Autor Zpráva
lagin
Profil *
Zdravím, mohli byste prosím zhodnotit design tohoto návrhu?
http://assist.lagin.org/

A pokud by někdo chtěl a měl chuť tak rovnou i moje osobní stárnky. Díky moc předem.
http://www.lagin.org/
VLadas
Profil
1. odkaz- stránky jsou celkem pěkné, jen to LOGO ASSIST je nečitelé, nemít TITLE tak nevím kde jsem. To bych určitě zčitelnil a udělal klikací, Jinak běžná vizáž webu, ale dobrá.

2. odkaz - Jestli to OKO je LOgo tak není opět klikací, potom Klikem na ATUM RE mě to hodí do O mně. To tedy znamená O mně?
Aha koukám, že skoro v každém odkazu je na začátku O mně - není to zbytečné, když máš odkaz přímo O mně.
Kontaktujte mě - není funkční
Patička není patička, ale pořádná pata, moc se k tomu všemu nehodí.
Světlé stránky se mi líbí víc, ale ty tmavé také nojsou špatné.
Články a diskuse - musím se registrovat k diskusi, nebo je nefunkční? Nezkoumal jsem to tak do podrobna.
Graficky OK.

Kód a odbornosti nechám na ostatních.
Čau
lagin
Profil *
Odpověď na VLadas:
Děkuji za shlédnutí. :)

ad. 1.: logo assist je nečitelné z důvodu, že jsem ho narychlo dělal průhledné a hodil jsem ho do gifu. Původně bylo v png, ale to náš IE bohužel neumí interpretovat, tak jak bysme si přáli.
Ostatně ale celé to logo mi tam přijde jako pěst na oko, a proto jsem se obrátil sem k vám, abyste mi případně poradili kam, či jak logo do stránky umístit. Klikací logo určitě bude.

ad. 2.: Ano, oko, je logo a klikavost je v todo seznamu. Nevím totiž jak přidat odkaz na obrázek, který je vkládaný jako pozadí pro nějaký div. Zřejmě budu muset logo umístit jiiným způsobem.
To O mně je článek. Na úvodní stránce se vždy zobrazí poslední dva články, tudíž to může budit dojem, že se to tam objevuje v každém odkazu.
V odkazu v menu O mně budou umístěny všeobecné informace o mně, jako CV, apod. O mně, které se zobrazuje momentálně v hlavním divu je pouze článek, který jsem napsal.
Kontaktujte mě... bohužel funkční není. Jsem totiž nehoráznej lenoch.
Patička, ano, také se mi zdá trošku "kravská". Určitě změnším.
Světlé vs. tmavé stránky, to jsem udělal z donucení, protože kdekdo mi říkal, že se mu světlé čtou špatně, takhle si může každý vybrat.
Články a diskuse, registrovat se nikdo nemusí, formulář k diskusi je umístěn na spodu stránky po vypsání všech příspěvků. U neregisrovaných se zobrazuje (host).
Odkazy registrovat se a zapomenuté heslo zatím nejsou implementovány. :-/ Tento víkend snad již vše bude, tak jak by to mělo být.
VLadas
Profil
<div id="ldheHotSpot1" style="position: absolute; left: 66px; top: 98px;" align="left">
<a href="http://assist.lagin.org/"><img src="files/blank.gif" width="107" height="96" border="0" alt=""></a></div>


Nejsem odborník přes kód, ale myslím si, že by ti toto mohlo pomoci. Je to vlastně neviditelné překrytí jakékoliv části stránky, 66px; top: 98px - je umístění čverce či obdélníku na stránkách (takže musíš trefit LOGO). width="107" height="96" - je velikost čtverce nebo obdélníku (tref velikost loga), ale to ti asi nemusím vysvětlovat.
<a href="http://assist.lagin.org/"> - je vlastně už teď přímý odkaz na tvé stránky.

Takže to jen uprav na tvé stránky a skus vměstnat do tvého kódu.

