Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
PVD Profil * |
#1 · Zasláno: 1. 4. 2005, 21:04:11
Prosil bych všechny o kritiku mého nového dílka http://cossacks2.rts-game.com
Snažil jsem se o validitu kódu a o co nejlepší přístupnost, o optimalizovanost pro všechny vyhledávače a o vše, co se snad dá dělat, ale vím, že je tam určitě dost chyb. Budu rád, když mi je pomůžete vyhledat. |
||
Acci Profil |
#2 · Zasláno: 1. 4. 2005, 21:12:27
Tohle mě nějvíce štve. Uvádět stránku jako XHTML 1.1 a stále ji posílat s MIME typem text/html. A taky se chválit validním CSS, když podle validátoru není
|
||
Martin Kuželka Profil |
#3 · Zasláno: 1. 4. 2005, 21:15:13
Acci, jestli tě tohle nejvíc štve, tak jseš šťastnej člověk...
|
||
Marty Profil |
#4 · Zasláno: 1. 4. 2005, 21:17:02
No po grafický stránce nemám výhrady - pěkné.
Asi bych ale ještě přidal neviditelný odkaz na přeskočení navigace, který by se objevoval při vypnutých css (kvůli hlasovým čtečkám). A kontakt na autora (v zápatí) bych uzavřel do tagu adress (taktéž kvůli hlasovým čtečkám). |
||
Acci Profil |
#5 · Zasláno: 1. 4. 2005, 21:24:50
Jinak ještě mi to ve Firefoxu problikává reklama na Banána pod menu a také přetáká text pod rámečky při zvětšení písma.
Martin Kuželka A kdo říká že ne? |
||
PVD Profil * |
#6 · Zasláno: 1. 4. 2005, 21:50:23
Omlouvám se za to validní CSS. Bohužel to jsem zavinil myslím včera kdy jsem se snažil web optimalizovat pro IE 5.5 a nezkontroloval jsem validitu znovu.
S tím mime typem nerozumím, bohužel jsem se to asi nikde nedočetl, nebo jsme to přehlédl. Budu rád, když mi poradíte. Marty: Nerozumím tomu neviditelnému odkazu. Adress udělám hned teď. Acci Pustil jsem si pro jistotu web znovu v FF a poblikávací reklamu vidím stále stejnou jako v ostatních prohlížečích. Bohužel té se nezbavím. Jsme rád, že jsme ji alespoň zvalidnil. Text pod rámečky: rozumím vám tak, že se písmo zvětšuje a tím dochází k rozhození webu. Bohužel k omezení písma v menu (velikostí té grafické části) a patička též, tak nevím, co s tím mohu udělat. V IE jsem to částečně vyřešil tím, že se zvětšují při zvětšení písma hlavní čísti webu, ale ne vše. Budu rád za radu. |
||
Marty Profil |
#7 · Zasláno: 1. 4. 2005, 21:56:12
Marty: Nerozumím tomu neviditelnému odkazu. Adress udělám hned teď.
Klasický odkaz, který by jsi skryl pomocí css(display: none), se zapnutými css by tento odkaz nebyl vidět, a pokud by jsis css vypnul tento odkaz by se objevil a umožnil by ti po kliknutí na něj odrolovat stránku až za menu. Dělá se to z důvodu, když stránku čte hlasová čtečka, tak aby se menu nemuselo číst pokaždé znovu. |
||
Acci Profil |
#8 · Zasláno: 1. 4. 2005, 21:58:12 · Upravil/a: Acci
optimalizovat pro IE 5.5
Na to jsou lepší podmíněné komentáře S tím mime typem nerozumím, bohužel jsem se to asi nikde nedočetl, nebo jsme to přehlédl. Budu rád, když mi poradíte. http://dsic.zapisky.info/XML/XHTML/FAQ/#mime11 Nerozumím tomu neviditelnému odkazu Skrýt ho pomocí CSS Pustil jsem si pro jistotu web znovu v FF a poblikávací reklamu vidím stále stejnou jako v ostatních prohlížečích. Bohužel té se nezbavím. Jsme rád, že jsme ji alespoň zvalidnil. Myslím tím při náčítání stránky problikává něco pod menu |
||
PVD Profil * |
#9 · Zasláno: 1. 4. 2005, 22:16:31
Marty: Takže address mi bohužel tam nepasuje. Pokusil jsem se nadefinovat, moc to nesedí, ale ještě si s tím možná později pohraji.
asi mi to moc nemyslí, ale můžeš mi poradit nějak konkrétně? Nějaký příklad? Nedovedu si to představit. Acci: ok. ale jsou podmíněné konemtáře validní? Nejde mi jenom o validitu, ale rád bych co nejvíce prospěl optimálnosti. mime typ jsem snad opravil správně. FF stále nerozumím, nevím jestli je to velký problém? |
||
Acci Profil |
#10 · Zasláno: 1. 4. 2005, 22:21:42
ok. ale jsou podmíněné konemtáře validní?
