Autor Zpráva
PrAvDíK
Profil
Dobrý den,
chtěl bych slyšet váš názor na tyhle stránky: http://www.levny-web.net/new/
Jsou 100% validní podle XHTML 1.0.
Anonym008
Profil *
Jde to :) mozna bych zlepsil design trochu
Mistr
Profil
PrAvDíK
(1) Doplnil bych hover efekt u menu.
(2) Ve stránce Tvorba webu si oprav titulek stránky (tag TITLE v části HEAD).
(3) Nepíše se e-shop a SEO? Mám teď na mysli popisky vpravo od loga.
(4) Chválím užití klikacího loga.
(5) Všřím, že po grafické stránce bude představený web ještě dotvořen. Napříkald plocha vpravo od loga by ještě stála za dotvoření, ne?
Manq
Profil
PrAvDíK
Když si změním barvu stránek například na červenou a přejdu na jinou stránku, barva stránek se mi změní zpátky na modrou.
To je podle mého názoru špatně.
mukis
Profil
Mě to připadá jako nějaký template (netvrdím, že je). Nelíbí se mi tučné písmo v menu. Je nedodělaný obsah
PrAvDíK
Profil
---Doplnil bych hover efekt u menu.
Doplněno, není tučné a trochu se posune.

---Ve stránce Tvorba webu si oprav titulek stránky (tag TITLE v části HEAD).
Opraveno.

---Nepíše se e-shop a SEO? Mám teď na mysli popisky vpravo od loga.
Je to jenom zkušební verze.

---Chválím užití klikacího loga.
Dik, to je ale přes JS, pač mi XHTML nedovolí tohle:
<a href="?"><div style="width:100px;height:100px;background-image:url(logo.gif)"></a>

---Všřím, že po grafické stránce bude představený web ještě dotvořen. Napříkald plocha vpravo od loga by ještě stála za dotvoření, ne?
Jako že by tam měl být třeba další blok?

---Když si změním barvu stránek například na červenou a přejdu na jinou stránku, barva stránek se mi změní zpátky na modrou.
Doplněno pomocí cookies P)

---Nelíbí se mi tučné písmo v menu.
Už jsem to opravil + hover efekt.
Petr Tichý
Profil
Dik, to je ale přes JS, pač mi XHTML nedovolí tohle:
<a href="?"><div style="width:100px;height:100px;background-image:url(logo.gif)"></a>

Ani se mu nedivím, když cpeš blokový element do řádkového.

Co zkusit <a href="#"><span style="display: block; height: 100px; width: 100px; background-image:url(logo.gif)"></span></a>

Jinak ale ani toto není nejlepší. Řeš to pomocí image-replacing. >> http://wellstyled.com/
PrAvDíK
Profil
Co zkusit <a href="?"><span style="display:block; height:100px; width:100px; background-image:url(logo.gif)"></span></a>

Super, uz jsem to udelal a funguje dik.
Petr Tichý
Profil
Ještě to vylepšíme.

<div id="logo"><a href="#">Textová alternativa loga<span> </span></a>

CSS:

#logo { position: relative; height: 100px; width: 100px; }
#logo span { position: absolute; display: block; height: 100%; width: 100%; background-image:url(logo.gif); }

Možná jsem na něco zapoměl, jak říkám, vygoogli něco o image-replacing. Btw. ta mezera mezi <span> a </span> je tam naschvál.
PrAvDíK
Profil
To nějak nevyšlo :( http://www.levny-web.net/new/
Petr Tichý
Profil
Do kódu ti koukat nebudu, neboť zorientovat se mezi více než 90 <div>y je nadlidský úkol.
Tén kód je teda pěkná prasárna. Nevíš co je to identifikátor? Asi ne.

S děláním webů na zakázku bych ještě počkal. >> http://semantika.name/
Petr Tichý
Profil
/* omylem posláno dvakrát */
danielson
Profil *
Co říkáte prosím na web: Karaoke texty ?

Zkuste se prosím zaregistrovat a přihlásit (do registrace stačí vyplnit jen
jméno a heslo) po přihlášení se Vám otevřou další sekce pro přidávání textů atd.
a chtěl bych to otestovat, zda to fakt funguje.

Díky moc.
Gekon
Profil
danielson
Něco jako nové téma ti nic neříká? Tady ti nebudu hodnotit zhola nic.
danielson
Profil *
sorry.
PrAvDíK
Profil
---Tén kód je teda pěkná prasárna. Nevíš co je to identifikátor? Asi ne.
Mě záleží jak se to zobrazí ne jak to bude nekdo luštit v kodu. Je pravda že je tam 90divů ale původně to byl tabulkový layout tak jsem to přepracoval na css a vzniklo z toho tejto, připomínám že celý design má dohromady 10kb!

---Textová alternativa loga
Zkoušel jsem ji ale mam pruhledny logo tak to nejde.
Petr Tichý
Profil
Mě záleží jak se to zobrazí ne jak to bude nekdo luštit v kodu.
V tom případě předpokládám, že se jedná pouze o ilustrační šablonu, na které je plno ilustračního textu.
Zdeněk Košťál
Profil
Mohu vědět, jak vypadá 90% validnost?
PrAvDíK
Profil
Co tím myslíš?
Tady že to neni validní: http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fwww.levny-web.net%2Fnew %2F%3Fpage%3Dkontakt ?
Tam nevim co s tim.
Manq
Profil
<li><a href="mailto:toman@levny-web.net">toman@levny-web.net</a> - WWW, PHP, grafika, e-shop


na konci ti chybí </li>
Petr Tichý
Profil
A potom "<p>Nebo použijte tento formulář:<h2>Dodělávam</h2></p></div>".
To nemyslíš vážně cpát nadpis do odstavce, že?
PrAvDíK
Profil
Už to je validní...
Vladosik
Profil
Kdyz jsem odkaz otevrel, prislo mi to jako template, co jsem tuhle nekde videl. Po precteni diskuze jsem nabyl dojmu, ze jsi PrAvDíKu nemohl byt schopne takovy web udelat, kdyz nevis takove veci, co se tu popisovali.
Minimalne mi to prijde zvlastni.
PrAvDíK
Profil
Ja to vim ale prechazel jsem z HTML do XHTML a zkoušim ty stránky dělat validní.

Jeste by me zajmalo cim mam osetrit to, kdyz v ff si zvetsite text tak pod obsahem se vam zobrazi sedej pruh.


Zatim to mam přes min_height a _height.
Petr Tichý
Profil
Že by nastavit barvu pozadí jako má ten šedivej rámeček?!

Čím víc věci tady řešíme, tím víc mě pění krev v žilách.

Levný-web.cz | profesionální tvorba webových stránek
PrAvDíK
Profil
Tak jsem to udelal, schvalne jsem tam dal cernenou aby to bylo videt, nefunguje to.
Petr Tichý
Profil
Kdo by se také v těch devadesáti divech vyznal a přiřadil to pozadí tomu správnému, že?
PrAvDíK
Profil
Njn jdu si hrát.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.