| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Ybznek Profil * |
|||
| Manq Profil |
#2 · Zasláno: 19. 10. 2007, 20:48:19
Webu by určitě více slušelo bezpatkové písmo.
Menu a jemu podobné dej do <menu> nebo <ul>. |
||
| Str4wberry Profil |
#3 · Zasláno: 19. 10. 2007, 21:05:44
Ybznek
1) Nechybí někde v hlavičce informace o tom, kde resp. na jakém webu se nacházím. 2) Jak psal kolega Manq — současný font dost kazí design webu. 3) Logu chybí alternativní text. 4) Tvoje navigace přímo volá: „Prosím Ybzneku, použij na mě víceúrovňový seznam. Nebo alespoň pro nadpisy použij něco většího než <h5>, aby byl text nadpisu čitelný i bez CSS.“ 5) „Dnes je Pátek 19. října roku 2007 Svátek má Michaela“ — Děkuji, že mi to Tvůj web „prozradil“. 6) „Vaše IP adresa“ — opět informace, která mě (jako návštěvníka) moc a moc zajímá. 7) „Počítadla“ — už jsem myslel, že na to zapomeneš. Ještě doplň, prosím, počasí, číslo týdne a horoskopy… |
||
| Ybznek Profil * |
#4 · Zasláno: 19. 10. 2007, 21:11:30
Str4wberry
Kde Přesněji myslíš "v hlavičce"? Na logo jsem zapomněl (dával jsem nové a alternativní text se někam vypařil). jinak bych i souhlasil, kromě bodu 7. Proč nemůžu mít popisek "Počítadla"? (mi to nepříjde zase tak divné ) |
||
| Manq Profil |
#5 · Zasláno: 19. 10. 2007, 21:18:22
Ybznek
Nejde o ten popisek. Jde o počítadla samotné. |
||
| Ybznek Profil * |
#6 · Zasláno: 19. 10. 2007, 21:21:50
Stejně nechápu.
Ještě k tomu menu. Chci ho udělat rozevírací, ale nenapadá mě způsob, jak uchovávat poslední rozevřenou kategorii. Můžete mi někdo poradit? |
||
| Str4wberry Profil |
#7 · Zasláno: 19. 10. 2007, 21:23:13 · Upravil/a: Str4wberry
Ybznek
„Kde Přesněji myslíš "v hlavičce"?“ Je tam jen adresa webu — ta adresa, kterou vidím i v adresním řádku svého prohlížeče. Mohlo by tam např. být: „Osobní web Zbyňka Moravce 2007“. Teď jsem si ještě všiml, že máš tag <title> hluboko v obsahu — což je nesprávně. 5), 6), 7) bys měl dokonal pochopit po kliknutí na tento odkaz.☺ Prostě mě (jako návštěvníka) počítadlo nezajímá. __ Omlouvám se, že jsem poslal ten nesmysl, ale klávesa „Play“ mi téměř prázdný příspěvek odeslala. |
||
| Ybznek Profil * |
#8 · Zasláno: 19. 10. 2007, 21:42:21
S tou ironií jsem to pochopil. Smazal jsem tyto věci dříve, než jsi napsal tento příspěvek.
Teď jsem si ještě všiml, že máš tag <title> hluboko v obsahu — což je nesprávně. Je to jediné možné řešení (bez celkové rekonstrukce webu), abych měl jiný titulek na každé stránce - vím že je to špatně, ale jinak to nejde. |
||
| Manq Profil |
#9 · Zasláno: 19. 10. 2007, 21:49:57
ale jinak to nejde.
Všechno jde. |
||
| Str4wberry Profil |
#10 · Zasláno: 19. 10. 2007, 21:52:37
Ybznek
„Je to jediné možné řešení (bez celkové rekonstrukce webu), abych měl jiný titulek na každé stránce - vím že je to špatně, ale jinak to nejde.“ Spíše bych řekl: „Nejpohodlnější možné řešení“. Na stránkách používáš PHP — nemuselo by pro Tebe být tak těžké vytvořit si pole s textem titulků, které by se vybíraly podle proměnné $_GET['page']. Ale je to koneckonců Tvůj web. |
||
| Ybznek Profil * |
#11 · Zasláno: 19. 10. 2007, 22:01:18
Není to zas tak špatný nápad. Budu o tom přemýšlet.
|
||
| Měsíček Profil |
#12 · Zasláno: 21. 10. 2007, 10:20:46
Je to ohodně lepší než ten předtím, ALE :
1.) Reklamu dolů ... 2.)Nadpis Zbynek.... nezarovnávej do prava, ale zmenši ho a dej ho doprostřed nebo do leva 3.)Pohrej si s patičkou tj. celý spodek (patička) by měl být obrázek jako hlavička ... 4.)Počítadla dej pryč je to mor lidstva a jen to odhání ... 5.)Celý web předělej do XHTML (Není to tak těžké) a zbav se tohohle : <!--*********** .... 6.)Máš #&@>* ve svém kódu měl by být 2x menší ;) tohle bude pro začátek stačit :-) |
||
| Str4wberry Profil |
#13 · Zasláno: 21. 10. 2007, 10:35:26
Měsíček
„5.)Celý web předělej do XHTML“ Proč mu radíš takovýto nesmysl? |
||
| Ybznek Profil * |
#14 · Zasláno: 21. 10. 2007, 12:42:26
A jak vypadá to XHTML ???
|
||
| Ybznek Profil * |
#15 · Zasláno: 21. 10. 2007, 12:45:37
Zkušební design - co na to říkáte, dělal jsem to docela narychlo?
|
||
| Str4wberry Profil |
#16 · Zasláno: 21. 10. 2007, 12:49:42
Ybznek
Ten oranžový se mi líbí víc. |
||
| Ybznek Profil * |
#17 · Zasláno: 21. 10. 2007, 12:52:41
Chci se trochu procvičit v dělání webdesignu, tak jsem založil na webu novou sekci.
|
||
| Manq Profil |
#18 · Zasláno: 21. 10. 2007, 12:54:08
dělal jsem to docela narychlo?
A proč to děláš narychlo? Proč si k tomu nesedneš a nepohraješ si s tím. Takovéto rádoby zkoušky nemají žádnou cenu. A jak vypadá to XHTML ??? To bych neřešil. |
||
| Ybznek Profil * |
#19 · Zasláno: 21. 10. 2007, 15:20:55
A proč to děláš narychlo? Proč si k tomu nesedneš a nepohraješ si s tím. Takovéto rádoby zkoušky nemají žádnou cenu.
Spíš jsem to nedělal jako celek, ale zkoušel jsem jednotlivé prvky (zaoblené rámečky, logo, atd.) |
||
| Ybznek Profil * |
#20 · Zasláno: 21. 10. 2007, 15:32:31
Myslíte, že je dobré naučit se ASP? Mě se zdá, že na většině webhostingů není podporován.
|
||
| Timy Profil |
#21 · Zasláno: 21. 10. 2007, 15:41:43 · Upravil/a: Timy
Měsíček
„5.)Celý web předělej do XHTML (Není to tak těžké)“ Kristova noho seš tady nový? Ybznek „<meta lang=cs content="zbynek.adamh.cz, YBZNEKsoft Programování, Pascal, C++, Dos, Delphi, Game maker, Gm, Game-maker, progrmy volně ke stažení,freedownload, free, hry, zdrojové soubory - kódy, zdrojáky, zábava, vtipy, on-line hry, Blog, weblog, sloh, slohovky, slohové práce, články, osobní web, web, zábavný, tapety, tapety na pracovní plochu, wallpapers, ybznek.wz.cz, ybznek.ic.cz" name=description> <META http-equiv=description content="zbynek.adamh.cz, YBZNEKsoft Programování, Pascal, C++, Dos, Delphi, Game maker, Gm, Game-maker, progrmy volně ke stažení,freedownload, free, hry, zdrojové soubory - kódy, zdrojáky, zábava, vtipy, on-line hry, Blog, weblog, sloh, slohovky, slohové práce, články, osobní web, web, zábavný, tapety, tapety na pracovní plochu, wallpapers, ybznek.wz.cz, ybznek.ic.cz" >“ Tohle je děsivé — k čemu to má být? Meta tagy description a keywords vypadí trochu jinak. Obecně to chce používat trochu více sémantických elementů. Ať už seznamy nebo odstavce. Ten odkaz pagerank.cz bych vyhodil, i Yuhů říká, že je to nesmysl. |
||
| Ybznek Profil * |
#22 · Zasláno: 21. 10. 2007, 15:43:15
Jenom mě teď napadlo, že bych svoje logo (město) vybíral podle času. Ráno by město bylo v oranžové, přes den modré a v noci tmavě modré. Co myslíte?
|
||
| Měsíček Profil |
#23 · Zasláno: 21. 10. 2007, 16:01:27
Timy : Předělat HTML do XHTML dá zabrat maximálně 1 hodinku ;) i pro cvičeného šimpanze co je na tom, aby upravil hlavičku a místo .... > dal .... > ?
|
||
| Měsíček Profil |
#24 · Zasláno: 21. 10. 2007, 16:02:31
Ybznek : jo to by bylo fajn, ale musel by ses naučit JS / nebo PHP ;)
|
||
| Str4wberry Profil |
#25 · Zasláno: 21. 10. 2007, 16:12:34
Měsíček
„Předělat HTML do XHTML dá zabrat maximálně 1 hodinku ;)“ To je snad jedno. „aby upravil hlavičku a místo .... > dal .... >“ Tak v tomto opravdu XHTML nespočívá. „ale musel by ses naučit JS / nebo PHP ;)“ To je nesmysl. |
||
| Měsíček Profil |
#26 · Zasláno: 21. 10. 2007, 16:15:57
Str4wberry :
1.) Myslím, že předělat HTML do XHTML je v dnešní době hodně důležité... 2.) To je pravda, ale jsou to největší základy a nejdůležitější prvky na které by si měl zvykat . 3.) Pro změnu obrázku vzhledem k hodině MUSÍ použít buď PHP a nebo JS ;) a jestli ne tak mi to vysvětli :D |
||
| Bubák Profil |
#27 · Zasláno: 21. 10. 2007, 16:22:46
Měsíček
1. Myslím, že předělat HTML do XHTML je v dnešní době hodně důležité... A posílat to jako text/html je ještě důležitější. 2. Není pravda, to je v podstatě jen vnější projev XML syntyve v HTML. 3. Asi málokomu bylo jasné, na co vlastně odpovídáš. Krom toho není pravda musel by ses naučit, stačí upravit hotový script a to zvládne i cvičená opice. |
||
| Str4wberry Profil |
#28 · Zasláno: 21. 10. 2007, 16:23:18
Měsíček
1) Kdybych odpověděl, co nevidět se dostaneme na http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=10&topic=1 1358 2) Rovněž ↑ — evidentně o tom víš minimálně a poučuješ (nemyslím to zle). 3) Myslel jsem, že reaguješ na předchozí příspěvek „Myslíte, že je dobré naučit se ASP?“. |
||
| Měsíček Profil |
#29 · Zasláno: 21. 10. 2007, 16:26:13
Je to jen můj názor :
Upravit hotovej skript je zvěrstvo tohoto tisíciletí, Proč ? Protože : Ten kdo ho vyrobil si s tím dal práci pokud ho dává free tak se ten, který ho kopíruje nikdy nenaučí a pak je mu na nic .. je lepší když člověk umí málo než když má hodně, ale neumí nic .. viz.Můj případ.. Učil jsem se html/css/php/js 5 roků jen kopírováním a tak jsem ničemu nerozuměl pak jsem začal vytvářet vlastní skripty a umím to na dobré úrovni a rozhodně líp než předtím ;) |
||
| Měsíček Profil |
#30 · Zasláno: 21. 10. 2007, 16:27:56
Strawberry :
XHTML nerozumím dokonale, ale vím, že mi hodně pomohlo ;) a proto dávám alespoň to co vím a znám .. |
||
|
Téma pokračuje na další straně.
|
|||
0