Autor Zpráva
bojars
Profil
Trochu som cvičil a aj "vykradol" nápad pána Staníčka, ale naozaj len preto, aby som sa niečo podučil.
Tak, upozornite ma, prosím, na niečo, čo už teraz nie je O.K.

Ďakujem.
SuE
Profil
off-topic: literra.cz, pismak.cz, totem.cz jsou literarní servery, na liteře je občas i něco slovensky
ale ten tvůj nápad se mi líbí :-)
jen ve firefoxu mi to nescroluje kolečkem :-(((
bojars
Profil
A to som dnes na "W3C Markup Validation Service" prvý raz v živote videl nápis:

"This Page Is Valid HTML 4.0 Transitional!"

:-((((
Anonymní
Profil *
ano, inac ani v Mozille to nescrolluje koleckom ale inac je to SKWELEE
a ten tvoj web tiez super :-] len asi je wsetko nastavene w percentach %
skus sa trochu pohrat z oknom pozwacsuj ho pozmensuj....
Anonymní
Profil *
GREATT !!! W Ziwote by ma nenapadlo robit pevne menu datim okolo obsahu overflow !!!
riesil by som to vseliakymi /JAVA/scriptami hackmi .... a aj tak by sa to wsade rozpadalo, v explorery triaslo proste overflow bol GENIAKNE riesenie chcem pochvalit autora :=)
bojars
Profil
Trochu som na tom ešte popracoval.
V tom Firefoxe to stále kolieskom neskroluje.
Ináč "vsadil" som na jednoduchosť... takže povedzte teraz svoj názor.
lukysy
Profil
Zajímavá kombinace relativních a absolutních hodnot... I barvy jdou...
bojars
Profil
Naozaj som veľmi rád, že sa stránka páči a že čítam uznanlivé slová.
Aspom takýmto spôsobom sa presviedčam o tom, že má zmysel pokračovať v učení sa tvorby HTML.
Ešte raz ďakujem. Som rád, že som natrafil na toto fórum.
Russell
Profil *
Neber to ako kritiku ale zopar rad:

HTML/XHTML:
- zacni pouzivat striktne XHTML, teda hlavicku:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

- a nie:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">

- z toho vypliva zopar veci, napr: vsetky tagy su pisane malym pismom, su uzatvorene <img ... />, <meta ... />, <br />

- nikdy nepouzivat MS specific: <META content="MSHTML 5.50.4134.600" name=GENERATOR>

- nepouzivat charset=windows-1250 atd, ale radsej ISO-8859-2 to je latin2 a je lepsie podporeny, ms ho proste ukradol zmrzacil a nazval si ho ako novy standard.

- najlepsie je vsak kodovat v UTF-8 co moze sice priniest mierne komplikacie, ale rozhodne sa potom daju mixovat vsetky jazyky sveta na jednej stranke.

- nepouzivat <b> a <i>, ale <strong> a <pre> tagy - vid W3C dokument o XHTML 1.0 co je skoro totozne s HTML 4.1

- tento odsek nie je dobre strukturovany, mal by to byt radsej v zozname:
<p>- "krabie prsty"</p>
<p>- banán</p>
<p>- jablko</p>
<p>- pomaranč</p>
<p>- alebo niečo celkom iné</p>

- skus pouzit radsej:
<ul class='some-style'>
<li>"krabie prsty"</li>
<li>banán</li>
<!-- atd... -->
</ul>

- to sa da upravit v css akokolvek, dokonca aj pouzit obrazky na zaciatok kazdeho odseku

- vzdy po vytvoreni stranky si skus odstranit .css subor a pozriet sa na plane html v browsery, mal by si dostat dobre citatelnu a strukturovanu verziu (napr menu by malo byt pred footerom). Musim uznat ze to mas dobre spravene az na horeuvedene zoznamy a par drobnosti.

- pozri si viac napr tu: http://builder.com.com/5100-6371_14-5314471.html


CSS:
- pozri si to v Opere, Netscape, IE 5, Konqeror, Mozille a potom pochopis ze mas problem v CSS
- prva definicia je neplatna
- ked pouzivas color, pouzi aj background-color (napr: transparent)
- v nazve css stylu nikdy nepouzi znak "_" podtrznik
- nepouzivaj upper case

- nerob definicie na jednom riadku a hlavne ich zgrupuj: (to co mas ty je z dovodov kompatibility s IE 3.xx, ktory je ale tak zastaraly ze by si aj tak nemohol pouzit 80% tvojho CSS kodu)

- napr. skus nieco taketo:

#some-style ul {
list-style: none;
margin: 10px 0px 0px 0px;
}
#some-style ul li {
margin: 0px;
padding: 0px 0px 0px 10px;
background: url(img/li_empty_triangle.gif) no-repeat 0 6px;
}

- to znamena ze akykolvek potomok tagu s id="some-style", ktory je typu <ul> (unordered list), nebude mat ziadne uvodzovacie odrazky, dalej akykolvek potomok takehoto ul ktory je <li> (teda samotny prvok zoznamu) bude mat ale odrazku tvorenu danym obrazkom.

- v zozname fontov pouzi aj vseobecny nazov fontu, teda nie len Verdana, co je specificky font, ale napr. takto: font-family: "Trebuchet MS", Verdana, sans-serif;

- to znamena ze specificke fonty, pokial obsahuju medzeru musia byt vzdy v uvodzovkach " " a na konci zoznamu vzdy pridaj vseobecky nazov kategorie fontu, ako napr: sans-serif.

- #hlavicka_:unknown je nonsens

- je toho o dost viac ale uz sa mi nechce, cafte zas ked niekde zabludim na forum

- Pro web dizajn s pouzitim standardov is way to go, dufam ze som ta neodradil

- Keep up the good work :)
Russell
bojars
Profil
Beriem to ako kritiku:
- takú ako som si predstavoval a potreboval.
Díky, skvelé, mám čo robiť aby som to "spracoval".
:)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.