Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
esemeska Profil |
#1 · Zasláno: 4. 7. 2007, 18:27:23
Dobrý den,
prosím o kritiku stránky www.flavicius.wz.cz Je to osobní web a portko v jednom, ale říkám tomu osobní prezentace :). Děkuji za připomínky |
||
Railbot Profil |
#2 · Zasláno: 4. 7. 2007, 18:34:22
Při zvětšení písma ti většina textu vyteče kamsi pryč.
Texty by mohli být trochu "více na úrovni" a méně rozvláčné. "Říkají mi Jura." hned jsem si vzpomněl na starou dobrou českou adventuru Horké léto - "kluci mi říkají rambo a holky kreténe". No nic :) Ale vzhledem k věku je to nejspíš ok. Kód špatný. Všudypřítomné odsazení pomocí <br>, věci typu <font color="#cc0000"></font> atd. Na první pohled žádná sláva, ale tragédie také ne. |
||
esemeska Profil |
#3 · Zasláno: 4. 7. 2007, 18:47:43 · Upravil/a: esemeska
Railbot
Při zvětšení písma ti většina textu vyteče kamsi pryč. V jakém prohlížeči? Mně to jede všude ok, ale nemám IE 7, takže to jde špatně asi tam. Texty by mohli být trochu "více na úrovni" a méně rozvláčné. Chtěl jsem ty texty psát přirozeně a spíše zábavně. Neměl jsem v úmyslu něco na vyšší úrovni, to je tuctové a mně už to leze krkem. Buď trochu liberalistický ;). Kód špatný. Všudypřítomné odsazení pomocí <br>, věci typu <font color="#cc0000"></font> atd. Nejsi ty CSSista? Nemám nic proti stylům, ale všeho moc škodí. Myslíš jako, že bych měl nový řádek v odstavci dělat přes CSS, když mám k dispozici <br>? Proč bych měl text, který má být jinou barvou uzavírat do nastylovaného prvku, když mám <font color> atd. Btw, teď jsem si všiml že ten tag FONT je prázdný, to je způsobeno tím, že v něm má být odpověď při poslání mailu, hned to opravím. |
||
sTeeVe Profil |
#4 · Zasláno: 4. 7. 2007, 19:08:59
Proč bych měl text, který má být jinou barvou uzavírat do nastylovaného prvku, když mám <font color> atd.
v tom případě použij <span> a nastyluj ho Nelíbí se mi nadpis "Flaviciův webík", zřejmě bych ho zmenšil nebo změnil font. Taky mi moc nesedí padding v menu, když jsem na té stránce, na kterou kliknu v menu - víc bych ho odsadil zeshora. Jinak mi to vcelku nepřijde špatné. |
||
Railbot Profil |
#5 · Zasláno: 4. 7. 2007, 19:26:21
esemeska
Proč bych měl text, který má být jinou barvou uzavírat do nastylovaného prvku, když mám <font color> atd. CSS neškodí v jakémkoli množství. Vzhled se má formátovat výhradně stylama, HTML formátování je zastaralé, neodděluje obsah od formy. Řádek si přes <br> klidně zalamuj, ale 3x po sobě? Na to jsou dva odstavce naastavený nějaký margin. V jakém prohlížeči? Mně to jede všude ok, ale nemám IE 7, takže to jde špatně asi tam. Ve FireFoxu. |
||
esemeska Profil |
#6 · Zasláno: 4. 7. 2007, 19:26:30
v tom případě použij <span> a nastyluj ho
Zřejmě sis to pořádně nepřečetl nebo jsi také CSSista :). Nelíbí se mi nadpis "Flaviciův webík", zřejmě bych ho zmenšil nebo změnil font. Uvidíme, třeba se mně to za pár dnů taky přestane líbit… Taky mi moc nesedí padding v menu, když jsem na té stránce, na kterou kliknu v menu - víc bych ho odsadil zeshora. Na to se podívám. |
||
esemeska Profil |
#7 · Zasláno: 4. 7. 2007, 19:33:26
Vzhled se má formátovat výhradně stylama, HTML formátování je zastaralé, neodděluje obsah od formy.
Ok, to je pravda, opravím to. V jakém prohlížeči? Mně to jede všude ok, ale nemám IE 7, takže to jde špatně asi tam. Ve FireFoxu. To asi zvětšuješ o 2 pluska nebo 3 kolečka že? :P Na tak velký text není většina webů připravená, což je škoda, ale na druhou stranu je těžké to optimalizovat a já to neumím. |
||
sTeeVe Profil |
#8 · Zasláno: 4. 7. 2007, 19:53:19
Zřejmě sis to pořádně nepřečetl nebo jsi také CSSista :).
<OT> Máš pravdu ... zarytý</OT> :-) |
||
Railbot Profil |
#9 · Zasláno: 4. 7. 2007, 20:29:31
esemeska
Standard je, že web má ustát zvětšení ctrl++, běžně. Je jen na tobě jestli chceš mít web více použitelný nebo ne. Moc práce by ti to nedalo. |
||
hamSOFT Profil * |
#10 · Zasláno: 4. 7. 2007, 21:06:16
Formulář s rychlou zprávou je z 1/2 vylezlý pod patičkou (IE 7).
|
||
orginal.xf.cz Profil * |
#11 · Zasláno: 4. 7. 2007, 21:20:09
Ja mam net na totebooku a nacitavalo to asi 2 a pol min. to je dost, na blog by to malo ist rychlejsie.
Co sa tika designu, zmen pozadie malo citatelne, inac v pohode |
||
Časová prodleva: 17 let
|
0