Autor Zpráva
External
Profil *
Zřídil jsem si stránky http://external-services.kvalitne.cz Zhodnoťte prosím vady. Upozorňuji že nejsou dokončené...především odkazy, sekce technologi a služby a další detaily. Nejíc mě ale trápí to, že raklama webzdarma se nezobrazuje dole tam, kde má poradí mi někdo (+kritika) Děkuji předem
curo
Profil
Mne sa tá reklama zobrazuje dobre (firefox).
-Vyhľadávací formulár je hodený asi o 5-6px hore
-V niektorých sekciách (referencie) textové bloky presahujú grafický podklad. Kombinácia tabuľkového layoutu a css je celkom zaujímavá:-)
Ikarus
Profil
Stránky pěkný,

akorát si myslím, že jako firma zabývající se webdesignem byste si mohli vytvořit vlastní návštěvní knihu a emailový formulář a nepoužívat blueboard...
llook
Profil
Kdyby šlo o stránky nějakého amatéra, pak bych to pochválil. Ale jako prezentace firmy zabývající se webdesignem je to příšerný.
1) Graficky mi to připadá nevyvážený, navíc tam je pár much v mém FF 0.9.3 (a to myslím není zas tak moc zastaralý prohlížeč).
2) Odporný tabulkáč, jehož vzhled se skládá téměř výhradně z obrázků, které nejsou v externích stylopisech.
3) Slyšeli jste někdy o významu atributu alt u obrázků (všechny mají alt="")?
4) Obrázkové nadpisy (samozřejmě alt="").
5) Logo vpravo nahoře na mě působí dojmem, jako by bylo vytvořené v programu Microsoft Malování.
6) Když si zapnu flashplayer, tak tam je rušivý prvek - animaci.
7) a tak dále...
External
Profil *
Tak kromě toho, že se to dýl stahuje, co je špatnýho na tabulkovým designu????
ronnie
Profil
Tak kromě toho, že se to dýl stahuje, co je špatnýho na tabulkovým designu????

Uz nikdy vic - hafo problemu, pomale stahovani - prejdi na css layout
External
Profil *
Mě je v podstatě jedno, jestli to Photoshop vyplivne v CSS nebo table. Ale tabulka se líp edituje
llook
Profil
Odkdy se www tvoří ve Photoshopu? Photoshop je dobrý pro tvorbu grafického návrhu, ale jím vyplyvnutý kód není s kvalitou daleko od Wordu.
External
Profil *
Netvořím www ve photoshopu, ale grafický základ ano. Je ale otázka jestli editovat tabulku ve frontpage nebo editovat css v ??? A to je ta otázka...jaký je nejlepší css editor, prosím poraďte mi někdo. Jde mi o profesionální produkt se snadnou ovladatelností.
curo
Profil
Na otázku či je lepšie editovať tabulku vo frontpage alebo css v dačom inom ti asi neodpoviem lebo tá otázka nemá moc zmysel:-)

Ale ak hľadáš jedoduchý css editor skús topstyle lite na http://www.bradsoft.com/download/index.asp . Viacmenej zadarmo dostaneš skoro " profesionální produkt se snadnou ovladatelností":-)
bojars
Profil
Teda, neviem, a preto sa (možno hlúpo) spýtam:

"Keď položím kurzor myši na menu a na každom riadku na to otravuje ladením skriptov, blbne mi Comp, alebo je to chybný skript na Validnej stránke od W3C?"
External
Profil *
Zřejmě máš zapnutý ladění skriptů. Vypni si to. (Mimochodem ten skript opravdu není validní a v další verzi se neobjeví)
Russell
Profil *
No prosim pekne a toto robia "profesionalne" web designerske firmy?
Ja to nechapem.
Hlavne ze nam ide o "profesionalny" produkt.

llook - you are the man.

Ja by som si z toho fakt nerobil srandu, ale keby to bol daky zaciatocnik. Ale on to je zaciatocnik co robi "profesionalne stranky". Vlastne mi ho je luto, pretoze on si fakt mysli ze je to profesionalne vyzerajuce.

External - Jde mi o profesionální produkt se snadnou ovladatelností.

Zopar rad na zaver, aby som nebol fakt ako buran:
- aj zrakovo postihnuty ludia fakt browsuju web: kde je title? alt? alternativne media?
- nejde o vizualizaciu, ale o informciu a jej vizualizaciu!!!!
- zoznam fotiek previazanych linkami, zlepenimi tabulkov nie je profesionalny web dokument.
- naco su nam standardy?

Skus toto: (a sprav to vo vsetkych browseroch ktore zozenies, snaz sa, aspon 3 + IE5 )
- najskor si to pozri na webe, a potom
- stiahni si dokument na disk (do tempu), vymaz vsetky subory okrem hlavneho .html dokumentu (obrazky, CSS, a vsetko ine vymaz) odpoj sa z internetu vyprazdni cache a spusti na to browser.

