21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
« 1 2 »
Autor Zpráva
tajny spion
Profil
Fantomas je tu zas a s ním i upravenej web. Tentokrat jsem si dal majzla hlavne na Firefox, kterej mi predtim delal problemy. I ted z nich neco zbylo, ale je to jen malo. Pripomente mi i drobnost prosim, je to jedna z poslednich designovych verzi...
Lexter
Profil
Ty vole táhni už. Nic se nezměnilo!
Petr Tichý
Profil
Kolik ti je?
Lexter
Profil
V osočování prosím pokračujme zde.
Tomáš Hanus
Profil
tajny spion
poslednich verzi? A ktere predchazeli? Ja myslel, ze je to ta stejna, co se na tom zmenilo?
Keilew
Profil
V Opeře stejná "bomba" jako předtím... náhled
Manq
Profil
Keilew
říkám to nerad, ale v mojí Opeře je vše "normální".
Keilew
Profil
Manq
to bude tím, že mám nestandardní nastavení a blokaci reklam. Ale dobrý web to nikdy nerozhodí...
Manq
Profil
Keilew
Ale dobrý web to nikdy nerozhodí...
samozřejmě
dracek
Profil
proboha, co takhle to udelat normalni?
tajny spion
Profil
Tomáš Hanus
To asi neprohlizis code a nezkousis to v ruznych prohlizecich...
tajny spion
Profil
Keilew
A mohl bys prosimte poradit proc to ta Opera dela misto buzerace, kdyz ses tak dobrej?
tajny spion
Profil
dracek
Porad jak...
Manq
Profil
tajny spion
kdyby jsi pořádně četl, tak by jsi zjistil, že Keilew má nestandardní nastavení a blokaci reklam.
tajny spion
Profil
Keilew
Ale dobrý web to nikdy nerozhodí...
samozřejmě


Manq
Kdyby jsi poradne cetl, ptam se jak teda udelat ten dobry web...
Manq
Profil
Odpovídal jsem na tohle:

Keilew
A mohl bys prosimte poradit proc to ta Opera dela misto buzerace, kdyz ses tak dobrej?
tajny spion
Profil
...
Lexter
Profil
tajny spion
Kdyby jsi poradne cetl, ptam se jak teda udelat ten dobry web...

Přestat kecat blbiny a poslouchat co ostatní říkají.
Taps
Profil
tajny spion
Pořád stejný
Keilew
Profil
tajny spion
Chlapče, kdyby se v tom tvém kódu dalo vyznat, tak ti to řeknu.
Zkus při svém dalším návrhu použít 0 (slovy nula) tabulek a vyházej ty aligny, widthy, heighty a podobný věci, co patřej do CSS. Pak to třeba půjde objasnit...
tajny spion
Profil
Keilew
Zkus při svém dalším návrhu použít 0 (slovy nula) tabulek a vyházej ty aligny, widthy, heighty a podobný věci, co patřej do CSS. Pak to třeba půjde objasnit...

Diky, alespon nekdo normalni. Na takovou radu cekam tady na diskuzi vecnost... dik moc.

Nezacnem se chovat normalne jako lidi? Ja nabizim mir a slusne se ptam:
- Jak udelat loyaut se stejnejma rozmerama a pozicovanim jako to mam tedko, ale bez tabulek?
- Nekde jsem cetl, ze width a height vsude, urychluje prohlizeci nacitani stranek... ?
- Uplne vsechno do CSS? A co kdyz nekdo CSS nepodporuje (jeho browser)?

Predem dik za inteligentni odpovedi.
Petr Tichý
Profil
"- Jak udelat loyaut se stejnejma rozmerama a pozicovanim jako to mam tedko, ale bez tabulek?"Jistě.

"- Nekde jsem cetl, ze width a height vsude, urychluje prohlizeci nacitani stranek... ?"
To netuším, ale určovat prvkům height je většinou blbost. Když si někdo zvětší písmo je v ř*ti.

