určite odstránil lebo zytočne priťahujú pozornosť, je to úplne jednoduchá animácia - žiadny efekt - neestetické.
Flip
FUUUUUUUUUJ! věta z úvodní stránky ... Vzhled stránek a její funkčnost je hlavní předpoklad k návštěvnosti .... funkčnost? ehm a co třeba přístupnost? další z povedených "webdesignerů" .... FLASH na Webu? Ano schvaluji jej jako reklamní bannery... nic víc!
Keilew
Já vidím jen černou obrazovku. Zmáčku tedy křížek a jdu dál...
Keilew
Já vidím jen černou obrazovku. Zmáčku tedy křížek a jdu dál...
Keilew
Sorry, nějak se mi to zaseklo...
Pakik
Celý web má úctyhodných 300kb :-( zdálo se mi to poněkud hodně... Tvrzení že flash je jen dobrej na reklamní bannery je blbost znám spoustu webů a prezentací čistě jen z flashe a působí opravdu zajímavě. K (primitivní) animaci nahoře těžko něco dodat. Je jednoduchá a barevně doplněuje celý web a má jen 7 kb tak moc neobtěžuje. Mimo to myslím že právě celkem zaujme...
Logo jsem vypustil nejsem firma ani nic jiného....
oogi
Pakik
Myslím že se spíše snažili vyjádřit, že na to co tam máš, není flash potřeba. Ano, ve flashi sse dají dělat pěkné stránky, ale výhodné to je až od toho okamžiku, když něco v HTML + CSS udělat nejde.
Keilew
Pakik

Působit zajímavě můžou, ale k čemu to, když je nikdo nenajde? Navíc řada uživatelů má flash vypnutý právě z důvodu, že jsou v něm většinou reklamní bannery a je to taková forma primární filtrace.
Netuším, jak dlouho se ti to načítá, ale moje krédo zní, že pokud uživatel do 3 sekund nepochopí, o čem stránka je a do 10 sekund nenajde co hledá, je tato stránka k ničemu. Flash se mi většinou natahuje déle než 10 sekund, tak k čemu to vlastně je? Je to třebas hezké, ale já na webu hledám informace, nezajímá mě blikátka, posouvátka, animace... Grafika má web jen doplňovat a podporovat jeho účel, nikoli být primárním artefaktem. Ale to "full-flash" popírá. Vyjímkou jsou samozřejmě stránky, kde je ve flashi třeba jen logo a existuje i alternativní obrázek. Třeba www.hame.cz. Druhou věcí je nezávislost stránek na vybavení uživatele. Opět nesplněno.
Nechci zase rozpoutat flame, na toto téma se mi to už jednou povedlo. Přečti si něco o přístupnosti a třeba něco na www.webface.cz, odkud jsem trošku zkresleně citoval:-)
dracek
omg, ten úvodní "článek, bo co to je je snad větší hovadina, než paroubkovy kidy (no flame plz)

ke stránce: cosi se tam hejbe, ruší mě to
nemohu si označovat texty
chybí tam nějaká html verze
celkově to popírá cokoliv o přístupnosti...

je to ve flashi

celkově 2/10 za snahu.. (a to davam 2/10 protoze se aktualne nemam cim chlubit...)
beaver146
Profil *
no asi nemas ponatie co znamena slovo funkcnost

stranky su nezaujimave, neoriginalne, nepristupne, ovela krajsie ja graficky by sa dali spravit bez flashu, nemozem povedat ale ze su zle lebo web je vlastne o obsahu ale pri tomto webe to plati iba polovicne lebo flash nie je obsah, neberu ho ani roboty od vyhladavacov, neda sa oznacovat, ci vytlacit aspon bezny uzivatel to nevie, teda nai ja
tozi
nuda bez napadu,len co to nacitalo tak som to vypol,ale stihol som zaregistrovat o nicom hovoriaci flash hore a nejako zle priam cudne zafarbene ikonky dole.
Pakik
Myslím že zdejší debata o funkčnosti a přístupnosti Flashe je o něčem jiné. Není třeba aby se stránky našly třeba ve vyhledávačích. Vždy odkazuju přímou adresou. Web by se dal velice jednoduše udělat i jinak než ve Flashi ale Trvalo by to o mnoho déle. Určitě se pokusím vytvořit podobnou záležitost jinak už jen za účelem zmenšení velikosti. Velikost Flashe jsem asi opravdu přecenil mám připojení cca 8Mb tak jsem zviklej na rychlost a moc na to nemyslím...
Jinak co se týče originality myslím že web je celkem originální samožřejmně šedá barva kombinovaná s modrou už tolik ne... Animace nahoře není tolik akční aby odpoutala od podstaty webu a je skutečně originální. Každopádně zatím děkuji za náměty na úpravu nebo celkové přepracování...
Keilew
Pakik

Myslím že zdejší debata o funkčnosti a přístupnosti Flashe je o něčem jiné
Rozhodně ne.

Není třeba aby se stránky našly třeba ve vyhledávačích.
Pokud si tohle myslíš, tak nevím, proč je vlastně děláš... Má cenu si vůbec dávat práci s webem, kterej uvidí jen pár známých? Netuším, co je jeho obsahem, jak jsem psal výše, vidím jen černou obrazovku...
Pakik
No jo no když někdo nemá Flash player tak je to těžký.. Web jsem tvořil za účelem ukázat ho přátelům a případnému zaměstnavateli... Tak proto ne vyhledávače....
Keilew
Pakik

Proč bych ho měl mít? Profi web je dostupný i bez něho. Řekl bych, že rozumný zaměstnavatel nepotřebuje přeborníka ve flash animacích, ale potřebuje většinou člověka, který mu zvýší tržby...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0