« 1 2
Autor Zpráva
shelly
Profil *
Vladosik
Taky všechno práskneš!
Klainer
Plochu vyfotíš tak, že zmáčkneš na klávesnici tlačítko " Prt Scrn " aspoň já ho tak mám popsané a nachází se nad tlačítkem Insert které je nad šipkami :D ... Následně si otevřeš malování a dáš soubor vložit .. Pak stačí jen uložit a uploadnout..
Vladosik
shelly
Verzi IE zjistíš tak, že Klikneš v horní liště na "Nápověda", vybereš "O aplikaci Interent Explorer" a tam bude verze napsaná.
shelly
Profil *
Klainer
Takže mám IE7...
A protože mi nešel stáhnout obrázek, zkoušela jsem "čarovat" se stránkou...ani jsem netušila, že si můžu text zvětšit nebo zmenšit...když to dám na největší, ukazuje se mi to tak, jak jsem popsala, ale nemůžu ten obrázek dostat do malování vcelku...když velikost textu upravím, už je celá stránka v pořádku...
Omlouvám se za ty zmatky...
Klainer
:) tak jsem rád že jsme to vyřešili
shelly
Profil *
Klainer
Já taky! A ta zelená u odkazů je dobrá!
niCe
Nevyřešili, pro zajímavost se podívej, jak to vypadá v MSIE6.
shelly
Profil *
niCe
Přesně takhle se mi to ukazovalo, když jsem měla text nastavený na největší...
Klainer
niCE
Hmm jasně, ale já jsem to na IE6 už zkoušel před chvilkou a funguje to bez problému .....
Asi určitě máš zvětšené písmo jak říká shelly

Zmenšíš( nebo zvětšíš ) ho když stiskneš na klávesnici ctrl + ( +,- ) nebo potočíš kolečkem
niCe
Klainer
Ale to není můj problém. Já mam standartní velikost písma. Stejně jako pravděpodobně většina. Takže si z toho vyvoď závěr a oprav si to, nebo si to nech takhle rozhozený.
niCe
Jako sorry, ale aby se to zobrazilo tak jak ty chceš, muselo by být písmo na "nejmenší". A to asi extra každej uživatel nastavovat nebude, nehledě na to, že to 90 procent uživatelů ani neumí.
niCe
+ Teď ještě koukam na to, že ctrl +/- nejde, reaguje to jen na pohyb kolečka myši. Nemáš náhodou velikost v em?
Klainer
Hele já jsem s písmem v ie nic nedělal a na default to šlo vždy ....
Pokud zvětšíš písmo, tak se většina stránek deformuje ...
Velikost písma mám v % jak uz me tu nekdo radil, takze nevim čím to je ...
Jedině že by nějaká dobrá duše poradila ;-)
Vladosik
Pokud zvětšíš písmo, tak se většina stránek deformuje ...
Tak jsou spatne udelane. Zaradis se mezi ne? Vzdyt nabizis tvorbu www stranek, mel by jsi si tohle vse vyse jmenovane osetrit. Rozpadne se mi treba Tve menu.
Klainer
jasně ale nevim cim to je .... jaké mám používat jednotky při zadávání rozměrů do boxu ...? Písmo uz jsem převedl na procenta ...

edit: Tak užjsem na to došel zapracuji na tom aby se to nerozpadlo
Railbot
niCe
při používání jednotek em jde písmo kontrolovat pomocí ctrl +/- bez problému.

Klainer
To není jednotkama. To je stavbou webu. Pokud používáš fixní výšky objektů atd., potom je jasné, že ti leccos přeteče a něco se rozpadne. Pokud nemáš tušení, tak udělat web, který ustojí zvětšení písma, potom bys měl rychle zapomenout na nějakou tvorbu webu pro ostatní, když bohužel sám neumíš ani základní věcí.
Klainer
Omlouvám se tedy.... Už jsem s tím něco udělal napište mi jestli je to lepší ... Diky
Klainer
Vyměnil jsem zelené pozadí za červené .... Myslíte, že je to výraznější ? Lepší ?
Miloš
Railbot
při používání jednotek em jde písmo kontrolovat pomocí ctrl +/- bez problému.
ale s ohledem na Explorer tuto jednotku nedoporučuju – viz http://www.jakpsatweb.cz/css/font-size.html#embug
Volil bych jen a pouze procenta.
Railbot
Miloš
Pokud se umí správně zapsat, pak tam není jediný problém a není žádný důvod je nepoužívat. Je lepší si to vyzkoušet, popřípadě někde omrknout, než jen tupě kývat na něco, čeho se lze v pohodě vyvarovat.
Např.: mrkni na aktualne.cz, třeba i do diskusí, kde jsou odpovědi v sobě zanořené a zvětšuj v IE jak je libo.
Miloš
Railbot
Pokud se umí správně zapsat)
Hrubě nesouhlasím – schválně si to v exploreru odzkoušej (nevím jak v 7, ale v 6 je to přesně podle jakpsátwebu a dalších zdrojů):
procenta × em.
Rozdíl tam je a například nejmenší velikost je nečitelná.

Jestli ale znáš způsob, jak zapsat velikost textu v em, aby se to v exploreru chovalo stejně jako v procentech, dej vědět.
Miloš
Railbot
Např.: mrkni na aktualne.cz … zvětšuj v IE jak je libo.
A ještě na okraj – kouknul jsem se v exploreru na aktualne.cz a při nejmenším písmu jsou některá místa nečitelná. Obrázek je 100% screenshot:

Railbot
Miloš
Prosím tě, proč vytahuješ nejmenší velikost? Vždyť si písmo nikdo nezmenšuje, to je irelevantní. Jinak se to chová naprosto stejně (defaultní velikost a zvětšování).
oogi
Promiň, ale ty stránky na mě nepůsobí příliš důvěryhodně - ať už se jedná o podivnou barvu pozadí v hlavičce, logo či samotný text, ve kterém je spousta překlepů a hrubek - například na stránce s referencemi:
v nabídce mích služeb, Šabona orientující se na prezentaci nových pohovek a určitě jich tam bude víc.
Klainer
v nabídce mích služeb, Šabona orientující se na prezentaci nových pohovek a určitě jich tam bude víc.
Taky se omlouvám, ale první by jsi se měl naučit číst .... Hned v prvním postu jsem zmiňoval, že nemáte hodnotit obsah .... Nechápu proč ho hodnotíš a opravuješ chybky ....

Mimo jinak jsem udělal další 2 grafické návrhy byl bych rád kdyby jste se je pokusili ohodnotit snažil jsem se aby vyplívaly z jednoduchosti. Posudte sami.

Odkaz 1
Odkaz 2
« 1 2

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0