Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
T3SS Profil * |
#1 · Zasláno: 21. 6. 2007, 13:08:05
Zdravím,
tak jsem tady po delší době s dalším vylepšením (alespoň doufám) našeho klanového webu www.imagine.own.cz. Před pár měsíci jsem měl tady návrh vytvoření ve photoshopu, ale nakonec proběhlo několik změn. Ohodnoťte prosím jak se vám web líbí a napište co byste změnili. Případně upozorněte na chyby v kódu nebo zobrazení... Ještě bych měl dotaz: jak nejjednodušeji zarovnat obsah všeho (celý layout) na střed? Asi tam bude problém v absolutním pozicování, nevím jak toto řešit. Díky |
||
Taps Profil |
#2 · Zasláno: 21. 6. 2007, 13:32:04
tady je odpověď na tvůj dotaz :http://www.tiso.wz.cz/articles/vycentrovanie-obsahu-stranky.php
1) chybí klikací logo 2) neměnící se title 3) mícháš tam externí css a css, který máš přímo v souboru |
||
Kamil V Profil |
#3 · Zasláno: 21. 6. 2007, 14:43:03
nečitelná oranžová data novinek, jak mají černošedý podklad
nečitelná patička (má ten samý podklad jako ty novinky) |
||
T3SS Profil * |
#4 · Zasláno: 21. 6. 2007, 17:25:18
Taps
Ten problém bohužel přetrvává i s použitím toho návodu, není možné že by byl problém v absolutním pozicování? Nebo by to této metodě zarovnání nastřed nemělo vadit? Dovolím si ještě reagovat na připomínky: 1) Když mám klikací hlavičku, tak proč klikací logo? 2) Jestli jsem to správně pochopil, tak pro každou stránku jiný title? Jestliže to tak bylo míněno, tak by to byl problém, protože je do obsahu includován pomocí php vzhled a bylo by dost složité a zbytečné měnit title. 3) To css se pokusím hodit do externího, ale přeci jen tam ještě něco zbyde. Všechno do ext. dávat nebudu. Kamil V S tím se pokusím něco udělat, už jsem si toho všiml, když jsem to tvořil. Asi bude opravdu lepší dát přednost čitelnosti před hezčím vzhledem. Díky za postřehy |
||
bukaj Profil |
#5 · Zasláno: 21. 6. 2007, 18:14:14
1) téměř vše je dělané obrázky, a tak výsledná stránka má něco okolo 260KB, což je dost velké (velikost stránky včetně obrázků by neměla přesáhnout 100KB)
2) nachápu spojitost favicony (zelená hvězda) s obsahem webu laděným do oranžové a černé 3) kód je spíše podprůměrný 4) nepřehledné |
||
Petr Tichý Profil |
#6 · Zasláno: 21. 6. 2007, 18:20:31
"Ten problém bohužel přetrvává i s použitím toho návodu, není možné že by byl problém v absolutním pozicování? Nebo by to této metodě zarovnání nastřed nemělo vadit?"
"1) Když mám klikací hlavičku, tak proč klikací logo? 2) Jestli jsem to správně pochopil, tak pro každou stránku jiný title? Jestliže to tak bylo míněno, tak by to byl problém, protože je do obsahu includován pomocí php vzhled a bylo by dost složité a zbytečné měnit title. 3) To css se pokusím hodit do externího, ale přeci jen tam ještě něco zbyde. Všechno do ext. dávat nebudu." Jistěže mohl. Vyhoď absolutní poz. a udělej to podle Tisa. 1, Kvůli použitelnosti. Je to zvykem a na kvalitním webu to nesmí chybět. 2, Nebylo by to ani složité ani zbytečné. 3, Proč ne vše? |
||
T3SS Profil * |
#7 · Zasláno: 22. 6. 2007, 14:48:15
bukaj
1) Dost je toho děláno obrázky, protože běžnými html příkazy takových efektů nedosáhnu. S tou velikostí to je pravda, ale nějvětší zásluhu na tom měla hlavička se 175kb a tak jsem jí převedl do jpg. Nyní má velikost cca 40kb a znatelně se zmenšil celkový objem dat. 2) Ikonu jsem udělal oranžovou : ) 3) S kódem jsem se nenamáhal, možná mu dá někdy formu 4) Nepřehledný web nebo kód? Petr Tichý 1) Proč musí mít kvalitní web klikací logo? 2) Každá sekce má svůj nadpis přímo v layoutu, nevím jestli by někdo title ocenil. 3) Protože: např. mám články a každý článek má různě velký padding, jedinečný pro ten článek. Proro se mi zdá zbytečné deklarovat jen jednu nebo dvě vlsatnosti do ext. css, když bych tento id/třídu využil jen jednou... |
||
Petr Tichý Profil |
#8 · Zasláno: 22. 6. 2007, 14:52:01
T3SS
Co se 1 a 2 týče, něco si přečti o použitelnosti a přístupnosti. Nemá cenu ti to tady vysvětlovat. Co se trojky týče, řeknu ti jen to, že bych opravdu nechtěl být na webu, který má pro každý článek jiné formátování nebo kompozici. |
||
orginal.xf.cz Profil * |
#9 · Zasláno: 22. 6. 2007, 15:04:37
DAJ to na STRED
|
||
tajny spion Profil |
#10 · Zasláno: 22. 6. 2007, 15:09:50
Stranka se nacita po kliknuti na odkaz v menu cela znovu, coz je dobry material pro vytvoreni toho, aby navstevnik videl kde prave je... to ti tam chybi.
Potom jeste to, ze stranka je moc dlouha (asi pevna vyska... chtelo by to auto nebo ji rucne zkratit) |
||
T3SS Profil * |
#11 · Zasláno: 22. 6. 2007, 17:19:31
Petr Tichý
Tak aspoň naznačte o té použitelnost a přístupnosti. Ptám se protože mě to zajímá a nevím přesně co máte na mysli. Je tedy nějaký významný rozdíl mezi tím když použiju klikací hlavičku namísto klikacího loga? Výsledek kliknutí je přeci stejný, jen se nemusí najíždět přesně na logo. S třetím bodem jste mě špatně pochopil, na webu jsou krátké články, některé musí mít jiný padding než ostatní kvůli obtékání obrázku. Například v index2.php je to dost liší, já jsme nenapsal že každý článek má jiné formátování nebo kompozici. tajny spion Ta stránka se po kliknutí na odkaz nenačítá znovu...jen se obnovuje obsah shoutboardu a ankety. Obsah se přeci ukládá do cache, tak proč by se načítala znovu. Návštevník vidí kde je díky nadpisům např. když je v sekci download je tam nadpis DOWNLOAD... |
||
Časová prodleva: 17 let
|
0