Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Manq Profil |
#1 · Zasláno: 24. 7. 2007, 12:47:10
Zdravím,
chtěl bych Vás poprosit o zkritizování kódu. Design jsem nedělal já, což je zřejmé. Zobrazení by mělo být identické v FF od verze 2.5, OP 9xx, MSIE 6 a MSIE7. Později dodělám tiskový styl. O čem vím je to, že při ++ písma mi trochu vyteče menu. Nevíte co s tím?. Děkuji Zde. |
||
Tomáš Hanus Profil |
#2 · Zasláno: 24. 7. 2007, 13:31:22
Manq
O čem vím je to, že při ++ písma mi trochu vyteče menu. Nevíte co s tím?. to bude asi tim, ze zvetsujes elementy, ale na nejaky jsi zapomel, ale tohle bude problem asi tim, ze pouzivas em velikosti ze? Zde je prave problem v tom, ze pokud vnoris do sebe nekolikrat em, zvetsovani se nasobi a pak to jde po vetsich krocich (nekde po vice, nekdo po mene) a pak ti to takhle vyleze ;) Dero na to tu opozornoval, probiralo se to tu |
||
Manq Profil |
#3 · Zasláno: 24. 7. 2007, 13:36:55
Tomáš Hanus
Díky, to vlákno mi v tom udělalo ještě větší bordel. :-) |
||
Tomáš Hanus Profil |
#4 · Zasláno: 24. 7. 2007, 13:38:07
vypada to dobre, akorat bych nastavil menu do bloku, aby se hover a odkaz projevoval jiz pri najeti na polozku menu, ne na text
obsah bych dal na strance pred menu a pak az hlavicku a paticku uvadis nadpisy typu h2, h3, kde je h1? mimto daval bych do nic neco smysluplneho, ne hlavni stranka toto je na co?
do CSS jsem nekoukal, je do dobry snad, ja tomu moc nerozumim :) |
||
Tomáš Hanus Profil |
#5 · Zasláno: 24. 7. 2007, 13:45:20
Manq
Napsal Railbot Taková malá finta. Pro body/html mějme nastaveno font-size: 62.5% - 10px natvrdo všude, je to v přepočtu 1em. Chceme písmo velikostí 12px, není problém. 1.2em, 1.3em...atd. Při složitějších konstrukcích, kdy se velikost dědí je právě hodně platná ona tabulka. Cifry jsou to sice podivné (až na tisíciny em), ale naprosto přesné. Tabulku dělal kolega, na netu zřejmě nebude. Až bude trochu čas, tak ji vyžebrám a postnu. Najdi jeden rozdíl. Našel. Právě ono intuitivní 1.2em = 12px v základních konstrukcích, to při procentech nejde :) |
||
Manq Profil |
#6 · Zasláno: 24. 7. 2007, 13:53:01
Tomáš Hanus
akorat bych nastavil menu do bloku, aby se hover a odkaz projevoval jiz pri najeti na polozku menu, ne na text Myslím, že menu v bloku mám. v FF a OP se hover aplikuje správně. Jen v IE 6 (v IE 7 nevím) se se aplikuje až po najetí na text. obsah bych dal na strance pred menu a pak az hlavicku a paticku Zkusím s tím něco udělat. uvadis nadpisy typu h2, h3, kde je h1? mimto daval bych do nic neco smysluplneho, ne hlavni stranka h1 tam je. Jako název webu. A je skrytá. Zobrazí se jenom tehdy, vypne-li si uživatel CSS styly. toto je na co? To jsou ty šipky u referencí. Nevěděl jsem, jak jinak to udělat. Díky. |
||
Manq Profil |
#7 · Zasláno: 24. 7. 2007, 13:55:18
Tomáš Hanus
Nastavil jsem to podle Plaváčka a vypadá to lépe. Díky za odkaz. |
||
Tomáš Hanus Profil |
#8 · Zasláno: 24. 7. 2007, 14:03:51
akorat bych nastavil menu do bloku, aby se hover a odkaz projevoval jiz pri najeti na polozku menu, ne na text
Myslím, že menu v bloku mám. v FF a OP se hover aplikuje správně. Jen v IE 6 (v IE 7 nevím) se se aplikuje až po najetí na text. Ano, toto dělá v IE6. Ale neměl by v tom být problém to upravit. toto je na co? To jsou ty šipky u referencí. Nevěděl jsem, jak jinak to udělat. Už to chápu, ale asi bych to nedával jako background, spíše normální img s odkazem. Nastavil jsem to podle Plaváčka a vypadá to lépe. Díky za odkaz. Už jsi to aplikoval? Díval jsem se, ale moc rozdílu v tom nevidím. |
||
Manq Profil |
#9 · Zasláno: 24. 7. 2007, 14:06:36
Tomáš Hanus
Tak jsem to nastavil špatně. Tak znovu. |
||
Tomáš Hanus Profil |
#10 · Zasláno: 24. 7. 2007, 14:09:14
Manq
:) |
||
Manq Profil |
#11 · Zasláno: 25. 7. 2007, 11:35:38
To je vše?
Hodnoťte vše kromě vzhledu stránky po ++ písma. To se chystám opravit dnes večer. Díky |
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0