Odzkoušel jsem to na prázdné stránce a je to funkční. Můžeš to použít kdekoliv a jakkoliv, to je na tobě.
lagin
Profil *
Jo, o tom už jsem někdy četl. :) Díky za připomenutí.
lagin
Profil
To fakt měl k tomu co říct jen VLadas? Nebo to ani nestojí za napsání pár slov?
shaggy
Profil
To fakt měl k tomu co říct jen VLadas? Nebo to ani nestojí za napsání pár slov?
úprimne - ani nie.
Logo je hrozné, ako keby si ho robil v Paintbrushi (Malování, či ako sa to teraz volá).
Máš tam dve jazykové mutácie. Načo? Aj tak tá česká stránka je z väčšej časti po anglicky (horné menu komplet po anglicky, bočné iba z časti).
A celkovo sa mi ten návrh nepáči.
lagin
Profil
Logo je hrozný no, protože není hotový a nejsem si jist vůbec kam ho umístit. ;) A bylo to převedeno z png do gif, kvůli IE, aby bylo pozadí průhledné. Jinak se neboj, takhle okousané nebude. :) Mimochodem "robil" som ho v gimpu. :) Jinak pouzivam FreeHand.
Dvě jazykové mutace budou ve finální verzi webu, protože firma dvě jazykové mutace potřebuje. Nemáme klienty jenom z ČR.
Co se týče textů, které teď jsou na stránce, jsou irelevantní. Samozřejmě budou jiné.
No a pokud se tí nepáči, tak nepáči. :) I za takový názor jsem rád, ale zajímalo by mě proč. A uvést důvody. :)
Tasartir
Profil
Tak já se tedy vyjádřím, pokud po tom tak toužíš :) Logo už bylo řešeno - pro mě nečitelné, nevím co je tam napsáno. A z obrázku taky moc nepoznám co že za černou krabičku to je.. :D

Horní tlačítka vzhledem k velikosti textu obrovská.

Levé menu, upravil bych hover. Napadá mě barva textu červená, a přidat border-bottom? Jenom takhle se mi to moc nelíbí..

Gradienty se mi v tomhle provedení taky moc nelíbí, je to takové nevýrazné.. Naopak se mi dost líbí patička, myslím že kdyby byla podobně udělaná i hlavička, a cerlý web by dostal i ty červený linky, bylo by to hned živější. A odkaz v patičce by si možná taky zasloužil hover :)

Jazykové mutace - možná by bylo lepší místo úplně v pravém horním rohu? A jenom text "English" při českém zobrazení, a "Česky" při anglickém?
lagin
Profil
Díky za připomínky. Je to takhle lepší?
Tasartir
Profil
Díky za připomínky. Je to takhle lepší?
Určitě. Jenom ten hover bold efekt způsobuje poskakování celého menu. Zkusil bych dát ještě tmavě modrý+bílý, nebo červený+bílý proužek mezi pod hlavičku (podobně jako je u patičky). Vypadá to nevýrazně.
Celková změna je z mého pohledu jednoznačně k lepšímu.
lagin
Profil
Mno, asi máš pravdu, je to tak lepší. :) I když jsem si to s tím nedokázal představit. A snad jsem to pochopil dobře. :) Každopádně ti děkuji.
VLadas
Profil
To logo v prvním odkazu je stále nečitelné, musím se pořádně soustředit, abych z toho vykoumal, že je to ASSIST.
Zkus, jestli to jde, písmenka loga, každé zvlášť, obtáhnout třeba tmavomodrou nebo černou.
lagin
Profil
No, to právě není možný, protože tohle je firemní logo, se kterým já už nic neudělám. To já nevymýšlel.
chil_cz
Profil *
do hlavicky neaky pic at to upouta ... at si to lidi zapamatujou necim, a ne enem obdelnickama a ctverecekama, neboli to si nezapamatujou ;) vyfot se a sup tam s tim ;) at se dari ja chil! :)
lagin
Profil
No, nevím jestli já jsem ta správná volba na fotku do hlavičky. :D Měl jsem tam 400, ale bylo tu řečeno, že je to černá krabice. A je to fakt. Nějak mě nenapadá co tam dát. A sám sebe, to fakt ne. Každopádně mi to taky ptakhle přijde takový strohý.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0