« 1 2 »
Autor Zpráva
basha
Profil
Vím že kvalita je nic moc. Upřímně já a počítač jsme nepřátele. Ale tohle je jen pokus začátečníka tak mi prosím řekněte jestli byste tu stránku skoukli nebo s hrůzou vypnuli obrazovku.
Adresa je basha.echo.sweb.cz
Vladosik
Profil
Opet pro nas line - http://basha.echo.sweb.cz

Edit: Tak jsem na to koukl, myslim ze by bylo dobre, kdyby jsi se jeste ucila a nedopustela se zakladnich chyb pri tvorbe webu. Tohle je dobre pro Tebe, ale pochybuji ze se to bude libit nekomu, kdo na ty stranky zavita. Hybaj si precist aspon zaklady na www.jakpsatweb.cz.
Take si precti hodnoceni jinych stranek, at vdis co vse je spatne, pro Tebe to plati dvojnasob.
basha
Profil
Ach bože...já na to zapomněla...:(
YaD
Profil
0.000001/10
Nijaké CSS a to hovorí za všetko, síce ja som tiež začiatočník ale nejako to už ujde, ako to spomenul klokyn "Zatiaľ je to slabota, ale na to že máš 11, ... .
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=2&topic=48 106
Gekon
Profil
YaD
Prosím... nepiš:))

basha
Obrázek jednorožce má 135 KB, to je moc. Chvilku mi trvalo, než jsem našel to menu.
Chtělo by to nejdříve studovat, studovat, a studovat. Absence grafiky, aspoň že kód je jakž takž přehledný, i když zastaralý a plný zbytečností.

PS: Celkem se mi ten bestiář líbí, mám co studovat:)
AlešD
Profil
Pro nás, kteří nepoužívámě jako primární prohlížeč IE, bych poprosil o doplnění kódování do sekce HEAD:

<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">

jinak si moc nepočtem.

Jinak, obsahově zajímavé, ta černá je tam přiměřená, obrázky pěkné. Kód je poněkud, jak to říci, postarší. Tagy FONT, U, se už několik let s úspěchem nahrazují pomocí CSS, ale na začátečníka se mi to docela líbí.

Poslední věc stylování scrollbarů není zrovna to nejlepší využití CSS, navíc (tuším) v FF nefunguje a v Opeře lze vypnout (lépe řečeno je implicitně vypnuté). Za třetí je to na nic.
basha
Profil
Jinak, obsahově zajímavé, ta černá je tam přiměřená, obrázky pěkné. Kód je poněkud, jak to říci, postarší. Tagy FONT, U, se už několik let s úspěchem nahrazují pomocí CSS, ale na začátečníka se mi to docela líbí.
Když jsem naposled použila ccs tak to dopadlo tak že jsem skoncila s černou obrazovkou a absolutně nepoužitelnou strankou...myslím že budu používat dál zastaralý kód. Jinak díky
YaD
Profil
gekon
Prečo???
basha
Profil
Celkem se mi ten bestiář líbí, mám co studovat:)
Dík ale moc si nepostuduješ...ještě pár měsíců bude trvat než se znovu na delší dobu dostanu na internet a budu moct všechno dopsat...bohužel
AlešD
Profil
basha:

jsem skoncila s černou obrazovkou, z toho si nic nedělej, když jsem CSS objevil, po prvních pokusech byla moje reakce "který blb vymyslel takovou hovadinu". A dneska bych bez CSS neudělal ránu, chce to trpělivost, studovat jakspatweb, heladat googlem a přečíst nějakou literaturu, úspěch se dostaví, na to vemu jed.
basha
Profil
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
Co mi tohle s tou stránkou udělá?
basha
Profil
AlešD
Pokusím se...slibuju...O_o
YaD
Profil
basha
to je kódovanie (dobrá vec pre IE)
AlešD
Profil
basha Co mi tohle s tou stránkou udělá?

Nic, akorát, že tam v opeře s nastaveným automatickým rozeznáním kódování nebudu vidět místo českých znaků nějaké pumpičky, ale znaky s diakritikou.
basha
Profil
Fajn....tak já vám to tam hodím...
Gekon
Profil
YaD
Protože meleš úplné kraviny. Podle tebe je kódování dobrá věc pro IE. Jasně. Takže ostatní prohlížeče se bez něj obejdou.
basha
Profil
opraveno...lepší?
YaD
Profil
Gekon
IE je humus od MS, aspoň verzia 6,5.5,5 .
Ja som začínal ako programátor a viem ako funguje IE (blbo), ale programovanie mi nešlo a tak som webdesigner (síce amatér).
Gekon
Profil
YaD
Musím trvat na tom, že meleš kraviny. Říkáš, že ti je 11 a druhým dechem dodáváš, že jsi začínal jako programátor... v kolika? V osmi?

E je humus od MS, aspoň verzia 6,5.5,5 .
S přihlédnutím na stáří.... krom toho MS dělá skvělé programy a ještě lepší OS, a to neříkám proto, že tam pracuji.
YaD
Profil
Gekon
V 10 som začínal ako programátor
Keby niečo v Gekon načo sa do mňa staráš (mám právo vyjadriť svoj názor na to je tu už právo z DEMOKRACIE), buď závidíš to že ma niečo fascinuje a chcem zistiť čo, veľmi rýchlo sa učím a štveš ma (Čo si sebec?).
Čakám zasa tvoju bohu podobnú reakciu.
Vladosik
Profil
V 10 som začínal ako programátor
To jsi rychle skoncil:-D
YaD
Profil
Vladosik
Ano 1,5 roka C# nejak išlo ale VB horor
basha
Profil
chlapsi...nehadejte se....
basha
Profil
ja vam slibuju ze tak za pul roku skouknu to ccs a vyrobim neco podobneho...to co jste mi rekli me obohatilo...diki moc...
Railbot
Profil
basha
Za půl roku nám sem přijdeš vytřít zrak. CSS máš neučené za pár měsíců na trošku pokročilejší úrovni pokud to budeš stále procvičovat.
Manq
Profil
css, ne ccs
MVK
Profil *
Na začátečníka to není úplně zlé.
Kód pro začátek není špatný, jen bych vynechal CENTER, to už je opravdu hodně stará záležitost. Místo toho poslouží např.:
p align="center"

Vzhled:
- Bývá zvykem dát na stránku nadpis, který na první pohled ujasní návštěvníkovi, co má na stránce očekávat.
- Dost špatně se hledá menu - co ho udělat výraznějším písmem a na lépe viditelné pozici.
- Ocenil bych trošku víc místa mezi textem a obrázkem.
- V samotném bestiáři schází br mezi obrázkem a "A co je nadpřirozeno ..." Ve FireFox je text vedle obrázku a vypadá to ošklivě.

Asi by si to měl někdo přečíst a vychytat gramatické chyby.

Přidání META charset je výborné, jen je vhodné ho posunout před TITLE. I tam se hodí české znaky.

Na začátečníka to oceňuji - žádné blikající a rotující pitomosti, žádný zbytečný flash. Informace v graficky přijatelné podobě. Pokud se budeš webu věnovat i nadále, na CSS také dojde - po troše studia zjednoduší práci na rozsáhlých webech.
Hodne úspěchů.
basha
Profil
V samotném bestiáři schází br mezi obrázkem a "A co je nadpřirozeno ..." Ve FireFox je text vedle obrázku a vypadá to ošklivě.

Problém je že takhle jsem to chtěla...
basha
Profil
Teda ne ošklivě ale tak aby to bylo vedle toho obrázku...tak nic no...
MVK
Profil *
basha
Tak můj názor je, že to nevypadá dobře.
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.