Autor Zpráva
Pavol Galovic
Profil *
Dobrý deň,

jedná sa o stránky vytvorené ako školský (maturitný) projekt. Stránka je už takmer hotová, až na údaje o produktoch - snáď to nie je velký problém.

Použité technológie - XHTML, CSS, ASP.NET.

Uvítam akékoľvek pripomienky.

Vďaka!!!

http://ballshop.aspweb.cz
roberta
Profil
pozrel som si to iba tak zbežne...

do odkazov by si nemal dávať diakritiku
http://ballshop.aspweb.cz/cenniky/default.aspx?product=kompletný
Marty
Profil
- odkaz na validátor dole bych zrušil, působí rušivě
- část pro vyhledávání je zbytečně výrazná, posunul bych ji pod část s vyhledáváním
- chtělo by to přidat hover u tlačítek, nebo alespoň změnu kurzoru
- chválím gumový layout a validitu stránky
- v kódu jsou zbytečné mezery a podle mě zbytečnosti, jako třeba:
<h2>Basketbalový on&ndash;line obchod</h2><span></span>

Celkově hodnotím web jako dobře odvedenou práci. Jako on-line obchod mi to příjde povedené.
Pavol Galovic
Profil *
Dobrý deň,

vďaka za názor. Viem o tom že to nie je iedeálne, pokúsim sa to nejako vyriešiť. Preto že to sub menu je generované z db tak v db musia byť tie názvy polí s diakritikou. Mno veď porozmýšlam nad tým.

Vďaka!
Boldrik
Profil
to je v ASP.NET2?
roberta
Profil
však si daj do db ďalšie pole, ktoré bude ten parameter v odkaze...

a keď nemám nič v košíku a objednám si to, tak to celé padne, ale iba keď nie som prihlásený...
Pavol Galovic
Profil *
Marty:

Dobrý deň,

1. - samozejme odstránim - slúži iba na priebežné kontrolovanie validity
2. - hmmm akosi som nepochopil :(
3. - vďaka zmením
4. - ten span slúží ako logo obrázok, a vela medzier spôsobuje ASP.NET kedže som v nom robil prvý krát a toto je moja prvá stránka, nie je všetko riešené ideálne (čo sa .NET týka)

Ďakujem za názor.
Pavol Galovic
Profil *
roberta:

V tom prípade myslím že bude jednoduchši to robiť nejako s odstránením diakritiky. Veď sa nad tým zamyslím.

Ďakujem.
Marty
Profil
- část pro vyhledávání je zbytečně výrazná, posunul bych ji pod část s vyhledáváním

Vzhledem k tomu, že stránka nemá nijak výrazné logo, padne můj zrak při vstupu na stránku právě na tuto část (tedy přihlašovací formulář). Myslím, že to zbytečně odvádí pozornost uživatele, proto bych tuto část posunul někam níže. První pohled na stránku by měl co nejvíce o webu něco napovědět, takhle tam dominuje hlavně to přihlašování.
roberta
Profil
to s tým odkazom si určite premysli...
a s tým objednávaním, keď nie som prihlásený, ti to padá, lebo v Session["uzivatel"] nie je nič...

WHERE(cart.login=\"" + Session["uzivatel"].ToString() + "\"
roberta
Profil
ale aby som nebol veľmi kritický, tak je to celkom pohodová aplikácia :)
Pavol Galovic
Profil *
roberta:

Ďakujem, samozejme opravím.
Pavol Galovic
Profil *
Vďaka aj za chválu, kritku ale uvítam veľmi rád - keže chcem aby to bolo čo najlepšie. Preto len smelo dotoho :P
roberta
Profil
najčastejšie sa to robí tak, že užívateľa, ktorý nie je prihlásený a chce si niečo objednať, tak presmeruješ na prihlasovací formulár...
Pavol Galovic
Profil *
roberta:

on sa dá nakupovať aj bez prihlásenia. Len musím ošetriť to odosielanie mailu.
roberta
Profil
aha... no tak to ošetri... sa mi zdalo, že to padá vtedy, keď nie som prihlásený a nemám nič v košíku, ale teraz to už zrazu funguje... tak to bude asi niečím iným...
Pavol Galovic
Profil *
roberta:

Presne tak, pokial nič nie je vložené do košíku a užívatel nie je prihlásení tak to padne lebo to Session je prázdne. Ako náhle vloží niečo do košíku a nie je prihlásený tak sa do toho Session vloží reťazec pod ktorím ho v db rozlišujem.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.