21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
Jockie
Profil
Zdravičko, koukněte pls na digirain. Budu rád za jakékoli připomínky a návrhy !!

Jockie
habendorf
Profil
Koukám hlavně na kód, je pěkný.

Jen jedna připomínka:
<img src="../../IMG/divercg.wz.cz.gif" class="divercg" alt="divercg.wz.cz" border="0" width="80" height="50" />
Tohle dělá spousta lidí, možná je v tom nějaká finta kterou jsem nepochopil. Když už pro ten img máš class, proč máš ten border v html kódu a ne v css? Já osobně bych do css nacpal i ty rozměry, prostě oddělit totálně obsah a formu.
Ostatně cituji od tebe: ...XHTML již nepopisuje, jak se má dokument zobrazit v prohlížeči, toto nechal na starost CSS.

Oprav si: PHP je soubor, který se zpracovává na serveru a klientovi se posílá ...

Něco tam ale asi zahnívá, protože se skoro nedá označit a vykopírovat text. A nelze (v IE) měnit velikost písma, to vidím na profi webu jako velké mínus.

Ale jak jsem řekl na začátku, je to dost pěkný. Řekněme tak za 2 ve škole.
Jockie
Profil
habendorf: ty hodnoty u obrazku upravim a predelam do css ...
Fred
Profil
habendorf
Já osobně bych do css nacpal i ty rozměry To nechápu, jestli myslíš u toho obrázku, tak to není dobře, protože prohlížeč je tam potřebuje, kvůli načítání, dojde k zápisu obrázku a nechá si tam na něj místo, do kterého ho načte v momentě kdy dojde na konec kódu. Nevím to jistě, ale cse html validator (ne lite) to popisuje jako chybu s tímhle odůvodněním.
habendorf
Profil
Fred: Hm, na tom něco je. Projevilo by se to s vypnutými styly a v Opeře, která vykresluje hned. IE a Gecko stejně čeká na styl, tam je to jedno.

Ono je to z mé strany trochu deformace, protože já <img...> prakticky vůbec nepoužívám. Když obrázek nemá povahu významového obrázku, ale jen grafiky, tak ho vždy dávám jako css vlastnost background nějakému prvku, takže bez stylu se nevykresluje. A pak se mu rozměry nezadávají vůbec.

Ale v tomhle konkrétním případě máš asi pravdu.


Jockie: nicméně ten border skutečně patří do css.
Polaroid
Profil
I. Na stránce mi chybí nějaký jasný velký nadpis, jako třeba kde a kdo jsem.
II. Obrázkové nadpisy jsou jednak dělány tagem img (což je při použití CSS nesmysl) a druhak tam chybí jakýkoliv text pro ty, co mají vypnuté obrázky.
III. By sis mohl koupit vlastní doménu, když máš webdesignovou firmu.
IV. Nemělo by to být kódováno v utf-8 IE to nějak nezvládá. Podívej se na to.
V. Proč je v tom logu napsáno: "ddaadasfdsfadfsafdsfdasdfaasfafsfsf..."? Kdyby tam byly třeba nějaké technické informace, tak by to vypadalo profesionálně.
VI. Proč je v titlu stránky "www.digirain.cz" a ne "www.digirain.wz.cz" - jak je správná adresa stránky - návštěvníci si to takhle zapamatují špatně.
VII. Design je nebezpečně podobný reklamně !avast antiviru.
VIII. Jinak na první pohled jsou tvoje stránky pěkné.

PS: neškodilo by trochu více informací (třeba historie firmičky, něco oficiálního, jak to všechno funguje apod.)
Polaroid
Profil
Jóó - ještě jsem si vzpomněl, že je ta stránka moc vysoká, takže je tam zobrazen zbytečne scrollbar vlastně jenom kvůli pár tečkám...
diver
Profil *
Zdravim. Rad bych se k tomu taky vyjadril...delam na digirain.wz.cz grafiku...takze vsechny loga,barvy jsou moje prace...."dsfdsdfsdsds" je tam napsano ciste z toho duvodu, ze to logo ma pusobit jako celek, bez toho aby se nekdo lepil k monitoru a lustil, co je tam napsano(napr. ja mam rozliseni 1280x1024 a pismenka jsou v tom logu zcela necitelna)...uznavam, ze jsem to takhle napsal hlavne proto, ze jsem byl linej neco vymejslet... . Kdyz ma nekdo vypnute obrazky tak to nevadi,protoze ty nadpisy jsou udelane pouze v sekci technologie a pokud se clovek chce dostat k jednotlivym podsekcim(css,java script) tak to musi udelat pres pravy menicko...a pochybuju ze ma nekdo sklerozu na takovy urovni aby kliknul na sekci a za dve vteriny uz nevedel,kam to chtel vlastne jit...Mno a co se tyce toho Avastu...muzu s klidnym svedomim rict,ze jsem jejich stranky v zivote nevidel a vsechno co jsem na digirain delal je z my hlavy...

Kazdopadne diky za reakce a cus!
Jockie
Profil
Polaroid: doménu bych sme si koupit mohli to je pravda, ale zatim na to neni :) oba sme ve druháku na střední a dělání webu berem jako koníčka ...
nevidim, že by to někde rozhazovalo češtinu při kodovani v UTF-8, ani v IE ani ve FF. Co přesně nezvládá IE ??
titulek stránky byl překlep, opravil jsem to
Klara
Profil *
Koukala jsem do referenci a ta tmave cihlovas stranka nejde precist ani kdyz se snazim. Male pismo, maly kontrast.
Polaroid
Profil
Už nic - nějak se to spravilo. Ale prostě se mi stalo, že stránka se sestávala asi z deseti řádků absolutně nečitelných a nevyslovitelných znaků - nic jinýho tam nebylo.

Zvláštní chyba... (kódovánim to asi nebylo)

PS: reklamu, ze které jste to podlě mě okopírovali se mi nepodařilo zatím najít, tekže vás ještě neobviňuji, ale potom...
Anonymní
Profil *
Klara: o tom víme, ale když se to majitelovi tak libi a nechce to menit ... :)
Jockie
Profil
Polaroid: opravdu nevim proc se snazis najit stránky ktere by meli byt podobne ... jednou sme napsali, že grafika je kompletne z nasi hlavy a za tim si stojime !!!
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0