Autor Zpráva
Venca V
Profil
Ahoj, chtěl bych vás poprosit o názory a připomínky k mé prezentaci, zatím na adrese http://prezentace.pillowfight.cz/index.php
Grafický návrh byl hodnocen v tomto threadu. Děkuji za všechny názory, Venca V.

P.S.: Zkuste si prosím poslat mail, jestli jsem ošetřil všechny if :-) Díky.
quinux
Profil
Venca V
No v podstatě mám dvě zásadní výhrady:
1) reference (tedy doufám, že to pod "Další ukázky: 1 2 3" jsou reference ;) bys měl dát na samostatnou stránku, co až jich budeš mít třeba deset kdo to bude po jedné odklikávat?

2) u formuláře odstraň tlačítko "smazat" opravdu mě nenaštve nic víc, než když na to kliknu omylem a o vše co jsem napsal příjdu.
Miloš
Profil
quinux
u formuláře odstraň tlačítko "smazat" opravdu mě nenaštve nic víc, než když na to kliknu omylem a o vše co jsem napsal příjdu.
Nezavděčí se všem; určitě by stačilo na tlačítko pověsit javascript s dozazem „Opravdu chcete formulář vymazat?“
www_lolec_cz
Profil
graficky zajimave, neokoukane... do kodu jsem nenahlizel, ale trochu me zarazilo index.php v adrese, pozor vznikaji tak duplicity! stejny pripad je u www... napriklad:

http://prezentace.pillowfight.cz/index.php?ukazka=1
http://www.prezentace.pillowfight.cz/index.php?ukazka=1
http://prezentace.pillowfight.cz/?ukazka=1
http://www.prezentace.pillowfight.cz/?ukazka=1

druha vec: zluty radek s adresou http://www.pillowfight.cz/autor.php neni klikatelny, adresu musim opsat (navic u webu skupiny rovnez plati vse o duplicitnich adresach)

hloubeji jsem to neprochazel, snad to takhle v tuto hodinu staci ;-)
Mistr
Profil
Venca V
K výše uvedenému jen doplním:
(1) Osobně bych ještě do patičky přidal kontaktní údaj. Vím, máš je v textu nad formulářem, ovšem myslím, že jejich zopakováním nic nepošpatníš.
(2) Vychytal bych s, z, v apod. na koncích řádků. Je to jen jedna stránka, takže to jistě nebude dlouho trvat.
(3) Dost dlouho mi trvalo, že údaje ve sloupečku Použité technologie (sloupeček vpravo) se vztahují k uvedené referenci. V první chvíli jsem se domníval, že se jedná o znalosti, které ovládáš.
(4) Proč má rubrika Moje práce na konci dvojtečku? Jiné rubriky ji nemají.
(5) Popřemýšlel bych nad klikací hlavičkou. Vím, u jednostránkové prezentace je to skoro blbost, ovšem přeci jen jsem na ni nějak zvyklý. Nebo je to jen má deformace při hodnocení stránek zde v diskuzi?
(6) Vyplnil jsem formulář. Chybně. Zobrazila se mi chybová stránka. Ovšem až jsem se jí skoro zděsil. Graficky úplně odlišná, takže jsem v první chvíli netušil, co se děje. Klepnul jsem na výzvu k opětovnému zadání údajů, ale proč mám zadávat všechno znova? To se na to raděj vykašlu a půjdu jinam. Podobný postup bych, mimochodem, asi zvolil i v případě, který zde zmínil kolega Miloš, resp. quinux.
Venca V
Profil
quinux
1) záměr byl takový, že všechny reference budou vypsané v hlavním levém sloupci, v tomto pravém sloupci by měly být jen vybrané ukázky, pro případného zákazníka je stejně důležitější si prohlédnout celý web, než si číst něco o html a css:-) Můj názor, napište i ostatní svůj (quinuxův beru na vědomí)...
2) máš pravdu, ošetřil jsem to hláškou jak navrhl Miloš.

Miloš - použito, dík.


www_lolec_cz - do mod_rewrite moc nevidím, ale server je nastavený tak, že když někdo zadá adresu http://www.prezentace.pillowfight.cz/index.php, která v podstatě neexistuje, dostane správnou stránku http://prezentace.pillowfight.cz/index.php, i když v adresním řádku je zobrazena verze s www. Myslel jsi odstranit to www z adresního řádku?

druha vec: zluty radek s adresou http://www.pillowfight.cz/autor.php neni klikatelny - už jsem udělal klikací logo, takže klikací už je. Prozatím je adresa stránek dočasná, až budou v "ostrém provozu", bude se samozřejmě adresa shodovat s textem v logu.

Mistr
(1) přidáno, dobrý nápad...
(2) také opraveno, na to jsem nějak pozapomněl
(3) trochu jsem upravil nadpis, aby bylo zřejmější, že se to vztahuje k tomu webu v pravém sloupci
(4) opraveno
(5) taktéž opraveno
(6) ta chybová stránka mi nějak unikla, teď už je stejná jako hlavní. Ale po kliknutí na odkaz "znovu vyplnit" by se ti měl zobrazit znovu formulář se zadanými údaji, pokud máš zapnutý javascript, jinak mi to nejde do hlavy, zkoušel jsem to mockrát.

Děkuji všem za detailní a podnětné připomínky, Venca V.
Mistr
Profil
Venca V
Ale po kliknutí na odkaz "znovu vyplnit" by se ti měl zobrazit znovu formulář se zadanými údaji, pokud máš zapnutý javascript, jinak mi to nejde do hlavy, zkoušel jsem to mockrát.
Nesouhlasí. Dívám se na to v Microsoft Internet Exploreru 6 Service Pack 2. Jednotlivá políčka vyplňuji:
Předmět: a
Text emailu: b
Podpis: c
Váš e-mail: d
Vaše telefonní číslo: e

Odešlu. Jsem upozorněn na
Je zadán neplatný formát e-mailové adresy.
Je zadán neplatný formát telefonního čísla.


Klepu na Znovu vyplnit a formulář je prázdný. JavaSripty povolené mám.
Venca V
Profil
Mistr - tak já si myslel, že IE jen odlišně vykresluje, a on i jinak chápe history.go(-1)... Teď už to půjde na 100% ve všech prohlížečích, javascript jsem odstříhnul úplně a celé to udělal přes PHP. Jen jsem musel při opětovném zadávání údajů oželet tlačítko "Vymazat"...
Mistr
Profil
Venca V
Už je to skoro dobře. Ovšem ještě ne úplně. Vyplním:
Předmět: a
Text emailu: b
Podpis: c
Váš e-mail: d
Vaše telefonní číslo: e

Odešlu, zahlásí mi to chybu a vrátím se zpět. Formulář je vyplněn:
Předmět: a
Text emailu: b
Podpis: c
Váš e-mail: c
Vaše telefonní číslo: e
Mistr
Profil
Venca V
Otestoval jsem to a, dle mého, se do kolonky Váš e-mail kopíruje obsah položky Podpis.
Venca V
Profil
Děkuji Mistrovi za vytrvalé testování, já blbec jsem si špatně pojmenoval proměnnou:-) Díky.
Mistr
Profil
Venca V
Děkuji
Nemáš zač, rádo se stalo. :-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: