« 1 2 »
Autor Zpráva
Ybznek
Profil *
WEB.
Zase jsem se vrátil k černé, tak ohodnoťte. Potřeboval bych poradit s barvami (hlavně v menu).

A ještě můj nový design můžete srovnat se starým
Manq
Webu by určitě více slušelo bezpatkové písmo.
Menu a jemu podobné dej do <menu> nebo <ul>.
Str4wberry
Ybznek
1) Nechybí někde v hlavičce informace o tom, kde resp. na jakém webu se nacházím.
2) Jak psal kolega Manq — současný font dost kazí design webu.
3) Logu chybí alternativní text.
4) Tvoje navigace přímo volá: „Prosím Ybzneku, použij na mě víceúrovňový seznam. Nebo alespoň pro nadpisy použij něco většího než <h5>, aby byl text nadpisu čitelný i bez CSS.“
5) „Dnes je
Pátek 19. října roku 2007
Svátek má Michaela“

— Děkuji, že mi to Tvůj web „prozradil“.

6) „Vaše IP adresa“ — opět informace, která mě (jako návštěvníka) moc a moc zajímá.
7) „Počítadla“ — už jsem myslel, že na to zapomeneš. Ještě doplň, prosím, počasí, číslo týdne a horoskopy…
Ybznek
Profil *
Str4wberry
Kde Přesněji myslíš "v hlavičce"?

Na logo jsem zapomněl (dával jsem nové a alternativní text se někam vypařil).

jinak bych i souhlasil, kromě bodu 7. Proč nemůžu mít popisek "Počítadla"? (mi to nepříjde zase tak divné )
Manq
Ybznek
Nejde o ten popisek. Jde o počítadla samotné.
Ybznek
Profil *
Stejně nechápu.

Ještě k tomu menu. Chci ho udělat rozevírací, ale nenapadá mě způsob, jak uchovávat poslední rozevřenou kategorii. Můžete mi někdo poradit?
Str4wberry
Ybznek
„Kde Přesněji myslíš "v hlavičce"?“
Je tam jen adresa webu — ta adresa, kterou vidím i v adresním řádku svého prohlížeče. Mohlo by tam např. být: „Osobní web Zbyňka Moravce 2007“.

Teď jsem si ještě všiml, že máš tag <title> hluboko v obsahu — což je nesprávně.

5), 6), 7) bys měl dokonal pochopit po kliknutí na tento odkaz.☺

Prostě mě (jako návštěvníka) počítadlo nezajímá.

__
Omlouvám se, že jsem poslal ten nesmysl, ale klávesa „Play“ mi téměř prázdný příspěvek odeslala.
Ybznek
Profil *
S tou ironií jsem to pochopil. Smazal jsem tyto věci dříve, než jsi napsal tento příspěvek.

Teď jsem si ještě všiml, že máš tag <title> hluboko v obsahu — což je nesprávně.
Je to jediné možné řešení (bez celkové rekonstrukce webu), abych měl jiný titulek na každé stránce - vím že je to špatně, ale jinak to nejde.
Manq
ale jinak to nejde.
Všechno jde.
Str4wberry
Ybznek
„Je to jediné možné řešení (bez celkové rekonstrukce webu), abych měl jiný titulek na každé stránce - vím že je to špatně, ale
jinak to nejde.“

Spíše bych řekl: „Nejpohodlnější možné řešení“. Na stránkách používáš PHP — nemuselo by pro Tebe být tak těžké vytvořit si pole s textem titulků, které by se vybíraly podle proměnné $_GET['page']. Ale je to koneckonců Tvůj web.
Ybznek
Profil *
Není to zas tak špatný nápad. Budu o tom přemýšlet.
Měsíček
Je to ohodně lepší než ten předtím, ALE :

1.) Reklamu dolů ...
2.)Nadpis Zbynek.... nezarovnávej do prava, ale zmenši ho a dej ho doprostřed nebo do leva
3.)Pohrej si s patičkou tj. celý spodek (patička) by měl být obrázek jako hlavička ...
4.)Počítadla dej pryč je to mor lidstva a jen to odhání ...
5.)Celý web předělej do XHTML (Není to tak těžké) a zbav se tohohle : <!--*********** ....
6.)Máš #&@>* ve svém kódu měl by být 2x menší ;)

tohle bude pro začátek stačit :-)
Str4wberry
Měsíček
„5.)Celý web předělej do XHTML“
Proč mu radíš takovýto nesmysl?
Ybznek
Profil *
A jak vypadá to XHTML ???
Ybznek
Profil *
Zkušební design - co na to říkáte, dělal jsem to docela narychlo?
Str4wberry
Ybznek
Ten oranžový se mi líbí víc.
Ybznek
Profil *
Chci se trochu procvičit v dělání webdesignu, tak jsem založil na webu novou sekci.
Manq
dělal jsem to docela narychlo?
A proč to děláš narychlo? Proč si k tomu nesedneš a nepohraješ si s tím. Takovéto rádoby zkoušky nemají žádnou cenu.

A jak vypadá to XHTML ???
To bych neřešil.
Ybznek
Profil *
A proč to děláš narychlo? Proč si k tomu nesedneš a nepohraješ si s tím. Takovéto rádoby zkoušky nemají žádnou cenu.

Spíš jsem to nedělal jako celek, ale zkoušel jsem jednotlivé prvky (zaoblené rámečky, logo, atd.)
Ybznek
Profil *
Myslíte, že je dobré naučit se ASP? Mě se zdá, že na většině webhostingů není podporován.
Timy
Měsíček
„5.)Celý web předělej do XHTML (Není to tak těžké)“
Kristova noho seš tady nový?

Ybznek
„<meta lang=cs content="zbynek.adamh.cz, YBZNEKsoft Programování, Pascal, C++, Dos, Delphi, Game maker, Gm, Game-maker, progrmy volně ke stažení,freedownload, free, hry, zdrojové soubory - kódy, zdrojáky, zábava, vtipy, on-line hry, Blog, weblog, sloh, slohovky, slohové práce, články, osobní web, web, zábavný, tapety, tapety na pracovní plochu, wallpapers, ybznek.wz.cz, ybznek.ic.cz" name=description>
<META http-equiv=description content="zbynek.adamh.cz, YBZNEKsoft Programování, Pascal, C++, Dos, Delphi, Game maker, Gm, Game-maker, progrmy volně ke stažení,freedownload, free, hry, zdrojové soubory - kódy, zdrojáky, zábava, vtipy, on-line hry, Blog, weblog, sloh, slohovky, slohové práce, články, osobní web, web, zábavný, tapety, tapety na pracovní plochu, wallpapers, ybznek.wz.cz, ybznek.ic.cz" >“

Tohle je děsivé — k čemu to má být? Meta tagy description a keywords vypadí trochu jinak.

Obecně to chce používat trochu více sémantických elementů. Ať už seznamy nebo odstavce.

Ten odkaz pagerank.cz bych vyhodil, i Yuhů říká, že je to nesmysl.
Ybznek
Profil *
Jenom mě teď napadlo, že bych svoje logo (město) vybíral podle času. Ráno by město bylo v oranžové, přes den modré a v noci tmavě modré. Co myslíte?
Měsíček
Timy : Předělat HTML do XHTML dá zabrat maximálně 1 hodinku ;) i pro cvičeného šimpanze co je na tom, aby upravil hlavičku a místo .... > dal .... > ?
Měsíček
Ybznek : jo to by bylo fajn, ale musel by ses naučit JS / nebo PHP ;)
Str4wberry
Měsíček
„Předělat HTML do XHTML dá zabrat maximálně 1 hodinku ;)“
To je snad jedno.

„aby upravil hlavičku a místo .... > dal .... >“
Tak v tomto opravdu XHTML nespočívá.

„ale musel by ses naučit JS / nebo PHP ;)“
To je nesmysl.
Měsíček
Str4wberry :

1.) Myslím, že předělat HTML do XHTML je v dnešní době hodně důležité...
2.) To je pravda, ale jsou to největší základy a nejdůležitější prvky na které by si měl zvykat .
3.) Pro změnu obrázku vzhledem k hodině MUSÍ použít buď PHP a nebo JS ;) a jestli ne tak mi to vysvětli :D
Bubák
Měsíček
1. Myslím, že předělat HTML do XHTML je v dnešní době hodně důležité...
A posílat to jako text/html je ještě důležitější.
2. Není pravda, to je v podstatě jen vnější projev XML syntyve v HTML.
3. Asi málokomu bylo jasné, na co vlastně odpovídáš. Krom toho není pravda musel by ses naučit, stačí upravit hotový script a to zvládne i cvičená opice.
Str4wberry
Měsíček
1) Kdybych odpověděl, co nevidět se dostaneme na http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=10&topic=1 1358
2) Rovněž ↑ — evidentně o tom víš minimálně a poučuješ (nemyslím to zle).
3) Myslel jsem, že reaguješ na předchozí příspěvek „Myslíte, že je dobré naučit se ASP?“.
Měsíček
Je to jen můj názor :

Upravit hotovej skript je zvěrstvo tohoto tisíciletí, Proč ?

Protože :

Ten kdo ho vyrobil si s tím dal práci pokud ho dává free tak se ten, který ho kopíruje nikdy nenaučí a pak je mu na nic .. je lepší když člověk umí málo než když má hodně, ale neumí nic .. viz.Můj případ..

Učil jsem se html/css/php/js 5 roků jen kopírováním a tak jsem ničemu nerozuměl pak jsem začal vytvářet vlastní skripty a umím to na dobré úrovni a rozhodně líp než předtím ;)
Měsíček
Strawberry :

XHTML nerozumím dokonale, ale vím, že mi hodně pomohlo ;) a proto dávám alespoň to co vím a znám ..
« 1 2 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0