Autor Zpráva
aldred
Profil *
Zdravim,
po male pauze sem zase nakodoval nejaky ten web a tak bych rad vedel jestli jsem nejakym zpusobem nezakrnel ( :D ) a jestli je ve v poradku. Design muj neni, takze ho nehodnotte, nebo jen velmi zlehka, hlavne se, prosim, zamerte na veci jako XHTML + CSS kod, pristupnost, semantiku a takove to celkove shrnuti.

link: http://data.aldred.cz/inetmedia/
Dekuji, AldreD
quinux
Profil
aldred
Jen tak zlehka:
chceš hodnotit přístupnost a chybí ti přeskakování menu ;o)
To mikrooranžové písmo v companyhighlits se nedá číst, to je ale spíš na facku pro grafika
Jinak bych řekl, že z tvé strany je to dobrá práce, možná ještě někdo něco, ale najde, mě nebaví moc hledat ;o)
zatomik
Profil
Tez se mi kod libi, nenasel jsem v nem chyby, asi bych musel dlouho hledat:) mozna bych dal odkazum title...
Railbot
Profil
Přístupnost, modrá text v hlavičce není k přečtení. Při ctrl++ se web text na webu celkem slije. Proč tolik zbytečných komentářů?

Množství zbytečných divů. Občas zbytečně dlouhé zápisy v CSS (padding: 05px 0 5px).

Celkem dobrý. Na tak jednoduchý web možná až moc rozvleklé CSS.
Railbot
Profil
mozna bych dal odkazum title...
Zbytečnost. Pokud název odkazu přesně vyjadřuje kam vede. Pokud ne, je správné dát do titlu celý popisek.
Keilew
Profil
aldred
Sice ses na to neptal, ale udělal bych výraznější hover v menu.
tajny spion
Profil
V IE (stara verze) je to CELY rozhazeny...
Lexter
Profil
tajny spion

Na tu tvou 5.5 bych se už taky nejraději vybodl. Jinak jak už jsem říkal alde na skypu, v ie 6 a 7 je to v cajku.
Keilew
Profil
Vyřaď styly pro IE 5.5 a je po problému;-)
Aldred
Profil
tajny spion
V IE (stara verze) je to CELY rozhazeny... - nevim sice jak moc ses zdatnej koder, ale rekni mi, optimilizoval by si ten web pro starsi IEcka, navic kdyz to zakazik nevyzaduje ?
Ja tedy rozhodne ne, protoze za prve - je to zbytecnost v dnesni dobe a za druhe - je to dost umorna prace vse vychytat a neobejdes se bez podminenych komentaru ci CSS hacku.

Railbot
modrá text v hlavičce není k přečtení - v grafickym navrhu to bylo jeste mene k precteni, hold zakaznik.
Proč tolik zbytečných komentářů? - Aby se v tom vyznal clovek, ktery neni do teto problematiky prilis zasvecen a mohl to bezproblemu upravovat.
Množství zbytečných divů. - napr. ? Myslim, ze kazdej div tam ma svuj ucel a zadny neni zbytecny (samozrejme by se dalo polemizovat o tom kolik je zbytecnych a kolik uz ne, jestli nucene cpat web do maximalne dvou divu atp.)
Na tak jednoduchý web možná až moc rozvleklé CSS. - bohuzel, skoro kazda podstrana si vyzaduje malinko jinou strukturu a proto je to trochu rozvlekle. Ale i tak si myslim, ze by se to dalo zkratit - pravda (ovsem, ma cenu resit par bajtu navic ? to nemuze zatizit ani dial-uparskou mensinu)

Dekuji vsem za prispevky
axis
Profil
jinak na indexove strance bych "vynutil" pravý posuvník aby ti strána nelítala doprava doleva když přecházíš na jiný odkaz kde stránka přesahuje obrazovku ;)
Railbot
Profil
Aldred
S tou velikostí kódu máš pravdu. Říkám to, protože je to taková profesionální deformace. U webu pro pár lidí nemá smysl lpět na každém bajtu. Takže jinak dobrý.
Plaváček
Profil
Aldred

nevim sice jak moc ses zdatnej koder, ale rekni mi, optimilizoval by si ten web pro starsi IEcka, navic kdyz to zakazik nevyzaduje ?

IE 5.5 bohužel a k naší smůle stále ještě je nedílnou součástí českého internetu (především v některých zpátečnických firmách, které honí své dýchavičné stroje na Windows 98). Kodérsky se tedy každý web optimalizuje pro tyto dinosaury tak, že se layout nesmí rozpadnout naprosto a úplně (jako se děje tobě), ale musí vypadat přibližně stejně jako v moderních prohlížečích. Plus mínus.

Podmíněné komentáře jsou nedílnou součástí webdesignu a není důvod se jim vyhýbat, naopak je vřele doporučuji.

Nepříjimám tedy tvé výmluvy, protože takto jednoduchý design lze nakódovat naprosto s přehledem a bez problémů i pro obstarožní IE 5.
Aldred
Profil
Plaváček
rekneme zes me ukecal, docela bych to i udelal, jenze po nastupu na Vistu mi nejde nic jinyho (z rodiny IE) nez IE7, takze i IE6 jsem optimilizoval "naslepo", coz se i podarilo. v IE5 jsem to tedy bohuzel jeste nevidel, muzete mi hodit screen ?
Zitra instaluju WinXP do Virtual Machine 07 takze uz to snad bude lepsi
Railbot
Profil
Je to možná arogantní přístup, za který by mi leckdo přál týden na pranýři, ale na IE 5 bych už zcela kašlal. Je nesmysl se stále vracet k sto let staré verzi prohlížeče, který je v současné době už o dvě generace někde úplně jinde. Navíc jeho zastoupení je opravdu minimální. Optimalizace pro IE 5 mi připadá jako omezení rychlosti na dálnici na 20 km v hodině, aby se náhodou někomu nesplašil koňský povoz, ačkoli už tu dávno máme automobily. Je to stejná brzda. Naštěstí ve větších firmách tvořících stránky si už každý umí spočítat jestli se mu peníze vynaložené na optimalizaci pro takového prehistorické kousky vyplatí při těch několika uživatelích, většinou naštěstí ne.

Jinak souhlasím s tím, že rozpadnout by se to úplně nemělo, ale jestli je tady padding větší, tady vůbec a obrázek plave kdesi mimo, to bych vůbec neřešil. Ale pokud je někdo ochotný zaplatit, pak je radost optimalizovat téměř pro cokoliv.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: