« 1 2 3 »
Autor Zpráva
Paulí
Profil
Bubák
No a kdo řekl že to musí být zrovna v TABULCE ??? Ale je samozřejmností že bez css by to nešlo nejlíp, ale měly by jsme upřednostnit html před css.
Paulí
Profil
paul27
1. tagu center nic nepřiřaďuj (funguje pouze čistý <center>, protože když tam něco přidáš, tak to nemá učínnost)
2. Výšku a šířku prostě nastavovat nemusíš
3. a pokud ti jde o odsazení, tak dej mezi logo a banner volný řádky (<br>)

takže ve výslednici to bude vypadat:

<center>
<br>
<a href="index.html"><img src="poz.gif"></a>
</center>

Těch <br> si tam přidej kolik chceš, záleží na tom, jak to chceš moc odsadit.
paul27
Profil *
to Paulí:

Jo fajn a aby mělo to logo rámeček?

Jinak moc podle pravidel asi to <br> není ne? Promiň, jestli tě urazim, ale přijde mi to taková docela prasárna. Třeba se pletu.

Každopádně dík, aspoň to je nastředu.
Bubák
Profil
paul27
Pokud máš zájem, tak zítra tu udělám CSS, vycenrtování a odsazení od vrchu. Nebudeš mít rzroják prošpikovaný CENTERama a BRkama.
Paulí
Profil
paul27
rámeček ??? jestli ho chceš tak zadej si tam to tvoje border="1px solid black" ale do img (to znamená : <a href="index.html"><img src="poz.gif" border="1px solid black"></a> )

Podle jakých pravidel ??? <br> je odsazení řádku (něco jako v editoru tlačítko na klávesnici ENTER) takže žádný proti pravidel, protože tuto metodu používají všude a není to žádná prasárna (asi jsi podchytil něco od bubáka a spol.)
Paulí
Profil
Bubák
Nic nikomu nenabízej ,.... upřednostníme radši html než css a taky ten soubor bude o něco menší a bude se moci lépe načítat i z pomalých připojení
paul27
Profil *
to Bubák:

Tak to by bylo dobrý. Určitě se přijdu mrknout. Jinak ten center jsem dal jen na tu hlavičku a jinam ho ani dávat nebudu. Proč taky, když je to v css tak, jak to chci, uprostřed. Nebo ne?
Teď jsem tam nahrál to s tím centerem a br a snad už to je uprostřed. Jinak to, že to leze pod ty dva divy už teď tak nechám, nemám sil to ještě teď ladit, aby byla všude stejná mezera a tak. Zatím jsem rád, že je to uprostřed.
paul27
Profil *
to Paulí:
Tvůj postup funguje a to je hlavní. Neurážej se, ale zajímá mě to i pomocí css.
Paulí
Profil
paul27
spojuje se ti to protože v tom css jsi nastavil vzdálenosti od vrchu. takže když smázneš VĚTŠINU css :

1. ušetříš spoustu místa v souborech (výhoda pro pomalé připojení netu)
2. nebudeš mít potíže s kompatibilitou v int. proh. a ani v RŮZNÉM ROZLIŠENÍ
3. budeš se líp orientovat v kodu, protože nebude tak složitý
Petr Tichý
Profil
paul27
Poprosím tě, aby si nebral pana Paulího vážně. Řiď se radši radami o mnoho zkušenějších jakými jsou např. Bubák a tiso resp. jeho návod.
Paulí
Profil
paul27
To je zbytečné se učit 1 věc spousty způsoby.

1. Zabere ti to hodně času.
2. Bude ti to celkem na nic, když TA METODA kterou využíváš FUNGUJE na 100%
Paulí
Profil
Petr Tichý
No jo ale musíš pochopit problematiku css. A navíc NEVÍŠ jestli jsem profesional nebo někdo jiný, takže nemůžeš jentak psát že ONI jsou zkušenější.
paul27
Profil *
1. ušetříš spoustu místa v souborech (výhoda pro pomalé připojení netu)
Že by to bylo zase tak znát? To se mi nezdá.

3. budeš se líp orientovat v kodu, protože nebude tak složitý
Jsem začátečník, ale to css mi přijde kolikrát jednodušší. Až na to vycentrování teda.

Poprosím tě, aby si nebral pana Paulího vážně. Řiď se radši radami o mnoho zkušenějších jakými jsou např. Bubák a tiso resp. jeho návod.

Zejtra se přijdu kouknout na to css od Bubáka.
Paulí
Profil
paul27
1. ušetříš spoustu místa v souborech (výhoda pro pomalé připojení netu)
Že by to bylo zase tak znát? To se mi nezdá.
P: ono se to projeví až při větším Množství dat (při složitějším webu)

3. budeš se líp orientovat v kodu, protože nebude tak složitý
Jsem začátečník, ale to css mi přijde kolikrát jednodušší. Až na to vycentrování teda.
P: ne, právě že pro začátečníka je lehčí html
P:nevím kdo tě učil dělat weby, ale musíš se učit postupně od ZÁKLADU (to je napřed html a pak teprve css) tím si zajistíš že to budeš ovládat dobře, když to ale neuděláš, tak budeš s tím mít NEUSTÁLE v životě problémy a bude těžké se to doučit, když jsi vytváření webu vzal naruby.

Poprosím tě, aby si nebral pana Paulího vážně. Řiď se radši radami o mnoho zkušenějších jakými jsou např. Bubák a tiso resp. jeho návod.
Zejtra se přijdu kouknout na to css od Bubáka.

P: Ach jo ... nedá si říct a nedá !!
paul27
Profil *
Tak dneska naposled jsem tam nahrál něco novýho. Nelíbí se mi tam, že chybí rámeček u loga a větší mezera, která je mezi logem a divama. Ale snad je to aspoň na středu. Ostatní doladím jindy, třeba po ponaučení se Bubákovým kódem.

Zatím díky a zítra nashledanou.
Paulí
Profil
paul27
To že máš daleko logo od divu je dáno tím, že jsi zadal výšku divu od začátku stránky, což je špatně !!! Takže to z css smaž !!!
paul27
Profil *
Poprosím tě, aby si nebral pana Paulího vážně. Řiď se radši radami o mnoho zkušenějších jakými jsou např. Bubák a tiso resp. jeho návod.
Zejtra se přijdu kouknout na to css od Bubáka.

P: Ach jo ... nedá si říct a nedá !!



Tak mi poraď, jak tam dát rámeček a nechám to, podívat se snad ale můžu ne?

P:nevím kdo tě učil dělat weby, ale musíš se učit postupně od ZÁKLADU (to je napřed html a pak teprve css) tím si zajistíš že to budeš ovládat dobře, když to ale neuděláš, tak budeš s tím mít NEUSTÁLE v životě problémy a bude těžké se to doučit, když jsi vytváření webu vzal naruby.

Jsem sice začátečník, ale rozdělení do divů se mi dělá daleko příjemněji než to celý psát do html.
paul27
Profil *
To že máš daleko logo od divu je dáno tím, že jsi zadal výšku divu od začátku stránky, což je špatně !!! Takže to z css smaž !!!

Jo to vím, ale jak už jsem psal, tak to dneska dělat už nebudu. Podívám se na to jindy.
Paulí
Profil
paul27
Vždyť jsem ti psal nahoře že ten atribut border nedáš do tagu center ale img (<a href="index.html"><img src="poz.gif" border="1px solid black"></a>).

Paul27:
Jsem sice začátečník, ale rozdělení do divů se mi dělá daleko příjemněji než to celý psát do html.
P:No a to je právě chyba. Každý jako začátečník začínal jinak ...jenom ty to bereš hrr hrr. To je jako kdybys chtěl hned jen co poprvé v životě sedneš za pc naprogramovat hru (no jasný že je to nesmysl)
paul27
Profil *
spravujete (či zatím jen plánujete) větší web s mnoha stránkami, které by měly vypadat podobně

Toto je přímo na úvodní stránce o css na tomto webu. Tolik stránek sice nemam, ale soubory .css mám čtyři a stránek sedm. Psát to na každé stránce do html by zabralo víc času, úsilí...

Souhlasíš?
paul27
Profil *
Vždyť jsem ti psal nahoře že ten atribut border nedáš do tagu center ale img (<a href="index.html"><img src="poz.gif" border="1px solid black"></a>).

Hm, tak to jsem nějak přehlídnul.


Jsem sice začátečník, ale rozdělení do divů se mi dělá daleko příjemněji než to celý psát do html.
P:No a to je právě chyba. Každý jako začátečník začínal jinak ...jenom ty to bereš hrr hrr. To je jako kdybys chtěl hned jen co poprvé v životě sedneš za pc naprogramovat hru (no jasný že je to nesmysl)


Možná máš pravdu, že jsem hrr, snad je to dáno mojí strašnou netrpělivostí. Ovšem na obranu řeknu, že mě nebaví se poctivě učit html, abych posléze zjistil, že v css to jde příjemněji.
Zdeněk Košťál
Profil
Paulí

A navíc NEVÍŠ jestli jsem profesional nebo někdo jiný, takže nemůžeš jentak psát že ONI jsou zkušenější.
A třeba já to vím - podle toho co doporučuješ a co tvrdíš to myslím psát mohu i já ;-).

A než začneš někomu radit, nauč se první CSS, protože dnes už se tak weby nedělají, leda ho tak zmateš a jak ten web bude potom vypadat... mimochodem takové tvrzení jakože je to přehlednější nebo to urychluje datový tok mě opravdu dojímá.

paul27

Paulího vůbec neposlouchej, protože to co doporučuje nemá hlavu ani patu. HTML se používá pouze na zvýraznění struktury a pomocí CSS si to vhodně naformátuješ. Pokud začneš dobře, nebudeš mít v budoucnu problémy. Takže žádné center a odřádkování pomocí br! Celý web si obal divem:


HTML:
<div id="main">
... hlavička + obsah a všechno...
</div>

CSS:

body { text-align: center; }
#main { width: šířkastránky (v tvém případě asi stejně široké jako logo); margin: 0 auto; text-align: left; }


Pokud budeš chtít odsazení od horního okraje (nebo třeba dolního), stačí si změnit margin:
margin: 20px auto; 
- od horního i dolního okraj 20px
margin: 20px auto 10px; 
- od horního okraj 20px, od dolního okraj 10px
yderf
Profil
Paulí
nejde ani tak o to, čo práve teraz funguje všade, ale čo má nazvime to, buducnosť. a to css (na rozdiel od <center> - práve som pozeral do WD html5) určite má. a to už vôbec nechcem opakovať, že html sa má používať na toho, čo daný element je, a nie ako má vyzerať. preto ak sa niekto chce naučiť html aby robil stránky, tak súčasne sa css nevyhne. začiatočník v C tiež hneď nejde programovať operačný systém.
paul27
Profil *
to Zdeněk Košťál: Díky moc. Určitě to tak udělám. Teď mám celou stránku taky obalenou divem, ale to logo tam není, tak to udělám podle tebe. Dík.
paul27
Profil *
Tak jsem to trošku upravil a tohle je výslednej kód. Je to uř tak, jak to má být? To nastred je div, ve kterém jsou ty zbývající tři (logo, nabidka a text).

#logo {width: 997px;
height: 81px;
border: 1px solid black;
position: absolute;
top: 31px;
left: 4px;
margin: lem auto;}

#nabidka {background-color: moccasin;
width: 248px;
height: 590px;
border: 1px solid black;
position: absolute;
top: 129px;
padding: 0;
margin: 0 0 0 4px;}

#obsahnabidka {margin: 0;
padding: 20px 4px;}

body {background-image: URL("pozadi.gif");
background-repeat: repeat;
margin: 0;
padding: 0;
text-align: center;}

.hjt {margin: 30px; }

#text {width: 745px;
max-width: 745px;
_width: expression(document.body.clientWidth > 745? "745px":"auto");
background-color: white;
position: absolute;
top: 116px;
border: 1px solid black;
padding: 0;
margin: 0 0 0 256px;}

#obsahtext {margin: 0;
padding: 20px 4px;}

#nastred {margin: 31px auto;
text-align: left;
width: 997px;}

#nabidka a:link, a:visited {text-decoration: none;
color: green;}

#nabidka a:hover {text-decoration: underline;
color: YellowGreen;}

li {list-style-type: square;
text-align: left;}
#nabidka li {list-style-type: none;}
h1 {text-align: center;}
p {text-align: left;}
hr {width: 140px; height: 1px;}
img {border: none;}
AlešD
Profil
Není to ono, logo není vystředěné ve FF. Holt je zapotřebí ho strčit do toho divu nastred, nebo mu dát šířku.
Maličkost, ale podstatná, v Opeře nejde čeština. dej do sekce head něco následujícího:
<meta http-equiv='content-type' content='text/html; charset=windows-1250'>

Pod čarou:
okavypulná diskuze :-))
paul27
Profil *
Vždyť to celé je v divu nastred, tak co tam ještě vadí?
paul27
Profil *
Šířku má taky:

#nastred {margin: 31px auto;
text-align: left;
width: 997px;}

tak co tam ještě přidat nebo ubrat?
AlešD
Profil
Vadí tohle:
position: absolute;
top: 31px;
left: 4px;

logo je pozicováno absolutně což znamená, že se vyjme z toku dokumetu a nastaví se mu levý horní roh 31 pixelů od vrchu a 41 pixlů od leva nadřazeného prvku (body), jinými slovy zkus to vyhodit.
paul27
Profil *
Nj. To by možná chtělo vyhodit u každýho toho divu to absolutní pozicování viď?
« 1 2 3 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0