21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
David Scholz
Profil
Prosím o zhodnocení - www.david-scholz.wz.cz/novy
Miloš
Profil
Dnes je Úterý 8.05.2007 10:42:16 a svátek slaví Statní svátek.
To je přesně to, proč jsem ty stránky navštívil. Spolu s logem WC a blikající reklamou děsně kůůůůl engličtinou („Main Menu“; v menu máš pak Gvestbůk, zatímco na stránce návštěvní kněhu…) (obrázkové nadpisky jsou mimo to nehezky nalepené na okraje boxů). A těch barviček – že ty máš nové pastelky?

No .. kde začít .. Jmenuji se
Správně jsou tři tečky (ne dvě) a zapisují se jako jeden znak … entitou … (resp. v UTF-8 přímo, ve windows za pomoci klávesové zkratky ALT+0133).

<body bgcolor="#0C475C"> lze zapsat v CSS:
body {background-color: #0c475c;}

<div id="menu">
<br><br><br><br>

V CSS třeba jako #menu {padding-top: 2em;}

Položky menu pak nepatří do odstavců. Buď použij tag menu:
<menu>
<li><a href="index.php?page=uvod" title="Úvodní strana">Úvod</a></li>
<li><a href="index.php?page=omne" title="Něco o mně">O mně</a></li>
ATD
</menu>
a jednotlivým li nastav list-style-type:none; + nějaký ten margin či line-height

nebo dej aspoň vše do jednoho odstavce:
<p id="menu">
<a href="index.php?page=uvod" title="Úvodní strana">Úvod</a>
<a href="index.php?page=omne" title="Něco o mně">O mně</a>
ATD
</p>
a jednotlivým „#menu a“ nastav display:block


<div id="obsah">Dobrý den … Dnes je <b><font color="yellow">Úterý 8.05.2007 10:48:55</font></b> … <br><br>
— Text nepatří do divů, ale do odstavců.
— Odstavce ale můžeš (všechny dohromady) obalit nějakým divem
— <font> nepoužívej. Co takhle CSS?

<b><font color="red">Co tu na Vás čeká?</font></b> <br>
-Něco o mně<br>
-Info o tomto webu<br>

<b> a <font> nahraď sémantičtějším nadpisem; <h1> až <h6> vůbec nepoužíváš. Proč?
Zbytek patří do odrážkového seznamu <ul><li>


<div id="patka">&nbsp;&nbsp;&nbsp;Copyright</div>
Místo divu <p> a především — pevné mezery nahradíš levým marginem, případně odsazením pomocí text-indent.

Profil *
Těžko to hodnotit vzhledem k tvému stáří (vlastně mládí). Je to absolutně nijaký, žádný obsah.
Miloš
Profil
David Scholz
Ještě k tomu nepoužívání nadpisů a podobnému — přečti si něco o sémantice, neuškodí ti to.
radim93
Profil
No průměr, ale ten Comic Sans MS se mi nelíbí.
David Scholz
Profil
Miloš
Už čtu . V tom minulém příspěvku jsi spíš popsal ,,chyby'' ve zdrojáku ( budu se snažit je napravit ) , co design?
Jinak všem děkuji za názor.
mukis
Profil
Comic sans se mi nelíbí a grafiku moc hodnotit nemůžu, moc jí tam není. Možná to je tím, že jsem na bratrovým notebooku a má divnej monitor. Kód už skvěle zkritizoval Miloš.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0