Autor Zpráva
sTeeVe
Zdravím všechny an tomto fóru.
Právě jsem zkušebně spustil novou verzi magazínu Přečtisito.

Prosím o kompletní zhodnocení.
Jediné, o čem vím, že mohly být chyby v ie6, ty odstraním..

Díky, sTeeVe

PřečtiSiTo.cz
Kamil V
hlavička pěkná, zbytek nevýrazný, takže se v tym špatně orientuje. Je to moc bledý.
Zdeněk Košťál
Něco mi u toho výpisu článků nesedí. Ty nadpisy jsou velké, ale potřebovaly by podle mě kolem sebe ještě nějaké volné místo. Barvy i rozložení se mi jinak moc líbí, je to velmi povedené. (Možná by to bylo čistější kdyby se dalo něco zajímavého na pozadí - gradient, jemný světlý vzorek, zdá se mi že to pozadí to docela degraduje, i když teda špatné není, ale nehodí se mi tam moc.)
Plaváček
sTeeVe

- Kliknutím skryj. Bezva. Proč bych to měl dělat? (úvodní stránka)

- Proč je levá, hlavní navigace, roztažená vertikálně do nekonečna směrem dolů? Nechce se mi furt rolovat nahoru a dolů, raději mám všechno po ruce na jednom místě, pokud to jde. A tady by to šlo bez potíží.

- Nadpisy článků jsou fakt moc velký až zlobrovský

- Hovery odkazů bych točil jenom do jedné barvy (zkus místo černé červenou a všude, jako uživatel budu mít lepší pocit, že tvůj web ovládám. Navíc mě to víc praští do očí).

-Odkazy bych podtrhával vždycky (nebo vůbec ne, ale to nedoporučuji). Na tvém webu je celý systém trochu schizofrenní. Někdy jo a někdy ne. Zmatek.

- s tiskovou verzí bych si troškku víc pohrál (lidé si občas fakt články tisknou, nejsem výjimka - vytisknout si formulář i s tlačítkem, který mi na papíře nefunguje, je faktický nesmysl. A miniaturní tlačítko TISK to nezachrání, protože obyčejný uživatel chňápne po ikonce tiskárny v prohlížeči a nikde jinde se nerozhlíží)

Ale přiznávám, že vše výše řečené je tak trochu hnidopišmus. Z hlediska použitelnosti i přístupnosti se jedná o velmi dobrou a kvalitní práci. Graficky ale hodně až příliš zbytečná nuda.

I tak ale gratuluji.

Mimochodem - nejsi ten sTeeVe, co se motá kolem serveru JakNaWeb.com?
sTeeVe
Zaprvé všem děkuji za dobré rady.
Píšu teď z mobilu, takže to hned dodělat nemůžu, ale jsem rád, že tu je stále vysoká kvalita hodnocení.
Ještě se ozvu a některé z připomínek vysvětlím.
sTeeVe
Zdeněk Košťál: Nadpisy jsou velké schválně, volné místo jsem přidal, díky. Pozadí budu ještě dodělávat podle toho, jak dopadne plánovaná hlavička s postavičkou.

Plaváček: To skrytí jsem tam dal záměrně kvůli tomu, aby si uživatel mohl poměrně vysoký blok skrýt, když ho nechce a chce mít výš články. Nad navigací popřemýšlím. Odkazy jsem nakonec upravil všechny a snad i podtrhnul. Tiskovou verzi jsem dodělal, díky za upozornění. Z hlediska grafiky to vím, ale zatím můžu říct, že se oživení plánuje do hlavičky a já osobně jsem zastánce jednoduchého stylu na internetových stránkách, takže i kdybych mohl, příliš grafiky bych tam stejně nedával. Zvlášť na web, kde jde hlavně o informace a zbytek má tvořit jen takovou relaitvně dobře vypadající kulisu.

Na jnw.com působím, i když už teď méně, než dřív.

Moc díky za připomínky.
sTeeVe
Tak jsem dodělal další věci. Vidíte ještě někdo nějakou fatální chybu?
Plaváček
sTeeVe

Ano, vidím, proto jsem protestoval proti levé navigaci. Podívej se v FF a v IE 6 - v JESPRu je navigace roztažená vertikálně do nekonečna. Měl by to spravit podmíněný komentář a nastavení width:100% pro LI a nejlépe i pro odkaz A v něm vložený.
sTeeVe
Plaváček:
aha, už vím, co myslíš, tohle mě dělá problémy v ie6 skoro u každého webu, myslel jsem, že je to tím, že jsem nastavoval výšku písma pro li a a ne už pro ul, ale zkusím to spravit, díky
sTeeVe
Plaváček: strašně moc děkuju, už by to mělo být ok
sTeeVe
Vyčistil jsem kód a udělal malé změny v designu, na které jste mě upozorňovali.
Vidíte ještě někdo zásadní chyby?
Manq
sTeeVe
Logo bych dal úplně nahoru a blok s hledáním pod něj.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0