« 1 2 »
Autor Zpráva
Fidelio
Profil *
Co říkáte na tohle? www.pozice-ve-vyhledavacich.cz
Taps
Profil
Je to docela dobré.
ZIMINIX
Profil
Zajimavy, uzitecny web. Jednoduchy, privetivy vzhled. Cisty kod.
Libi se mi to.
mantisa
Profil
Já ale budu trochu kárat.

Určitě zajímavé i užitečné, ale prosil bych zvětšit písmo.
Stávající blechy jsou opravdu špatně čitelné.
Fidelio
Profil
11px, podle mého dneska již "normální" písmo. Na LCD i na CRT krásně čitelné. Připouštím, že někomu se to hůře čte, ale je to v dnešní době již klasická velikost textu na webu. Měnit nebudu, ale díky za připomínku. Pokud by se podobných připomínek objevilo více, budu o tom přemýšlet...
Gekon
Profil
Fidelio
Písmo se dá přečíst, ale musel jsem se trochu naklonit k monitoru, což asi není dobré jak pro mí očka, tak ani pro páteř, takže prosím zvětšit.
Fidelio
Profil
osobně se mi to takhle mi nelibí, ale máte to mít... 12px ;)
DJ Miky
Profil
Možná ty ajaxové loadery by neškodilo zmenšit na velikost písma (nebo písmo zvětšit), aby při načítání pozic sloupec neposkakoval.

Ale jinak je to pěkné.
Plaváček
Profil
Fidelio

A co to nechat na nás, uživatelích? Proč v PX, když máš k dispozici relativní jednotky a v takhle jednoduchém designu by se nemělo nic rozpadnout.
Fidelio
Profil
nemam to v px... mam to na samozrejme na procenta... proto aby to slo zvetsovat, ale proc si stezovat a muset si to zvetsovat kdyz si to muze autor udelat tak jak to uzivatele chteji... zvedl jsem jim to o par procent takze to defaultne dela 12px... Jinak o tech obrazcich vim, zmensim ho... diky ;)
Plaváček
Profil
Fidelio

Omluva, nezkoušel jsem. Už je to v pohodě.
Fidelio
Profil
nic se nestalo, s velikosti pisma nesouhlasim, popravde se mi to takhle ani nelibi... uvidime jestli vyhraje ma tvrdohlavost nebo prani uzivatelu :)
Plaváček
Profil
Fidelio

Pokud si ten web děláš pro sebe, tak se na nás vyprdni :)
Fidelio
Profil
jeste by mi hodne pomohlo... nemate nekdo algoritmus na zjisteni jyxo ranku?
Mistr
Profil
Fidelio
(1) Text pod formulářek k ověřování se mi jeví příliš nezáživný (dlouhý), osvěžil bych ho (barvičky, podnadpisky?).
(2) Doporučuje se používat podtržení jen pro odkazy.
(3) Doplnil bych vzor, kterak zadávat adresu webu - například http://www.sweb.cz/inzenyri/ či stačí jen www.sweb.cz/inzenyri/ apod.
Fidelio
Profil
1. text je dlouho kvuli seo... jakmile ziskam nejaky pekny backlinky muze se kratit...
2. ten text si myslim ze stejne cte 1 ze 100... takze ho necham asi tak, vlozit nejake podnadpisy - mozna neni spatny napad...
3. vzor neni potreba, je jedno zda se zada url s http nebo bez, pokud nekdo zada http://... je http:// odstraneno... ale i tak tam priklad radeji dopisu, diky za poznamku
Fidelio
Profil
jeste jeden dotaz bych mel, da se nejak udelat aby pri nacteni stranky byl kurzor primo v inputu? aby se rovnou mohlo psat klicove slovo?
Railbot
Profil
11px, podle mého dneska již "normální" písmo. Na LCD i na CRT krásně čitelné. Připouštím, že někomu se to hůře čte, ale je to v dnešní době již klasická velikost textu na webu.
Musím bohužel oponovat s tím, že mě se 11px písmo také hůře čte, musím se na to více soustředit. Máš nějakou studii o tom, že se obecně na celém světě zrak lidí zlepšuje a 11px písmo je proto už "klasické"? Jinak to beru pouze jako tvou racionalizaci a známku lenosti přepsat pár čísel. Přimlouval bych se za to. Pro běžný text je vhodný text velikosti minimálně 12px. Zkus tedy trochu více vyhovět použitelnosti.

Jinak se mi web líbí, je zajímavý, dobrá služba.
djlj
Profil
Fidelio
Jo, jde:

document.getElementById('vyraz').focus();

K čemu je dobré to, že s vypnutým JS nemohu kliknout na „zjistit pozice“?
Fidelio
Profil
studii nemam, ale zivim se tvorbou webu a vidim co mi grafici davaji za navrhy. webu jsem delal uz desitky a vetsina modernich vzhledu ma 11px - z toho soudim ze 11px je dnes jiz "normalni" pismo. Nicmene na vase upozorneni jsem pismo zvetsil...
Fidelio
Profil
s vypnutyim JS stranky nejedou, vyuzivaji ajaxu a ten je na JS zalozen... pokud bys chtel stranky bez ajaxu a bez nutnosti JS tak by to jiste nebyl problem, ale asi by to nevyhodnotilo 5 vysledku najednou ;-) cele by to trvalo nekolik minut, takhle je to za par vterin.. cili ano bez JS stranka nejede, ale pro tyto extremy resit stranku nebudu, podle me normlani clovek ma JS zapnuto... alespon pokud chce bez potizi brouzdat po internetu...
Railbot
Profil
Fidelio
Většina našich politiků lže a také z toho nesoudím, že je to normální. Tím chci říct, že každý jev byť se zdá častý ještě nemusí znamenat, že je správný a normální. V tomto případě navíc méně použitelný. Ovšem chválím, že jsi nakonec dal na uživatele a netrval si na svém.
Fidelio
Profil
dal jsem na uzivatele ale stale si myslim svoje :) web je urcten pro lidi takze dam na lidi ;)
mantisa
Profil
Fidelio

dovol mi oponovat, ale Tvoje tvrzení mě zvedá ze židle
zrak lidí se celkově zhoršuje a zmenšovat písmo a považovat to za moderní je tak trochu zvěrstvo
omlouvám se za silná slova, není to také myšleno přímo na Tebe, ale musel jsem již zareagovat

kéž bych se dočkal doby, kdy si všichni webdesigneři uvědomí, že základním kamenem kvalitního webu je dobře čitelný text (tzn. dostatečné mezery mezi řádky, dostatečný kontrast vůči pozadí, nevypalující oči návštěvníků a hlavně dostatečná! velikost již v základu; jsem líný zvětšovat)

pokud ale někdo spíš hraje, aby to bylo hezké než čitelné, nemá to s kvalitním webem nic do činění

písmo na Tvém webu je stále velmi malé
škoda, může to být kvalitní web
Fidelio
Profil
stale male? to uz fakt ale zvetsovat nebudu, 12 px je maximum co ze me dostanene... ja nevim nosim bryle na cteni ale i bezne ctu 11px i bez nich, nedela mi to problemy, na crt mozna trochu mzouram ocima ale na lcd bezproblemu. 12px je stejne velke pismo jako je tady v tomto foru. Vetsi urcte ne. pokud je pro nekoho i 12px male tak doopravdy doporucuji zvetsi si pismo, ne ale na strankach ale u klienta. Tohle asi nikdy nevyresime.. 12 px jeste beru, ale vetsi pisma se mi zdaji nesmyslna pokud to nechci cist z obyvaku pres otevrene dvere od zachodu pri konani potreby... :o) pokud nekdo ma problemy i se ctenim pisma jako je tady ve foru mel by podle me vyhledat ocniho doktora.
Keilew
Profil
Hele, nápad je to dobrej, ale je to fakt mrňavý písmo.
Já vidím ještě docela dobře, ale ty muňky ne že bych neviděl a nemohl přečíst, ale já je nechci číst. Dá to moc práce soustředit se na malý text s malým line-height. V podstatě to jsou monolitické bloky znaků. Přečti si něco o typografii.
Já používám font-size: 100% nebo 95%.
Tenhle web se mi dobře čte s lupou na 130-140%... trochu moc, nemyslíš?
mantisa
Profil
Fidelio

já mám písmo v této diskusi větší než na Tvém webu, čím to?

12 px totiž na svém webu nemáš
Vladosik
Profil
Já tedy nevím, ale písmo se mě osobně zdá naprosto normální a v pořádku. Nemám s tím žádný problém. Předtím malé bylo (včera), ale teď po zvětšení už nikoliv.

Jinak jak už jsem uvedl. Seznam a Atlas je od včera to samé (co se týká výsledků), tak je myslím zbytečné mít to tam každé vzlášť.
Fidelio
Profil
O atlasu vim, povodne tam melo byt jyxo, ale zvolili jsme atlas z toho duvodu, ze jyxo vam nekdy vyhodi 10 vysledku na stranku a nekdy z nepochopitelneho duvodu 11, strasne spatne se to parsuje, ale nejak se s tim jeste zkusime poprat, do te doby tam nechame atlas i kdyz ma stejne vysledky...
Fidelio
Profil
a jsem rad ze se me konecne nekdo zastal s probleme velikosti pisma :D
« 1 2 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0