- teraz chod na stranku skutocneho profesionala, experta na web, napr tu: http://www.simplebits.com/

Teraz porovnaj celkovo tvoj experience:
- styl, farby, design
- jednoduchost ovladania, intuitivnost, prehladnost dokumentu
- accessibility, media support, flexibilnost a dynamickost zobrazenia,
- bandwith voci prenesenej informacie, cas pristupu,
- standardy, multiplatformovu podporu prehliadacov podpora viacjazycnosti,
... no to by zatial stacilo

Stupnica hodnotenia ako v skole: 1 - vyborne, 5-prepadol

Tvoje hodnotenie:
2 - za dizajn (confusing? colors? ak to ide spravne)
3 - ovladanie (ake? hlave menu nie je ovladanie!)
5 - accessibility (no coment)
5 - bandwith (moc pictures na pomer kolko obsahuju informacie)
4 - standardy (iba preto ze IE6 zastupuje 64% trhu, inak prepadak)

Priemer 4 - polepsi sa lebo prepadnes.

A stve ma ze svojim pristupom prispievas k brzdeniu vyvoja webu! Fakt si precitaj neaku knihu, lebo je to hrozne. Kedze chces byt komercny profesional tak poplatok za analyzu: $100 na hodinu (takze mi dlzis asi $25)

Jeden vyrok na zaver, ktory mi prirastol k srdcu:
External - Tak kromě toho, že se to dýl stahuje, co je špatnýho na tabulkovým designu????

- Russell
External
Profil
Tak jo, předělal jsem to do CSS pozicování. Prosím, podívejte se na to znova a zhodnoŤte to nyní ( reklama ještě není umístěna dobře): http://external-services.kvalitne.cz/
dis
Profil
to pozicování by chtělo ještě doladit. V IE možná dobrý, to jsem nekoukala, ale ve FF to není úplně správně. Podívej se na to ve Firefoxu nebo aspoň mrkni na screenshot.
External
Profil
Je zvláštní, jak to FireFox vykresluje...otázkou je, kolik lidí používá FF? Možná to ještě poupravím
llook
Profil
Ten obrázek s mincema bych rozhodně nedával position: absolute;. Na nižším rozlišení a nebo při zvětšeném písmu může překrývat text. Snad by to mohlo vyřešit float: right;. Začíná se to jinak pomalu rýsovat správným směrem.

Firefox používá asi pět procent, ale za rok tomu klidně může být jinak (přibývání nových uživatelů se zrychluje). Navíc to jsou globální statistiky, může se to na různě zaměřených stránkách se to může dost lišit.
A webdesignové studio by mělo počítat přinejmenším s MSIE, Gecko (Firefox), Opera a KHTML (Konqueror nebo Safari).
dis
Profil
..otázkou je, kolik lidí používá FF?
no například na náš firemní web, který nemá s webdesignem nic společného, jsem měla namátkou v srpnu 2,7% Gecko, 0,8% Opera 7.x, 0,4% Opera 6.x, zbytek IE. Na mých osobních stránkách, kam se dostanou lidi zase jiné struktury a zaměření, mám IE třeba "jen" 75%.
Ale jak říká Ilook - těch, kdo využívají jiný prohlížeč než IE, přibývá. Ale jako naprosto zbytečné mi tyto úvahy připadají u webdesignera, který si podle mě - chce-li se tím živit - prostě nemůže dovolit, aby ve kterémkoli používaném prohlížeči byly jeho stránky špatně zobrazované. Možná bych to prominula při zobrazení na PDA. Ačkoliv... :-)
Polaroid
Profil
Pokud chceš, aby tvoje stránky opravdu vypadaly professionálně, tak proveď tyto změny:

1. Pozadí u tvého loga změn na nějakou lepší barvu (ten cyanid je fakt strašnej, doporučoval bych, tu barvu, kterou má menu po najetí myší)

2. Zmenši písmo!

3. Změn barvy odkazů (defaultní nastavení je opravdu prasácké)

4. Nauč se pořádně CSS (mě to trvalo jen pár tejdnů) a používej ho úplně všude.

5. Logo by nemělo být tak vysoké!

6. To tečkovaný pozadí je fakt humus (nejlepší by bylo jenom bílý)

7. Tu klávesnici bys mohl přebarvit na madrošedo, anebo lépe, společně s těmi mincemi, úplně odstranit.

Jinak co se týče Firefoxu, tak se mi zdá, že právě probíhá něco jako Firefoxovská mánia. Spousta mých
známých už na Firefox přešla. A co se týče odborných kruhů, tak tam mají Firefox již skoro všichni.
Lidé se zkrátka dnes hodně bojí o svou bezpečnost, začínají nesnášet microsoft a asi už nemají rádi
JavaScript. Takže bych se ani nedivil, kdyby za pár let mělo firefox více jak 30% uživatelů.
External
Profil
Tak jo, předělal jsem to uplně kompletně. Je to optimalizovaný pro IE. Tím to hasne. Mimochodem, nevíte někdo o skriptu, kterej by podle prohlížeče načetl příslušnou stránku? (protože hezkých okrajů tabulek se nechci zbavovat na úkor optimalizace, prostě kdo nemá IE, zobrazí se mu graficky hnusnější verze webu)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.