Ten typ, aby to přečetl pouze IE jo mime typ jsem snad opravil správně. Ne, důležité je, co posílá server v HTTP hlavičce FF stále nerozumím, nevím jestli je to velký problém? Není |
||
PVD Profil * |
#11 · Zasláno: 1. 4. 2005, 22:28:51
Můžete mi, prosím, poradit co upravit v HTTP hlavičce? Nebo kde, aby to bylo správně?
|
||
Pepee Profil |
#12 · Zasláno: 2. 4. 2005, 14:53:56
Mno pokud používáš PHP tak zkus využít funkci $_SERVER[“HTTP_USER_AGENT”] ...ta by mohla pomoci při rozlišení klienta a výběru vhodnýho stylu na míru.
|
||
Kráťa Profil |
#13 · Zasláno: 2. 4. 2005, 15:32:50
Já bych dal někam z očí to počítadlo z Toplistu a to "naše ikonka".
|
||
PVD Profil * |
#14 · Zasláno: 2. 4. 2005, 18:03:01
Pepee: jako echo $_SERVER[“HTTP_USER_AGENT”] ale kam? :-)
Kráťa: počítadlo Toplistu je potřeba kvůli viditelnosti návštěv a reklamě atd. naše ikonka dám asi pryč, bude někde v nějaké sekci jako podpora mého webu.. |
||
Kráťa Profil |
#15 · Zasláno: 2. 4. 2005, 18:14:07
PVD
Počítadlo můžeš mít někde dole, nebo raději někde dole zobrazování pouze číslic. Tohle se myslím k designu stránek moc nehodí |
||
Pepee Profil |
#16 · Zasláno: 2. 4. 2005, 20:33:38 · Upravil/a: Pepee
No samotný echo by ti nepomohlo, musel bys splácat nějakej kus kódu kde bys pomocí týhle funkce zjistil příslušnej browser a pak pomocí konstrukce If... Else ..(popř. Case ) nabídl příslušnej stylopis.
|
||
PVD Profil * |
#17 · Zasláno: 2. 4. 2005, 21:05:11
Kráťa: máš pravdu, že se tam moc nehodí, ale bohužel jenom ty číslice o týdnu a dnu z toho nedostanu... a ty bych docela potřeboval vědět.. ;-)
Pepee: no jestli ´bych tě mohl poprosit, můžeš mi ukázat takovej script? z tvého popisu ho nevyrobím.. :-( jinak už nikdo nemáte nějaké připomínky?? |
||
Kráťa Profil |
#18 · Zasláno: 2. 4. 2005, 21:29:09
PVD
Na to a spoustu dalších věcí se přeci můžeš podívat na stránkách toplistu. Tak ho dej alespoň někam úplně dolů. |
||
PVD Profil * |
#19 · Zasláno: 2. 4. 2005, 21:50:38
Kráťa: máš pravdu že každý, koho to zajímá to tam zjistí, ale zase myslím že to více láká, když každej vií, kolik lidí tam bylo.. bohužel design moc nepasuje.. ;-)
ale až budou další ikonky, tak ono to spadne dolu.. ke všemu každá ikonka taky kazí design.. ;-) |
||
Časová prodleva: 4 dny
|
|||
PVD Profil * |
#20 · Zasláno: 6. 4. 2005, 18:58:49
Chci poprosit jestli někoho dalšího napadají další věci na zlepšení. Děkuji
|
||
Časová prodleva: 11 měsíců
|
|||
Anonymní Profil * |
#21 · Zasláno: 7. 3. 2006, 10:18:30
cau nema nekco Ck kein na cossacks2 neposle mi ho nekdo dim moc stinza@seznam.cz
|
||
Časová prodleva: 17 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0