Autor Zpráva
vojta.
Profil *
Nazdárek lidi...chtěl bych aby ste ohodnotili i celý stránky....co se týká kódu, vzhledu, funkce zkrátka všeho...díky moc... Septima B
Railbot
Profil
Děs a hrůza. Co to má být? Menu webové stránky nebo upoutávka na cirkus?
Keilew
Profil
JawaScript? Co to je?
quinux
Profil
vojta.
CSS i Javascript (btw jeto Javascript) dej do externích souborů.
Připadá ti černé pozadí a šedé písmo (v menu) čitelné? Odvážím se tvrdit, že všem ve třídě ne, a to jste mladí a zdraví.
Ten efekt mizení menu je divný.
Celé je to takové "rozházené", nemá to logiku ani jednotnost.
Zdeněk Košťál
Profil
JawaScript bych na menu wážně nepoužíwal...
Railbot
Profil
Jednou se nějaká lama přepíše a vy z toho máte první Vánoce...slušně na to upozornit a opravit ano, posměšné poznámky ne.
Jannny
Profil *
JawaScript bych na menu wážně nepoužíwal...



To je asi něco v souvislosti českými motocykly :-)
Tomass
Profil *
http://www.steigl.com/images/clanky/neni_jawa_jako_java/javwa_l.jpg
Mistr
Profil
vojta.
(1) Neklikací logo.
(2) Příští rok budeš opět měnit adresu webu?
(3) Chybou je stále stejný titulek (tag TITLE v části HEAD v HTML kódu).
(4) Zajisti si, aby ve výpisu spolužáků byly všichni uvedeni na dvou řádcích. Jednotnost bude vypadat daleko lépe než stávající stav.
(5) O špatném kontrastu se již zmínili mí předhodnotitelé.
(6) Musí po každém odjetí z menu běžet sloupeček hvězdiček? Pomalu mě to začíná (velmi) vadit.
(7) Proč mají některé položky menu první písmeno druhého slova velké? Není pro to jakýkoliv důvod.
(8) Dost často pokulhává čeština - chybějící čárky, špatně tipnutá tvrdá a měkká y/i shazují úroveň celého webu.
(9) Stránky hostuješ na wz.cz - nemusí tam být umístěn reklamní banner?
(10) Ve stránce je příliš vidět přechod rámů.
(11) Otevřu si stránku http://www.septima-becko.wz.cz/gabina.html a krom jiného se dozvím, že Gábina byla pravý opak! Hezké, a opak čeho prosím?
(12) Souhlasili všichni Tví spolužáci s uvedením kontaktů na webu?
Lhasa
Profil
Plně souhlasím s Railbotem - upozornit a nezesměňovat!! - Není přeci cílem odradit ale poradit a pomoci.
A k názoru Zdeňka Košťála - proč hned vylučovat menu v java skriptu?
Já mám také menu v Java skriptu, a nejen menu, ale i pravý "Sidebar" a i některé další prvky, podle mého laického názoru je ale lepší volat java skripty v tomto případě ze souboru.
Samozžejmě - pokud má někdo v prohlížeči Java skript vypnutý, tak toho moc nevidí, ale když se na to na úvodní stránce poukáže, tak nevidím důvod, proč to nepoužít.
Nemá to jen negativa, ale předělat cokoliv na stránkách má velmi rychlý dopad na změnu ve všech stránkách které příslušný JS soubor využívají - to byl vlastně hlavní důvod, proč jsem toto použil.
Viz: adresa na mé stránky: www.alhasa.cz
Str4wberry
Profil
Lhasa
Samozžejmě - pokud má někdo v prohlížeči Java skript vypnutý, tak toho moc nevidí, ale když se na to na úvodní stránce poukáže, tak nevidím důvod, proč to nepoužít.
A co když uživatelův prohlížeč JS nepodporuje, to má potom smůlu? Doporučuji, pokud si tak ještě neučinil, přečíst tuto stránku: http://www.jakpsatweb.cz/include.html
Railbot
Profil
JavaScript nepodporuje nebo má vypnutý 0,39% uživatelů (klientů-prohlížečů).
Keilew
Profil
Railbot
To je hodně relativní, Railbote. Například podle statistik mých stránek to je skoro 25%. A i já dost často surfuju třeba z mobilu a tam jaksi JS nende, a když je web zprasenej, tak je to pak porod...
Railbot
Profil
Keilew
Tak to jsi extrémní případ, protože i podle statistik Navrcholu je to číslo 1,19%. A to přeci jen pokrývá hodně velkou plochu, aby to dalo nějaké objektivní číslo. Jde o to, kolik je to obecně. Číslo z jednoho webu nic neznamená. Taky nemohu říci, že FF s Operou používá drtivá většina lidí (na mém webu dohromady přes 80%) a IE nějakých ušmudlaných 10% třeba.
Keilew
Profil
Railbot
No a není konkrétní web o konkrétní cílové skupině? Já jsem taky s Operou a FF někde ve 2/3 a prostě jsem dle těchto statistik vše podřídil (i když ono ani není co;-) ).
Jinými slovy, pokud vím, že na můj web chodí nezanedbatelná skupina třeba z mobilů, proč jim házet klacky pod nohy jen proto, že "obecně" by jich mělo bejt 0,0prd?
Mimoto, vše, co chce od menu zakladatel topicu, lze udělat pro FF a Operu čistě pomocí CSS, IE se musí trošku zaonačit. A navíc v mý Opeře z toho lezou dost divný věci...
vojta.
Profil *
Mistr)
2) jo....ten jeden rok už to zvládnu...
7) překlik
8) uznávám..mrknu na to.
9) jo měl by...
10) no...záleží na prohlížeči...třeba já mám FF a tam je to rozdíl 1px.
11) opak všech lidí v síni slávy.
12) ano souhlasí..osobně mi ten kontakt diktovali.
vojta.
Profil *
jo a jinak děkuju Keilewovi a Railbotovi za rozsáhlou analýzu prohlížečů a toho všeho o čem tady mluvili...sice se nemůžu zbavit dojmu, že je to trochu mimo téma, ale i tak se to třeba někomu někdy bude hodit...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: