| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Hierophant Profil |
#1 · Zasláno: 15. 10. 2007, 00:33:27
Dobrý den, rád bych věděl vaše názory na mojí stránku http://jericho.own.cz ... Díky...
|
||
| Mistr Profil |
#2 · Zasláno: 15. 10. 2007, 02:11:58
Hierophant
(1) Vyhodil bych řádek: Dnes je 15. 10. 2007 - Dnes má svátek Tereza, zítra Havel | Vaše IP adresa je: 85.71.189.67 | Váš prohlížeč: MSIE | Váš operační systém: Win XP. Krom toho se domnívám, že údaje o mém operačním systému, používaném prohlížeči a IP adrese jsou celkem nepodstatné. (2) Některé položky v levém menu ve stránce http://jericho.own.cz/ mají obrázkové ikonky, jiné zas jen textové. Proč to nesjednotit? (3) Chybou je neustále totožný titulek stránky (tag TITLE v části HEAD). (4) Je vhodné, abych v menu viděl právě si prohlíženou stránku. (5) Ve stránce http://jericho.own.cz/www-blog-bulvar-ridicusnulnacervene.php je formulář pro vložení komentáře. Jeho položky mají výraznou hvězdičku. Proč? Sice to asi tuším, ovšem proč to nerozvést? |
||
| Miloš Profil |
#3 · Zasláno: 15. 10. 2007, 02:30:42
Ad Mistr (1) Vyhodil bych řádek…
Existence takových ohavností je začasté jenom frajeřinka; autor takovýchto piškuntálií se předvádí, co všechno neumí, protože toho začasté tolik neumí; kdyby uměl, neměl by takových blbostí zapotřebí. Mám výhrady ke způsobu zobrazování obrázků v galerii: jestliže je to jen tak (eventuálně jde o další javascriptovou frajeřinku), není to moc přístupné; nutíš návštěvníka k používání myši, přestože jsou lidé, kteří si uvykli používat především klávesnici. Pokud bude někdo chtít odkázat na konkrétní obrázek, velmi mu to ztěžuješ. Navíc – chci-li si ten obrázek prohlédnout, musím mít poříd myš nad náhledem, což je nepohodlné. Má-li jít ovšem o to, abych si případnou fotku nemohl uložit, pak je to zcela zbytečné, protože
Dále – některé texty jsou červené. Odkazy jsou červené a nejsou podtržené. DOhromady to znamená, že mě nutíš přemýšlet nad tím, co je a co není odkaz. Velmi nerad nad něčím takovým přemýšlím. A když nad tím odmítnu přemýšlet, tak nehledám, co je odkazem, na nic nekliknu, odejdu a asi se nevrátím. = podtrhej odkazy; my návštěvníci jsme na to zvyklí. Pokud by jste rádi dostávali novinky z tohohto serveru na svůj E-mail, tak pokračujte zde. Děkuji moc. 1) pokud by nejsem, protože já bych. Ty bys. On by. My bychom. Vy byste. Oni by. 2) Novinky e-mailem sice možno, ale proč radši neuděláš RSS? 3) Proč mám pokračovat zde? Nerad klikám zde. Proč ne třeba Rádi byste <a href…>dostávali e-mailem novinky</a> z tohoto serveru? |
||
| Hierophant Profil |
#4 · Zasláno: 15. 10. 2007, 02:41:19
Mistr
1 - Toto jsem tam dal pro svoje vlastní uspokojení... (usmívá se) Výrazně to nijak neruší ani jinak neblokuje chod stránky tudíž nemám důvod to dávat pryč... 2 - Časem za textovou část dám obrázkovou... 3 - Nemyslím že titulek je až tak podstatný pro prohlížení stránky... 4 - Sice by to vhodné bylo, ale snad víš na co jsi kliknul, ne? 5 - Tento formulář je u všech položek v sekci Blog a Jericho Vol... Mohu do něj dát další položky (ICQ, WWW, E-mail) které hvězdičku nemají, tudíž je logicky jasné že položky s hvězdičkou jsou povinné... A jelikož nemám zapotřebí znát u komentářů uživatelovi další informace než je jen jeho názor a nick, tak jsou tam jen povinné položky... |
||
| Hierophant Profil |
#5 · Zasláno: 15. 10. 2007, 02:48:30
Miloš
Existenci těch hovadinek jsem již odpověděl Mistrovi... Galerii MOŽNÁ předělám, ale zatím mi vyhovuje... Není to opravdu účel aby si uživatel nemohl fotku uložit. Nicméně v záměrně malém rozlišení ve kterém to je mu to je stejně na nic.... Červeně označené, mimo odkazů, jsou jen nadpisy v novinkách, což myslím až takový rébus není... 1) Pravda, opravím... 2) RSS mi nevyhovuje... Raději informuji touto cestou... 3) Též pravda, opravím... |
||
| Miloš Profil |
#6 · Zasláno: 15. 10. 2007, 02:53:47 · Upravil/a: Miloš
Hierophant
Existenci těch hovadinek jsem již odpověděl Mistrovi... No jo. Lameři si budou řiíkat, jakej je to hustej frajer a programátor king… Ti, kdo vědí, kolikátá tluče, jen pokývají hlavou a pomyslí si něco o *** Zkrátka se smiř s tím, že je to pitomost, která na seriosním webu nemá co pohledávat. 3 - Nemyslím že titulek je až tak podstatný pro prohlížení stránky... Nemyslíš… Když mám otevřeno v tabech víc stránek (nyní 6), orientuji se právě podle <title> Červeně označené, mimo odkazů, jsou jen nadpisy v novinkách, což myslím až takový rébus není... Jasně, ale máš nějaký opravdu rozumný důvod pro nepodtržené odkazy? |
||
| Hierophant Profil |
#7 · Zasláno: 15. 10. 2007, 03:01:34
Miloš
Hovadinky zrušeny.... 3 - Na tom něco pravdy je... Máš nějakou radu jak to rychle změnit než to opravovat soubor po souboru? Mám.... Podtržené odkazy mi kazí celkový vzhled stránky (teď jsem to zkoušel)... Hlavně... Když je více odkazů pod sebou, tak podtržené odkazy velice ruší čitelnost odkazů.... |
||
| Miloš Profil |
#8 · Zasláno: 15. 10. 2007, 03:11:24
Radu na <title> nemám.
A pokud jde o (ne)podtržené odkazy dovolím si ocitovat z knihy Steve Kruga – Nenuťte uživatele přemýšlet (vřele doporučuji ke koupi, nebo alespoň k přečtení), když píše o inovacích (a nepodtržený odkaz podle mého „inovací“ je, poněvadž je to proti zvyklostem): <citace> Pokud nehodláte používat existující webové zvyklosti, měli byste mít jistotu, že nové řešení je a) natolik jasné a samovysvětlijící, že nebude vyžadovat žádné přemýšlení – takže je stejně dobré jako zvyklost anebo b) je jeho přidaná hodnota natolik vysoká, že se trocha přemýšlení vyplatí. Při inovacích byste si měli uvědomit hodnotu toho, co nahrazujete. Mnoho designérů totiž hodnotu zvyklostí podceňuje. Moje doporučení: Inovujte jen když víte, že máte lepší nápad (a každý, komu ho ukážete, bude nadšen) v opačném případě využijte zvyklostí. </citace> A když je víc odkazů pod sebou, tak jim můžeš dát větší rozestupy, vhodný hover a podobně. |
||
| Miloš Profil |
#9 · Zasláno: 15. 10. 2007, 03:12:14
A teď už jdu opravdu spát ;-)
|
||
| Mistr Profil |
#10 · Zasláno: 15. 10. 2007, 23:38:57
Hierophant
ad 1) Již Ti na to reagoval kolega Miloš. ad 3) Titulek stránky je velmi podstatný. Například z důvodu, který Miloš zmínil. A další důvody máš ve stránce http://www.jakpsatweb.cz/titulek.html#kde. Popřípadě si rovnou přečti celou stránku věnovanou titulku. ad 4) Ano, zní to logicky, měl bych vědět, na co jsem kliknul. Ovšem proč nutit návštěvníkovi, aby si to pamatoval? A krom toho, kdo tvrdí, že se návštěvník na Tvé stránky dostal z titulní stránky? Co když se dostal rovnou na nějakou z podstránek (díky například tomu, že mu vyjela v Googlu). ad 5) Jasně, napadlo mne to, že tou hvězdičkou signalizuješ nutnost položku vyplnit, ovšem proč to nedoprovodit vysvětlujícím popiskem? Ne každý je zkušeným uživatelem webu, aby věděl, co ohvězdičkování položek asi znamená. Ostatně sám píšeš: Mohu do něj dát další položky (ICQ, WWW, E-mail) které hvězdičku nemají, tudíž je logicky jasné že položky s hvězdičkou jsou povinné. Ano, můžeš je tam dát, ovšem nedal jsi a to je v tuto chvíli podstatné. |
||
| Hierophant Profil |
#11 · Zasláno: 16. 10. 2007, 17:41:53 · Upravil/a: Hierophant
Mistr
1) Jj dal jsem to pryč 3) Na titulky se ještě podívám... 4) Rovněž to nějak opatřím... 5) Hvězdičky odstraněny... Jinak jsem kompletně předělal fotogalerii a myslím že je daleko lepší než ta předtím... |
||
| Hierophant Profil |
#12 · Zasláno: 16. 10. 2007, 23:58:08
Tak titulky jsou opraveny, ale nevím zda ještě označovat v menu právě prohlíženou stránku, když je to v titulku... Hlavně nevím jak to udělat, jelikož jednotlivá menu jsou tahána přes include...
|
||
| Mistr Profil |
#13 · Zasláno: 17. 10. 2007, 01:48:13
Hierophant
nevím jak to udělat, jelikož jednotlivá menu jsou tahána přes include Pomůže Ti návod? http://polopate.jakpsatweb.cz/index.php?page=include4 |
||
| Hierophant Profil |
#14 · Zasláno: 17. 10. 2007, 13:20:56 · Upravil/a: Hierophant
Mistr
Trochu to chápu, ale nevím přesně jak to praktikovat... A chci to praktikovat, jelikož bych rád, aby můj web byl dobrý... Díky... Pokud by jsi byl tak ochotný, tak ukáži příklad, ale nevím jak přesně tam dát to zvýraznění: Hlavní menu je includováno takto: <div id="menu"> <ul> <?php include "menu-hlavni.php"; ?> </ul> </div> Soubor menu-hlavni.php: <li><a href="www-photo.php">fotogalerie</a></li> <li><a href="www-jeri-vol.php">jericho vol.</a></li> <li><a href="www-blog.php">blog</a></li> <li><a href="www-kniha.php">návštěvní kniha</a></li> <li><a href="www-webmaster.php">webmaster</a></li> Díky moc.... |
||
|
Časová prodleva: 18 let
|
|||
0