"- Uplne vsechno do CSS? A co kdyz nekdo CSS nepodporuje (jeho browser)?"
Těm 0.05 procentům uživatelů se web zobrazí v čisté podobě. Btw. hezčeji než je to doteď.
Zahon
Profil
tajny spion
Doporučuji koupit si nějakou knihu a nebo prolézt JPW. Height a width že urychlují nahrávání? IMHO mi to přijde divné. Každopádně u obrázků se to často vyplatí.
A ano, úplně vše do CSS. Browser, který dnes nepodporuje CSS najdeš dnes již stěží. Kromě toho, uživatel v tom případě uvidí pouze text a obrázky v kódu nastylované základním způsobem prohlížeče. Což mi přijde jako jednoznačně v pohodě. A tím, že dáš pěkně vše do CSS kód zpřehledníš lidem k hodnocení :), čtečkám obrazovky a zmenšíš upload stránky ze serveru ke klientovi. (CSS se ukládá do cache).

Doufám, že je má odpověď dostatečně inteligentní.
Keilew
Profil
tajny spion
Petr Staníček a kolektiv - CSS - Hotová řešení. A tahle knížka měla předchůdce - něco jako CSS pro začátečníky. Teď si nevybavím název, ale to najdeš. Oboje Computer PRESS.
A nečti to, ale STUDUJ! Podtrhávej si, vracej se atd. Jedině tak se to dá naučit.
tajny spion
Profil
Zahon
(CSS se ukládá do cache).
- Je teda dobry dat na web meta tag pragma content="no-cache" ?

Petr Tichý
"- Jak udelat loyaut se stejnejma rozmerama a pozicovanim jako to mam tedko, ale bez tabulek?"
Jistě

- Ale jak prosim?

To netuším, ale určovat prvkům height je většinou blbost. Když si někdo zvětší písmo je v ř*ti.
- Skusil jsi to? Ja to zkousel a nic mi to nedela. Akorat je potreba po zvetseni/zmenseni pisma web aktualizovat (F5) a vse facha v pohode. Mam totiz radu velikosti v %.
Keilew
Profil
tajny spion
http://blog.html.it/layoutgala/
tajny spion
Profil
Keilew
Neco ceskyho nemas? Ja jsem na jazyky poleno, to by dopadlo blbe...
Petr Tichý
Profil
"- Je teda dobry dat na web meta tag pragma content="no-cache" ?"
Ne! Vždyť je to dobře.

"- Ale jak prosim?"
Koupíš si Pixyho knihu, naučíš se z ní něco a potom to jednodušše napíšeš.

"- Skusil jsi to? Ja to zkousel a nic mi to nedela. Akorat je potreba po zvetseni/zmenseni pisma web aktualizovat (F5) a vse facha v pohode. Mam totiz radu velikosti v %."
Pokud se bavíme o situaci, kdy mají všechny prvky fixní height, tak nemusím nic zkoušet. Vím to.
Keilew
Profil
tajny spion
Tak hledej, když ti nestačí nabízené. Já jiný link nemám. Upozorňuju, že jsem se některé věci ohledně JSP učil i z fancouzských stránek a to mi fránina vůbec nešla a totálně jsem ji zapomněl. Jde jen o to chtít...
tajny spion
Profil
Petr Tichý
Pokud se bavíme o situaci, kdy mají všechny prvky fixní height, tak nemusím nic zkoušet. Vím to.
- Vsechny ne, jen ty co souvisi s textem... napriklad nadpis ma % velikost textu. Tj zmenis v prohlizeci velikost textu, zmeni se i nadpis, coz je podle me dobra vychytavka. Jaky na to mate nazor vy?

Ne! Vždyť je to dobře.
- Ale pak se stranka nacita z cache a co kdyz ji aktualizuju? Jak PC navstevnika zisti ze byla aktualizovana, kdyz ji nacita z cache?

Abych nekecal o necem, cemu nerozumim: jakej je pls rozdil (a co je co) mezi Cache a Cookies?
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0